2012. február 13. hétfő

febr. 13
0:54
Mennyi baleseti adót kell fizetnem? (HáziPatika)
A ténnyel kénytelenek vagyunk szembesülni, a baleseti adó egy újabb tétel, ami megrövidíti a családi kasszát. És Ön tudja, hogy kell kiszámolni, mennyivel kell többet fizetnie? Mi történik, ha nem tesz eleget a fizetési...
febr. 13
0:58
Felére csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát pár finom fogással (HáziPatika)
Egy új kutatás eredményei szerint a zöldségekben, gyümölcsökben és halban gazdag mediterrán típusú étrend közel felére csökkentheti a Parkinson-kór kockázatát.
febr. 13
5:30
Hideg kezek: Mi a teendő? (WebBeteg)
A téli hidegben a lábunk, az orrunk, a kezünk és az ujjaink is nagyon lehűlnek. Ennek az az oka, hogy szervezetünk a létfontosságú szervek melegítésére törekszik, és a perifériás testrészek vérellátása csökken. Akinek viszont állandóan hidegek a kezei, az lehet, hogy valamilyen betegségben szenved. A következőkben sorra vesszük a lehetséges okokat, és adunk néhány hasznos tanácsot.
febr. 13
6:03
Egyre fiatalabbak használják szülői felügyelet nélkül a netet Lengyelországban (Infostart)
Egyre fiatalabbak használják szülői felügyelet nélkül az internetet Lengyelországban, egy év alatt 20 százalékkal nőtt a gyermekek jelenléte a neten, és 40 százalékkal többen látogatnak erotikus honlapokat - derül ki a lengyel internetezők szokásainak legújabb felméréseiből.
febr. 13
6:03
Ha váláson gondolkodsz, ne halogasd! (Életforma)
A válás fiatalon sokkal rosszabb hatással van az egészségre, mint az élet későbbi szakaszában - állítja a Michigan Állami Egyetem pszichológusa, Hui ”Cathy” Liu.
febr. 13
8:09
A szakítás választása nehezebb? (Életforma)
"Ha varrsz, sem varrhatod meg közös takarónkat, ha már szétesett." (József Attila) A szándékkettősség mögött egy döntés halogatása fészkelődik. A régi szálak, remények még a lélek mélyén ott feszülnek, csak az aktuális jelenben alig-alig kivitelezőnek, zátonyra futnak.Hiába a megbeszélés, a fogadkozás, akár önmagunknak, akár egymásnak.
febr. 13
8:39
A nefrózis-szindróma tünetei (WebBeteg)
A nefrózis-szindrómának (vese eredetű tünetegyüttesnek) több formája ismert, melyek közül felnőttkorban a membranózus glomerulonephritis, gyermekkorban az úgynevezett minimal change glomerulonephritis a leggyakoribb.
febr. 13
9:42
Hogyan kerüljük el a betegségeket munkahelyünkön? (HáziPatika)
A menetrendszerűen érkező téli betegségek egyre többünket döntik le a lábáról, ugyanakkor egyre kevesebben maradunk otthon, hogy kikúráljuk magunkat. Vajon mennyit ártunk magunknak és másoknak azzal, hogy betegen járunk be a...
febr. 13
9:42
Steril szoba Nyíregyházán - Ne szenvedjen senki sem hátrányt! (WebBeteg)
A csontvelő-átültetésen átesett gyermekek gyógyulását segíti az egy hete nyitott steril szoba, amely Nyíregyházán, egy panelházban kapott helyet.
febr. 13
10:45
Köhögés és köhögéscsillapítás (WebBeteg)
A köhögés egy tünet, amely különböző betegségek velejárója lehet. A leggyakoribb oka a vírusos vagy bakteriális fertőzés.
febr. 13
11:09
Mi is meghosszabbíthatjuk életünket? (Életforma)
A hunza népcsoport, illetve az okinawai japánok akár 100 évig is elélnek, ráadásul egészségesen. Nem szenvednek a nyugati országokban gyakori betegségektől, mint a rák vagy a magas vérnyomás, a nők pedig nem ismerik a klimaxot. Miben rejlik hát a hosszú és egészséges élet titka?
febr. 13
13:54
Hogyan működik a hajbeültetés? (WebBeteg)
Sokan hangoztatják, hogy belső értékeink a legfontosabbak, de hazudnánk, ha azt mondanánk, a külső nem is számít. Sőt! A kinézet és az első benyomás nagyon sokat árul el rólunk. Külsőnk egyik legfontosabb eleme hajviseletünk. Arról, hogy hogyan hordjuk, mi döntünk, arról viszont, hogy mikor és milyen mértékben kezdjük elveszíteni dús hajkoronánkat, sajnos nem a mi kezünkben van a döntés. Az…
febr. 13
14:57
Az Impulser Hungary Group Győr bemutatja: az Impulser Egészségnap (WebBeteg)
Országszerte rendszeresen szervezi meg az Impulser Hungary Group az Impulser Egészségnapot. Az Impulser Egészségnap az egészségtudatos embereknek szól. Célja, egészséges életmódot segítő módszerek és eszközök bemutatása.(x)
febr. 13
15:57
Átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M35-ös autópályán (Infostart)
Átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M35-ös autópálya 174-es kilométerszelvényénél hétfő délután - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
febr. 13
16:00
A nagy hidegben gyakoribb a szívinfarktus (WebBeteg)
Szerbiában hirtelen megemelkedett a szívinfarktusok száma, az orvosok a hideg idővel és a tartósan alacsony hőmérséklettel járó veszélyekre figyelmeztetnek - olvasható a Vecernje novosti című belgrádi újság internetes kiadásában hétfőn.
febr. 13
17:03
Influenzajárvány már 10 európai országban (WebBeteg)
Európa egyre több országában van már influenza járvány - adta hírül az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hivatalos facebook-oldalán.
febr. 13
17:09
A gyermekek sportolási szokásairól (Életforma)
A felmérésben résztvevő 3-17 éves gyermekkel rendelkező nők közel háromnegyedének (73%) sportolnak gyermekei legalább heti rendszerességgel.A sportolók aránya a 8-12 éves gyermekek között a legkiemelkedőbb (83%) - valószínűleg ezt az általános iskolák által nyújtott sportolási lehetőségek is nagyban elősegítik -, majd őket a 13-17 évesek követik (61%), a 3-7 évesek pedig egy kicsit lemaradnak…
febr. 13
18:03
Aki teheti, ne utazzon most Romániába! (Infostart)
A havazás miatt kialakult közlekedési viszonyok következtében a Külügyminisztérium nem javasolja, hogy a magyar állampolgárok Romániába utazzanak.
febr. 13
18:05
Gyógyszerek és alkohol keverékétől halt meg Whitney Houston (Infostart)
Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő. A törvényszéki orvostani vizsgálat eredményét hétfőn közölték Houston hozzátartozóival - adta hírül a TMZ.com internetes oldal.
febr. 13
19:00
Barátai szerint nem volt beszámítható Whitney Houston (NLC)
A tragikusan elhunyt Whitney Houston barátai a People magazinnak beszéltek arról, hogy az énekesnő komoly pszichés problémával küzdött.
febr. 13
20:09
Tudunk egy biztos állást (Infostart)
A fogyasztókkal való kapcsolattartásra, új vásárlók megnyerésére használják a mikroblogokat a vállalatok Kínában. A cégek erre a célra külön szakembereket bérelnek fel, akik iránt egyre nagyobb kereslet mutatkozik.
febr. 13
20:09
Így spóroljunk az energiával (Életforma)
Kevéssé figyelünk az energiatakarékosságra. A mosó- vagy mosogatógépet nem a lehető legtöbb ruhával, edénnyel indítjuk el, és alacsonyabb hőmérsékletű mosási programokat is kevesen választanak. A többség a villany lekapcsolásával igyekszik csökkenteni a környezetre gyakorolt terhelést. Szerencsére egyre többen használnak energiatakarékos izzót, ám a háztartások kevesebb, mint a felében gyűjtik…
febr. 13
21:15
A perifériás artériás betegség (PAD) és tünetei (WebBeteg)
Hogyha lábai fájnak, zsibbadnak, vagy a perifériás artériás betegség egyéb tünetit észleli, akkor ne legyintsen, és ne írja ezeket a természetes öregedés számlájára! A korai diagnózis és kezelés ugyanis hozzájárul a szívbetegség és a stroke kialakulásának megelőzéséhez is.
febr. 13
22:18
A nitrát típusú értágítók (WebBeteg)
A nitrát típusú értágítók olyan gyógyszerhatóanyagok, melyek gyorsan és hatékonyan tágítják az ereket, különösen a szívet ellátó koszorúereket, ezáltal javítják a szívműködés hatásfokát, mikor az a túlterheltség miatt nem jut elegendő oxigénhez.

Keresés