2012. február 1. szerda

febr. 1
0:39
Tíz melengető tipp a szibériai hidegben (HáziPatika)
A hét második felében dermesztő hideg érkezik, amely már az egészségeseket is veszélyeztetheti, a betegeket pedig különösen megviseli. Hogyan védekezhetünk ellene?
febr. 1
0:43
A kávé koffein nélkül is jó a cukorbetegség ellen (HáziPatika)
Kínai kutatók kimutatták, hogy a kávéfogyasztás segít csökkenteni a cukorbetegség kockázatát.
febr. 1
6:03
Kiszemeljük a férfit magunknak (Életforma)
Hölgyeim, kezdjünk el gyakorolni a tükör előtt! Egy amerikai tanulmány szerint amikor egy nő egy zsúfolt terembe lép, az, hogy a szemével, tekintetével mit tesz, az az első pillanatokban már meghatározza, hogy mennyire lesz vonzó a jelen levő férfiak számára.
febr. 1
8:27
Tévhitek a dohányzásról való leszokásról (Életforma)
A jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. De a dohányzásról leszokni nehéz. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyászt kérdeztük.
febr. 1
8:48
Szorongó gyereknek feszültek a szülei is (Metropol)
Az érzékenység a környezet változásaira, a visszajelzésekre, a kritikákra szorongással is együtt jár. Nincs ez másként a gyerekeknél sem. Erről is ír az ADHD Hírlevélben dr. Szolnoki Nikolett gyermekpszichiáter.
febr. 1
9:24
Továbbra is keresnek új építésű lakásokat (Metropol)
Nem tűnt el teljesen az új lakások iránti kereslet az ingatlanpiacon, csak éppen fel kell ismerniük a fejlesztőknek, hogy milyen lakásokra van most szükség: a legfontosabb a teljes vétel­ár és a funkcionalitás.
febr. 1
9:57
Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar áldozatait (Infostart)
Szerda reggel hazaszállították az etiópiai merénylet magyar áldozatait - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
febr. 1
10:33
Hogyan készüljenek az autósok a kemény hidegre? (Infostart)
Az extrém hideg által okozott fagyáskárokat nem fedezi a casco-biztosítás, ezért a következő napokban várható, mínusz húsz foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót. A Kötelező.hu biztosításközvetítő szakportál közleménye a fontosabb teendőket összegzi.
febr. 1
11:09
Sertéscsülök Nagyszakácsi módra (Életforma)
Hallottál már Nagyszakácsiról? Itt rendezik 1993 óta a királyi szakácsok főzőversenyét, országos sikerrel. Most egy hagyományörző, ám fenséges egytálételt ajánlunk a nemes étlapról!
febr. 1
11:30
Jól járt az orvosképzés a felsőoktatás átszervezése után (WebBeteg)
A szeptemberben induló tanévben teljes állami támogatással, alapképzésben 2800-an, egységes, osztatlan, azaz mesterfokozatot nyújtó képzésben pedig 1800-an tanulhatnak orvos- és egészségtudományt. A négy nagy múltú medikusképző egyetemről kértünk adatokat.
febr. 1
12:33
Nő a transzplantációk száma Lengyelországban (WebBeteg)
Folyamatosan nő a szervátültetések elfogadottsága Lengyelországban; a lengyel egészségügyi minisztérium szerint rekordszámú transzplantációt végeztek 2011-ben, köztük végrehajtották az első sikeres tüdőátültetést egy mukoviszcidózisban szenvedő betegen.
febr. 1
14:39
Tájékoztatás az olcsóbb készítmények árairól (WebBeteg)
A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
15:42
Táplálékainkkal szervezetünk egészségéért! 1. rész (WebBeteg)
Hideg, nyálkás idő. Borús égbolt. Bár ez a tél nem az igazi fogcsikorgató hideg idő, mint amiről nagyanyáink meséltek, és nem az a tél, ami a nem is oly távoli Szibériában nehezíti meg az ott élők életét, de ugyanúgy figyelnünk kell egészségünkre. (x)
febr. 1
17:09
Stressz és hideg: kettős támadás az immunrendszer ellen (Életforma)
A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára. Dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont holisztikus szemléletű endokrinológusának segítségével összegyűjtöttük azokat a tápanyagokat, amelyek segítségével ezt az időszakot könnyebben átvészelhetjük.
febr. 1
18:51
Évente 17 millió ember életét menthetné meg ... (WebBeteg)
Amerikai szakemberek becslése szerint évente mintegy 17 millió ember életét menthetné meg hosszú távon, ha a felnőttek naponta szednének koleszterincsökkentő tablettát.
febr. 1
19:15
Ahol csak vicc a parkolási bírság (Infostart)
Ingyen bírsággal sújtják a szabálytalanul parkoló autósokat Potsdamban.
febr. 1
19:15
Diákoknak pályázat, karrier lehetőség! (Életforma)
A Young Creative Chevrolet 2012 művészeti pályázat minden eddiginél nagyobb lehetőséget kínál a felsőoktatási intézmények tanulói számára, hiszen nemzetközi hírnévhez és jelentős pénzdíjakhoz juthatnak.
febr. 1
20:09
Riaszt a figyelőrendszer, ha a dolgozók túl sok időt töltenek a mosdóban (Infostart)
Heves ellenkezést váltott ki Norvégiában egy munkahelyi mosdószünet-figyelő rendszer, amely a mellékhelyiségekben naponta 8 percnél többet időző beosztottakról riasztást küld főnökeiknek.
febr. 1
20:57
Combnyaktörés (WebBeteg)
A combnyaktörés az idős embereknél gyakori, általában elesés következtében kialakuló csonttörés a combcsont feje és a csont csöves része közt. A combnyak a csont legvékonyabb, legsebezhetőbb része.

2012. február 2. csütörtök

febr. 2
0:06
Koszorúér katéterezés a csukló verőerén keresztül (WebBeteg)
A szívinfarktust okozó elzáródott koszorúeret egy verőéren át az érbe vezetett katéter segítségével tágítják ki. Olasz kutatók tanulmánya szerint a kezelés sokkal hatékonyabb, ha nem a comb, hanem a csukló verőerén keresztül vezetik be a műszert.
febr. 2
0:36
Sebgyógyítás férgekkel (HáziPatika)
A Nature Medicine legutóbbi online kiadásában megjelent tanulmány szerint a parazita férgek hasznosak lehetnek a tüdőbetegségek és a sebek gyógyításában.
febr. 2
3:15
Nem csak a férfiak problémája: a horkolás nőknél is szívinfarktust okozhat (WebBeteg)
Kezeletlen esetben a horkolás férfiaknál szív- és érrendszeri betegségek, impotencia előidézője lehet. Spanyol kutatók vizsgálatai arra hívják fel a figyelmet, hogy a horkolás a nőknél is nagy kockázatot jelent.
febr. 2
6:03
A gyógyulás pszichológiája - az életünket menti meg! (Életforma)
Pontos képet kapva a pszichológiai anatómia működéséről, felismerhetjük és megoldhatjuk a betegséget kiváltó, sokszor tudattalan érzelmi konfliktusainkat. Ezt egy természetes megnyugvási folyamat követi, mely rögtön beindítja a gyógyulást, regenerálódást még egy rákos betegségben szenvedőnél is.
febr. 2
6:39
Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guineában, több száz embert megmentettek (Infostart)
Kétszázharmincnyolc embert sikerült kimenteni mostanáig arról a kompról, amely csütörtökön eddig ismeretlen okból elsüllyedt Pápua Új-Guinea partjai közelében, több mint 350 emberrel a fedélzetén - közölték a pápua új-guineai mentőszolgálatok.
febr. 2
6:57
A hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a véres tömegverekedés után (Infostart)
Az egyiptomi hadsereg ellenőrzi Port Szaídot a szerdai véres tömegverekedés után - jelentette az egyiptomi állami tévé, amely szerint a katonai egységeket a további erőszakcselekmények megakadályozására vezényelték az észak-egyiptomi kikötővárosba.
febr. 2
8:27
Új korszak a vércukormérésben (Életforma)
Az otthoni vércukormérést forradalmian megújító eszközt mutattak be szakemberek a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett szimpóziumon. Megbízhatóságát és mérési pontosságát az Intézet kiválónak minősítette.
febr. 2
8:30
A fogamzásgátlás története (WebBeteg)
A fogamzásgátlás, mint a nem kívánt terhesség megelőzésének formája nem újszerű gondolat, csaknem egyidős az emberiséggel.Hivatásos feljegyzésekkel már az ókori Egyiptomban is találkozunk: az i.e. 19. századból származó Kahun papirusz részletesen beszámol a kor születésszabályozó módszereiről.
febr. 2
9:33
Tévhitek a dohányzásról való leszokással kapcsolatban (WebBeteg)
A jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban dr. Potecz Györgyi, tüdőgyógyászt kérdeztük.
febr. 2
11:09
Hárman haltak meg kihűlés miatt (Infostart)
Az előzetes orvosi vélemény szerint kihűlés miatt halt meg egy férfi Mátészalkán, és kihűlt férfi holttestére bukkantak Pécs panelházas városrészében is. Ugyancsak kihűlés okozhatta egy bodrogolaszi férfi halálát.
febr. 2
11:09
A lábadra és a nyakadra vigyázz! (Életforma)
Téli öltözködésünk talán egyik legfontosabb kelléke a meleg, kényelmes cipő, a sál és a kesztyű. A hidegben is igazodnunk kell a szervezetünk kívánságaihoz.
febr. 2
11:39
A vegyszerek káros hatásai (WebBeteg)
Jelentősen gyengítik az immunrendszer működését vegyszerek bizonyos csoportjai, amelyek akár a gyermekeknek adott védőoltások hatását is csökkenthetik.
febr. 2
12:03
Pulykamell cukkinis rizzsel (Életforma)
Szeretem a tepsiben süthető ételeket. Gyorsan előkészíthető, hipp-hopp, "beszórjuk" a tepsibe, bedobjuk a sütőbe, s amíg elkészül, teríthetünk, vagy befejezhetjük a takarítást. Egy kis mediterrán ízt varázsolhatunk az asztalra ezzel a recepttel.
febr. 2
12:39
Hosszú lesz még a tél (Infostart)
Meglátta árnyékát a medve csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben, így a népi meteorológia tapasztalatai alapján még hosszú tél várható.
febr. 2
13:45
Kínos tünet vagy a férfiasság jele? (HáziPatika)
A bőrgyógyászok a megmondhatói, hogy a hajhullással hozzájuk forduló férfipáciensek legnagyobb része teljesen egészséges, pusztán a férfias kopaszodás aggasztja őket a kelleténél jobban. Van ugyan rá ellenszer, de nem mindegy,...
febr. 2
13:45
Biotin, a szépségvitamin (WebBeteg)
Az egészséges körmök nem csak szépek, hanem ujjainkat is védik. Körmünk egészsége érdekében a rendszeres ápolás mellett táplálkozásunkra is oda kell figyelnünk! A biotin létfontosságú (eszenciális) vitamin.
febr. 2
15:42
Szelíd gyógymód gyerekekenek (Metropol)
„Tüsszög, köhög, kéthetente beteg, amióta közösségbe jár.” Sokszor halljuk a panaszt a bölcsis, ovis anyukáktól. Bizony tény, hogy a kicsik könnyen megfertőzik egymást. Mit tehetünk?
febr. 2
17:09
Segíts! Hálózsákokat gyűjtenek holnap este (Életforma)
A nagy hidegre tekintettel ismét „üzembe helyezik" a Mikulásgyárat. Péntek este és Szombaton használt hálózsákokat gyűjtenek a karitatív akció önkéntesei. Az adományokat éjszakai fagyok elől menedéket nyújtó szállókra juttatják el.
febr. 2
17:57
A kézmosás fontos: Hogyan mossuk helyesen? (WebBeteg)
A rendszeres kézmosással csökkenthetjük az olyan fertőző betegségek esélyét, mint amilyen a nátha, az influenza és a hasmenés. Nem elég azonban a rendszeres kézmosás. Nagyon sokan nem használnak szappant, vagy túl rövid ideg mossák a kezüket.
febr. 2
18:57
Félméteres hó is hullhat a hétvégén (Infostart)
Péntek déltől erős havazást és szélvihart prognosztizál az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország területére; vasárnap estére helyenként akár félméteres is lehet majd a hó.
febr. 2
19:00
Stressz, hideg és az immunrendszer (WebBeteg)
A hideg időjárás és a rövid, borús nappalok bárkit könnyen lehangolttá tehetnek. A mindennapokban átélt stressz pedig további kihívást jelent immunrendszerünk számára.
febr. 2
21:57
Ez lenne minden idők egyik legértékesebb elsüllyedt hajórakománya? (Infostart)
Minden idők egyik legértékesebb elsüllyedt hajórakományát fedezte fel egy tengerfenéken fekvő roncsban egy amerikai kincsvadász, ha igaz, amit állít: szerinte több mint három milliárd dollárt érő platinarudak hevernek a hajó rakterében.

2012. február 3. péntek

febr. 3
0:15
Új műszer a koszorúér vizsgálatára (WebBeteg)
A hagyományos angiográfiánál tökéletesebb képet ad a koszorúerek állapotáról, esetleges szűkületeinek helyéről és mértékéről egy új, az angol nevéből eredő betűszóval DARA elnevezésű technika, amelyet Victor Grech és munkacsoportja mutatott be a Catheterization and Cardiovascular Interventions szakfolyóiratban.
febr. 3
1:12
Arckifejezés, amit nem ismertünk: ilyen a szorongás (HáziPatika)
A King's College London Pszichiátriai Intézetének kutatói a Journal of Personality and Social Psychology szaklapban arról számoltak be, hogy első alkalommal sikerült azonosítaniuk a szorongás arckifejezését.
febr. 3
3:24
Heimlich-műfogás - Idegentest a légútban (WebBeteg)
A fontosabb beavatkozások feltalálójuk, első használójuk nevét viseli az orvosi gyakorlatban, így van ez a Heimlich-műfogás esetén is. Egy életmentő, de laikusok által is használható beavatkozás, melyet légúti idegentestek eltávolítására lehet használni.
febr. 3
5:30
A hajhullás okai (WebBeteg)
A hajhullás szót említvén valószínűleg mindenkiben egy negatív érzés kel életre, hiszen egy olyan problémáról beszélünk, amely nagyon sokakat érint, ezzel együtt igencsak kényes témát jelent férfiaknál és nőknél egyaránt, hiszen megjelenésünk egyik fő eleméről van szó. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy mi okozhatja ezeket a nem várt folyamatokat?
febr. 3
6:03
Sikítani akarok, ááááá! (Életforma)
Felidegesített a főnök, összevesztél a szerelmeddel, képtelenség, hogy visszafizesd a hitelt? Legszívesebben ordítanál egy nagyot, de mit gondolnak majd az emberek?
febr. 3
8:27
Az elsavasodás elhízáshoz vezet! Tippek lúgosításhoz (Életforma)
Ezerszer olvashattuk már, hogy optimálisan 20%-ban kellene savas és 80%-ban lúgos ételeket fogyasztanunk. De vajon valóban betartjuk-e ezt az egyszerő szabályt? Sajnos nem! A rohanó hétköznapokban hanyag táplálkozási szokásainkkal (a készételek, gyorséttermi menük, pékáruk, cukros üdítık fogyasztásával) túlságosan savas irányba toljuk szervezetünk savbázis egyensúlyát.
febr. 3
8:39
Inkontinenciáért felelős gyógyszercsoportok (WebBeteg)
Amennyiben Ön is az inkontinencia tüneteit tapasztalja saját magán, érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen gyógyszerek hozhatóak összefüggésbe a betegség kellemetlen tüneteivel.
febr. 3
11:09
Embertelen, hogy csípőprotézisre éveket kell várni! (Életforma)
Ezerháromszáztizennégy nap, vagyis 3 év, 7 hónap és 3 nap. Ennyit kell várnia annak, aki a szombathelyi Markusovszky kórházba jelentkezik csípőprotézis-műtétre. Az OEP honlapján található adatok szerint az ilyen beavatkozást végző kórházakban az átlagos várakozási idő 485 nap, azaz mintegy 16 hónap, és nem egy, hanem három olyan intézmény is van, ahol legkorábban három év múlva kerülhet sorra a…
febr. 3
11:45
Legényesen tepsis lepényes és Paradiso (Életforma)
Ha éppen lehangolt, fáradt és egy gyors energetizáló vasárnapi menüre vágyna, próbálja ki mindkét receptünket! Leányoknak, legényeknek egyaránt ajánljuk!

Keresés