2012. február 28. kedd

febr. 28
4:00
SLE - Szisztémás lupus erythematosus (WebBeteg)
A szisztémás lupus erythematosus, vagy röviden lupus napjainkban már jól kézben tartható betegség. Bár a tünetek évtizedeken keresztül hol fellángolnak, hol enyhülnek, a betegek nagy része jól reagál a kezelésre.
febr. 28
6:03
A szívnek is hasznos a dió (Infostart)
Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.
febr. 28
6:39
Tilos ökröt sütni az utcán (Infostart)
Megtiltotta az utcai az ökörsütést Kambodzsában az ország miniszterelnöke a látvány kegyetlensége miatt.
febr. 28
7:51
Tavaszváró kalandok Magyarországon! (Édenkert)
Márciusra már bizonyára Önnek is elege van a hideg miatt otthon töltött hosszú napokból, ellustulós estékből. Engedje be a lakásába és a szívébe is a friss levegőt, mozduljon ki, nehogy lemaradjon a tavasz első napsugarairól. Itt az ideje, hogy kipróbáljon valami új élményt, és ezért még az ország határait sem kell átlépnie!
febr. 28
8:12
Aterotrombózis - Mit okozhat az érelmeszesedés? (WebBeteg)
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.
febr. 28
10:18
Babamasszázs: jó a mamának, jó a babának (WebBeteg)
Az apukákat és az anyukákat az elkényeztetéstől, a gyermek "elrontásától" való félelmük gyakran visszatartja attól, hogy megfelelően szeressék, szeretgessék gyermekeiket. Pedig a csecsemőjüket ösztönösen gondozó, ápoló anyák érzik, tudják, hogy a gyakori ölelgetés, simogatás a baba testi-lelki fejlődését szolgálja. Ennek egyik formája a babamasszázs.
febr. 28
11:21
Humánus, de bizonytalan kezelés (WebBeteg)
A legfrissebb kutatások szerint úgy tűnik, hogy a kizárólagosan szájon át adott antibiotikumok hasonlóan jól használhatók akut vesemedence-gyulladás kezelésére, mint a váltott antibiotikus kezelések. A Svábhegyi Gyógyintézet szakértője azonban óvatosságra int.
febr. 28
15:33
Sajt és bor (WebBeteg)
Elsősorban a francia nemzet szokásai és tapasztalatai alapján ma már több országban is népszerű az egyes borok sajtokhoz való társítása. A bor legjobb barátjaként is definiált tejtermékek és az alkoholos ital azonban kellemetlen tüneteket is produkálhat az arra érzékenyeknél.
febr. 28
17:39
Orrmandula-eltávolítás (adenotómia) (WebBeteg)
Az orrmandula a garat felső részén, az orrgaratban található szivacsszerű szerv, a nyirokrendszer része. Eltávolítására akkor van szükség, ha gátolja az orrlégzést, ha krónikus fülfájást, fülgyulladást vagy halláscsökkenést okoz.
febr. 28
19:51
Jó nézettséget ért el az Oscar-átadó (Infostart)
Több mint 39 millió amerikai követte nyomon az Oscar-díjátadót, amelyen Billy Crystal látta el a házigazda szerepét. A műsort néhányan ugyan régi vágásúnak minősítették, az ismert komikus visszatérése azonban úgy tűnik, jót tett a nézettségnek.
febr. 28
20:27
Pimasz vezetők a drága kocsikban (Infostart)
A drága autók tulajdonosai sokkal figyelmetlenebbül és merészebben vezetnek.
febr. 28
21:39
Így kezelhető az alvászavar (Infostart)
A változókorban lévő, alvászavarral küszködő nők számára igen gazdaságos és mellékhatások nélküli altatószert találtak brazil kutatók, a jógát.
febr. 28
21:51
Pilates: Egy ízületeket kímélő, hatásos mozgásforma (WebBeteg)
Sokan csak negyvenes, ötvenes éveikben kezdik úgy érezni, hogy valamit sportolniuk kellene. Ám gyakran itt megakadnak, mert nem tudják, mely mozgásfajta lenne az ideális számukra. Mások fiatalabb korukban aktívan sportoltak, de már régen abbahagyták az edzést, és nehezen kezdik újra a mozgást. Nekik (is) ajánlható a Pilates!
febr. 28
22:15
Az elégedett betegek gyakrabban halnak (Infostart)
Egy statisztikai vizsgálat szerint az elégedett betegek gyakrabban halnak meg a kezelést követő egy éven belül - olvasható az Archives of Internal Medicine című folyóiratban megjelent tanulmányban.
febr. 28
23:57
Laborvizsgálati kifejezések (WebBeteg)
Nagyon sokszor egy-egy vérvizsgálat alkalmával találkozhatunk olyan kifejezésekkel, melyeket előtte még soha, vagy nem igazán hallottunk. Most segítünk ezekben az idegen kifejezesek megértésében!

Keresés