2012. február 28. kedd

febr. 28
6:45
A Teátrumi Társaság is beszáll a POSZT-ba (Spa Trend Online)
A Pécsi Országos Színházi Találkozót működtető POSZT Kft.-ben a Magyar Színházi Társaságéval megegyező tulajdonrészt szerzett a korábbi tulajdonosok egyetértésével a Magyar Teátrumi Társaság, így Pécs városának 66,8 százaléka mellett az idei évtől a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság is 16,6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.
febr. 28
6:47
Megújult a szárszói József Attila Emlékház (Spa Trend Online)
Balatonszárszón, a villasoron újra megnyitotta kapuját a József Attila Emlékház. Európai uniós forrásból újult meg, az összköltség meghaladja a 60 milliót, a megítélt támogatás pedig a 48 millió forintot.
febr. 28
6:49
Csöndes merénylet (Spa Trend Online)
Évekkel ezelőtt járhattam a Siemens művek Badneustadt-i porszívógyárában. A kísérő mérnök úr sajnálattal beszélt a szakiskolának a diákjairól, akik ott szorgoskodtak a szerelőszalagnál, mert szerinte ezek a gyerekek, akik ide járnak gyakorlatra, már egy másik, mondjuk Bosch gyártmányú porszívót sem tudnak majd összeszerelni. (Ez az az áhított "duális rendszer", amit egyesek annyira propagálnak…
febr. 28
7:42
Klasszikus filmjelenetek legóremake-je (Metropol)
Látható Indiana Jones, Marilyn Monroe, E. T., Gene Kelly, valamint Leonardo di Caprio és Kate Winslet is.
febr. 28
8:36
A lóversenyek csodálatos világa (Metropol)
A tulajdonosok, edzők, játé­ko­sok és zsokék világába kalau­zoló sorozatot az HBO-n nézhetjük meg.
febr. 28
8:54
Gépkülönlegesség a múzeumban (Metropol)
Egy 112 éves gőzlokomobil érkezett tegnap a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum városligeti épületébe az intézmény márciusban nyíló, a dualizmus technikatörténetét bemutató kiállításának kapcsán.
febr. 28
8:56
Oscar-gála apró meglepetésekkel (Metropol)
Az idei Oscar-gála főként A némafilmesről szólt – öt elismerést vitt el Michel Hazanavicius némafilmje, köztük a legjobb színész, a legjobb rendezés és a legjobb film díját.
febr. 28
9:12
A magyar táncház éve a Hajdúságban (Metropol)
Az idei évet Hajdú-Biharban a magyar táncház évének „nevezték ki”. Így a megyében az év minden szakaszában, a megye több pontján is a néptáncosoké és a népzenészeké lesz a főszerep.
febr. 28
17:18
Helen Mirren Magyarországra látogat (Metropol)
Szabó István új filmje, Az ajtó premierjére Budapestre látogat Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznő, aki Emerencet játszotta a Szabó Magda regényéből készült filmes adaptációban.
febr. 28
18:48
Film készült a magyar bajuszról (Metropol)
A rendező női szemszögből is megvizsgálta a témát: Lakos Nóra tudatosan női operatőrt választott, a filmben pedig megszólalnak a feleségek is, így többek között az is kiderül, hogy milyen bajszos férfival csókolózni.
febr. 28
19:06
Meryl Streep tízezer dolláros adománya (Metropol)
Alighogy megkapta harmadik Oscar-díját, tízezer dollárt (2,1 millió forint) adományozott egy saját épületre gyűjtő Rhode Island-i iskolának Meryl Streep.

Keresés