2012. január 1. vasárnap

jan. 1
7:48
Milyen bemutatók lesznek a Nemzeti Színházban? (Infostart)
A Nemzeti Színház és a Danubia Zenekar közös hangversenysorozata januárban, február elején pedig két bemutató, A tanítónő és a Náthán gyermekei várja a budapesti Nemzeti Színház közönségét.
jan. 1
8:42
Ijesztő űrbéli lények védik a Sixtusi-kápolnát (Infostart)
A Vatikáni Múzeum a legmodernebb technológiával védi a Sixtusi-kápolna freskóit. Szenzorok segítségével ellenőrzik a reneszánsz freskók állapotát.
jan. 1
13:51
Hobbitok, szuperhősök és Clooney apaszerepben - Pillantás 2012 filmjeire (Spa Trend Online)
Éveken át a Harry Potter-filmek jelentették a biztos kasszasikert, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó széria azonban véget ért, Potter helyét pedig átveszik a hobbitok és a szuperhősök, de 2012-ben George Clooneyt is láthatja a közönség apaszerepben, Meryl Streep pedig a Vaslady, Margaret Thatcher bőrébe bújik.
jan. 1
14:48
2012 filmjei (Metropol)
Éveken át a Harry Potter-filmek jelentették a biztos kasszasikert, a varázslótanonc kalandjait feldolgozó széria azonban véget ért, Potter helyét pedig átveszik a hobbitok és a szuperhősök, de 2012-ben George Clooneyt is láthatja a közönség apaszerepben, Meryl Streep pedig a Vaslady, Margaret Thatcher bőrébe bújik.
jan. 1
16:54
Elhunyt Eva Zeisel (Metropol)
Életének 106. évében elhunyt Eva Zeisel (Zeisel Striker Éva) magyar származású amerikai keramikus-formatervező - olvasható a művész internetes oldalán vasárnap.
jan. 1
18:18
"Még egy olyan nagy színész nem lesz, amilyen Garas Dezső volt" (Infostart)
Minden kornak megvan a maga nagy színésze, de még egy olyan nem lesz, mint amilyen Garas Dezső volt - mondta Törőcsik Mari az InfoRádiónak a 77 évesen elhunyt kollégájáról.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
0:39
Ismét VilágVeleje Fesztivál a Syma csarnokban és a Gödörben is (Spa Trend Online)
Tizenharmadszor rendezik meg a VilágVeleje Fesztivált a fővárosban, ezúttal két helyszínen: 2012. január 14-én a Syma csarnokban az Intim Torna Illegál, az Irie Maffia és az Akkezdet Phiai, a Carbonfools, a Brains és Dj Bootsie lép fel, de néhány nappal később a Gödör Klubban is lesznek programok.
jan. 2
5:27
A hajléktalanok színházba mentek (Spa Trend Online)
Karácsony után egy nappal, a Katona József Színház meghívására A Város Mindenkié csoport hajléktalan és hajlékos aktivistái lementek a Sufniba. A színház alagsorába, és előbb megnézték Csalog Zsolt Csendet akarok című monodrámáját, azután hosszan beszélgettek Fullajtár Andrea színésznővel, aki hatvan percig a Sufniban olyan volt, mint ők: egy pesti hajléktalan.
jan. 2
6:36
Nem kedvelik a megreformált helyesírást (Infostart)
A franciáknak és persze főleg a külföldieknek sok fejfájást okozó bonyolult francia helyesírási szabályokkal küszködők számára jó hír volt, hogy a bonyolult regulákat jó húsz éve leegyszerűsítették. A rossz hír viszont az, hogy ezt mindmáig kevesen vették észre, akik pedig mégis, jobbára nem kedvelik ezt a reformot.
jan. 2
6:39
Csak azért is Amadinda (Spa Trend Online)
A szilveszterkor szokásos SMS-ek között igencsak jellemző volt a "csakazértis boldog újévet" szöveg, ami persze markánsan azt jelzi, hogy nem sok jót várhatunk ettől az esztendőtől. De azért érdemes megpróbálkoznunk azzal, hogy szembemegyünk az árral.
jan. 2
6:41
Retro szilveszter - sok Sassal (Spa Trend Online)
Aki megvárta éjfélkor - a most már csak államelnöknek nevezhető - valódi Schmitt Pál köszöntőjét, az megtapasztalhatta, hogy a paródiák nem nagyon estek távol a valóságtól.
jan. 2
6:54
Megnyílik a Hősök, királyok, szentek kiállítás (Infostart)
Ma nyílik meg az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából a több mint száz, javarészt nagyméretű történelmi tablót, portrét és dokumentumot - többek között Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményét - felvonultató Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).
jan. 2
9:24
Megnyílik a Hősök, királyok, szentek kiállítás (Metropol)
Ma nyílik meg az új alaptörvény hatályba lépésének alkalmából a több mint száz, javarészt nagyméretű történelmi tablót, portrét és dokumentumot - többek között Munkácsy Mihály Honfoglalás című festményét - felvonultató Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).
jan. 2
16:18
Cruise akciófilmje a toplista élén (Metropol)
Továbbra is a Mission: Impossible negyedik epizódja vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát: a Fantom protokollra a hétvégén 31,3 millió dollárért (7,6 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők.
jan. 2
16:54
Fokozott rendőri jelenlétet kér az operánál az LMP (Metropol)
Az LMP fokozott rendőri figyelmet és jelenlétet tart szükségesnek az operaház környékén, mivel oda hétfő estére két, egymással ellentétes célú tüntetést is bejelentettek.
jan. 2
17:06
Elhunyt Darth Vader dublőre (Infostart)
Elhunyt Bob Anderson olimpikon vívómester, aki egyebek mellett Darth Vader dublőreként vált ismertté.
jan. 2
17:48
Életrajzi film Elton Johnról (Metropol)
Életrajzi film készül Elton Johnról. A zenész szeretné, ha Justin Timberlake alakítaná. A 64 éves sztár a Los Angeles Times vasárnapi online kiadásában beszélt arról, hogy javában folyik a film előkészítése.
jan. 2
19:00
Frankenstein a vatikáni könyvtárban (Metropol)
Az 1931-ben készült fekete-fehér Frankenstein című klasszikus horrorfilm egy filmkockája került elő a vatikáni könyvtárból.
jan. 2
19:36
Kiállítás köszönti az új alaptörvényt (Metropol)
Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a Hősök, királyok, szentek - A magyar történelem képei és emlékei című kiállítást hétfő este a Magyar Nemzeti Galériában. Schmitt Pál szerint „jó föld az új alaptörvény”.

2012. január 3. kedd

jan. 3
6:39
Búcsú Garas Dezsőtől (Spa Trend Online)
Hetvenhét éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Garas Dezső Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház társulatának tagja. Nevéhez legendás filmek és színpadi szerepek fűződnek. Temetéséről később intézkednek.
jan. 3
6:41
Színházi előadás lesz Gyöngyöspatából (Spa Trend Online)
A Scallabouche, Budapest legrégebbi angol nyelvű improvizációs társulata. A főváros színházi életében 1998 óta van jelen: adaptálnak, fordítanak, feldolgoznak, most éppen Gyöngyöspatát. Dokumentumok, fotók és videók felhasználásával a kívülálló szemszögéből vizsgálják a magyar szélsőjobboldali párt polgármestere által vezetett települést. Az ott kialakult érzelmeket.
jan. 3
6:43
"Fenyegetve érzem magam" (Spa Trend Online)
Pelsőczy Réka a Thália Színházban nemrégiben rendezte meg a Gardénia című darabot, a Katona József Színházban pedig játszik A mi osztályunk című dámában. Mindkettő szembenézésre késztet nézőt és alkotót egyaránt. A színész-rendezővel többek között arról beszélgettünk, hogy a színház alkalmas-e tabudöntésre, titkok kibeszélésére.
jan. 3
6:57
Egy tulipános láda és egy ikon találkozása a Galériában (Spa Trend Online)
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott több mint húszmillió forintért rendelt festményeket a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénzügyi keretéből. A neves és kevésbé ismert kortárs magyar művészek többek között a következő témákat dolgozták fel: Kádár János kora, A Vörös iszap, Új alkotmány születik...Mindegyik művész 1,6 millió forintot kap az alkotásért. Hatalmas felháborodás kísérte a…
jan. 3
8:30
Kémek és szabók (Metropol)
Január végén kerül a ma­gyar mozikba a Suszter, szabó, baka, kém című film, melyet John le Carré Árulás című regénye alapján forgatott a svéd rendező, Tomas Alfredson.
jan. 3
14:27
Városi kézben a veszprémi színház (Spa Trend Online)
Átadta a Veszprémi Petőfi Színház díszkulcsát Lasztovicza Jenő megyei elnök Porga Gyula polgármesternek kedd délelőtt. Az intézmény január 1-jétől városi fenntartásba került - írja Veszport.hu.
jan. 3
15:18
Január 11-én búcsúztatják Garas Dezsőt (Infostart)
Garas Dezső Kossuth-díjas színművészt, a Nemzet Színészét, a Nemzeti Színház társulatának tagját január 11-én 14 óra 30 perckor búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz-termében - tudatta a színész családja, a Nemzeti Színház és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
jan. 3
16:00
Január 11-én búcsúztatják Garas Dezsőt (Metropol)
Garas Dezső Kossuth-díjas színművészt, a Nemzet Színészét, a Nemzeti Színház társulatának tagját január 11-én 14 óra 30 perckor búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz-termében. A színész 77 éves korában, hosszan tartó betegség után hunyt el december 30-án, pénteken.
jan. 3
16:36
A képregényrajzoló halála (Metropol)
Elhunyt Ronald Searle brit képzőművész, akinek egy képzeletbeli lányiskoláról, a St. Trinianról készült kultikussá vált gunyoros képregényeiből több film is született. A 91 esztendős brit művész pénteken halt meg egy dél-franciaországi kórházban.
jan. 3
20:48
Vízesés volt a szülinapi meglepi (Metropol)
Decemberi születésnapjára és karácsonyra egy Los Angeles melletti vízeséssel lepte meg Angelina Jolie gyermekei apját, Brad Pittet.

2012. január 4. szerda

jan. 4
6:39
Hősök, királyok, szentek, Orbán (Spa Trend Online)
Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Galéria tegnap megnyílt, augusztus 26-ig látogatható Hősök, királyok, szentek című kiállítás megnyitójában Európa válságáról beszélt, melyet csak az alapértékekhez való visszatalálás oldhat meg, szerinte mi magyarok ebben a fülkeforradalommal jó úton haladunk.
jan. 4
6:41
Garas, Kertész, Koltai, Orosz (Spa Trend Online)
Kétezerkettő késő őszén tudta meg a világ: abban az évben Kertész Imre kapja az irodalmi Nobel díjat. Orosz József érdeme - sok más mellett - hogy a magyarok nemcsak a díj átadását, hanem az akadémiai székfoglalót is élő adásban követhették.
jan. 4
9:06
Markovicék két évnyitó koncertje (Metropol)
Duplázik Boban és Marko Markovic zenekara szombaton a Művészetek Palotájában: a teltház miatt egy második koncertet is szerveztek.
jan. 4
12:42
Először rendeznek Magyar Cirkuszfesztivált (Metropol)
A Fővárosi Nagycirkuszban bemutatkoznak a legjobb fiatal magyar artisták, az Artistaképző jelenlegi és volt növendékei is.
jan. 4
13:36
Új Botticelli-képet találtak (Metropol)
Sandro Botticelli eredeti művének bizonyult az a festmény, amelyet egy olasz gyűjtő 1990-ben aukción vásárolt.

2012. január 5. csütörtök

jan. 5
6:39
Alkotmány kard nélkül (Spa Trend Online)
Nem szokás, hogy egy festő kétszer egymás után megfesse ugyanazt a témát, az még kevésbé szokás, ha egy megrendelt festmény leszállítása után a művész további alkotásokat készít, immár saját magának. Pedig Szkok Iván - aki a Kerényi Imre által, az alaptörvény kapcsán megrendelt festmények közül épp az alkotmány megfestését vállalta - ezt teszi. Mint beszámoltunk róla, a Nemzeti Galériában hétfőn…
jan. 5
6:41
A Maestro hálája (Spa Trend Online)
Nem hiába mondták a Bécsi Filharmonikusok, hogy Carlos Kleiber óta nem volt olyan karmesterük, mint a lett származású Mariss Jansons. Aki most újévkor látta vezényelni őt, csak megerősítheti ezt. Minden porcikája muzsika, ha leengedi a karját, a zenekar akkor is követi, szemének a hunyorgásáról, szája állásáról is. Páratlanul nagy művész.
jan. 5
6:57
A Cukorfalattal nyit az Átrium (Spa Trend Online)
Minden eladó!, hirdette december végén a Merlin Színház, azután be is zárt. A Merlin tavaly lett 20 éves, és már az is marad örökre. Mivelhogy Átrium Film-Színház néven Budán, a Margit körúton újul meg. Ott, ahol állítólag a legjobb kávét mérik majd, és a város legnagyobb pezsgő-, és szusi kínálata lesz. Akar ön 5-10 vagy 15 ezer forintért "szereplő", "főszereplő" vagy "címszereplő" lenni? Az…
jan. 5
6:59
A gój motorosok is az Új Színházba mennek (Spa Trend Online)
Márta István, az Új Színház jelenlegi és Dörner György, a teátrum február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója tegnap egyeztető beszélgetésen találkozott a Városházán. Az átadás-átvételre február elején kerülhet sor, a márciusi program egyeztetését azonban már előbb elkezdik.
jan. 5
7:18
Festményt csempésztek be egy múzeumba (Metropol)
Szokatlan akcióval hívta fel magára a figyelmet egy lengyel művészeti egyetemista: titokban kiakasztotta festményét a wróclawi Nemzeti Múzeumban.
jan. 5
7:20
Meglepetéskoncert Győrben (Metropol)
Ingyenes meglepetés kamarakoncertet tart Tolcsvay László vasárnap este a Győri Városi Múzeumban. Grászli Bernadett elmondta: nem hozzák nyilvánosságra, mi lesz a koncert programja, és "Tolcsvay László életműve olyan gazdag, hogy a találgatás sem egyszerű".
jan. 5
8:12
Moriarty színre lép (Metropol)
A Reklámőrültek sztárja, a brit Jared Harris nagy rajongója volt az első filmnek, de nem hitte volna, hogy a magyar mozikban mától látható folytatásban ő játszhatja a profes­szort.
jan. 5
8:30
Beatbox és klasszikusok (Metropol)
Örökzöld slágerek csendülnek fel újszerű „hangszerelésben”, a zenei utazás a barokktól egészen a modern zenékig tart, hetven dallam segítségével.
jan. 5
11:48
Vizsgálja a rendőrség, hogy mi történt a hétfői tüntetésen (Metropol)
Hatala József országos rendőr-főkapitány elrendelte a Operaháznál és a környékén megtartott demonstrációkhoz kapcsolódó rendőri biztosítás értékelő, elemző szakmai vizsgálatát.
jan. 5
17:42
Csurka darabját is játszani fogják az Új Színházban (Infostart)
Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét. Kodolányi János, Páskándi Géza, Hunyady Sándor, Nyírő József, Tomcsa Sándor, Jókai Mór, Bessenyei György, Pozsgai Zsolt és Wass Albert művei mellett láthatja a közönség Csurka István A hatodik koporsó című drámájának ősbemutatóját is, amelynek rendezésére pályázatot írnak…
jan. 5
17:48
Dörner György közzétette műsortervét (Metropol)
Dörner György, az Új Színház február 1-jén hivatalba lépő új igazgatója közzétette a teátrum idei és jövő évadának műsortervét.
jan. 5
18:42
Sherlock Holmes felemás visszatérése (Metropol)
Az első Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes-film bemutatója óta vártam, hogy lehulljon a lepel Moriarty professzor kilétéről és az általa szőtt grandiózus cselszövésről – így amikor a Sherlock Holmes 2: Árnyjáték megtekintésére lehetőségem nyílt, nem haboztam kihasználni azt.
jan. 5
19:33
Eladja az Átrium mozit a főváros - A Merlin Színház pályázik (Spa Trend Online)
Eladásra kínálja az Átrium mozit a Fővárosi Önkormányzat. A pályázaton indul a Merlin Színház is, amelynek odaköltözéséről már nyár végén tárgyalt a főváros és a színház vezetése.
jan. 5
19:54
Eladja az Átrium mozit a főváros (Metropol)
Eladásra kínálja az Átrium mozit a Fővárosi Önkormányzat. A pályázaton indul a Merlin Színház is, amelynek odaköltözéséről már nyár végén tárgyalt a főváros és a színház vezetése.
jan. 5
20:12
Shopline lesz Bookline-ból (Metropol)
A Bookline.hu Nyrt. január 15-től új, univerzális webáruházat hoz létre Shopline néven, és saját, hivatalos elnevezését is Shopline-webáruház Nyrt.-re változtatta, erről a társaság január 5-i rendkívüli közgyűlése döntött.

2012. január 6. péntek

jan. 6
6:39
Az ellopott édesapa (Spa Trend Online)
Ha valaki Kúnos Lászlótól, a neves műfordítótól, a Corvina könyvkiadó vezetőjétől azt kérdezi, hogy sikerült az előző év, akkor kicsit keserűen azt válaszolja, ellopták az édesapját. A híres orvost a falról, a lakásból. Az édesapáról a képet Scheiber Hugó készítette - egy vacsoráért cserébe -, s a műalkotást akkor lopták el, amikor a könyvkiadóban Kúnos László épp a Népszava újságírójával…

Keresés