2012. január 28. szombat

jan. 28
0:57
Az utolsó bemutató a régi Új Színházban (Spa Trend Online)
Utolsó nagyszínpadi, egyben ősbemutatóját tartja Az Új Színház jelenlegi társulata pénteken. Jegyet már hetek óta nem lehet kapni, ahogy mondani szokás a csilláron is lógnak majd. Jóval több lesz-ez, mint egy premier. Búcsú lesz egy színháztól.
jan. 28
6:39
A ló vontatta Karády Katalin (Spa Trend Online)
Leszállunk a Templom utcánál, átmegyünk az ívelt fahídon, kinyílik az ajtó, s már a Kultúrkúriában vagyunk. A Klebelsbergben. Jobbra kicsi kávézó van, a vándorkiállítás meg balra, a folyosó-galérián található, a címe: Országomat egy (ló)erőért!
jan. 28
6:41
Spiró meg a törődési igazolás (Spa Trend Online)
Spiró György a zsarnokságról nem egy mondatot, hanem egy egész komédiát írt. Most jelent meg, olvasható a Mozgó Világ 2012/1-es számában. A hétköznapi zsarnokságról szóló komédia egy Édes Otthonban játszódik, és arról szól, mit csináljon a társadalom s annak kisebb egysége a számára nem fontos, nem kellő emberekkel.
jan. 28
6:43
Telt ház az Új Színház utolsó bemutatóján (Spa Trend Online)
Miközben az Equity, a brit hivatásos előadóművészeket és a színházak kreatív munkatársait képviselő szakszervezet nyílt levélben fejezi ki aggodalmait a budapesti Új Színház élén bekövetkezett változásokkal kapcsolatban és felszólítják a brit külügyminisztert, valamint a nemzetközi közösséget arra, hogy gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, azon közben itt, Magyarországon, az Új Színház tegnap…
jan. 28
8:24
A diszlexiáról forgatott filmet a hollywoodi sztár fia (Infostart)
Diszlexiáról forgatott dokumentumfilm rendezőjeként mutatkozott be Robert Redford fia, James Redford a Sundance Filmfesztiválon.
jan. 28
10:51
A Vaslady - Jövő héten kerül a mozikba a Thatcher-film (Spa Trend Online)
Egy ember életútját vázolja fel Phyllida Lloyd mély empátiával átitatott filmje, amiért az egész világ felkapta a fejét, az a főhős neve: Margaret Thatcher.
jan. 28
17:27
Ács Margit író lett a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja (Spa Trend Online)
Ács Margit írót választotta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) köztestülete elnökségi taggá szombati közgyűlésén Budapesten. A másik elnökségi tagot - eredménytelen szavazás miatt - a következő közgyűlésen választják meg.
jan. 28
20:12
Lélektan a családban (Metropol)
A könyv tabuszerű témában mutat be erkölcsi dilemmákat, melyekről mi ítélkezhetünk.

Keresés