2012. január 25. szerda

jan. 25
0:39
Világszinvonalú koncertek (Spa Trend Online)
Államcsőd-veszély, euró-válság, apokalipszis ide vagy oda, 2012-ben is rengeteg nagy bulira számíthatunk Budapesten. Már most több mint egy tucat világsztárról tudunk, akik idén biztosan megörvendeztetik a hazai közönséget. Íme, egy kis ízelítő.
jan. 25
6:57
Menekít az Új Színház (Spa Trend Online)
Január 31-vel bezár a Márta István vezette Új Színház, és a tizenhárom esztendő alatt összegyűlt archívumot, 32 ládányi anyagot - biztos, ami biztos- a direktor az Országos Színháztörténeti Múzeumba és Intézetbe menekíti.
jan. 25
6:59
Elhunyt Nagyházi Csaba műgyűjtő (Spa Trend Online)
Életének hatvannyolcadik évében január 21-én elhunyt Nagyházi Csaba, a budapesti Nagyházi Galéria és Aukciósház alapítója, vezetője, a Magyar Műtárgy- és Régiségkereskedők Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke.
jan. 25
7:01
A vád tanúja (Spa Trend Online)
Most újra örülök, hogy fél év után megcsináltattam a tévém. Minap késő este, nem tudom melyik csatornán, egy örök-remekművet adtak, A vád tanúja című filmet. Századszor láttam és krimiről lévén szó persze, hogy tudtam a végső trükköt. De ez nem számít!
jan. 25
7:03
Kilenc alkotás versenyezhet (Spa Trend Online)
A 2010-től módosult jelölési szabályok miatt ismét ötnél több alkotás szállhat versenybe az Oscar-díjakért: az idén összesen kilenc. A nemzetközi sajtó egy része felhorkant a méltatlanul kihagyott filmek miatt. A többi jelölés részben a Golden Globe utáni "elvárásokat" teljesítette: George Clooney legjobb színészként versenyezhet - barátjával, Brad Pittel is -, a Vaslady megformálója, Meryl…
jan. 25
7:05
Budapesti Tavaszi Fesztivál 400 millióért (Spa Trend Online)
Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál 11 napos lesz, március 16-26-ig tart, az érdeklődők 15 helyszínen 48 programot, előadást élvezhetnek. Az esemény fővédnökének Schmitt Pál köztársasági elnököt kérték fel.
jan. 25
8:30
Balesetben meghalt Angelopulosz görög filmrendező (Metropol)
A 76 éves filmrendezőt kedden délután elütötte egy motoros Athén kikötőjének közelében, amikor át akart menni az úttesten.
jan. 25
9:06
Közösségi támogatás (Metropol)
Új szolgáltatást indított a Creative Selector – a kreatív közösségi mű­hely azoknak az ötleteknek akar segíteni, amelyek megvalósulását csak anyagi okok hátráltatják.
jan. 25
12:00
A teljes repertoár lekerül az Új Színház műsoráról, többen távoznak (Infostart)
Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban, holott hét darabot is játszhatnának - mondta Márta István, a színház leköszönő igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt arról is, hogy a társulat tagjai és a munkatársak közül már többen úgy döntöttek, hogy nem maradnak.
jan. 25
12:06
Norah Jones új albummal jelentkezik (Metropol)
Új albummal jelentkezik tavasszal Norah Jones: az utóbbi évek egyik legsikeresebb énekesnője Little Broken Hearts címmel teszi közzé új lemezét.
jan. 25
12:24
A teljes repertoár változik, többen távoznak (Metropol)
Egyetlen előadás sem marad műsoron az Új Színház jelenlegi repertoárdarabjai közül márciusban, holott hét darabot is játszhatnának.
jan. 25
12:54
Ezeket a filmeket vetítik majd a 43. Magyar Filmszemlén (Infostart)
A már nyilvánosságra került nyolc nagyjátékfilm mellett 39 dokumentumfilmet, 9 tudományos-ismeretterjesztő munkát, több mint egy tucat kisjátékfilmet, animációs, illetve gyerekfilmet vetítenek, de bemutatkoznak a filmiskolák is a február 2. és 5. között zajló 43. Magyar Filmszemlén - derül ki abból a listából, amelyet a mustra honlapján tett közzé a szervező Magyar Filmművészek szövetsége.
jan. 25
14:30
Mick Jagger nem lép fel Davosban (Metropol)
Mick Jagger visszalépett a Davosi Világgazdasági Fórumon való fellépésétől, amelynek keretében Nagy-Britanniát népszerűsítette volna.
jan. 25
14:32
Frida Kahlo eddig soha nem látott fotói (Metropol)
Frida Kahlo mexikói művésznő által készített több száz fotót állítanak ki az Egyesült Államokban, a virginiai Arlingtonban: az eddig elzártan őrzött képeket először mutatják be a közönségnek az Artisphere művészeti központban.
jan. 25
16:54
George Clooney újabb politikai drámája (Metropol)
A hatalom árnyékában egy amerikai elnökválasztási kampány kulisszái mögé enged bepillantást. Csütörtöktől a mozikban.
jan. 25
17:30
A párizsi mumus a mozikban (Metropol)
Csütörtöktől látható Bibo Bergeron francia rendező legújabb 3D-s animációs filmje.
jan. 25
18:00
Az évad végéig biztosított a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működése (Infostart)
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium az évad végéig biztosítja a Budapesti Kamaraszínház és a Játékszín működését. A NEFMI a két teátrum esetleges átadásáról tárgyal a fővárossal.
jan. 25
19:36
Kiállítások vezetik fel az idei ARTplaccot (Metropol)
Több kiállítás vezeti fel az augusztus 10-én kezdődő tihanyi ARTplacc 2012 - Kortárs Művészeti Napokat; az első tárlat szerdától a budapesti Krisztina Palace-ben látható.
jan. 25
19:38
Kéziratritkaságokra bukkantak Sümegen (Metropol)
Deák Ferenc, Liszt Ferenc és Erkel Ferenc által írt levelekre bukkant a Darnay Kálmán kéziratgyűjteményének átvizsgálását végző helytörténet-kutató Sümegen a városi múzeumban.

Keresés