2012. január 21. szombat

jan. 21
6:39
A színész politikai kiszolgáltatottsága (Spa Trend Online)
Parti Nagy Lajos, nem ért egyet a "szócsövesített" közmédiával, ezért nem engedélyezi, hogy műveit leadják a Magyar Rádióban. A Kossuth-díjas író egyéni döntése nagy feltűnést keltett. Azóta Závada Pál is csatlakozott. Parti Nagy Lajos és Závada Pál rádiós, filmes és színházi szerződéseivel a Kék Művészügynökség foglalkozik.
jan. 21
6:41
Závada Pál is letiltotta műveit a közrádiónál (Spa Trend Online)
Parti Nagy Lajos után újabb Kossuth-díjas író, Závada Pál nem engedélyezi, hogy művei elhangozzanak a közszolgálati, vagy ahogy Parti Nagy nevezte, a szócsövesített rádióban.
jan. 21
6:57
Márta István búcsúzik a nézőktől (Spa Trend Online)
Szépen búcsúzik Márta István, az Új Színház január 31-én kényszerűen távozó direktora nyílt levelében a nézőktől. És ő, aki az ide-oda lavírozásairól is ismert, tőle szokatlanul kemény, egyértelmű mondatokat ír. "13 esztendő munkáját zúzza szét az érthetetlen és megmagyarázhatatlan politikai döntés.
jan. 21
9:24
Minden nap nyitva a Prado (Metropol)
A hét minden napján nyitva lesz ezentúl a madridi Prado Museum, remélve, hogy ezzel sikerül annyi extra bevételre szert tennie, amellyel ellensúlyozni tudja a 25 százalékkal csökkentett állami támogatás miatti kiesést.
jan. 21
10:15
Könyv jelent meg a bori munkaszolgálatosokról (Spa Trend Online)
Az egykori bori munkaszolgálatosokról írt könyvet Csapody Tamás jogász-szociológus, a hét évnyi kutatómunkát összegező kötet a Vince Kiadó gondozásában jelent meg és egy megírandó monográfia előzménye.
jan. 21
11:45
New Yorkban látható a szentendrei skanzen kiállítása (Spa Trend Online)
A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva szombattól látható a New York-i Magyar Kulturális Központban a szentendrei skanzennek az 1940-es évek lakosságcseréjét feldolgozó kiállítása - mondta el Vass Erika néprajzkutató, a kiállítás kurátora.
jan. 21
14:45
Megnyílt a Miskolci Téli Tárlat (Spa Trend Online)
A magyar kultúra napjához kapcsolódva szombaton megnyílt a grafikusok, festők hagyományos seregszemléje, a Miskolci Téli Tárlat a városi galériában; a huszonegyedik alkalommal megtartott rendezvényen 95 művész 166 alkotása látható március 10-ig.
jan. 21
18:06
Parti Nagy után Závada is letiltatta műveit a Magyar Rádióban (Metropol)
Závada Pál szerint megváltozott a közszolgálati rádió hangja. Ez a rádió már nem képes a közszolgálati funkcióknak megfelelni, s a rádió kulturális műsoraiban is tetten érhető a politikai irányítás.

Keresés