2012. január 22. vasárnap

jan. 22
9:24
Ma van a magyar kultúra napja (Metropol)
Ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezéseket, rendeznek koncerteket, irodalmi esteket, színházi előadásokat. A magyar kultúrát 1989 óta ünneplik január 22-én, a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
jan. 22
11:24
Ma ünneplik a magyar kultúrát (Infostart)
Ma van a magyar kultúra napja, ebből az alkalomból az ország számos településén tartanak megemlékezéseket, koncerteket, irodalmi esteket, és színházi előadásokat.
jan. 22
11:27
Filmszemle - Megjelent a cybergeneráció (Spa Trend Online)
Több szempontból is kísérletinek nevezhető alkotással mutatkozik be a 43. Magyar Filmszemle játékfilmes programjában Fancsikai Péter. A fiatal rendező első egészestés filmjét, a jp.co.de című alkotást a Krétakör műhelyében készítette el.
jan. 22
12:03
Hiller: kiszolgáltatott a kultúra (Spa Trend Online)
Hiller István, az MSZP humánpolitikai kabinetvezetője szerint jelenleg a kultúra az egyik legkiszolgáltatottabb terület, mert az átlagosnál is súlyosabban érintették a kormány megszorító intézkedései.
jan. 22
15:24
EKF 2012: megaparti Guimaraesben (Metropol)
Mintegy tízezer ember részvételével megrendezett megapartival vette kezdetét Guimaraesben az Európai Kulturális Fővárosa 2012 rendezvénysorozat. A portugál egyetemi város idén Mariborral közösen viseli a megtisztelő címet, a szlovéniai városban egy héttel ezelőtt tartották a hivatalos megnyitót.
jan. 22
15:42
Sebestyén Márta kapta a Kölcsey-díjat (Metropol)
Az elismerést a magyar kultúra napja alkalmából megtartott ünnepi megemlékezésen adták át Szatmárcsekén.
jan. 22
15:57
A magyar kultúra napja - Bemutatták a közművelődési koncepciót, elindították a MaNDA TV-t (Spa Trend Online)
Bemutatta az Országos közművelődési koncepciót Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár a magyar kultúra napján, vasárnap a budapesti MOM Kulturális Központban. A Párbeszéd a magyar közművelődésért címmel tartott rendezvényen Szőcs Géza kulturális államtitkár elindította a MaNDA TV első adását, amely rendhagyó, online, kétnaponta jelentkező kulturális híradó lesz.
jan. 22
17:30
Lerombolhatatlan könyvtárat hoznak létre (Metropol)
Bemutatták az Országos közművelődési koncepciót a magyar kultúra napján, elindították a MaNDA TV első adását, amely rendhagyó, online, kétnaponta jelentkező kulturális híradó lesz.
jan. 22
20:12
Együttműködés a Thália és az MTVA közt (Metropol)
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Bereményi Géza, a budapesti Thália Színház ügyvezető igazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója A magyar kultúra napján, a teátrum vasárnapi Cseh Tamás-emlékestjét megelőzően.
jan. 22
21:18
Klasszikusok és meglepetések a sztárzenész koncertjén (Infostart)
Február közepén látogat Budapestre Chris Rea, olyan lemezek szerzője, mint az 1989-es The Road To Hell, vagy az 1991-es Auberge.
jan. 22
21:57
A magyar kultúra napja - Ünnepi est a Duna Palotában (Spa Trend Online)
"Isten áldd meg a magyart!" címmel ünnepi gálaestet rendezett a Fidesz Kulturális Tagozatának Budapesti Elnöksége, a Németh László Kulturális Alapítvány és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület a Magyar Kultúra Napja alkalmából vasárnap a Duna Palotában Budapesten.

Keresés