2012. január 16. hétfő

jan. 16
6:36
A némafilmes és az Utódok győzött a Golden Globe-on (Infostart)
A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a vasárnap éjjel Beverly Hillsben megrendezett 69. Golden Globe díjkiosztó gálán.
jan. 16
6:39
Fantázia és öngyilkosság (Spa Trend Online)
A húszéves Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Mustra címmel fesztivált rendezett, ami ma ér véget. Csecsemőknek szóló produkciókat ugyanúgy láthattunk, mint nagykamaszok válságos helyzetét, akár öngyilkosságát tárgyaló előadásokat, és külföldi együttesek is felléptek.
jan. 16
6:41
Megállítani a gengsztervezért (Spa Trend Online)
Nem lehet ráfogni Simor Andrásra, hogy lusta költő lenne.
jan. 16
7:36
Kiosztották a Golden Globe-díjakat (Metropol)
A némafilmes három, az Utódok pedig két elismerést kapott a Beverly Hillsben megrendezett díjkiosztón.
jan. 16
8:12
Crossover 3D-ben (Metropol)
Klasszikus repertoár zenei csemegeként tálalva február 22-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
jan. 16
11:12
A Művészetek Völgye is szellemi kulturális örökség lenne (Metropol)
A Művészetek Völgye rendezvénysorozat, a tihanyi gardahalászat vagy a sváb karácsonyi játék, a Christkindl is pályázik bekerülni Veszprém megyéből a szellemi kulturális örökség magyar nemzeti jegyzékébe.
jan. 16
15:06
Tiltakoznak az operaénekesek (Metropol)
A Magyar Operaénekesek egyesület hétfőn közleményben tiltakozott a dalszínházban várható elbocsátások, a létszámleépítés ellen. A közleményt azután fogalmazták meg, miután a sajtóból értesültek arról, hogy a színház jelenlegi megbízott vezetése létszámleépítésre készül.
jan. 16
15:08
Ismét Bollywood-mánia a Berlinalen (Metropol)
Ismét Bollywood-mániára számítanak a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol harmadjára vendégeskedik majd Sáhruh Khán, az indiai filmgyártás egyik legnevesebb csillaga.
jan. 16
15:18
Bozsik Yvette lett a Trafó igazgatója (Infostart)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága hétfőn az MTI-vel.
jan. 16
15:42
Bozsik Yvette táncművész a Trafó élén (Metropol)
Bozsik Yvette táncművészt, koreográfust nevezte ki a Trafó Kortárs Művészetek Háza igazgatójává július 1-jei hatállyal Tarlós István főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága.
jan. 16
15:44
Távozik a Tankcsapda gitárosa (Metropol)
A zenekarban eltöltött tizenkilenc évnyi közös munka után távozik a Tankcsapda gitárosa, Molnár Levente (Cseresznye). A távozás oka a zenekar tájékoztatása szerint a megfáradt emberi kapcsolat.
jan. 16
16:54
A tetovált lány megszólal (Metropol)
Kultikus film lehet David Fincher legújabb rendezése, a magyar mozikban csütörtökön debütáló A tetovált lány, Stieg Larsson legendás Millennium-trilógiájának első kötetéből forgatva. A történet női főszerepe, Lisbeth Salander nem túl egyszerű karaktere Rooney Marának jutott az amerikai változatban – a színésznő kollégánknak nyilatkozott a szerepről.

Keresés