2012. február 3. péntek

febr. 3
5:12
Pokorny Lia is otthagyta az Új színházat: "vallási alapon nem szeretnék senkit gyűlölni" (Spa Trend Online)
Pokorny Lia tíz év után jön el az Új Színházból. Azt mondja, Dörner György pályázatának hadüzenet jellege van, és ő nem akar ebben a harcban részt venni. Vallási vagy származási alapon nem szeretne senkit gyűlölni. Ezt 2012-ben képtelenségnek, agyrémnek tartja.
febr. 3
6:42
Megzavart demonstrációk (Spa Trend Online)
A fasizmus térnyerése ellen szervezett demonstrációt a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) szerda délután a fővárosban az Új Színház elé. Ma lett ugyanis a teátrum direktora a szélsőséges nézeteiről ismert Dörner György. A tüntetésen megjelentek szélsőjobboldali ellentüntetők is; közülük több embert előállított a rendőrség.
febr. 3
6:44
Mozart, a levelező mániás (Spa Trend Online)
Tetemes a harmincöt évesen meghalt Mozart életműve, de ki gondolná, ugyanilyen termékeny volt a levélírásban is. Most tették közzé teljes levelezését, ami kis híján kétezer könyvoldalt tesz ki.
febr. 3
7:39
Star Wars: filmharmóniák klasszikus köntösben (Metropol)
Rendhagyó koncertet ad a Budafoki Dohnányi Zenekar február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában – a legnagyobb kasszasikereket hozó filmek zenéit adják elő.
febr. 3
8:15
Cirkusz az egész világ (Metropol)
A közönség számára felhőtlen szórakozás, az artistáknak pedig komoly megmérettetés lesz a 9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál.
febr. 3
16:39
Hugh Grant ott lesz a Bridget Jones 3-ban (Metropol)
A Working Title produkciós cég cáfolta a korábban felröppent híreket, hogy Grant kiszállt volna a Bridget Jones's Baby című epizód szereplőgárdájából.
febr. 3
17:15
Charles Dickenst ünnepli a világ (Metropol)
Srí Lankától és Vietnámtól kezdve Ukrajnán át Zimbabwéig, Etiópiáig és Dél-Amerikáig szerte a világon számos irodalmi fesztivált, konferenciát és felolvasást rendeznek a Dickens-évben, amelyet az író születésének 200. évfordulója alkalmából rendeznek.
febr. 3
17:17
Duna-fotókból nyílik kiállítás a Mai Manó Házban (Metropol)
A legnagyobb magyar folyót ábrázoló kortárs és archív felvételekből, többek között Dezső Tamás, Frankl Aliona, Gőbölyös Luca képeiből nyílik kiállítás Duna - Nyitott könyv címmel péntek este a budapesti Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Házban.
febr. 3
18:09
Nem hagyják magára a magyar filmet (Metropol)
A 43. Magyar Filmszemlére látogatott Dieter Kosslick, a Berlinale és Thierry Fremaux, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Európa két legjelentősebb mustrájának vezetője támogatásáról biztosította a Magyar Filmművészek Szövetségét és a magyar független filmeseket.
febr. 3
19:39
Színpadon debütált A király beszéde (Metropol)
Egy évvel a film világsikere és számos Oscar-díja után egy brit színházban megtartották a VI. Györgyről szóló történet színpadi változatának világpremierjét.
febr. 3
20:33
A fonóban kel életre idén a Skanzen (Metropol)
Egy hónapos pihenő után szombattól ismét részleges nyitva tartással fogadja a látogatókat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Az új év első programján a fonóban zajló társas munkákkal találkozhatnak az érdeklődők.

Keresés