2012. március 2. péntek

márc. 2
6:45
A minisztérium valóban megmentené a Rajkó Zenekart? (Spa Trend Online)
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumba (KIM) tegnap várták azt a 12 híres zenészt, a Rajkó Zenekar egykori és mai tagjait, akik 2017-ig e védett név hordozói. Beleegyezésük nélkül a minisztérium nem teheti meg azt, amibe már bele is kezdett, hogy Rajkó néven új, állami fenntartású zenekart szervez. Gerendási István, aki a Rajkó Művészegyüttesnek 36 éve az igazgatója, sajátos…
márc. 2
6:47
Habán kerámiák könyve (Spa Trend Online)
Vörösváry Ferenc, Radványi Diána és Réti László munkájaként megjelent A habánok kerámiaművészete című kötetet. A tanulmányokkal ellátott album a Vörösváry Ferenc szerkesztette "A Kárpát-medence kerámiaművészete" című könyvsorozat negyedik darabjaként látott napvilágot, melyben 581 tárgy 713 fotója került közlésre.
márc. 2
6:49
Lovak és ékszerek a Millenárison (Spa Trend Online)
A Millenáris parkjában, annak füves területét tegnap délelőtt lovak lepték el. Egy kisebb ménes, mely március negyedikéig ott is marad. Furcsák a lovak, kis deszkalapokból vannak, de aki távolabbról figyeli őket, azt látja, hogy az egyik épp átsuhan egy pad fölött, egy kisebb, egy halovány zöld színű meg ráhajtja a fejét egy másik lóra. A piros deszkalapocskákból álló ló csupa vadság, a fehér…
márc. 2
7:42
A gondolat és a szív cirkusza újra Budapesten (Metropol)
Két és fél óra gondolatgazdag cirkuszi, mozgásművészeti és sokszor humoros show.
márc. 2
8:54
VeszprémFest sztárokkal (Metropol)
Az idei, immár 9. rendezvényt július 18–21. között rendez­ik meg, a tízszeres Gram­my-díjas George Benson nyitja.
márc. 2
8:56
Olasz előadás a Trafóban (Metropol)
A Képek Ideje – Temps d’Images Fesztivál keretében látható a Trafóban március 2–3-án a Madeleine, az olasz Muta Imago társulat előadása.
márc. 2
8:58
Jon Bon Jovi 50 éves (Metropol)
Március 2-án ötvenéves Jon Bon Jovi amerikai rockzenész, a nevét viselő együttes alapítója. John Francis Bongiovi néven született New Jerseyben.
márc. 2
11:18
Elhunyt Lucio Dalla olasz énekes és dalszerző (Metropol)
Elhunyt Lucio Dalla világhírű olasz énekes és dalszerző. Az olasz államfő olyan művészként méltatta, akit számos olasz nemzedék a szívébe zárt.
márc. 2
13:57
2011 legjobb könyve - Elindult a szavazás (Spa Trend Online)
Megkezdődött a 2011 legjobb köteteit kereső Aranykönyv díj internetes közönségszavazása: pénteken reggel óta máris több mint 800-an voksoltak kedvencükre.
márc. 2
14:00
A Balassi Intézetbe költözik a Rajkó zenekar (Metropol)
A próbajáték után 19 muzsikus alkotja a Rajkó Nemzeti Zenekart, a Design Terminál Nonprofit Kft. keretében működő muzsikus társulat vezetője Sket István táncművész lett, a produkciós vezető-koreográfus Barna István táncpedagógus, a zenekar művészeti vezetője pedig Sárközi Ferenc zongoraművész.
márc. 2
14:54
Nincs pénz a Kernstock-villa felújítására (Metropol)
Nyergesújfalu időlegesen lemondott a Kernstok-villa felújításáról, mivel az önkormányzatnak nincs 60 millió forint önrésze a felújításra elnyert 93 millió forinthoz.
márc. 2
15:30
Lou Reed 70 éves (Metropol)
Március 2-án 70 éves Lou Reed amerikai énekes, dalszerző, szövegíró, a legendás Velvet Underground együttes egykori tagja. Reed nem csak rockzenész, az amerikai költészet egyik megújítójának tartják, írásait egyetemeken tanítják.
márc. 2
15:48
Meghalt a bécsi Volksoper híres rendezője (Metropol)
Életének 96. évében elhunyt Otto Fritz, a Bécsi Volksoper egykori igazgatóhelyettese, a bécsi Konzervatórium opera osztályának vezető tanára.
márc. 2
15:50
Lionel Richie újra Budapesten (Metropol)
Hét év után ismét Magyarországon lép fel Lionel Richie: a 62 éves világhírű amerikai énekes-zeneszerző november 21-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán ad koncertet.
márc. 2
18:48
Brad Pitt és George Clooney melegekről szóló darabban játszik (Metropol)
A filmcsillagokkal tűzdelt jótékony célú előadással az azonos neműek házasságának tilalma elleni harcra akarnak pénzt gyűjteni. Brad Pitt és George Clooney már régóta támogatja a melegek és leszbikusok jogaiért folytatott küzdelmet.
márc. 2
19:15
Indiában forgatják az Oszama bin Laden-filmet (Infostart)
Indiában forgatja az Oszama bin Laden terroristavezér elleni rajtaütésről szóló filmet az Oscar-díjas Kathryn Bigelow.

Keresés