2012. március 8. csütörtök

márc. 8
6:45
A félelem légköre (Spa Trend Online)
Fenyegető légkörben folyik a Magyar Állami Operaházban a létszámleépítés. A Magyar Operaénekesek Egyesületének vezetője Rácz István azt mondta, hogy nem nyilatkozhat a leépítésekről, mert az Operaházat vezető kormánybiztos fegyelmit helyezett kilátásba azoknak az énekeseknek, akik a ház renoméját rontják a nyilatkozataikkal. Az egyesület korábban többször is bírálta a kormánybiztos tevékenységét.
márc. 8
6:47
Vidnyánszky Attila győzött Kaposváron (Spa Trend Online)
A debreceni Csokonai Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát nevezte ki Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora a Színházi Intézet igazgatójának - jelent meg tegnap több internetes portálon.
márc. 8
6:49
Lengyel Pál halálára (Spa Trend Online)
Szívós munkása volt a magyar színházi életnek Lengyel Pál, az egri Harlekin Bábszínház igazgatója, a Magyar Bábművészek Szövetségének elnöke, a Magyar Színházi Társaság elnökségének tagja, aki 69-ik évében távozott közülünk. Ma temetik Farkasréten 14.15-kor.
márc. 8
8:00
Komédia sötétben (Metropol)
A Black Comedy, a Centrál Színház ma debütáló előadása különlegesen kezdődik. Nem érdemes az utolsó pillanatban beesni a nézőtérre, ugyanis már az ajtónyitástól kezdve szól a zene a színpadon: a Beatles slágereit idézi meg a darab két színészét is felvonultató együttes, egy bő félórás egyvelegben, élő zenével.
márc. 8
8:02
„Sosem fogok smúzolni” (Metropol)
Taylor Kitschet ez idáig leginkább a Friday Night Lights – Tiszta szívvel fociból ismer­het­tük, 2012 azonban nagy dolgokat tartogat számára.
márc. 8
8:54
Egy este – Psycho (Metropol)
Vörös zuhany és hegedűsikoly címmel rendeznek március 10-én pszichokrimi- estet az Odeon moziban.
márc. 8
10:24
Whitney Houston minden vagyonát lánya örökli (Metropol)
A végrendelet értelmében a most 19 esztendős Bobbi Kristinára száll az énekesnő minden személyes tárgya, így a bútorai, ruhái, ékszerei és autói is. Houston pénze egy vagyonkezelő alapba kerül.
márc. 8
11:36
Washingtonba utazik a Katona József Színház (Metropol)
A jövő héten washingtoni vendégjátékra utazik a fővárosi Katona József Színház, amely ebben az évadban még további három bemutatót is tart.
márc. 8
12:12
Műtárgyi védettséget kaphatnak a Szőke Tisza elemei (Metropol)
Bár a szakértői vélemények szerint menthetetlen a Szőke Tisza gőzös teljes hajóteste, bizonyos részei műtárgyi védelmet kaphatnak - közölte csütörtökön a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Műtárgyfelügyeleti Irodája.
márc. 8
14:18
Csillagot kapott a sztárpár (Metropol)
Színész házaspár, Felicity Huffman és William H. Macy kapott szerdán egy-egy csillagot a hollywoodi Hírességek Sétányán.
márc. 8
14:36
Sziget: az elmúlt 20 évre emlékeznek (Metropol)
Idén augusztus 6. és 13. között immár 20. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált. A jubileumhoz kapcsolódva az elmúlt 19 év legemlékezetesebb szigetes pillanatait gyűjti és várja a most induló a www.mienkasziget.hu oldal.
márc. 8
15:30
Antal Nimród 3D-s filmet készít a Metallicának (Metropol)
Háromdimenziós filmet készít Antal Nimród magyar származású amerikai filmrendező a Metallicának; a hírt a világhírű amerikai heavy metál zenekar jelentette be csütörtökön honlapján.
márc. 8
16:06
Budapest100 idén is (Metropol)
Az idén centenáriumukat ünneplő fővárosi épületek március 20-ig még csatlakozhatnak a Budapest100 elnevezésű programhoz, amelynek keretében az akcióban részt vevő házak április 14-én és 15-én megnyitják kapuikat az érdeklődők előtt.
márc. 8
20:45
Megyik, Mapplethorpe, Cage - mit láthatunk idén a Lumúban? (Infostart)
Robert Mapplethorpe, Lakner Antal és John Cage kiállításai is szerepelnek a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) 2012-es programjában, amelyet Megyik János életműtárlatának csütörtöki megnyitója előtt ismertetett Bencsik János igazgató.

Keresés