2012. június 1. péntek

jún. 1
6:48
Tarlós kiáll a Rajkó Zenekar mellett (Spa Trend Online)
Tarlós István, Budapest főpolgármestere úgy fejezi ki a Rajkó Zenekar iránti tiszteletét és szolidaritását, hogy fővédnöke lett annak a jubileumi koncertnek, melyen cigány és nem cigány zenészek ünneplik azt, hogy a Rajkó Zenekar 60 éves lett.
jún. 1
6:50
Huszadik VOLT lesz (Spa Trend Online)
Kevesebb mint 4 héttel a kapunyitás előtt sajtótájékoztatón ismertette a 20. VOLT Fesztivál részletes programját Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert. A két főszervező - akik 19 éve 19 évesen alapították a VOLTot - elmondta, minden eddiginél több világsztár, közöttük Skrillex, a Faith no More, a Snow Patrol, a Simple Plan és az Iggy & the Stooges is fellép a fesztiválon, amely idén, a jubileum…
jún. 1
6:52
A zsarnok kiröhögése (Spa Trend Online)
Alfred Jarry Übü királya arról szól, hogy egy zsarnok iszonyatos, de a humor gyilkos fegyverével úgy ki lehet röhögni, hogy attól kódul. Minden rettegés dacára pellengérre állítható a diktátor.
jún. 1
8:06
Operabarátokat toboroznak (Metropol)
Ingyenes előadásokkal, az opera és a musical vegyítésével vár mindenkit a Bartók+Puccini 2012 Miskolci Operafesztivál.
jún. 1
14:54
A Harmadik vágány képei (Spa Trend Online)
Fotókiállítás nyílt Tamási Gábor budapesti fotóművész képeiből a dél-türingiai Meiningen városának művészeti galériájában. A Harmadik vágány címmel készült összeállítás 80 nagyformátumú fotót mutat be, részben Tamási, részben Erhard Driesel meinigeni fotográfus munkáiból. A közös koncepciójú kiállítás témája a vasút.
jún. 1
15:36
Továbbra is Jordán Tamás vezeti a szombathelyi színházat (Metropol)
A következő időszak feladata azok megnyerése, akik eddig nem jártak színházba, de potenciálisan színházlátogatók lehetnek - nyilatkozta pénteken Jordán Tamás, akit a szombathelyi közgyűlés előző nap újabb öt évre nevezett ki a Weöres Sándor Színház igazgatójának.
jún. 1
18:54
Értelmi fogyatékosok filmjei Zsirán (Metropol)
Értelmi sérültek országos filmszemléjét rendezik meg szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Zsirán, az értelmi fogyatékosok otthonában.
jún. 1
19:48
Bécsbe látogat Orbán Viktor egy kulturális esemény kapcsán (Metropol)
Bécsbe látogat Orbán Viktor miniszterelnök június 12-én. A magyar miniszterelnök egy kulturális rendezvény keretében találkozik Werner Faymann kancellárral.

2012. június 2. szombat

jún. 2
6:33
Sláger lett a Kóló (Spa Trend Online)
Nemrég platinalemez lett Zorán legutóbbi CD-je, a Körtánc/Kóló. A pályája egyik legjobb lemezén megszólaló tíz új dal zenéjét az évtizedek óta alkotótárs, Presser Gábor írta, ám Jávori Ferenc és Zorán is beszálltak egy-egy dallal, míg a szövegeket most is állandó szerzője, a testvére, Dusán írta.
jún. 2
6:51
Mi a fenének alternatíva? (Spa Trend Online)
Az ember nem tudja, sírjon-e, vagy nevessen. Hogy a színházi élet mind markánsabb résztvevője, a KoMa Társulat (KoMa=Kortárs Magyar) maradhat eddigi helyén, az általa helyrehozott, korábban erőteljesen enyészetnek indult épületben, a KoMa Bázison, annak persze szívből örülhetünk.

2012. június 3. vasárnap

jún. 3
11:57
Közös programot szervez a Wagner-évfordulóra Lipcse és Bayreuth (Spa Trend Online)
Lipcsétől Bayreuthig címmel új honlap készült el, amelyen a Richard Wagner születésének 200. évfordulójára tervezett eseményekről lehet tájékozódni. A két város között megállapodás is létre jött: a korai művek - amelyek a bayreuthi Zöld Dombon sosem kerülnek színre - egyrészt Lipcsében, a zeneszerző szülővárosában, másrészt a bayreuthi több funkciójú Oberfrankenhallban láthatók.
jún. 3
13:09
Megbízatás politikai szín nélkül (Spa Trend Online)
Újabb öt évig vezetheti a szombathelyi Weöres Sándor Színházat a teátrum alapítója Jordán Tamás. A direktor szeretné, ha megvalósulna az, amiért az egészbe belevágott, vagyis a szombathelyi teátrum egy központi találkozóhellyé, agorává válna, amely képes változtatni a város mentális állapotán.
jún. 3
14:24
Elhunyt Kathryn Joosten (Metropol)
Elhunyt Kathryn Joosten amerikai színésznő, akit leginkább a Született feleségek című tv-filmsorozatból ismernek a nézők.
jún. 3
21:00
Párizs a Reáltanoda utcában (Metropol)
Budapesten forgatják a napokban Émile Zola regényéből a Thérese Raquin című amerikai filmet, olyan sztárok főszereplésével, mint a kétszeres Oscar-díjas és négyszeres Arany Glóbusz-díjas Jessica Lange, Elisabeth Olsen - az Olsen-ikrek húga -, vagy a Harry Potter-filmekben a gonosz Draco Malfoyt alakító Tom Felton.

2012. június 4. hétfő

jún. 4
6:51
Rick Wakeman Magyarországon (Spa Trend Online)
A jubileumi, huszadik paksi Nemzetközi Gastroblues Fesztivált három világsztár - a Yes billentyűse, Rick Wakeman, a Deep Purple együttesben is megfordult Glenn Hughes és a Uriah Heep alapító Ken Hensley neve fémjelzi - tudtuk meg a szervezőktől. Ám a július 2 és 8 között megfordul Pakson az olasz Red Wine Serenaders akusztikus formáció, valamint a Johhny "the Pirates" Spence & Doctor's Order…
jún. 4
6:53
Best boy és a többiek (Spa Trend Online)
Gyanítom, hogy a kedves olvasóink közül százból, ha egy - vagy egy sem - tudja, hogy mi az a mesterség, amit a filmek stáblistáján "Best boynak" neveznek.
jún. 4
8:24
Motoros ünnep Alsóörsön (Metropol)
Az idei, immár 13. alkalommal megrendezendő Harley-Davidson Open Road Fest kiemelt jelentőséggel kezeli a balesetmentes közlekedés fontosságát, a közlekedésbiztonság előtérbe helyezését június 6. és 10. között Alsóörsön.
jún. 4
8:26
Béres Attila: Egy házasság képei (Metropol)
A minőségi nevettetés kedvelőit várják június 21-től a Thália Színházba.
jún. 4
10:48
Hófehérke csábítóbb volt a feketéknél (Metropol)
Hófehérke jobban érdekelte az észak-amerikai közönséget, mint a Men in Black harmadik része: a Grimm-mese akciókalandos feldolgozására 56,3 millió dollárért (13,8 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, a film ezzel átvette a kasszasikerlista vezetését.
jún. 4
12:00
Könyvmegállók létesülnek Óbudán (Metropol)
Ingyenesen használható, mindenki számára nyitva álló könyvszekrényt, "könyvmegállót" állítanak Óbudán Aquincumban és Csillaghegyen szerdán.
jún. 4
12:18
Férjhez ment Drew Barrymore (Metropol)
Harmadszorra is férjhez ment Drew Barrymore: a 37 esztendős amerikai színésznő a hét végén házasodott össze Dél-Kaliforniában műkereskedőként dolgozó párjával, Will Kopelmannal.
jún. 4
12:36
Áldokumentumregényt írt Temesi Bartókról (Metropol)
A 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Temesi Ferenc Bartók című regénye az Alexandra Kiadó gondozásában. A több mint 600 oldalas könyvvel az író egy negyven éve született terve vált valóra.
jún. 4
13:48
Meleg szuperhősként tér vissza az első Zöld Lámpás (Metropol)
Homoszexuális szuperhősként jelenik meg a Zöld Lámpás nevet elsőként birtokló Alan Scott karaktere a DC Comics képregénykiadó által megálmodott alternatív univerzumban.
jún. 4
15:06
Mazzag István-kiállítás a Klebelsberg Kultúrkúriában (Infostart)
Az elmúlt évben készült, több mint húsz, természet ihlette óriás tájkép és virágábrázolás szerepel Mazzag István festőművész legújabb kiállításán, amely kedden nyílik meg a Klebelsberg Kultúrkúriában.
jún. 4
16:30
Lemondta franciaországi koncertjeit Al Jarreau (Metropol)
A zenész ügynökének hétfői közleménye szerint az orvosok eltiltották a dzsesszlegendát az utazástól, amíg nem javul az állapota.
jún. 4
17:06
Munkácsy-kiállítás nyílik Szegeden (Metropol)
Munkácsy Mihály alkotásaiból nyílik kiállítás a Múzeumok éjszakáján a szegedi Kultúrpalotában. Az október közepéig látható tárlaton a festő 41 alkotását - köztük a Golgotát - csodálhatják meg az érdeklődők.
jún. 4
18:51
Harci helikopter a Die Hard forgatásán a fővárosban (Spa Trend Online)
A Magyar Honvédség egyik katonai helikopterének közreműködésével zajlik majd szerda délelőtt a Die Hard - Drágább, mint az életed című szuperprodukció forgatása a fővárosban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.
jún. 4
18:54
Harci helikopter Budapest fölött (Metropol)
A Magyar Honvédség egyik katonai helikopterének közreműködésével zajlik majd szerda délelőtt a Die Hard - Drágább, mint az életed című szuperprodukció forgatása a fővárosban.
jún. 4
20:30
"Könyvmegállók" Óbudán (Infostart)
Ingyenesen használható, mindenki számára nyitva álló könyvszekrényt, "könyvmegállót" állítanak Óbudán Aquincumban és Csillaghegyen szerdán.

2012. június 5. kedd

jún. 5
6:51
Tehetség és egyenes gerinc (Spa Trend Online)
Béres Ilonának, a ma 70 éves nagy színésznőnek nemcsak a tehetsége kiemelkedő, hanem szálfaegyenes a gerince is. Még a szocializmusban beperelte például a filmgyárat, amikor ez egyáltalán nem volt divat. Emiatt nem is forgatott sokáig.
jún. 5
6:53
Czeizel Endre a Bóta Caféban (Spa Trend Online)
Czeizel Endre genetikus június 6-án, szerda este 9-től a Bóta Café vendége lesz a Fixhd tévécsatornán.
jún. 5
6:55
És a hét törpe (Spa Trend Online)
A kicsinyítő képzőt egyszer már lekoptatta egy rendező a Grimm mese hősnőjének nevéről.
jún. 5
6:57
Elkezdték forgatni a Nejem, nőm, csajomat (Spa Trend Online)
Ritka öröm: tegnap új magyar film, ráadásul vígjáték kezdett forogni Óbudán. A kiglancolt negyed divatos caféjában két csinos pár, Kovács Patrícia, Lovas Rozi, Schmied Zoltán és Mészáros Béla éppen azt igyekszik valahogy nyélbe ütni, hogy miként is legyen ez a közösen eltervezett, keresztbe kasul szeretkezős este.
jún. 5
8:24
Szuperkoncerttel köszöntötték a brit uralkodót (Metropol)
Minden idők egyik legnagyobb szuperkoncertjével köszöntötték hétfő este Londonban a brit uralkodót gyémántjubileuma, vagyis trónra lépésének 60.
jún. 5
8:42
Jorge Bucay - a pszichoanalízis árulója (Metropol)
Az argentin terapeutát sikerkönyvei miatt Coelhóhoz és Márquezhez hasonlítják. A legfrissebb kötetének a címe: 20 lépés előre.
jún. 5
9:18
Sokan vásároltak a BÁV árverésen (Metropol)
Nagyszámú közönség mellett rendkívül élénk vásárlási kedv jellemezte a BÁV 60. művészeti aukcióját.
jún. 5
9:36
Gyarmathy Lívia nyert Los Angelesben (Metropol)
Gyarmathy Lívia A mi gólyánk című alkotása nyerte el a 3. Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm-fesztivál Best Choice-díját - értesítette hétfőn az MTI-t a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.
jún. 5
11:06
Almási Éva színésznő 70 éves (Metropol)
Június 5-én lesz hetvenéves Almási Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, kiváló művész.
jún. 5
12:00
Paul McCartney játssza a zárószámot (Metropol)
A Beatles legendás tagja, Sir Paul McCartney bejelentette: övé lesz a zárószám a londoni olimpia július 27-i megnyitó ünnepségén.
jún. 5
12:02
Paz Vega is szerepel Almodóvar új filmjében (Metropol)
A rendező Beszélj hozzá! című 2002-es művében Amparo szerepét alakította.
jún. 5
12:36
Mads Mikkelsen kelti életre Hannibal Lectert (Metropol)
A legutóbb a cannes-i filmfesztiválon a legjobb férfi alakításért járó díjjal jutalmazott dán Mads Mikkelsen alakítja az Anthony Hopkins által ismertté tett Hannibal Lecter figuráját az Egyesült Államokban tervbe vett új tévésorozatban.
jún. 5
15:54
Magyar filmek a Karlovy Vary Filmfesztiválon (Metropol)
Bergendy Péter, Cserhalmi Sára, Fliegauf Bence és Szabó István filmje is szerepel a júliusi Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon - ismertette keddi közleményében a Magyar Filmunió.
jún. 5
16:00
Könyvhét: 333 újdonság az idén (Infostart)
A csütörtökön kezdődő 83. Ünnepi Könyvhéten 98 kiadó összesen 333 újdonságával találkozhatnak az olvasók, a hétfőig tartó seregszemlén 250 hazai és határon túli könyves cég mintegy 150 pavilonban mutatja be kiadványait a fővárosban.
jún. 5
16:30
Hivatásos Beatles-rajongó könyve a gombafejűekről (Metropol)
A Beatles történetéről sok könyv jelent meg az elmúlt évtizedekben magyarul is, a feloszlás utáni évtizedekről még nem. Benedek Szabolcsnak a 83. Ünnepi Könyvhétre megjelent, Beatles-apokrif című kötete ezt a hiányt pótolja.
jún. 5
16:32
A Margitszigeten lép fel a Budapesti Fesztiválzenekar (Metropol)
Két szabadtéri és egy kastélykoncert került a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) júniusi programjába. Vasárnap a felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban játszanak, a Múzeumok éjszakáját bevezetve (június 16-án délután) a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén adnak "villámcsődületnek" is beillő negyedórás koncertet.
jún. 5
17:24
Irodalmi városnéző séták Budapesten (Metropol)
Így laktok ti címmel irodalmi városnéző sétákat szervez Budapesten a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) és az Imagine Budapest; az érdekes anekdotákkal fűszerezett, vezetett túrák résztvevői megtekinthetik többek között Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes egykori lakhelyét.
jún. 5
18:18
Jövő hét végén indul a győri Négy Évszak Fesztivál (Metropol)
Republic-koncerttel indul jövő szombaton (rossz idő esetén vasárnap) a győri Négy Évszak Fesztivál, amely minden korosztálynak kínál programokat. Június 19. és 23. között rendezik meg Győrben a VIII. Magyar Táncfesztivált is.
jún. 5
19:30
Nyitnak a szabadtéri színházak (Metropol)
A kőszínházak zárását követően nyílnak a szabadtéri színházak, amelyek az idén is gazdag programmal várják a közönséget, számos kiegészítő programot is ajánlva látogatóiknak.

2012. június 6. szerda

jún. 6
5:21
Minden a feje tetején (Spa Trend Online)
1X3 néha négy avagy Egyszerháromnéhanégy címmel újabb sikerdarabot mutatott be a Madách Színház, ami Ray Cooney más bohózataihoz hasonlóan esélyes arra, hogy több százas szériát is fusson.
jún. 6
6:24
Így vészeli át a könyvszektor a válságot (Infostart)
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke szerint a válságot nem is annyira a szépirodalom, mint inkább a tudományos kiadványok és a drágább albumok szenvedték meg.

Keresés