2012. június 1. péntek

jún. 1
4:54
Mégsem voltak magyarok az Atlanti-óceánon áprilisban elsüllyedt hajón (ATV)
Hivatalosan is kiderült, hogy sem magyar túlélője, sem magyar áldozata nem volt a Titanic tragédiájának, a hajó utasai és személyzete között nem volt magyar nemzetiségű.
jún. 1
5:18
Pornóhoz mért középosztály (Alternatív Energia)
A középosztály olyan, mint a pornó: nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az - jelentette ki két éves kormányzása értékelésekor Orbán Viktor. A miniszterelnök kissé csapongó beszédéből kiderült, hogy szerinte el kell utasítani az EU által javasolt válságkezelést, ám ezt a diplomácia "táncrendje" miatt úgy kell előadni, "mintha barátkozni szeretnénk".
jún. 1
5:20
Tartanak a közoktatás összeomlásától (Alternatív Energia)
Ha szeptember elsején életbe lép a köznevelési és a szakképzési törvény, összeomlik a közoktatás rendszere - közölte tegnap Galló Istvánné. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke szerint a két jogszabály technikailag rossz és végrehajthatatlan, ráadásul a közoktatási helyettes államtitkár nyilatkozata szerint a törvényekhez kapcsolódó kormány- és miniszteri rendeletek csak szeptemberben…
jún. 1
5:30
Öt hónap alatt tizenkilenc holttestet találtak a Dunában (ATV)
Idén már tizenkilenc holttestet találtak a Dunában. A vízi rendészet szerint a várhatóan forró nyár miatt sok lesz a fürdőző, emiatt sokszor kell majd intézkedniük.
jún. 1
5:36
Hatalmi játékok a Rádiószínházzal (Alternatív Energia)
A Bereményi Géza és Kálomista Gábor vezette Thália Színházban februárban kezdték el építeni a Látvány Rádióstúdiót, miután a médiaalap (MTVA) együttműködési megállapodást kötött velük. A színház állta a 14 négyzetméteres helyiség átalakítási költségeit, ami 14,5 millió forintba került, a közszolgálati rádió a felszerelést biztosította, az MTVA pedig május közepéig 3500 műsorpercnyi rádiójáték…
jún. 1
5:38
Tett valamit a Mal, de még nem eleget (Alternatív Energia)
A kiszabható legmagasabb, egymillió forint eljárási bírsággal sújtotta tegnap a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a Veszprémi Bányakapitányság, valamint 15 napos határidővel - "üzemszerűen működtetett" - pormentesítési rendszer kiépítésére kötelezte.
jún. 1
6:24
Sokba kerülnek a dohányosok (Infostart)
Nyolcvan milliárd forintos terhet ró a társadalomra a dohányzás évente - ezt állapította meg tanulmányában az Országos Egészségfejlesztési Intézet. Az adatok szerint ugyanis a dohányzással kapcsolatos állami bevételek 2010-ben meghaladták a 360 milliárd forintot, míg a társadalom ezzel kapcsolatos kiadásai, így például a dohányos betegek egészségügyi ellátása 441 milliárd forintba kerültek.
jún. 1
6:24
A zsidókat mentő kisemberekről nyílt kiállítás a metróban (ATV)
Naponta több tízezer embert képes szembesíteni a történelmi múlttal a Metró Galéria legújabb kiállítása, amely júniusban és júliusban öt tablósorozaton kétszáz lappal látható a metrószerelvényekben. A képeken olyan embermentők személyes története elevenedik meg, akik az 1944. március 19-én bekövetkező német megszállás után saját életük, biztonságuk kockáztatásával mentették az üldözötteket.…
jún. 1
6:42
Krugman: Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet (ATV)
"Görögországnak el kell hagynia az euróövezetet, és el is fogja hagyni" - mondta a BBC-nek Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász, aki szerint ez már néhány hét múlva bekövetkezhet. Közben egy friss felmérés szerint a takarékossági intézkedéseket pártoló görög konzervatívok nagyobb támogatottságot élveznek, mint az azt ellenző baloldaliak.
jún. 1
6:44
Beszólt az unió Ukrajnának: jogállamiság nélkül nincs esély a csatlakozásra (ATV)
Az Európai Tanács elnöke szerint Brüsszel akkor írja alá a társulási megállapodást Ukrajnával, ha meggyőződik arról, hogy Kijev tiszteletben tartja a jogállamiságot.
jún. 1
6:46
A Moody’s negatívra rontotta Horvátország kilátását (ATV)
Ha a Moody's innen leminősíti Horvátországot, akkor a horvát szuverén adósságosztályzat a befektetésre már nem ajánlott "Ba" kategóriába kerülne át.
jún. 1
6:48
Putyin első útja Fehéroroszországba vezetett (ATV)
Minszkbe vezetett csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz államfő megválasztása utáni első külföldi útja, amit nagyra értékelt fehérorosz kollégája, s a két ország előtt álló "nagy jövőről" beszélt.
jún. 1
6:50
Nem találták bűnösnek John Edwards szenátort (ATV)
Nem találta bűnösnek John Edwards volt amerikai szenátort és kétszeres demokrata elnökjelölt-aspiránst az esküdtszék csütörtökön illegális kampány-hozzájárulások elfogadásában, a politikus ellen felhozott többi öt vádpontra vonatkozóan pedig - eljárási hibára hivatkozva - semmissé nyilvánította a tárgyalást.
jún. 1
6:52
Két nagyszabású programban lesznek elérhetőek az uniós támogatások (ATV)
A 2014-2020 közötti költségvetési időszakban két nagyszabású program keretében lesznek elérhetőek európai uniós szinten a kis- és középvállalkozásokat támogató források és eszközök - hangzott el azon a csütörtök esti rendezvényen, amelyet a témáról Brüsszelben szervezett a belgiumi magyar nagykövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, magas rangú magyar európai bizottsági illetékesek,…
jún. 1
6:54
Magyarok buszbalesete Törökországban: két sérült még kórházban (ATV)
Még ketten vannak kórházban a törökországi buszbaleset magyar sérültjei közül, további hat embert pedig kiengedtek péntek délelőtt a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki, törökországi balesetében könnyebben megsérült utasok közül. Tíz utast már csütörtök este hazaengedtek.
jún. 1
7:00
Bolt 9,76-ot repesztett százon, Kővágó negyedik lett diszkoszvetésben (ATV)
Több sportoló is a világ idei legjobb eredményével győzött a Gyémánt Liga harmadik, római állomásán.
jún. 1
7:02
Írország támogatja az uniós fiskális paktumot (ATV)
Előzetes eredmények szerint az írek mintegy hatvan százaléka támogatta a népszavazáson az Európai Unió fiskális paktumát - jelentette péntekre virradóra a dublini média.
jún. 1
7:18
Schmidt: évekig eltarthat az önkormányzati rendszer átalakítása (ATV)
A TÖOSZ elnöke szerint éppen ezért hosszas egyeztetésekre lenne szükség.
jún. 1
7:20
Hajdu János: „veszélyes pálya” lenne a TEK megszüntetése (ATV)
Két esetben valós terrorfenyegetést hiúsított meg a Terrorelhárítási Központ, külföldi állampolgárok készültek fegyveres elkövetésre – közölte Hajdu János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jún. 1
7:22
Nagyot gyengült a forint: 307 fölött az euró (ATV)
Jelentősen gyengült pénteken délelőtt a forint: az eurót 307 forint fölött jegyezték fél 12 után nem sokkal, reggel még 301,50 forinton állt az uniós fizetőeszköz árfolyama.
jún. 1
7:36
Pénzbüntetés nemzetőr egyenruháért - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság birtokába került Ángyán József jelentése. A Magyar Nemzet nemzetőr egyenruha viseléséért kiszabott büntetésről számol be.
jún. 1
7:36
Hová tűnt az ifjabb George Bush? (ATV)
Csütörtökön visszatért George W. Bush a Fehér Házba, hivatalos életrajzának kiadása alkalmából. Az Egyesült Államok 43. elnöke szinte teljesen eltűnt a közéletből, annak ellenére, hogy elnökségének nyolc éve alatt számos olyan döntést hozott, amelyek a mai napig jelentősen befolyásolják az amerikai hétköznapokat.
jún. 1
7:42
Áttörte a szalagkorlátot egy kamion az M7-esen (Metropol)
Áttörte a szalagkorlátot egy kamion az M7-es autópálya 42-es kilométerénél, Kápolnásnyéknél; a műszaki mentés miatt csak fél pályán halad a forgalom a Balaton felé — közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője.
jún. 1
7:54
Róna: a kormány a Horthy-korszakot akarja restaurálni (ATV)
A kormány a Horthy-korszakot akarja restaurálni, ahol van egy kedvezményezett felső tízezer és egy nyomorba döntött óriási tömeg, amelyet karhatalmi eszközökkel próbálnak majd kordában tartani – közölte Róna Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
jún. 1
8:30
Évente húszezren halnak meg Magyarországon közvetlenül a dohányzás miatt (ATV)
Nyolcvanmilliárd forintos veszteséget okoz Magyarországnak a dohányzás – számolta ki az ÁNTSZ a káros szenvedélyből eredő bevételeket és kiadásokat összevetve. A csütörtöki dohányzásellenes világnap alkalmából készített felmérésükből az is kiderül, hogy a cigaretta tavaly húszezer embert öl meg, és egyre nagyobb arányban hódít a nők, köztük is a fiatal lányok körében. Az Egészségügyi…
jún. 1
8:36
Félidőben a kormány - Harrach Péter elégedett (Alternatív Energia)
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerint az elmúlt két évben kormánypártként érvényesíteni tudták elképzeléseiket. Harrach Péter az MTI-nek a kabinet megalakulásának kétéves évfordulója alkalmából adott interjúban arról is beszélt: arra számít, hogy a nagyobbik kormánypárt új frakcióvezetőjével legalább annyira jó lesz az együttműködés, mint Lázár Jánossal volt.
jún. 1
8:36
Intenzív zivatarokkal kezdődött a nyár (Metropol)
Intenzív zivatarokkal kezdődött a meteorológiai nyár, de komolyabb lehűlésre nem kell számítani. Vasárnap 30 fok körüli maximumhőmérséklet várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.
jún. 1
8:48
Lánczi: Egy közvélemény-kutatás eredményéből nem vonható le általános következtetés (Infostart)
A munkához való viszony a kormány politikájának egyik legfontosabb kérdése - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lánczi András. A Századvég Alapítvány elnöke beszélt arról is, hogy a közvélemény-kutatások méréseit hosszabb távon érdemes értelmezni, egy-egy felmérésből nem vonható le általános következtetés.
jún. 1
8:48
Intenzív zivatarokkal megérkezett a nyár (ATV)
Intenzív zivatarokkal kezdődött a meteorológiai nyár, de komolyabb lehűlésre nem kell számítani. Vasárnap 30 fok körüli maximumhőmérséklet várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.
jún. 1
8:50
Zsebből fizeti az elnök fodrászának a repülőjegyet kéthetente (ATV)
Barack Obama amerikai elnök ragaszkodik a fodrászához, ezért bejáratott fodrászát Chicagóból kéthetente repülővel hozatja fel magához a Fehér Házba – közölte internetes kiadásában a Fox News.
jún. 1
8:54
A Kárpát-medence értékeire fókuszálnak (Metropol)
Második alkalommal rendezik meg idén a Nemzeti Összetartozás Napját a trianoni döntés évfordulóján. Kovács Zoltánt, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt a programokról és a 2010-ben életre hívott emléknap üzenetéről kérdeztük.
jún. 1
8:54
Intenzív zivatarokkal kezdődött a meteorológiai nyár (Alternatív Energia)
Komolyabb lehűlésre nem kell számítani. Vasárnap 30 fok körüli maximum hőmérséklet várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jún. 1
8:56
Kéményseprői pótdíj: nem kell többet fizetni (Metropol)
Pótdíjat kell fizetni ezentúl azoknak a fővárosi lakosoknak, akik nem engedik be a kéményseprőket a szokásos ellenőrzésre – döntött a hónap elején a Fővárosi Közgyűlés. Mint megtudtuk, ez azonban nem jelent többletköltséget: csak most már pótdíjnak hívják azt az összeget, amit eddig is ki kellett fizetni.
jún. 1
9:06
Amerika egy héten belül másodjára verte meg Kemény Dénes csapatát (ATV)
Ismét kikapott a londoni olimpiára címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott a házigazda amerikai csapattól Newport Beachen. A magyar csapat 9-5-ös vereséget szenvedett.
jún. 1
9:42
Újabb utórengések Olaszországban (ATV)
Ismét utórengések keltettek riadalmat péntekre virradó éjszaka az olaszországi Emilia Romagna régióban, Modena környékén és Dél-Itáliában, Calabriában.
jún. 1
9:48
Új buszjárat indul Békásmegyerről (Metropol)
Új autóbuszjárat indul június 2-tól: a 234-es busz Békásmegyerről a Margitszigeten át a Nyugati pályaudvarig közlekedik majd a nyári és a kora őszi hétvégéken.
jún. 1
10:06
Fegyelmi vizsgálat Dániel Péter ellen (Alternatív Energia)
Fegyelmi eljárást rendelt el a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel Péter ügyvéd ellen a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre tett sértő kijelentései miatt - mondta a Magyar Nemzetnek a politikus jogi képviselője.
jún. 1
10:18
A Terrorelhárítási Központ segített elfogni a vezető beosztású rendőröket (ATV)
Őrizetbe vettek négy embert, köztük két vezető beosztású rendőrt korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.
jún. 1
10:20
Fegyelmi eljárást indít Dániel Péter ellen az ügyvédi kamara (ATV)
Fegyelmi eljárást rendelt el a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel Péter ügyvéd ellen a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre tett sértő kijelentései miatt - mondta a Magyar Nemzetnek a politikus jogi képviselője.
jún. 1
10:24
Orbán egy biztonsági zóna mögött akarja látni az oroszokat (Alternatív Energia)
A jövőben is az EU lesz Magyarország első számú kereskedelmi partnere, ám a közösségi válságkezelést el kell utasítani, és egységbe kell tömöríteni az összes közép-kelet-európai országot.
jún. 1
10:42
Vezető beosztású rendőröket vettek őrizetbe (Metropol)
Őrizetbe vettek négy embert, köztük két vezető beosztású rendőrt korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
jún. 1
10:44
Lemondott Zugló egyik alpolgármestere (Metropol)
Lemondott posztjáról Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) zuglói alpolgármester a kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén.
jún. 1
10:54
Lemondott a fideszes alpolgármester, nem ért egyet Papcsákkal (ATV)
Lemondott posztjáról Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) zuglói alpolgármester a kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén.
jún. 1
10:56
Obama sajnálja a "lengyel haláltáboros" elszólását (ATV)
Barack Obama amerikai elnök sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egyik beszédében tévesen "lengyel haláltábor" kifejezést használt a náci megsemmisítő tábor helyett - olvasható a lengyel közszolgálati rádió hírportálján.
jún. 1
11:18
Vona: a trianoni sebek még gyógyulásra várnak (Metropol)
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint még mindig magyarellenesség uralkodik a Kárpát-medencében.
jún. 1
11:20
Az MSZP a nemzeti konzultáció bojkottjára szólít (Metropol)
Az MSZP a nemzeti konzultáció bojkottjára szólítja fel szimpatizánsait - közölte Mesterházy Attila pártelnök a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
jún. 1
11:30
Feltörték az önkormányzat telefonját, 30 millióért telefonálgattak (ATV)
Több mint harmincmillió forintos kárt okozó hackertámadás érte május 28-án a Heves megyei önkormányzat IP-telefon alközpontjának szerverét - tájékoztatta az önkormányzat elnöki kabinetjének vezetője pénteken az MTI-t.
jún. 1
11:32
Hegedűsné: a Hit Gyülekezete sátáni gondolkodást csepegtet (ATV)
A Hit Gyülekezete társadalmi szolgálatnak tekinti a nehéz helyzetbe került oktatási intézmények működtetését. A Jobbik képtelen elfogadni az érintettek túlnyomó többsége által támogatott, minden törvényi feltételnek megfelelő iskolaátadásokat.
jún. 1
11:36
"Pénzpörgető" románokat fogtak el a szegedi rendőrök (Alternatív Energia)
Hat bank tucatnyi bankfiókjából csalt ki pénzt az a két román állampolgár, akiket szerdán vettek őrizetbe a szegedi rendőrök; az elkövetők kilenc bankfiókban jártak sikerrel, az általuk okozott kár meghaladja az 1,2 millió forintot - mondta el a szegedi rendőrkapitány.
jún. 1
11:48
Matolcsy bejelentett, megzuhant a forint: 307 az euró (ATV)
A forint látványos gyengülése mögött a romló negatív nemzetközi hangulat és a jegybanktörvény módosítása körüli csütörtöki bejelentések húzódhatnak meg.

Keresés