2012. június 1. péntek

jún. 1
6:12
Athén reménykedhet? (Kripto Akadémia)
Egyre több görög felmérés mutatja azt, hogy a június 17-i parlamenti választáson szűk többséget szereznek a trojkával, az Európai Unióval, az Európai Központi Bankkal és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött hitelmegállapodást nem elutasító erők. Bár a felmérések egymástól gyakran eltérő eredményeket hoznak, a trend egyértelmű: fokozatosan nő a konzervatív Új Demokrácia (ND) népszerűsége. A…
jún. 1
6:14
Templomok, antik épületek dőltek romba (Kripto Akadémia)
Súlyos károk keletkeztek templomokban és antik épületekben a keddi újabb észak-olaszországi földrengések során. A kárfelmérés ugyan lassan halad, de az már biztos, hogy a rengés sújtotta régióban, Emilia Romagna tartományban több száz templom rongálódott meg.
jún. 1
6:16
Ban Ki Mun: büntetést a tetteseknek! (Kripto Akadémia)
A múlt pénteki, 106 ember halálát okozó hulai mészárlást végrehajtó fegyveresek szigorú megbüntetését követelte Ban Ki Mun. Az ENSZ-főtitkár Isztambulban kijelentette: a világszervezet megfigyelői azért tartózkodnak az országban, hogy kivizsgálják a fegyveresek túlkapásait.
jún. 1
6:18
Célfotó dönthet Franciaországban (Kripto Akadémia)
Fej-fej mellett halad a két nagy francia párt, a szocialisták és a konzervatív UMP a júniusi kétfordulós, 10-én és 17-én megrendezendő francia parlamenti választás előtt.
jún. 1
6:42
Az írek többsége támogatta a fiskális paktumot (Infostart)
Előzetes eredmények szerint az íreknek mintegy hatvan százaléka támogatta a népszavazáson az Európai Unió fiskális paktumát. A híradások szerint a részvételi arány a csütörtöki népszavazáson ötven százalék körül alakult.
jún. 1
7:18
Herman Van Rompuy óva inti Ukrajnát (Infostart)
Az Európai Tanács elnöke szerint Brüsszel akkor írja alá a társulási megállapodást Ukrajnával, ha meggyőződik arról, hogy Kijev tiszteletben tartja a jogállamiságot.
jún. 1
7:42
Utasszállító hajó ütközött teherszállítóval (Metropol)
Tizenegy ember meghalt, amikor egy folyami utasszállító hajó uszállyal ütközött, és felborult a közép-kínai Hunan tartományban, ugyanakkor 14 embert sikerült kimenteni - jelentette a kínai média pénteken.
jún. 1
7:42
Putyin első külföldi útja Minszkbe vezetett (Kripto Akadémia)
Minszkbe vezetett csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz államfő megválasztása utáni első külföldi útja, amit nagyra értékelt fehérorosz kollégája, s a két ország előtt álló "nagy jövőről" beszélt.
jún. 1
7:44
Nemzeti ünnep a gyémántévforduló (Metropol)
A szigetország II. Erzsébet hatvan éve tartó uralkodását ünnepli június 2-án. A hétvégét négynaposra bővítették ezen a héten Nagy-Britanniában: milliók vesznek majd részt a partik sorozatán, amelyek az uralkodó gyémántjubileumáról emlékeznek meg.
jún. 1
7:54
A takarékosságpártiak vezetnek Görögországban (Infostart)
A takarékossági intézkedéseket pártoló görög konzervatívok nagyobb támogatottságot élveznek, mint az azt ellenző baloldaliak egy pénteken, két és fél héttel a görögországi parlamenti választások előtt, közzétett felmérés szerint.
jún. 1
10:24
Fico elutasítja a kohéziós támogatások csökkentését (Metropol)
A kohéziós támogatások esetleges csökkentési szándékával szembeni egyértelmű fellépés mellett foglalt állást Robert Fico pénteken a Kohézió barátai bukaresti találkozójára való elutazása előtt - adta hírül a szlovák miniszterelnök kijelentésére hivatkozva a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
jún. 1
11:00
Obama sajnálja a „lengyel haláltábor” kifejezést (Metropol)
Barack Obama amerikai elnök sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egyik beszédében tévesen "lengyel haláltábor" kifejezést használt a náci megsemmisítő tábor helyett - olvasható a lengyel közszolgálati rádió hírportálján.
jún. 1
11:18
Obama sajnálja a "bakit" (Kripto Akadémia)
Barack Obama amerikai elnök sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egyik beszédében tévesen "lengyel haláltábor" kifejezést használt a náci megsemmisítő tábor helyett - olvasható a lengyel közszolgálati rádió hírportálján.
jún. 1
11:54
Alig változott a munkanélküliség az euróövezetben (Metropol)
Áprilisban 11 százalékot tett ki a munkanélküliség az euróövezetben a márciusi 10,9 százalékot követően - tette közzé az Európai Unió statisztikai hivatala pénteken.
jún. 1
12:48
SPD-politikus az Orbán-kormány félidős mérlegéről (Kripto Akadémia)
Nem minden magyarországi problémáért az Orbán-kormány felelős, a kabinet félidős mérlege azonban így is ijesztő - véli a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) parlamenti frakciójának Európa-politikai szóvivője.
jún. 1
14:36
Török buszbaleset: még két magyar van kórházban (Metropol)
Még ketten vannak kórházban a törökországi buszbaleset magyar sérültjei közül, további hat embert pedig kiengedtek péntek délelőtt a magyarokat szállító turistabusz csütörtöki, törökországi balesetében könnyebben megsérült utasok közül.
jún. 1
14:54
Európa közel jár "a tűzjelző megszólaltatásához" (Metropol)
Most már közel lehet a pillanat, amikor az euróövezeti vezetőknek "be kell törniük a tűzriasztót védő üveget", és jól teszik, ha elolvassák a tűz esetére kidolgozott útmutatót, mivel a görögországi fejlemények nyomán piaci pánik söpörhet végig Spanyolországon, Olaszországon és az euróövezet egészén, veszélyzónává változtatva Európát - írta pénteken megjelent cikkében a Világbank elnöke.
jún. 1
15:30
Szerbekkel csaptak össze a KFOR katonái Észak-Koszovóban (Kripto Akadémia)
Helyi szerbekkel csaptak össze a KFOR katonái pénteken Észak-Koszovóban annak kapcsán, hogy a nemzetközi erő fegyveresei tavaly emelt barikádokat távolítottak el Rudare térségében.
jún. 1
16:06
Munkásokat lőttek agyon a szíriai kormányerők (Metropol)
A szíriai kormányerők végeztek tizenegy — más forrás szerint tizenkét - munkással a közép-szíriai Kuszeir közelében. A munkások hazafelé tartottak a munkából, egy műtrágyaüzemből.
jún. 1
16:24
Bécsben tárgyalt Áder János és Heinz Fischer (Metropol)
A magyar-osztrák kapcsolatokról, európai és magyar belpolitikai kérdésekről is szó esett Áder János köztársasági elnök első külföldi látogatásán pénteken Bécsben, ahol a magyar államfő Heinz Fischer osztrák elnökkel folytatott tárgyalásokat.
jún. 1
16:54
Orbán Viktor az unió kohéziós politikájáról tárgyalt a román államfővel (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök az uniós kohéziós alapok jövőjéről tárgyalt pénteken Bukarestben Traian Basescu román államfővel - közölte az MTI-vel Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.
jún. 1
17:00
Orbán Viktor a román államfővel tárgyalt (Metropol)
Orbán Viktor miniszterelnök az uniós kohéziós alapok jövőjéről tárgyalt pénteken Bukarestben Traian Basescu román államfővel.
jún. 1
17:12
A jövőben is vizsgálni akarja a törvények alkotmányosságát Áder János (Infostart)
A jövőben is következetesen vizsgálni akarja a törvények alkotmányosságát és formai megfelelőségét a köztársasági elnök. Áder János erről Bécsben beszélt, ahol a magyar-osztrák kapcsolatokról, valamint az európai és magyar belpolitikai kérdésekről tárgyalt Heinz Fischer osztrák szövetségi elnökkel.
jún. 1
17:30
Támogatták az írek a fiskális paktumot (Infostart)
Az írek többsége támogatásáról biztosította az Európai Unió fiskális paktumát - jelentették be pénteken hivatalosan Dublinban.
jún. 1
17:36
Merkel megbeszélései Putyinnal (Metropol)
Németország tovább akarja építeni kapcsolatait Oroszországgal a kremlbeli hatalomváltás után - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök berlini látogatása alkalmával.
jún. 1
17:36
Romániában öt év börtönre ítéltek egy szenátort (Kripto Akadémia)
Öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélték pénteken Romániában Catalin Voicu szociáldemokrata szenátort, akit befolyással való üzérkedés miatt találtak vétkesnek.
jún. 1
17:54
Sakkpartnereket keresnek a tömeggyilkosnak (Metropol)
Fizetés ellenében alkalmazna sakkjátékosokat a norvégiai Ila szigetének szigorúan ellenőrzött börtöne, hogy a következő években legyen kivel sakkoznia Anders Behring Breivik szélsőjobboldali tömeggyilkosnak.
jún. 1
18:12
Gyémántjubileumi "csúcshétvége" (Metropol)
A vasárnap kezdődő rendkívül látványos, háromnapos rendezvénysorozat lesz az uralkodó trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából rendezett egészéves ünnepségfolyam legkiemelkedőbb mozzanata.
jún. 1
19:24
Szombaton lesz 114 éves Európa legidősebb asszonya (Metropol)
Száztizennegyedik születésnapját ünnepli szombaton családja és újságírók körében a ponchateau-i idősotthonban az igazoltan legidősebb európai asszony, a francia Marie-Thérese Bardet.
jún. 1
19:24
Megölte lakótársát, majd evett is belőle (Kripto Akadémia)
Megölte lakótársát, majd megette szívét és agyának egy részét egy 21 éves kenyai diák - közölte pénteken a baltimore-i rendőrség.
jún. 1
19:42
Megölte, majd megkóstolta lakótársát egy kenyai diák (Metropol)
Az elkövető, Alexander Kinyua ellen korábban vádat emeltek egy május 19-én elkövetett baseballbotos támadás miatt, amelynek áldozata túlélte ugyan a brutális verést, de koponyatörést szenvedett és egyik szemére megvakult.
jún. 1
20:54
Az ENSZ vizsgálatot követel a húlai mészárlás ügyében (Metropol)
Elítélte Szíriát a múlt heti húlai vérengzés miatt az ENSZ emberi jogi tanácsa; a genfi székhelyű testület pénteken ENSZ-vizsgálatot sürgetett az elkövetők azonosítása érdekében.
jún. 1
21:30
Azonosították a kanadai hulladaraboló pornószínész áldozatát (Kripto Akadémia)
Egy 33 éves kínai egyetemista volt a világszerte körözött kanadai hulladaraboló pornószínész áldozata a kanadai rendőrség szerint; a két férfi kapcsolatának pontos természetéről nem közöltek információt a hatóságok - adta hírül pénteken a CNN amerikai hírcsatorna online kiadása.

2012. június 2. szombat

jún. 2
5:57
Vírus kényszerítette térdre Iránt (Kripto Akadémia)
A közel-keleti országokban pusztít a Flame, vagyis a láng nevű vírus. Eddig több mint hatszáz számítógépet fertőzött meg. Feltehetően ez a harmadik kiberrakéta, amelynek elsődleges célpontja Irán lehetett. Teherán azt állítja, sikerült megfékeznie a vírust.
jún. 2
5:59
Halasztja a döntést a pápa (Kripto Akadémia)
Decemberben dőlhet el, milyen irányvonalat választ a Vatikán, s merre indul el a jelenlegi válságból. Vatikáni források szerint ugyanis ekkor váltja majd le XVI. Benedek pápa a vatikáni államtitkárt, Tarcisio Bertonét. Év végén pedig új bíborosokat is kinevez. Javában zajlik tehát az utódlási harc a Szentszéknél.
jún. 2
6:01
Kiálltak az írek az uniós paktum mellett (Kripto Akadémia)
A hivatalos eredmények szerint az írek 60,29 százaléka támogatta, míg 39,71 százalék ellene volt az Európai Unió fiskális paktumának, melyről csütörtökön tartottak népszavazást.
jún. 2
6:15
Ponta is lemondta a találkozót Orbánnal (Kripto Akadémia)
Orbán Viktor is részt vett tegnap Bukarestben a "kohézió barátai" elnevezésű, a kohéziós alapok jövőjéről szóló tanácskozáson, de külön megbeszélést nem folytatott a román miniszterelnökkel.
jún. 2
10:27
Több mint 200 foglyot engedtek szabadon (Metropol)
Több mint kétszáz foglyot engedtek szabadon a szíriai hatóságok ENSZ-megfigyelők jelenlétében - közölte pénteken a világszervezet egyik szóvivője.
jún. 2
10:29
Rengeteg mozgó droglabort számoltak fel (Metropol)
Kettőszáznegyvenkilenc mozgó droglaboratóriumot és két tonna kokaint foglaltak le a bolíviai hatóságok az ország keleti hegyvidékén két faluban tartott rendőrségi razziák során - közölte pénteken az ország kábítószer-ellenes ügynökségének a főnöke.
jún. 2
10:36
Kiszabadították a két elrabolt orvosnőt (Infostart)
Kiszabadították a múlt héten elrabolt két külföldi orvosnőt az afgán különleges erők az ország északkeleti részén. Közben legkevesebb három felkelővel végzett egy pilóta nélküli amerikai repülőgép Pakisztán Afganisztánnal határos északnyugati törzsi területén.
jún. 2
10:54
Életfogytiglanra ítélte a bíróság Hoszni Mubarakot (Infostart)
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, mert felelősnek találta azért, hogy a tavalyi felkelés idején tüntetőket gyilkoltak meg a biztonsági erők. A 84 éves ex-elnök az első arab vezető, akit elítéltek 2011 elején kezdődött felkelések óta.
jún. 2
11:21
Életfogytiglanra ítélték Mubarakot (Kripto Akadémia)
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Hoszni Mubarak egykori egyiptomi elnököt. Az ítéletet- mely egyelőre nem jogerős- néhány perce hirdették ki a BBC arab nyelvű adása szerint. Az egykori egyiptomi köztársasági elnök volt belügyminiszterére, Habib el- Adlira is életfogytiglani börtön vár.
jún. 2
11:57
Műholdas felvételek a húlai mészárlásról (Metropol)
Egy amerikai internetes oldal olyan műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken szerinte szíriai tömegsírok látszanak, valamint bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a kormányerők lakóövezetek ellen hajtottak végre támadásokat.
jún. 2
14:48
Mire jó a kétharmad? (Infostart)
A bajor tartományi kormányban 2003 és 2008 között kétharmados többséget szerzett a Keresztényszocialista párt. A Nézőpont Intézet "Mire jó a kétharmad" című előadása után Ulrich Kleppmann, a Hanns Seidel Alapítvány magyarországi képviselője azt mondta, a két rendszer különbségei miatt nem lehet párhuzamot vonni a magyar és a bajor kétharmados kormányzás között.
jún. 2
15:51
Mubarak életfogytiglanit kapott (Metropol)
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy kairói büntetőbíróság szombaton Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, amiért az egyiptomi felkelés idején békés tüntetők meggyilkolására adott utasítást.
jún. 2
16:00
Mubarak válságos állapotba került az ítélethirdetés után (Infostart)
Médiajelentések szerint válságos állapotba került Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök szombaton, amikor helikopteren egy kairói börtönkórházba szállították a rá kiszabott életfogytiglani szabadságvesztés kihirdetése után. Az ítélet hírére ezrek özönlöttek az egyiptomi nagyvárosok utcáira.
jún. 2
17:03
Hat évtized a trónon (Kripto Akadémia)
II. Erzsébet gyémánt jubileumának legnagyobb ünnepségsorozatát tartják e hosszú hétvégén Londonban, Nagy-Britanniában, s a Brit Nemzetközösség (Commonwealth) államaiban szerte a világon. Az uralkodó idén 60 éve, apja, VI. György halálakor lett királynő, igaz, csak egy esztendővel később, 1953. június 2-án került sor a pompás koronázási ünnepségre. Fiatalasszonyként foglalta el a trónt, s hat…
jún. 2
20:12
Nem a pénzen múlik, ki nyeri a választást (Infostart)
Egy belgrádi napilap összesítése a szerbiai elnökválasztás második fordulója előtt Boris Tadic négy és félszer többet költött televíziós választási reklámokra, mint ellenfele, Tomislav Nikolic, mégis elvesztette a választást.
jún. 2
20:48
Holtverseny Obama és Romney között (Infostart)
Nagyon szoros az elnökségért folytatott verseny a Fehér Ház jelenlegi lakója, Barack Obama és valószínű republikánus kihívója, Mitt Romney között, mert egyikük sem rendelkezik meggyőző fölénnyel a választások első számú kulcsproblémája, a gazdaság ügyében - derült ki a CNN hírtelevízió és az ORC International közvélemény-kutató intézet közös felmérésének eredményéből.
jún. 2
21:42
Erőt demonstrál az Egyesült Államok (Infostart)
Az új amerikai katonai stratégiával összhangban az Egyesült Államok hat repülőgép-hordozót fog állomásoztatni az ázsiai-csendes-óceáni térségben, az évtized végéig oda vezényli hadihajóinak többségét, és gyakrabban fog ott hadgyakorlatokat tartani - közölte Leon Panetta védelmi miniszter.

Keresés