2012. április 1. vasárnap

ápr. 1
5:54
Katonai puccs a fővárosban? Lelőtték a mikroblogokat (168 Óra Online)
Kína két legnagyobb mikroblog-szolgáltatójánál felfüggesztették a véleménynyilvánítás lehetőségét, mivel előzőleg oldalaikon olyan rémhírek jelentek meg, amelyek szerint a fővárosban katonai puccs előjeleit tapasztalni - közölte a kínai média szombaton.
ápr. 1
8:54
Uszítanak a magyarok ellen (Kitekintő)
Kárpátaljára látogatott Németh Zsolt az ukrán-magyar kapcsolatok további erősítése végett. A hatás azonban nem érzékelhető mindenhol.
ápr. 1
9:30
Sokezren a Szerb Radikális Párt gyűlésén (Kitekintő)
“A szerb nép érdeke, hogy az Európai Unió helyett Szerbiát válassza, s a május 6-ai választásokon erről kell dönteni”, üzente a Szerb Radikális Párt a választóknak kampánynyitó nagygyűléséről Újvidéken.
ápr. 1
10:06
Robbanás egy német vegyi üzemben (Metropol)
Robbanás történt szombaton egy német vegyi üzemben, s ennek következtében meghalt egy munkás, egy további súlyosan megsérült, egy tűzoltó pedig az oltáskor könnyű sérülést szenvedett - közölték a hatóságok.
ápr. 1
10:24
A Vajdasági Magyar Szövetség vezetője lenne a szerb elnök (Kitekintő)
Amennyiben az elnökválasztást a parlamenti választásokkal egyidőben tartják meg, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke jelölteti magát a szerbiai elnöki posztra.
ápr. 1
10:24
Az idén már 147 ország csatlakozott a Föld órájához (Metropol)
A világból az idén összesen már 6494 város vett részt az akcióban.
ápr. 1
11:18
Felháborító dolgot művelt az ország kormánya (Kitekintő)
Húsz hónap után először került sor halálbüntetésre a szigetországban.
ápr. 1
11:36
Elúszott egy jégtábla 400 horgásszal (Metropol)
Kimentettek 450 lékhorgászt egy hatalmas jégtábláról, amely leszakadt a part menti jégtakaróról, és sodródott egy ideig az Ohotszki-tengeren - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek minisztériumának szahalini kirendeltsége.
ápr. 1
11:54
Szlovákia: Szétesik az emberi és kisebbségi jogok képviselete (Kitekintő)
Mivel a kisebbségekért is felelős miniszterelnöki hivatal hatáskörei átrendeződnek, nem lesz többé olyan személy és szervezet, amely kimondottan a témakörrel foglalkozna.
ápr. 1
12:30
Székelyföldet dícséri az új román miniszterelnök (Metropol)
El volt ragadtatva a térség turisztikai potenciáljától, és a helybéliek tenni akarásától Mihai Razvan Ungureanu román miniszterelnök, aki szombaton a prefektusok értekezletén vett részt Székelyudvarhelyen, majd a parajdi sóbányába is ellátogatott.
ápr. 1
12:48
Növényt ültetett Viktor Baloga (Kitekintő)
A Rendkívüli Helyzetek Minisztérumának elnöke, a Megyei Tanács képviselője, Viktor Baloga japán fakülönlegességet - szakurát - ültetett Huszton és Ilosván.
ápr. 1
13:42
A puccsisták nem bírnak a tuaregekkel (Kitekintő)
A tuareg lázadók sorban könyvelik el újabb hadi sikereiket, a mali junta pedig segítséget kér az ország egyben tartásához.
ápr. 1
14:15
Virágvasárnap Jézus követésére szólította a fiatalokat a pápa (Infostart)
Virágvasárnapi szentbeszédében XVI. Benedek pápa arra buzdította a fiatalokat, hogy fogadják szívükbe Jézust, ahogyan befogadta őt Jeruzsálem népe.
ápr. 1
14:36
Elvehetik az országtól a jogos területét? (Kitekintő)
Az Atlanti-óceán déli részén fekvő Falkland-szigetek már régóta nyugtalanítják az argentin vezetést pusztán azért, mert nem hajlandóak beletörődni a szigetek esetében a brit fennhatóságba. Még akkor sem, ha a falklandiak szemmel láthatóan nem akarnak argentin állampolgárok lenni.
ápr. 1
14:51
Breivik Obamát is célba vette (Infostart)
A norvég Anders Behring Breivik, aki tavaly 77 embert gyilkolt meg, saját bevallása szerint merényletet tervezett Barack Obama amerikai elnök ellen.
ápr. 1
15:30
Így népszerűsítenék a minőségi élelmiszereket (Kitekintő)
Intézményközi vitát kezdeményezett pénteken az Európai Bizottság az agrár-élelmiszerek promócionálásáról és az ilyen típusú élelmiszerekről nyújtandó tájékoztatással kapcsolatos eszközök továbbfejlesztéséről. A reform vonzóbb programok révén nagyobb hatásfok elérését célozza.
ápr. 1
15:30
Breivik merényletet tervezett Obama ellen (Metropol)
A norvég Anders Behring Breivik, aki tavaly 77 embert gyilkolt meg, saját bevallása szerint merényletet tervezett Barack Obama amerikai elnök ellen.
ápr. 1
15:45
Több mint egy tucat bank ment csődbe az idén - eddig (Infostart)
Újabb bank ment csődbe a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 16-ra emelkedett.
ápr. 1
16:06
Ellenzékiek bojkottálták a gambiai választásokat (Kitekintő)
Az országban uralkodó nagyarányú írástudatlanság ellenére hosszú sorokban járulnak az urnákhoz a gambiai választásokon, melyen az ellenzéki pártok megtagadták részvételüket.
ápr. 1
16:42
Benzinkút robbant fel Üzbegisztánban (Metropol)
Kigyulladt, majd felrobbant egy benzinkút vasárnap Taskentben, az üzbég főváros nemzetközi repülőtere közelében, az eset azonban a híradások szerint a hatóságok gyors közbelépésének köszönhetően nem követelt áldozatokat.
ápr. 1
17:00
Pénzbírságot kell fizetnie két újságnak (Kitekintő)
Nem kis pénzbírság befizetésére köteleztek két hírlapot Dél-Szudánban, amiért azok korrupciós vádakkal illették az azóta felmentett kormányzópárti politikust.
ápr. 1
17:18
A Szíriai Nemzeti Tanács a szíriai nép törvényes képviselője (Metropol)
A Szíria barátai elnevezésű isztambuli konferencia vasárnapi nyilatkozatában "egész Szíria törvényes képviselőjének" ismerte el a Szíriai Nemzeti Tanácsot.
ápr. 1
17:54
Egyre közelebb az uniós csatlakozáshoz Izland (Kitekintő)
Négy újabb tárgyalási fejezetet nyitott meg az Európai Unió pénteken az Izlanddal folytatott újabb csatlakozási tárgyalási fordulóban, ezek közül kettőt átmenetileg le is zártak a felek.
ápr. 1
18:12
Óriás szökőár veszélyére figyelmeztetnek (Metropol)
Egy több mint 34 méter magas szökőár is lecsaphat Japán déli, csendes-óceáni részén egy a Richter-skála szerinti 9,0-es erejű földrengés nyomán - állapították meg japán tudósok, felülvizsgálva korábbi kutatásaik eredményeit.
ápr. 1
18:48
Széthúznak a kárpátaljai magyar pártok (Kitekintő)
Figyelemreméltó cikket közölt március 24-i számában az Ungváron megjelenő RIO című hetilap. Az antagonizmus története című írásában Volodimir Martin megfontolandó következtetésre jut.
ápr. 1
18:48
Több száz békeaktivistát vettek őrizetbe Brüsszelben (Metropol)
Brüsszelben vasárnap őrizetbe vettek közel 400 békeaktivistát, mert megpróbáltak behatolni a NATO főhadiszállására.
ápr. 1
20:33
Így hasznosítják az olasz maffia egykori földjeit (Infostart)
Már díjnyertes borokkal is büszkélkedhet a szicíliai borászok új hulláma, amelynek tagjai újfajta termelőszövetkezetekbe tömörülve művelik meg az olasz maffia által egykoron birtokolt földeket.

2012. április 2. hétfő

ápr. 2
5:18
Bejutott a parlamentbe Aun Szan Szú Kji (Kripto Akadémia)
Bejutott a mianmari parlamentbe Aun Szan Szú Kji. A Nobel-békedíjas burmai emberi jogi aktivistának a vasárnap megrendezett utóválasztáson sikerült mandátumot szereznie.
ápr. 2
5:54
Héják és galambok Izraelben (Kripto Akadémia)
Állami léte talán legnehezebb időszakát éli Izrael. A mindent felülíró, második holokauszt rémképét előrevetítő iráni atomfenyegetettség mellett "hagyományos" problémái, a palesztin kérdés és a nemzetközi megítélés romlása is egyre súlyosabban nehezedik Tel-Avivra. Tavaly ősz óta a pártok sorozatos tisztújítási eredményei is azt mutatják, hogy az ideológiai hovatartozást felülírják a biztonsági…
ápr. 2
5:56
Fegyvert nem, pénzt viszont kapnak a szíriai lázadók (Kripto Akadémia)
"Követeljük, hogy a szíriai rezsim ne támadjon tovább civilekre és teljesítsék a szíriai nép követeléseit" - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a "Szíria barátai" nevű, Isztambulban megrendezett konferencián, amelyen a damaszkuszi kormányzat ellen harcoló lázadókat támogató államok vettek részt.
ápr. 2
5:58
A megalázás rózsaszín bizonyítványa (Kripto Akadémia)
A sorkatonai szolgálat kötelező Törökországban, felmentést csak az egészségügyi problémákkal küzdő, a mozgássérült és a homoszexuális férfiak kapnak. Azonban a homoszexualitás bizonyítása egy igen hosszú és megalázó procedúra.
ápr. 2
6:00
Aggódhatnak a szlovákiai magyarok? (Kripto Akadémia)
Szerdán tartja alakuló ülését a szlovák parlament, majd megalakulhat a Robert Fico-vezette szlovák kormány. A Bár korábban több olyan vélekedés látott napvilágot, amely szerint Robert Fico második kabinetje jobb lesz az elsőnél, egyes megnyilatkozáson nem feltétlenül erre utalnak, s születhetnek a magyarokat rosszul érintő intézkedések.
ápr. 2
6:27
Lezuhant egy repülőgép Szibériában: vannak túlélők (Infostart)
Harmincegy ember meghalt, tizenkettő túlélte azt a légi szerencsétlenséget, amely hétfőn történt Oroszországban, Szibéria nyugati részén.
ápr. 2
7:24
Légi szerencsétlenség Szibériában: 29-en haltak meg (Metropol)
Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép hétfőn a nyugat-szibériai Tyumeny közelében, a súlyos szerencsétlenségben 31 ember halt meg, 12-en súlyos sérülésekkel túlélték a zuhanást.
ápr. 2
7:39
Az ellenzék győzött Mianmarban (Infostart)
Mianmarban az előzetes adatok szerint Aung Szan Szú Kji Nobel-békedíjas ellenzéki politikus pártja nyerte az időközi parlamenti választásokat.
ápr. 2
7:42
Az oroszok beszóltak Schmitt Pálnak (Kitekintő)
Magyarország az elmúlt napokban többször is Oroszország és a posztszovjet országok híradóiba illetve főcímlapjaira került a Schmitt Pál magyar elnök kisdoktorija körül kirobbant botrány miatt.  A reakciók kíméletlenek voltak, a legkritikusabbak szokásos módon az orosz bloggerek voltak.
ápr. 2
7:42
Berlusconi filmet forgat magáról (Kripto Akadémia)
Rendezőt keres Silvio Berlusconi a politikai pályafutásáról forgatandó dokumentumfilmhez. Az olasz sajtó szerint őszre elkészül a film, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi hallgat.
ápr. 2
8:00
Gingrich kirúgta a fél stábját és taktikát váltott (Kitekintő)
Adósságai miatt kénytelen volt megválni stábja harmadától és kampányfőnökét is elküldte Newt Gingrich republikánus elnökjelölt. Most ötven dollárért fotóztatja magát rajongóival, hogy az augusztusi jelölőgyűlésig versenyben maradhasson.
ápr. 2
8:18
Lezuhant egy utasszállító Szibériában: 29 holttestet találtak (168 Óra Online)
Az utolsó hírek szerint huszonkilenc holttestet találtak a Szibériában lezuhant repülőgép roncsai körül, és a 14 túlélő közül ötnek válságos az állapota - közölte hétfőn a rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik tisztségviselője.
ápr. 2
8:18
Nyugalomra intette bírálóit Hongkong új megválasztott vezetője (Kripto Akadémia)
Hitet tett a demokrácia vívmányai mellett az új hongkongi kormányzó, Leung Csun-jing (Leung Chun-ying), miután vasárnap ezrek tüntettek ellene, s azzal vádolták Pekinget, hogy "benne volt a keze" Leung megválasztásában.
ápr. 2
8:36
A vég kezdete (Kitekintő)
A pártvezetés már jóváhagyta Robert Fico kormányának tagjait. Nincs ebben semmi különös, a dolog nem meglepő. Mint ahogy abban sem, hogy a listát közzétette, mielőtt még megtárgyalta volna párttársaival, miként az is természetes, hogy Ivan Gašparovič köztársasági elnök előre bejelentette, feltétlenül tiszteletben tartja a kormányfő javaslatait a miniszteri posztokra.
ápr. 2
8:51
"Schmitt Pál leginkább saját hiúsága áldozata" - lapvélemények (Infostart)
Ismét kiemelten foglalkozott a nemzetközi sajtó Magyarországgal: ezúttal a köztársasági elnök plágiumügye volt a középpontban.
ápr. 2
8:54
Szomáliföld élelemért kiált (Kitekintő)
A szokatlanul alacsony intenzitású csapadékmennyiség következtében ezreket érint az újabb élelmiszerhiány Szomáliföldön.
ápr. 2
9:12
Az eddigi legsikeresebb Föld órája (Kitekintő)
Az idei WWF Föld Órája hatalmas siker volt. A nagyvilágból összesen 150 ország és 6525 város csatlakozott, ami több mint eddig bármikor.
ápr. 2
9:30
Csökken a kanadai kormány népszerűsége (Kitekintő)
Egy márciusi felmérés szerint a kanadaiak egy évvel az előző választás után ma már nem biztos, hogy a konzervatívokat, hanem a mostani parlament nagyobb ellenzéki csoportját, az Új Demokrata Pártot (NDP) bíznák meg a kormányzással.
ápr. 2
10:06
Stephen Harper, a hokimániás kormányfő (Kitekintő)
A 22. kanadai miniszterelnök dolgozott újságoknak, az olajiparban és volt az ellenzék vezetője is. Szabadidejében könyvet ír a hokiról. Háttér.
ápr. 2
10:24
Nehezebb lesz bevándorolni Kanadába (Kitekintő)
Az újonnan érkezőktől elsősorban megfelelő nyelvtudást és innovatív vállalkozásokat várnak. Az állampolgárságot kérőktől elvárt ismeretek köre szélesedik.
ápr. 2
11:00
Új belföldi légitársaság kezdte meg működését Lengyelországban (Kitekintő)
Április elsejével új belföldi légitársaság kezdi meg működését Lengyelországban. Az OLT Express névre hallgató cég tavaly jött létre két légi szállítással foglalkozó vállalat összeolvadását követően
ápr. 2
11:18
Fico: nem kerülhetünk feketelistára a romák miatt (Kitekintő)
Robert Fico megbízott kormányfő szerint kabinetje nem oldhatja meg a „romaproblémát" olyan módon, ahogy szeretné, mert az Európa Unió feketelistáján találná magát.
ápr. 2
11:36
Nemcsak az al-Shabab brutális, hanem a kormány is? (Kitekintő)
Egy friss jelentés szerint a terroristák ellen küzdő kormánypárti katonai alakulatok legalább olyan brutálisak, mint maga az iszlamista szervezet.

Keresés