2012. április 1. vasárnap

ápr. 1
10:06
Robbanás egy német vegyi üzemben (Metropol)
Robbanás történt szombaton egy német vegyi üzemben, s ennek következtében meghalt egy munkás, egy további súlyosan megsérült, egy tűzoltó pedig az oltáskor könnyű sérülést szenvedett - közölték a hatóságok.
ápr. 1
10:24
Az idén már 147 ország csatlakozott a Föld órájához (Metropol)
A világból az idén összesen már 6494 város vett részt az akcióban.
ápr. 1
11:36
Elúszott egy jégtábla 400 horgásszal (Metropol)
Kimentettek 450 lékhorgászt egy hatalmas jégtábláról, amely leszakadt a part menti jégtakaróról, és sodródott egy ideig az Ohotszki-tengeren - közölte vasárnap a rendkívüli helyzetek minisztériumának szahalini kirendeltsége.
ápr. 1
12:30
Székelyföldet dícséri az új román miniszterelnök (Metropol)
El volt ragadtatva a térség turisztikai potenciáljától, és a helybéliek tenni akarásától Mihai Razvan Ungureanu román miniszterelnök, aki szombaton a prefektusok értekezletén vett részt Székelyudvarhelyen, majd a parajdi sóbányába is ellátogatott.
ápr. 1
14:15
Virágvasárnap Jézus követésére szólította a fiatalokat a pápa (Infostart)
Virágvasárnapi szentbeszédében XVI. Benedek pápa arra buzdította a fiatalokat, hogy fogadják szívükbe Jézust, ahogyan befogadta őt Jeruzsálem népe.
ápr. 1
14:51
Breivik Obamát is célba vette (Infostart)
A norvég Anders Behring Breivik, aki tavaly 77 embert gyilkolt meg, saját bevallása szerint merényletet tervezett Barack Obama amerikai elnök ellen.
ápr. 1
15:30
Breivik merényletet tervezett Obama ellen (Metropol)
A norvég Anders Behring Breivik, aki tavaly 77 embert gyilkolt meg, saját bevallása szerint merényletet tervezett Barack Obama amerikai elnök ellen.
ápr. 1
15:45
Több mint egy tucat bank ment csődbe az idén - eddig (Infostart)
Újabb bank ment csődbe a héten az Egyesült Államokban, az idén bezárt bankok száma ezzel 16-ra emelkedett.
ápr. 1
16:42
Benzinkút robbant fel Üzbegisztánban (Metropol)
Kigyulladt, majd felrobbant egy benzinkút vasárnap Taskentben, az üzbég főváros nemzetközi repülőtere közelében, az eset azonban a híradások szerint a hatóságok gyors közbelépésének köszönhetően nem követelt áldozatokat.
ápr. 1
17:18
A Szíriai Nemzeti Tanács a szíriai nép törvényes képviselője (Metropol)
A Szíria barátai elnevezésű isztambuli konferencia vasárnapi nyilatkozatában "egész Szíria törvényes képviselőjének" ismerte el a Szíriai Nemzeti Tanácsot.
ápr. 1
18:12
Óriás szökőár veszélyére figyelmeztetnek (Metropol)
Egy több mint 34 méter magas szökőár is lecsaphat Japán déli, csendes-óceáni részén egy a Richter-skála szerinti 9,0-es erejű földrengés nyomán - állapították meg japán tudósok, felülvizsgálva korábbi kutatásaik eredményeit.
ápr. 1
18:48
Több száz békeaktivistát vettek őrizetbe Brüsszelben (Metropol)
Brüsszelben vasárnap őrizetbe vettek közel 400 békeaktivistát, mert megpróbáltak behatolni a NATO főhadiszállására.
ápr. 1
20:33
Így hasznosítják az olasz maffia egykori földjeit (Infostart)
Már díjnyertes borokkal is büszkélkedhet a szicíliai borászok új hulláma, amelynek tagjai újfajta termelőszövetkezetekbe tömörülve művelik meg az olasz maffia által egykoron birtokolt földeket.

2012. április 2. hétfő

ápr. 2
5:18
Bejutott a parlamentbe Aun Szan Szú Kji (Kripto Akadémia)
Bejutott a mianmari parlamentbe Aun Szan Szú Kji. A Nobel-békedíjas burmai emberi jogi aktivistának a vasárnap megrendezett utóválasztáson sikerült mandátumot szereznie.
ápr. 2
5:54
Héják és galambok Izraelben (Kripto Akadémia)
Állami léte talán legnehezebb időszakát éli Izrael. A mindent felülíró, második holokauszt rémképét előrevetítő iráni atomfenyegetettség mellett "hagyományos" problémái, a palesztin kérdés és a nemzetközi megítélés romlása is egyre súlyosabban nehezedik Tel-Avivra. Tavaly ősz óta a pártok sorozatos tisztújítási eredményei is azt mutatják, hogy az ideológiai hovatartozást felülírják a biztonsági…
ápr. 2
5:56
Fegyvert nem, pénzt viszont kapnak a szíriai lázadók (Kripto Akadémia)
"Követeljük, hogy a szíriai rezsim ne támadjon tovább civilekre és teljesítsék a szíriai nép követeléseit" - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök a "Szíria barátai" nevű, Isztambulban megrendezett konferencián, amelyen a damaszkuszi kormányzat ellen harcoló lázadókat támogató államok vettek részt.
ápr. 2
5:58
A megalázás rózsaszín bizonyítványa (Kripto Akadémia)
A sorkatonai szolgálat kötelező Törökországban, felmentést csak az egészségügyi problémákkal küzdő, a mozgássérült és a homoszexuális férfiak kapnak. Azonban a homoszexualitás bizonyítása egy igen hosszú és megalázó procedúra.
ápr. 2
6:00
Aggódhatnak a szlovákiai magyarok? (Kripto Akadémia)
Szerdán tartja alakuló ülését a szlovák parlament, majd megalakulhat a Robert Fico-vezette szlovák kormány. A Bár korábban több olyan vélekedés látott napvilágot, amely szerint Robert Fico második kabinetje jobb lesz az elsőnél, egyes megnyilatkozáson nem feltétlenül erre utalnak, s születhetnek a magyarokat rosszul érintő intézkedések.
ápr. 2
6:27
Lezuhant egy repülőgép Szibériában: vannak túlélők (Infostart)
Harmincegy ember meghalt, tizenkettő túlélte azt a légi szerencsétlenséget, amely hétfőn történt Oroszországban, Szibéria nyugati részén.
ápr. 2
7:24
Légi szerencsétlenség Szibériában: 29-en haltak meg (Metropol)
Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép hétfőn a nyugat-szibériai Tyumeny közelében, a súlyos szerencsétlenségben 31 ember halt meg, 12-en súlyos sérülésekkel túlélték a zuhanást.
ápr. 2
7:39
Az ellenzék győzött Mianmarban (Infostart)
Mianmarban az előzetes adatok szerint Aung Szan Szú Kji Nobel-békedíjas ellenzéki politikus pártja nyerte az időközi parlamenti választásokat.
ápr. 2
7:42
Berlusconi filmet forgat magáról (Kripto Akadémia)
Rendezőt keres Silvio Berlusconi a politikai pályafutásáról forgatandó dokumentumfilmhez. Az olasz sajtó szerint őszre elkészül a film, az amerikai sajtó már a szereplőket találgatja, Berlusconi hallgat.
ápr. 2
8:18
Nyugalomra intette bírálóit Hongkong új megválasztott vezetője (Kripto Akadémia)
Hitet tett a demokrácia vívmányai mellett az új hongkongi kormányzó, Leung Csun-jing (Leung Chun-ying), miután vasárnap ezrek tüntettek ellene, s azzal vádolták Pekinget, hogy "benne volt a keze" Leung megválasztásában.
ápr. 2
8:51
"Schmitt Pál leginkább saját hiúsága áldozata" - lapvélemények (Infostart)
Ismét kiemelten foglalkozott a nemzetközi sajtó Magyarországgal: ezúttal a köztársasági elnök plágiumügye volt a középpontban.
ápr. 2
11:36
Hámori: Janukovics bocsánatot kért a plágiumért (Metropol)
Hámori József neurobiológus akadémikus, az első Orbán-kormány nemzeti kulturális örökség minisztere szerint a Semmelweis Egyetem szenátusának "korrekt döntése" mindenképpen kedvező fejlemény az ügyben, hiszen ezzel megvédték a tudomány hitelét - erről Hámori József a Népszabadság hétfői számában beszélt.
ápr. 2
12:48
Csehország - Az Anonymous hackerei újra feltörték az ODS honlapját (Kripto Akadémia)
Feltörték a legerősebb cseh kormánypárt, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) honlapját a számítógépes kalózok.
ápr. 2
13:42
Az Európai Bizottság tanulmányozza a magyar kormány válaszait (Kripto Akadémia)
z Európai Bizottság "a lehető leggyorsabban, ugyanakkor a szükséges alapossággal" tanulmányozza a magyar kormány válaszait a folyamatban lévő nyitott kérdésekkel kapcsolatban - közölte hétfőn Pia Ahrenkilde-Hansen, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének szóvivője.
ápr. 2
15:30
Növekszik a dolgozó szegények száma (Metropol)
Európa-szerte egyre nő az úgynevezett dolgozó szegények száma, akik annak ellenére sem tudják biztosítani megélhetésüket, hogy rendelkeznek munkahellyel - írta internetes oldalán a The New York Times.
ápr. 2
15:48
Harminc éve kezdődött a falklandi háború (Metropol)
Egy 11 hetes furcsa háború kezdődött harminc éve, amikor 1982. április 2-án hajnalban partra szálltak a Falkland-szigeteken (spanyolul: Islas Malvinas), a brit partoktól 14 ezer, Argentínától ötszáz kilométerre fekvő szigetcsoporton az első argentin egységek.
ápr. 2
18:48
Tara lett a győztes romkutatókutya (Metropol)
Tara, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnál dolgozó hároméves hollandjuhász kutya győzött emelt szinten a romkutatás kategóriájában egy nemzetközi versenyen, amelyet szülőföldjén, Hollandiában tartottak a hétvégén.
ápr. 2
20:33
Külföldi sajtóvisszhang a magyar "politikai drámáról" (Infostart)
Vezető nyugati lapok és hírügynökségek kommentálták hétfőn Schmitt Pál lemondását.
ápr. 2
20:36
Ártatlanságát bizonygatta a toulouse-i merénylő (Metropol)
Egy algériai ügyvéd hétfőn kijelentette; bizonyítéka van arra, hogy a hét ember megölésével vádolt toulouse-i merénylő ártatlannak vallotta magát a lakását ostromló rendőröknek.
ápr. 2
23:36
Több halottja van egy kaliforniai egyetemi lövöldözésnek (Metropol)
Legkevesebb hatan életüket vesztették, többen pedig megsebesültek hétfőn, miután lövöldözés tört ki a keresztény Oikos Egyetemen a kaliforniai Oaklandben. Az áldozatok száma egyelőre nem végleges. Szemtanúk szerint a támadó mintegy 30 lövést adott le.

2012. április 3. kedd

ápr. 3
5:18
Bizonytalan az új román kormány sorsa (Kripto Akadémia)
Tegnaptól megszűnt az RMDSZ-t is magába foglaló román kormánykoalíció szenátusi többsége, sőt a képviselőházi többség is bizonytalan, miután komoly elvándorlás kezdődött Traian Basescu államfő formációjában, a Demokrata Liberális Pártban.
ápr. 3
5:36
Merkel mégis közeledne Francois Hollande-hoz (Kripto Akadémia)
Kénytelen felvenni a kapcsolatot a francia szocialisták elnökjelöltjével, Francois Hollande-dal Angela Merkel kormánya. A francia kampány kezdetén Merkel egyértelműen Nicolas Sarkozyt támogatta, s a kancellár nem is akarta fogadni Hollande-t.
ápr. 3
5:54
Teherán a csőd szélén? (Kripto Akadémia)
Drasztikusan szigorította az Irán elleni szankciókat az Egyesült Államok. Barack Obama azt követően döntött az intézkedés mellett, hogy - mint mondta - meggyőződött arról: elegendő nyersanyag van a piacon. Egyre több jel utal arra, térdre kényszeríthetik Teherán gazdaságát.
ápr. 3
5:56
A hálózatnak fizettek (Kripto Akadémia)
Emberrablás, prostitúció, súlyos testi erőszak is a számlájára írható annak a szegedi családnak, melynek tagjai két hónapon át tartottak fogva, majd kényszerítettek prostitúcióra két nőt Hollandiában és Svájcban is, és tegnap álltak bíróság elé.
ápr. 3
5:58
Obama újraválasztását reméli Michael Dukakis (Kripto Akadémia)
Igazi amerikai hangulatú előadást tartott tegnap Michael Dukakis volt massachusettsi kormányzó a Corvinus Egyetemen. Dukakis volt a Demokrata Párt 1988-as elnökjelöltje, s annak idején önkéntesként dolgozott a kampányában egyetemistaként Eleni Tsakopoulos Kounalakis, a budapesti amerikai nagykövet. Mindketten a görög-amerikai közösség tagjai.
ápr. 3
6:00
Trayvon Martin igazsága (Kripto Akadémia)
Az amerikaiakat nem hagyja nyugodni Trayvon Martin halála. A 17 éves fekete fiút február 26-án lőtték le a floridai Sanfordban, Orlando egyik elővárosában. Egy 28 éves polgárőr lőtte le egy őrzött lakópark szomszédságában.
ápr. 3
7:42
Tűz egy moszkvai piaccsarnokban, sok halott (Metropol)
Tűz volt egy piaccsarnokban az orosz főváros, Moszkva déli részén kedd reggel, a lángokban 12 ember meghalt.
ápr. 3
7:57
Kigyulladt egy moszkvai piaccsarnok: sok halott (Infostart)
Kigyulladt egy moszkvai piaccsarnok kedd reggel, a tűzben 12 ember meghalt - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma.
ápr. 3
8:00
Kigyulladt egy moszkvai toronyház (Metropol)
Több órán át lángolt hétfőn Moszkva üzleti negyedében egy épülőfélben lévő toronyház; a tervek szerint 2013-ra elkészülő, 93 emeletes épület lehet a legmagasabb Európában. A tűzben senki sem sérült meg.
ápr. 3
8:02
Kaliforniai egyetemi lövöldözés: 7 halott (Metropol)
Hétre nőtt a helyi idő szerint hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma. Három ember megsebesült.
ápr. 3
9:45
Hét halott a kaliforniai egyetemi lövöldözésben (Infostart)
Hétre nőtt a helyi idő szerint hétfőn Kalifornia északi részén egy magánegyetemen elkövetett mészárlás halálos áldozatainak a száma - adta hírül a CNN amerikai hírtelevízió Larry Reidre, az oaklandi városi tanács elnökére hivatkozva. Három ember megsebesült.
ápr. 3
10:06
Lemondott Schmitt Pál - Londoni elemzők: továbbra sem várható erős piaci hatás (Kripto Akadémia)
Továbbra sem várnak érdemi piaci hatást londoni felzárkózó piaci elemzők Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásától.
ápr. 3
10:24
Kétezren alszanak egy ágyon (Kripto Akadémia)
Kétezren osztoznak egyetlen ágyon Romániában egy egyszobás lakásban - papíron.
ápr. 3
11:00
Halálos összecsapás Pakisztánban (Metropol)
Négyen meghaltak és mintegy negyvenen megsebesültek kedden az észak-pakisztáni Gilgitben a rendőrség és egy szunnita csoport közötti összecsapásban.
ápr. 3
11:02
Emberrablásokra készültek az iszlamisták (Metropol)
Néhányan a Franciaországban múlt pénteken őrizetbe vett feltételezett iszlám radikálisok közül emberrablásokat terveztek, többek között egy zsidó elöljáró ellen - közölték kedden a vizsgálathoz közel álló források.
ápr. 3
12:48
Végig működtek a hajtóművek (Metropol)
Végig működtek a hajtóművei annak az orosz utasszállító repülőgépnek, amelyik hétfőn zuhant le a nyugat-szibériai Tyumeny közelében - derült ki a gép feketedoboza által rögzített repülési adatok elemzéséből.
ápr. 3
13:03
Már százemeletes az új Világkereskedelmi Központ (Infostart)
Már a századik emeletnél tart az új New York-i Világkereskedelmi Központ építése: a felhőkarcoló a 2001-es terrortámadásban lerombolt ikertornyokat hivatott pótolni.

Keresés