2012. november 1. csütörtök

nov. 1
7:48
Obama megnézte, mit művelt a Sandy (168 Óra Online)
Barack Obama amerikai elnök bejelentette, a kormány, a szövetségi katasztrófaelhárítás és a haditengerészet eszközeivel fognak neki a helyreállítási munkáknak a Sandy hurrikán okozta pusztítás után; és nem tűri, hogy bürokratikus akadályok gátolják a munkálatokat. Az elnök New Yorkba is el akart látogatni, de az ottani polgármester ezt elutasította, mondván, a viharkárok eltakarítása nagyon…
nov. 1
8:42
Újra egy egészségbiztosító lesz Szlovákiában (Kitekintő)
Robert Fico kabinetjének döntése alapján Szlovákiában 2014-ben megszűnik az 1993-ban bevezetett több biztosítós egészségbiztosítási rendszer.
nov. 1
8:44
Már Szlovákiában is elérhető a Google Street View (Kitekintő)
Már Szlovákia nagyobb településeinek utcái is bejárhatók a Google számítástechnikai gigász Street View elnevezésű szolgáltatásával.
nov. 1
9:00
Kemény megszorításokat ígér a kormányfő (Kitekintő)
A szeptemberi előrehozott választások meglepő eredménye után kétséges volt, hogy képes lesz-e a lierális Mark Rutte és  a szociáldemokrata Diederik Samsom együttműködni.  A választások után  47 nappal még nem derült fény a kabinet végső összetételére, ennek ellenére a miniszterelnök bejelentette annak megalakulását.
nov. 1
9:00
Tunéziában nem javultak az állapotok (168 Óra Online)
Nem javul a közbiztonság az észak-afrikai országban.
nov. 1
9:18
Evakuálás Dél-Indiában egy trópusi vihar miatt (Metropol)
Több mint százezer embert költöztettek ki, heves esőzések és erős szél nehezíti a munkát.
nov. 1
9:36
Magyar baptisták is segítenek az Egyesült Államokban (Infostart)
Az Egyesület Államokba, a Sandy hurrikán sújtotta területre utaznak csütörtökön Budapestről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési szakemberei, hogy Észak-Karolina állambeli partnereik meghívására a katasztrófa helyszínén részt vegyenek a kitelepített rászorulók megsegítésében.
nov. 1
9:54
Tőkés László: nem történt meg az egyházi közélet teljes megtisztítása (Kitekintő)
Tőkés László meglátása szerint a romániai „magyar kistársadalom”, a közélet, a politikai élet is „elaknásított terület”.
nov. 1
9:54
Több százmillió dollárról szólhat a kémügy (168 Óra Online)
Miközben a bukaresti orosz nagykövetség közleményben fejezte ki aggodalmát, amiért a román hatóságok „korlátozzák a jogait” annak az orosz állampolgárnak, akit mintegy két héttel ezelőtt tartóztattak fel a bukaresti repülőtéren, amikor titkosnak minősülő, bánsági rézérclelőhelyeket ábrázoló térképeket akart kivinni az országból, egyes források szerint az ügy arról szól, hogy egy orosz érdekeltségű…
nov. 1
10:30
Még mindig szed áldozatokat a metil-alkohol Csehországban (Kripto Akadémia)
Harmincegyre emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban - közölte csütörtökön a cseh rendőrség.
nov. 1
10:48
ENSZ-megbízott: Kína aktívabb szerepére van szükség a szíriai konfliktus megoldására (Kitekintő)
Lakhdar Brahimi ENSZ-biztos aktívabb szerepvállalásra buzdítja Kínát a szíriai konfiktusban.
nov. 1
11:42
Újabb áldozata van a csehországi metil-alkohol-mérgezésnek (Infostart)
Harmincegyre emelkedett a metil-alkohol-mérgezés áldozatainak száma Csehországban - közölte csütörtökön a cseh rendőrség.
nov. 1
11:42
A magyarok többsége maradna Romániában (Kitekintő)
A romániai magyarok döntő többsége sem az életkörülményeinek javítása, sem tanulás vagy munkavégzés miatt nem költözne külföldre.
nov. 1
12:00
Putyin nem beteg, csak nem utazik (Kripto Akadémia)
A Kreml szóvivője határozottan cáfolta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beteg lenne, és ez lenne az oka annak, hogy elhalasztották októberi és novemberi külföldi utazásait - írta csütörtökön a Vedomosztyi orosz napilap.
nov. 1
12:18
Cseh diákok szerint jobb volt a szocializmusban (Metropol)
Csak a diákok harmada állította, hogy elegendő információval rendelkezik az 1948-1989 közti időszakról.
nov. 1
12:18
Nosztalgia Csehországban (Kripto Akadémia)
Egy felmérés szerint a csehországi középiskolások több mint fele úgy véli, hogy a Cseh Köztársaságban az 1989 novemberi rendszerváltás előtti szocializmusban is olyan, vagy még jobb volt az élet, mint a mai demokráciában.
nov. 1
12:36
Putyin mégsem beteg? (Infostart)
A Kreml szóvivője határozottan cáfolta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök beteg lenne, és ez lenne az oka annak, hogy elhalasztották októberi és novemberi külföldi utazásait - írta csütörtökön a Vedomosztyi orosz napilap.
nov. 1
12:36
Banki csalás: a szálak a gazdasági minisztériumba vezetnek (168 Óra Online)
100 személyt állított elő a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus-ellenes Ügyészség (DIICOT) egy 22 millió euróra rúgó banki csalás ügyében.
nov. 1
12:54
Szomália az újságírók rémálma (Kitekintő)
Idén már közel húsz újságírót öltek meg az afrikai országban, ezzel Szomália a legvéresebb évet könyvelheti el a médiában dolgozók elleni gyilkosságokat tekintve.
nov. 1
12:56
Kötelező új biztonsági berendezések az autókban (Kitekintő)
Biztonsági öv emlékeztetővel, gyerekülés-csatlakozással, keréknyomás-figyelővel, valamint sebességi fokozat kijelzővel kell felszerelni november elsejétől az Európai Unióban forgalomba hozandó gépjárműveket.
nov. 1
13:12
Már látszik az ország jövője (Kitekintő)
Albánia demokratikus fejlődése és európai integrációjának kérdései voltak azok a fő témák, amiket a Budapesti Corvinus Egyetemen rendezett konferencián jártak körül a téma szakértői.
nov. 1
13:12
Harmincöt megyét szüntetett meg az olasz kormány (Kripto Akadémia)
Országos tiltakozást robbantott ki csütörtökön a római kormánynak a takarékosság jegyében indított közigazgatási reformja, mely 86-ról 51-re csökkentette a megyék számát a korábbiak egyesítésével.
nov. 1
14:06
Látászavar miatt megszakította beszédét a pápa (Infostart)
Látászavarra hivatkozva XVI. Benedek néhány másodpercre megszakította Mindenszentek ünnepén mondott beszédét a római Szent Péter téren, ahol ezrek hallgatták szavait.
nov. 1
14:06
Bahrein betiltotta a tüntetéseket (Kitekintő)
A bahreini kormány a tavaly év eleje óta tartó zavargások erőszakos voltára hivatkozva immáron másodjára tiltotta be a tüntetés bármilyen formáját az öbölállamban.
nov. 1
14:06
Nem lát jól a pápa - Rövid időre megszakította beszédét (Kripto Akadémia)
Látászavarra hivatkozva XVI. Benedek néhány másodpercre megszakította Mindenszentek ünnepén mondott beszédét a római Szent Péter téren, ahol ezrek hallgatták szavait.
nov. 1
14:42
Súlyos mulasztásokat követtek el a német biztonsági szervek (Infostart)
Németországban a biztonsági szervek reformját sürgette az igazságügyi miniszter, aki szerint csak így állítható helyre velük szemben a bizalom.
nov. 1
14:42
Antal Árpád: magyarellenes pokol lesz az országban (Kitekintő)
A magyar-magyar verseny miatt jó eséllyel az eddigi leggyengébb parlamenti képviselete lesz az erdélyi magyarságnak.
nov. 1
14:42
A tenger nyelt el 700 tonna aranyércet? (Kripto Akadémia)
Nem volt forgalmi engedélye annak az orosz szállítóhajónak, amelyik 700 tonna aranyérccel a fedélzetén eltűnt az orosz Távol-Keleten - jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség csütörtökön.
nov. 1
15:18
Oligarchák tucatja az ukrán parlamentben (Metropol)
A csaknem húsz dúsgazdag üzletember összesített vagyonát mintegy 7,7 milliárd dollárra becsülik.
nov. 1
15:18
A magyar EU-tagság felfüggesztését sürgeti az olasz l'Unitá (168 Óra Online)
Az Európai Unió beavatkozását sürgette a választási regisztráció törvénybe iktatása ellen csütörtökön a l'Unitá. Az olasz baloldali napilap szerint Brüsszel Magyarország uniós tagságának felfüggesztésével gyakorolhatna nyomást Budapestre.
nov. 1
15:36
Példátlan kiállás a magyar nyelvért (Kitekintő)
A hivatalos adatok szerint több mint háromszázan regisztráltatták be magukat Csapon, a magyar nyelv hivatalosítása érdekében szervezett kezdeményező gyűlésen.
nov. 1
15:36
Halálos halloween Madridban (Metropol)
Tragédiába fordult egy nagyszabású halloween-party csütörtök hajnalban Madrid egyik sportcsarnokában, ahol egy pánik okozta tolongásban agyontapostak három 18 és 25 év közötti lányt.
nov. 1
15:36
Figyel a mobil (Kripto Akadémia)
A mobiltelefonok helyzetére, vagyis az ügyfelek mozgására vonatkozó adatokat is értékesítené a Telefónica spanyol mobilszolgáltató.
nov. 1
16:12
Nem volt forgalmi engedélye az óriási aranyérc-szállítmánnyal eltűnt orosz hajónak (Infostart)
Nem volt forgalmi engedélye annak az orosz szállítóhajónak, amelyik 700 tonna aranyérccel a fedélzetén eltűnt az orosz Távol-Keleten - jelentette a RIA Novosztyi hírügynökség.
nov. 1
16:48
Változtatnának a külföldön élő szlovákok jogállásán (Kitekintő)
Lényeges változásokon mennek át a külföldön élő szlovák közösségek, amire a külföldön élő szlovákokról szóló törvény módosításával kellene reagálni - jelentette ki kedden a szlovák külügyminiszter.
nov. 1
17:24
Még nem jött el az idő „görög lagzira" (Kitekintő)
Korán ivott a medve bőrére Antónisz Szamarasz görög miniszterelnök, amikor bejelentette, hogy létrejött a megállapodása trojkával az újabb, 13,5 milliárdos megszorító csomagról. Az Eurócsoport szerdai telekonferenciáján arra szólította fel a görög hatóságokat, hogy oldják meg a még függőben lévő kérdéseket.
nov. 1
17:42
Oligarchák tucatja szerzett parlamenti mandátumot (Kitekintő)
Az illetők összesített vagyonát mintegy 7,7 milliárd dollárra becsülik.
nov. 1
17:44
Viszlát, 500-as? (Kitekintő)
Az autópiac pangása ellenére a FIAT nem hagyja el Európát.
nov. 1
18:00
Pártot szervezett az interneten, nyolc évet kapott Kínában (Infostart)
Nyolc év börtönre ítéltek egy 27 éves kínai férfit, aki meg akarta alapítani a Kínai Köztársaság Pártot, és e célból "felforgató tevékenységet" folytatott az interneten - derült ki csütörtöki hongkongi online médiajelentésekből.
nov. 1
18:36
Klicsko: Nem lesz verekedés a parlamentben (Infostart)
A profi ökölvívóból lett politikus, Vitalij Klicsko ígéri, hogy igyekszik elkerülni a verekedéseket az új ukrán parlamentben, és az általa vezetett UDAR (Ütés) párt frakciójának tagjai fegyelmezetten végzik majd munkájukat a törvényhozásban.
nov. 1
18:36
Ukrajna - Klicsko ígéri, hogy nem lesz "bunyó" a parlamentben (Kripto Akadémia)
A profi ökölvívóból lett politikus, Vitalij Klicsko ígéri, hogy igyekszik elkerülni a verekedéseket az új ukrán parlamentben, és az általa vezetett UDAR (Ütés) párt frakciójának tagjai fegyelmezetten végzik majd munkájukat a törvényhozásban.
nov. 1
18:54
Lesz Most-Híd – MKP összeborulás? (Kitekintő)
Párthatározat egyelőre nincs, csak nyilatkozatok jelentek meg arról, hogy milyen módon készül a jövőre esedékes megyei választásokra a Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd.
nov. 1
19:12
Hollande és Netanjahu együtt emlékezett a toulouse-i lövöldözés áldozataira (Kripto Akadémia)
Nemzeti ügynek nevezte az antiszemitizmus elleni küzdelmet a francia államfő csütörtökön Toulouse-ban, ahol az izraeli kormányfővel együtt emlékezett meg arról a négy zsidó áldozatról, akiket egy francia iszlamista szélsőséges ölt meg márciusban.
nov. 1
19:30
Obama és Romney ismét egymásnak esett (Metropol)
A Sandy hurrikán miatti "kényszertűzszünet" véget ért.
nov. 1
20:06
Obama és Romney visszatért a kölcsönös támadásokhoz (Kripto Akadémia)
A Sandy hurrikán miatti "kényszertűzszünet" után csütörtökön mind Barack Obama amerikai elnök, mind republikánus kihívója, Mitt Romney felújította a vetélytársa elleni támadásokat.
nov. 1
20:24
Vége a Sandy miatti kényszertűzszünetnek (Infostart)
A Sandy hurrikán miatti "kényszertűzszünet" után csütörtökön mind Barack Obama amerikai elnök, mind republikánus kihívója, Mitt Romney felújította a vetélytársa elleni támadásokat.
nov. 1
20:42
Sandy: 156 halálos áldozat eddig (Infostart)
Az Egyesült Államokban a csütörtökön közölt adatok szerint legkevesebb 87, Kanadában pedig 2 halálos áldozatot követelt a Sandy poszttrópusi ciklon.
nov. 1
21:00
A Vörös Fini magával vitte a titkokat a sírba (168 Óra Online)
Az osztrák politikai élet különös alakjának haláláról érkezett hír: 78 éves korában elhunyt a „Vörös Fini”, Rudolfine Steindling. Legutóbb 2010-ben került az osztrák sajtó címoldalára, amikor egy zürichi bíróság az NDK annak idején „eltűnt” pénzei ügyében hozott osztrák bankokra nézve elmarasztaló ítéletet.
nov. 1
21:36
Románia 2030-ban: autópályák, gyorsforgalmi utak és gyorsvasutak hálózata (Kitekintő)
Romániát nyugatról keletre és északról délre át fogják szőni az autópályák és a gyorsforgalmi utak, a Dunán hat híd lesz Románia bulgáriai határánál, valamint a Nagylak-Konstanca vasútvonalon 250 kilométer/órával fognak közlekedni a vonatok.

2012. november 2. péntek

nov. 2
5:24
Orbán példaképe nekiesne Merkelnek (168 Óra Online)
Nem Mario Montit, hanem Angela Merkelt választotta választási kampánya célpontjának Silvio Berlusconi, volt olasz kormányfő, aki október 24-én bejelentette visszavonulását az aktív politikából, majd ezt három nappal később visszavonta.

Keresés