2010. január 1. péntek

jan. 1
0:48
Kedden állnak a szőnyeg szélére a hírszerzési vezetők (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
5:00
Fejek hullhatnak a Delta-merénylet miatt (168 Óra Online)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor – jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
7:06
Falusi lakóház volt az amerikaiak célpontja - legkevesebb négy ember meghalt (Kripto Akadémia)
Egy amerikai pilótanélküli repülőgép (drón) két rakétát lőtt ki csütörtökön a pakisztáni Észak-Vazirisztán egyik törzsi területére, legkevesebb négy ember meghalt a támadásban - közölték helyi biztonsági szervek.
jan. 1
7:42
4497 civil áldozat a múlt évben Irakban (Kripto Akadémia)
Egy brit emberjogvédő szervezet számítása szerint tavaly 4497 civil halt meg erőszakos cselekményekben Irakban, ami azt jelenti, hogy éves szinten 2009-ben volt a polgári áldozatok száma a legalacsonyabb azóta, hogy az amerikai haderő megtámadta az ázsiai országot 2003-ban.
jan. 1
7:44
Legkevesebb 18 ember vesztette életét egy buszbalesetben (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 18 ember vesztette életét péntek reggel Banglades délnyugati részén annak következtében, hogy egy autóbusz csatornába rohant.
jan. 1
8:36
Íme az év legnépszerűbb asszonya (168 Óra Online)
Hillary Clinton volt 2009-ben az Egyesült Államok legnépszerűbb asszonya. Michelle Obama, az elnök felesége csak a harmadik, akit megelőzött a republikánusok egykori alelnök-jelöltje, Sarah Palin is.
jan. 1
8:36
Éjfélkor lejárt az EU svéd elnökségének hivatali ideje (Kripto Akadémia)
Csütörtök éjfélkor lejárt az Európai Unió soros svéd elnökségének hivatali ideje, és hat hónapra Spanyolország vette át a stafétabotot.
jan. 1
8:38
Szerbia viszontvádat nyújt be Horvátország ellen Hágában (Kripto Akadémia)
A szerb kormány csütörtökön hivatalos döntést hozott arról, hogy viszontvádat nyújt be Horvátországgal szemben a hágai Nemzetközi Bíróságnál (ICJ).
jan. 1
8:54
Sokkolóan magas a tavaly meggyilkolt újságírók száma (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) összesítése szerint 2009-ben 137 újságírót, illetve médiaalkalmazottat öltek meg szerte a világban.
jan. 1
9:03
Tragédia az óév végén (Kitekintő)
Tragikus közúti baleset történt 2009 utolsó napján a vágbesztercei (Považská Bystrica) járásbeli Felső- és Alsómarikova (Horná Mariková és Dolná Mariková) közti úton.
jan. 1
9:21
90 esztendővel Trianon után: ez is kemény év lesz (Kitekintő)
A Kárpát-medence magyar közösségeinek életét jelentősen befolyásoló események történhetnek a 2010-es esztendőben. Milyen kilátások elé néz a határon túli magyarság?
jan. 1
9:30
Obama Hawai-on sem pihen (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
9:39
A H1N1 után: támad a kecskekór és készülődik a lápipóc (Kitekintő)
Hogy milyen évet zártunk, azt valószínűleg mindenki annak megfelelően értékeli, mennyit zuhant az életszínvonala. Néhány támponttal azonban megpróbálunk hozzájárulni az országértékeléshez.
jan. 1
9:57
Újabb 3,5 milliárdnyi segítség jön (Kitekintő)
A GMAC 3,5 milliárd dolláros mentőcsomagot kap az USA kormányától.
jan. 1
10:33
Belarusz szépséges természete (Kitekintő)
Utazzon a Kitekintővel! Nézze meg Belarusz szépséges természetét!
jan. 1
10:48
A szokatlanul hidegben is százezrek voltak az utcán (Infostart)
Londonban százezrek köszöntötték az új évet a szokatlanul hidegben. A brit fővárosban 350 ezren nézték a mínusz 3 fokban és szórványos hózáporok közepette a látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a 150 éves Big Ben éjfelet jelző harangjátékára kezdődött.
jan. 1
10:50
A pápa a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére kérte a keresztényeket (Infostart)
A gazdasági világválság miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére szólította fel a keresztényeket a pápa csütörtökön, a szokásos óévbúcsúztató vecsernyéjén.
jan. 1
11:00
"Vagy sikeres lesz a NATO hadművelete, vagy nem sok jót várhatunk" (Kripto Akadémia)
Oroszország és a NATO a 2010-es évben egy sor olyan megállapodást szándékozik aláírni, amely kiterjeszti az együttműködés jogi hátterét, egyebek mellett az afganisztáni válság rendezésében - közölte pénteken Konsztantyin Koszacsov, az orosz képviselőház külügyi bizottságának elnöke.
jan. 1
11:06
Még nem zárult le az orosz-fehérorosz olajvita (Infostart)
Nem sikerült megállapodniuk a jövő évi olajexport feltételeiben Oroszország és Fehéroroszország képviselőinek.
jan. 1
11:27
Élve találták meg a 15 éves lányt! (Kitekintő)
Szerencsére épségben előkerült az év utolsó napján a szerdán eltűnt 15 éves pozsonyi Mária Moravčíková.
jan. 1
11:29
High-tech múzeumot akarnak a székelyek (Kitekintő)
Az első erdélyi modern művészetek képtárának megépítése is szerepel Vargha Mihály múzeumigazgató hosszú távú tervei között.
jan. 1
11:36
"Nem félek meghalni a nép követeléseiért" (Kripto Akadémia)
Irán súlyos válságban van - szögezte le pénteki nyilatkozatában Mir Hoszein Muszavi ellenzéki vezető, s követelte a tavaly júniusi, vitatott elnökválasztás nyomán letartóztatott ellenzékiek haladéktalan szabadon bocsátását.
jan. 1
12:12
India és Pakisztán jegyzéket cserélt atomlétesítményeiről (Kripto Akadémia)
India és Pakisztán kicserélte pénteken atomlétesítményeinek jegyzékét egy megállapodással összhangban, amely tiltja egymás nukleáris objektumainak megtámadását fegyveres konfliktus esetén - közölte az indiai külügyminisztérium.
jan. 1
12:14
A NATO-nak szállító tartálykocsikat támadtak meg Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Pakisztán nyugati részén ismeretlen fegyveresek megrongáltak két tartálykocsit, amely az afganisztáni NATO-erőknek szállított üzemanyagot - jelentette pénteken egy helyi hírtévé.
jan. 1
12:21
A pápa a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére kérte a keresztényeket (Metropol)
A gazdasági világválság miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére szólította fel a keresztényeket a pápa csütörtökön, a szokásos óévbúcsúztató vecsernyéjén.
jan. 1
12:21
Algériai terrorizmus: globális vagy lokális fenyegetés? (Kitekintő)
Az algériai iszlamista mozgalmak közül az Al-Kaida az Iszlám Maghrebben (AQIM) nevű szervezet közvetlen kapcsolatban áll az Al-Kaidával és az egész maghrebi régióban jelen van - állítja maga az AQIM. De vajon mennyiben igaz ez?
jan. 1
12:30
Uniós külpolitika - éjféli telefonbeszélgetés Bildt és Ashton között (Kripto Akadémia)
Éjféli telefonhívással is nyomatékosította Carl Bildt svéd külügyminiszter, hogy az új esztendő beköszöntével az Európai Unió külpolitikájáért viselt fő felelősség átkerült a soros országelnökségről az új kül- és biztonságpolitikai főképviselő, a brit Catherine Ashton bárónő vállára.
jan. 1
12:57
A finnországi ámokfutó tudatosan választotta ki áldozatait (Metropol)
A finnországi Espooban csütörtökön lezajlott öldöklés tettese szándékosan választotta ki öt áldozatát, amikor a kereskedelmi központban leadta lövéseit - állapították meg a vizsgálatot végző rendőrök.
jan. 1
13:15
Megkülönböztetés nélküli tiszteletre szólított fel a pápa (Metropol)
Minden ember megkülönböztetés nélküli tiszteletére, egyúttal a természet megóvására szólított fel a pápa pénteken, az újév kezdete alkalmából elhangzott homíliájában.
jan. 1
13:15
Így szilvesztereztek a nagyvilágban (Videóval!) (Kitekintő)
Végül Pozsonyban sem maradt el a hagyományos év végi tűzijáték, de hogyan búcsúztatták az óévet a világ nagyvárosaiban? Most egy képriport erejéig megmutatjuk.
jan. 1
13:33
A prostitúció melegágya (Kitekintő)
Izrael belügyminisztere Eli Yishai határozottan ellenzi azt, hogy Izrael vízummentességet adjon Ukrajnának, emellett bejelentette, hogy Ukrajnából érkezik a legtöbb prostituált Izraelbe.
jan. 1
14:00
Kazahsztán átvette az EBESZ elnöki tisztét (Kripto Akadémia)
Kazahsztán péntektől egy évre átvette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elnöki tisztét, ami nyugtalanít számos nem kormányzati szervezetet az emberi jogok iránt tanúsított magatartása miatt.
jan. 1
14:27
Szétroncsolt fejű holttestet találtak (Kitekintő)
Holttestet talált a sínek mellett egy pályamunkás kedden a vágbesztercei (Považská Bystrica) járásbeli Alsókocskóc (Dolné Kočkovce) vasútállomásánál.
jan. 1
14:36
Hihetetlen mennyiségű használt gumiabroncsot csempésztek Kínába (Kripto Akadémia)
A kínai vámosok 8500 tonna csempészett amerikai hulladék gumiabroncsra bukkantak Kuangcsouban (Guangzhou) - közölte a kínai vám főhivatal.
jan. 1
14:45
Vihar a himnusz körül (Kitekintő)
Kemény vitákat, szélsőséges indulatokat váltott ki egyes társadalmi és politikai csoportosulások körében a megyei tanács legutóbbi plenáris ülésén született döntés, amellyel elfogadták Kárpátalja régi-új himnuszát.
jan. 1
14:47
Kitolják a nyugdíjkorhatárt (Kitekintő)
2010. január elsejétől hat hónappal kitolódik a felső nyugdíjkorhatár, így azok, akik a még érvényben lévő feltételek mellett szerették volna nyugdíjaztatni magukat, december 31-án benyújthatták felmondásukat, szilveszterkor pedig a nyugdíjaztatási kérvényt.
jan. 1
14:54
Kína nemzetközi televíziós hírcsatornát indít (Kripto Akadémia)
Kína legnagyobb hírügynöksége, a Hszinhua bejelentette, hogy január 1-jével ázsiai és európai országokat lefedő televíziós hírcsatornát indít, s a China Xinhua News Network Corp. (CNC) kínai nyelven meg is kezdte napi 24 órás sugárzását.
jan. 1
15:30
Putyin rendőrei őrizetbe vették Alekszejevát (168 Óra Online)
Az EP elnöke szót emelt Alekszejeva emberi jogi harcos védelmében.
jan. 1
15:30
Irak sajnálkozását fejezte ki a Blackwater elleni vádak ejtése miatt (Kripto Akadémia)
Sajnálkozását fejezte ki pénteken az iraki kormány amiatt, hogy egy amerikai bíróság előző nap ejtette a vádakat a Blackwater biztonsági magáncég öt alkalmazottja ellen, akiket iraki civilek meggyilkolásával vádoltak.
jan. 1
15:48
Vaskezű ázsiai elnök az EBESZ-ben (168 Óra Online)
Kazahsztán péntektől egy évre átvette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elnöki tisztét, ami nyugtalanít számos nem kormányzati szervezetet az emberi jogok iránt tanúsított magatartása miatt.
jan. 1
15:48
Öngíilkos merénylet egy röplabdameccs közelében (Kripto Akadémia)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 25 embert megölt és számosat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
15:50
Hosszú börtönbüntetése után ismét őrizetbe vették Vanunu egykori izraeli atomtechnikust (Kripto Akadémia)
Az izraeli–palesztin béketárgyalások újraindítását képező amerikai–izraeli elképzeléseket ismertette tegnapi kairói villámlátogatása során Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő. Netanjahu a terv támogatását várja el a mérsékelt arab államok részéről, és arra kérte Mubarak elnököt, győzze meg a Palesztin Hatóságot, hogy az ismertetett terv elvei alapján térjen…
jan. 1
15:57
Parázs vitával kezdődik az újév (Kitekintő)
A nemzetközi közösség boszniai főképviselője, Valentin Inzko szerint a boszniai Szerb Köztársaság parlamentje megsértette a daytoni békeszerződést. Inzko kijelentése után parázs vita robbant ki a felek között.
jan. 1
16:33
Brown: Jemen is a terrorizmus kiindulópontja lett (Metropol)
Térségi és globális fenyegetést jelent most már Jemen is, amely a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált - írta pénteki újévi üzenetében a brit kormányfő, aki a karácsonyi repülőgép-robbantási kísérlet nyomán szigorításokat helyezett kilátásba a brit repülőtereken.
jan. 1
16:42
Véres merénylet egy sportpályánál - épp röplabdameccs zajlott (Kripto Akadémia)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 40 embert megölt és több mint százat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
16:51
50 milliárd dollárt fújt el a szél (Kitekintő)
Mintegy 50 milliárd dolláros kárt okoztak a természeti csapások világszerte idén - számolta ki a Munich Re, az egyik legnagyobb globális biztosítótársaság.
jan. 1
17:27
Egy vagyonra perlik a Google-t (Kitekintő)
Mian Mian kínai írónő a szerzői jogok megsértése miatt 61 ezer jüant követel kártérítésként a Google-től.
jan. 1
17:36
Jemen a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált (Kripto Akadémia)
Térségi és globális fenyegetést jelent most már Jemen is, amely a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált - írta pénteki újévi üzenetében a brit kormányfő, aki a karácsonyi repülőgép-robbantási kísérlet nyomán szigorításokat helyezett kilátásba a brit repülőtereken.
jan. 1
18:03
Sok halott a pakisztáni öngyilkos merényletben (Metropol)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 70 embert megölt és több mint százat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
18:12
Hollandia alaptalannak nevezi az agressziós előkészület venezuelai vádját (Kripto Akadémia)
Alaptalannak minősítette pénteken a holland külügyminiszter azt a caracasi vádat, hogy a venezuelai partok közelében fekvő, Hollandiához tartozó Aruba és Curacao szigetén Venezuela elleni amerikai agressziót készítenek elő.

Keresés