2010. január 1. péntek

jan. 1
0:48
Kedden állnak a szőnyeg szélére a hírszerzési vezetők (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
7:06
Falusi lakóház volt az amerikaiak célpontja - legkevesebb négy ember meghalt (Kripto Akadémia)
Egy amerikai pilótanélküli repülőgép (drón) két rakétát lőtt ki csütörtökön a pakisztáni Észak-Vazirisztán egyik törzsi területére, legkevesebb négy ember meghalt a támadásban - közölték helyi biztonsági szervek.
jan. 1
7:42
4497 civil áldozat a múlt évben Irakban (Kripto Akadémia)
Egy brit emberjogvédő szervezet számítása szerint tavaly 4497 civil halt meg erőszakos cselekményekben Irakban, ami azt jelenti, hogy éves szinten 2009-ben volt a polgári áldozatok száma a legalacsonyabb azóta, hogy az amerikai haderő megtámadta az ázsiai országot 2003-ban.
jan. 1
7:44
Legkevesebb 18 ember vesztette életét egy buszbalesetben (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 18 ember vesztette életét péntek reggel Banglades délnyugati részén annak következtében, hogy egy autóbusz csatornába rohant.
jan. 1
8:36
Éjfélkor lejárt az EU svéd elnökségének hivatali ideje (Kripto Akadémia)
Csütörtök éjfélkor lejárt az Európai Unió soros svéd elnökségének hivatali ideje, és hat hónapra Spanyolország vette át a stafétabotot.
jan. 1
8:38
Szerbia viszontvádat nyújt be Horvátország ellen Hágában (Kripto Akadémia)
A szerb kormány csütörtökön hivatalos döntést hozott arról, hogy viszontvádat nyújt be Horvátországgal szemben a hágai Nemzetközi Bíróságnál (ICJ).
jan. 1
8:54
Sokkolóan magas a tavaly meggyilkolt újságírók száma (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) összesítése szerint 2009-ben 137 újságírót, illetve médiaalkalmazottat öltek meg szerte a világban.
jan. 1
9:30
Obama Hawai-on sem pihen (Kripto Akadémia)
Barack Obama elnök kedden Washingtonban vitatja meg az amerikai hírszerzés vezetőivel, hogy miként lehetne a jövőben megakadályozni azt, ami a Delta-Northwest légitársaság gépének az utasterében történt karácsonykor - jelezte csütörtökön a Fehér Ház.
jan. 1
10:48
A szokatlanul hidegben is százezrek voltak az utcán (Infostart)
Londonban százezrek köszöntötték az új évet a szokatlanul hidegben. A brit fővárosban 350 ezren nézték a mínusz 3 fokban és szórványos hózáporok közepette a látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a 150 éves Big Ben éjfelet jelző harangjátékára kezdődött.
jan. 1
10:50
A pápa a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére kérte a keresztényeket (Infostart)
A gazdasági világválság miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére szólította fel a keresztényeket a pápa csütörtökön, a szokásos óévbúcsúztató vecsernyéjén.
jan. 1
11:00
"Vagy sikeres lesz a NATO hadművelete, vagy nem sok jót várhatunk" (Kripto Akadémia)
Oroszország és a NATO a 2010-es évben egy sor olyan megállapodást szándékozik aláírni, amely kiterjeszti az együttműködés jogi hátterét, egyebek mellett az afganisztáni válság rendezésében - közölte pénteken Konsztantyin Koszacsov, az orosz képviselőház külügyi bizottságának elnöke.
jan. 1
11:06
Még nem zárult le az orosz-fehérorosz olajvita (Infostart)
Nem sikerült megállapodniuk a jövő évi olajexport feltételeiben Oroszország és Fehéroroszország képviselőinek.
jan. 1
11:36
"Nem félek meghalni a nép követeléseiért" (Kripto Akadémia)
Irán súlyos válságban van - szögezte le pénteki nyilatkozatában Mir Hoszein Muszavi ellenzéki vezető, s követelte a tavaly júniusi, vitatott elnökválasztás nyomán letartóztatott ellenzékiek haladéktalan szabadon bocsátását.
jan. 1
12:12
India és Pakisztán jegyzéket cserélt atomlétesítményeiről (Kripto Akadémia)
India és Pakisztán kicserélte pénteken atomlétesítményeinek jegyzékét egy megállapodással összhangban, amely tiltja egymás nukleáris objektumainak megtámadását fegyveres konfliktus esetén - közölte az indiai külügyminisztérium.
jan. 1
12:14
A NATO-nak szállító tartálykocsikat támadtak meg Pakisztánban (Kripto Akadémia)
Pakisztán nyugati részén ismeretlen fegyveresek megrongáltak két tartálykocsit, amely az afganisztáni NATO-erőknek szállított üzemanyagot - jelentette pénteken egy helyi hírtévé.
jan. 1
12:21
A pápa a nehéz helyzetben lévő családok megsegítésére kérte a keresztényeket (Metropol)
A gazdasági világválság miatt nehéz helyzetbe került családok megsegítésére szólította fel a keresztényeket a pápa csütörtökön, a szokásos óévbúcsúztató vecsernyéjén.
jan. 1
12:30
Uniós külpolitika - éjféli telefonbeszélgetés Bildt és Ashton között (Kripto Akadémia)
Éjféli telefonhívással is nyomatékosította Carl Bildt svéd külügyminiszter, hogy az új esztendő beköszöntével az Európai Unió külpolitikájáért viselt fő felelősség átkerült a soros országelnökségről az új kül- és biztonságpolitikai főképviselő, a brit Catherine Ashton bárónő vállára.
jan. 1
12:57
A finnországi ámokfutó tudatosan választotta ki áldozatait (Metropol)
A finnországi Espooban csütörtökön lezajlott öldöklés tettese szándékosan választotta ki öt áldozatát, amikor a kereskedelmi központban leadta lövéseit - állapították meg a vizsgálatot végző rendőrök.
jan. 1
13:15
Megkülönböztetés nélküli tiszteletre szólított fel a pápa (Metropol)
Minden ember megkülönböztetés nélküli tiszteletére, egyúttal a természet megóvására szólított fel a pápa pénteken, az újév kezdete alkalmából elhangzott homíliájában.
jan. 1
14:00
Kazahsztán átvette az EBESZ elnöki tisztét (Kripto Akadémia)
Kazahsztán péntektől egy évre átvette az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) elnöki tisztét, ami nyugtalanít számos nem kormányzati szervezetet az emberi jogok iránt tanúsított magatartása miatt.
jan. 1
14:36
Hihetetlen mennyiségű használt gumiabroncsot csempésztek Kínába (Kripto Akadémia)
A kínai vámosok 8500 tonna csempészett amerikai hulladék gumiabroncsra bukkantak Kuangcsouban (Guangzhou) - közölte a kínai vám főhivatal.
jan. 1
14:54
Kína nemzetközi televíziós hírcsatornát indít (Kripto Akadémia)
Kína legnagyobb hírügynöksége, a Hszinhua bejelentette, hogy január 1-jével ázsiai és európai országokat lefedő televíziós hírcsatornát indít, s a China Xinhua News Network Corp. (CNC) kínai nyelven meg is kezdte napi 24 órás sugárzását.
jan. 1
15:30
Irak sajnálkozását fejezte ki a Blackwater elleni vádak ejtése miatt (Kripto Akadémia)
Sajnálkozását fejezte ki pénteken az iraki kormány amiatt, hogy egy amerikai bíróság előző nap ejtette a vádakat a Blackwater biztonsági magáncég öt alkalmazottja ellen, akiket iraki civilek meggyilkolásával vádoltak.
jan. 1
15:48
Öngíilkos merénylet egy röplabdameccs közelében (Kripto Akadémia)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 25 embert megölt és számosat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
15:50
Hosszú börtönbüntetése után ismét őrizetbe vették Vanunu egykori izraeli atomtechnikust (Kripto Akadémia)
Az izraeli–palesztin béketárgyalások újraindítását képező amerikai–izraeli elképzeléseket ismertette tegnapi kairói villámlátogatása során Hoszni Mubarak egyiptomi elnökkel Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő. Netanjahu a terv támogatását várja el a mérsékelt arab államok részéről, és arra kérte Mubarak elnököt, győzze meg a Palesztin Hatóságot, hogy az ismertetett terv elvei alapján térjen…
jan. 1
16:33
Brown: Jemen is a terrorizmus kiindulópontja lett (Metropol)
Térségi és globális fenyegetést jelent most már Jemen is, amely a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált - írta pénteki újévi üzenetében a brit kormányfő, aki a karácsonyi repülőgép-robbantási kísérlet nyomán szigorításokat helyezett kilátásba a brit repülőtereken.
jan. 1
16:42
Véres merénylet egy sportpályánál - épp röplabdameccs zajlott (Kripto Akadémia)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 40 embert megölt és több mint százat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
17:36
Jemen a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált (Kripto Akadémia)
Térségi és globális fenyegetést jelent most már Jemen is, amely a terrorizmus tenyészhelyévé és potenciális menedékévé vált - írta pénteki újévi üzenetében a brit kormányfő, aki a karácsonyi repülőgép-robbantási kísérlet nyomán szigorításokat helyezett kilátásba a brit repülőtereken.
jan. 1
18:03
Sok halott a pakisztáni öngyilkos merényletben (Metropol)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 70 embert megölt és több mint százat megsebesített, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette.
jan. 1
18:12
Hollandia alaptalannak nevezi az agressziós előkészület venezuelai vádját (Kripto Akadémia)
Alaptalannak minősítette pénteken a holland külügyminiszter azt a caracasi vádat, hogy a venezuelai partok közelében fekvő, Hollandiához tartozó Aruba és Curacao szigetén Venezuela elleni amerikai agressziót készítenek elő.
jan. 1
18:14
Jemen-konferenciát hívott össze a brit kormányfő (Kripto Akadémia)
Nemzetközi konferenciát hívott össze január végére Jemen ügyében Gordon Brown brit kormányfő, aki szerint a jemeni "radikalizálódás" az egész világot fenyegeti.
jan. 1
18:21
Földcsuszamlás ölt meg több embert egy brazil üdülőhelyen (Metropol)
Földcsuszamlás sodort el egy kis szállodát pénteken a brazíliai Ilha Grande üdülőhelyen, és legalább tíz embert megölt.
jan. 1
18:30
Álcából besúgónak jelentkezett a CIA-ügynököket meggyilkoló merénylő (Kripto Akadémia)
Pilóta nélküli repülőgépek (drónok) pakisztáni és afganisztáni bevetését készítette elő az a hét CIA-ügynök, akit szerdán ölt meg Afganisztánban egy merénylő - adta hírül pénteken a The Washington Post.
jan. 1
18:39
Brown: Jemen a terrorizmus tenyészhelye lett (Metropol)
Nemzetközi konferenciát hívott össze január végére Jemen ügyében Gordon Brown brit kormányfő, aki szerint a jemeni "radikalizálódás" az egész világot fenyegeti.
jan. 1
18:41
Drónok miatt ölték meg a CIA-ügynököket (Metropol)
Pilóta nélküli repülőgépek (drónok) pakisztáni és afganisztáni bevetését készítette elő az a hét CIA-ügynök, akit szerdán ölt meg Afganisztánban egy merénylő - adta hírül pénteken a The Washington Post.
jan. 1
18:48
Egy lehallgatott telefonból az Obama-adminisztráció rájöhetett volna a merénylettervre (Kripto Akadémia)
Hollandia – az EU-országok közül elsőként – hamarosan bevezeti annak az utasellenőrző készüléknek a rendszeres használatát a repülőtereken, amely a képernyőn mintegy „lemeztelenítve” láttatja az ellenőrzött személyt. Az üzembe helyezés három héten belül várható az amszterdami Schiphol repülőterén. Múlt pénteken egy nigériai fiatalember ezen a nagy forgalmú repülőtéren úgy szállt fel egy Detroitba…
jan. 1
20:54
Életben van az Afganisztánban elrabolt két francia tv-újságíró (Kripto Akadémia)
Az Afganisztánban szerdán elrabolt két francia újságíró életben van és egészségesek - nyilatkozta munkaadójuk, a France-3 televízió hírigazgatója, megerősítve egyúttal azt, hogy a közszolgálati csatorna két munkatársát rabolták el.
jan. 1
21:57
Életben van az Afganisztánban elrabolt két francia tv-újságíró (Metropol)
Az Afganisztánban szerdán elrabolt két francia újságíró életben van és egészségesek - nyilatkozta munkaadójuk, a France-3 televízió hírigazgatója, megerősítve egyúttal azt, hogy a közszolgálati csatorna két munkatársát rabolták el.

2010. január 2. szombat

jan. 2
5:36
Barack Obama bizakodó, Angela Merkel szerint a 2010-es év még rendkívül nehéz lesz (Kripto Akadémia)
Minden ember megkülönböztetés nélküli tiszteletére, egyúttal a természet megóvására szólított fel XVI. Benedek pápa pénteken az új év kezdete alkalmából elhangzott homíliájában. A római katolikus egyházfő az 1967 óta megtartott béke világnapjáról is megemlékezett. Újévi üzeneteikben a politikusok reményüket fejezték ki, hogy jobb napok köszöntenek országukra és a világra.
jan. 2
6:12
Hét CIA-ügynök esett áldozatul az öngyilkos merényletben (Kripto Akadémia)
Nem kutatták át az afganisztáni Chapman amerikai bázis bejáratánál azt az illetőt, aki szerdán a támaszponton belül öngyilkos merényletet követett el hét CIA-ügynök halálát okozva. A személyi motozás azért maradt el, mivel megpróbálták elnyerni a férfi bizalmát, besúgóként szerették volna ugyanis alkalmazni.
jan. 2
8:45
Ötvennél több áldozata van a brazíliai esőzéseknek (Metropol)
Több mint ötven ember életét követelte a héten Brazília Rio szövetségi államának a területére zúdult hatalmas esőzés - közölték pénteken a helyi hatóságok.
jan. 2
9:03
Obama: az al-Kaida szervezte a detroiti merényletkísérletet (Metropol)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
9:18
Szomáliai kalózok elraboltak egy indonéz tartályhajót (Infostart)
Szomáliai kalózok pénteken az Ádeni-öbölben hatalmukba kerítettek egy indonéz tartályhajót 24 fős legénységével.
jan. 2
9:20
Öngyilkos merénylet Pakisztánban - sok halott (Infostart)
Pakisztánban pénteken egy öngyilkos merénylő legalább 88 embert megölt, amikor robbanóanyaggal teli járművét egy sportpálya közelében az égbe röpítette. A rendőrség újabb közlése szerint 37-en sebesültek meg. Korábban több mint száz sérültről tettek említést a hatóságok.
jan. 2
9:36
Robbanás egy kínai tűzijátékgyárban - legalább 9 halott (Infostart)
Robbanás történt egy észak-kínai tűzijátékgyárban, legalább kilenc munkás meghalt - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség szombaton.
jan. 2
9:38
Több mint ötven áldozata van a brazíliai esőzéseknek (Infostart)
Több mint ötven ember életét követelte a héten Brazília Rio szövetségi államának a területére zúdult hatalmas esőzés - közölték pénteken a helyi hatóságok.
jan. 2
9:54
Obama szerint az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet (Infostart)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
10:33
Obama: az al-Kaida szervezte a detroiti merényletkísérletet (Metropol)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
11:00
Obama: az al-Kaida szervezte meg a detroiti merényletkísérletet (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida terrorszervezet képezte ki és fegyverezte fel azt a nigériai férfit, aki karácsonykor Detroit felett megpróbált felrobbantani egy amerikai utasszállító repülőgépet - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
jan. 2
12:36
Irán maga fog előállítani nukleáris fűtőanyagot, ha nem sikerül megállapodni (Infostart)
Ultimátumot intézett a nemzetközi közösséghez a perzsa állam külügyminisztere: mint szombaton közölte, Irán maga fog előállítani nukleáris fűtőanyagot, ha nem sikerül január végéig megállapodni a Nyugattal ebben az ügyben.

Keresés