2010. május 1. szombat

máj. 1
0:12
Nap idézete: nem felejtünk (Kitekintő)
Kim Szung-csan, a dél-koreai haditengerészet parancsnoka
máj. 1
6:30
Embert próbáló küzdelem az olaj ellen (Kitekintő)
A helyzet súlyosbodásával az amerikai kormány is kénytelen lépni a Mexikói-öbölben kialakult olajfolt ellen.
máj. 1
7:00
Merész ötlet! Schwarzenegger lenne Obama utóda... (168 Óra Online)
Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó saját bevallása szerint szívesen lenne az Egyesült Államok elnöke, amennyiben megtehetné. A probléma, hogy a jelenlegi amerikai törvények ezt nem teszik lehetővé. Az akciófilmek egykori sztárja ugyanis Ausztriában született, és az Egyesült Államok alkotmánya szerint az elnöki posztot nem töltheti be olyan személy, aki külföldön született.
máj. 1
7:24
Fico: nem épül kőolajvezeték a Csallóközben (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő nem érti, miért kell ezredszer is elmondania, hogy míg a Smer-SD kormányon van, addig nem épülhet kőolajvezeték a Csallóközön keresztül.
máj. 1
7:54
Tornádó pusztított Arkansasban (Metropol)
Tornádó söpört végig pénteken Arkansas amerikai szövetségi államban, s az ítéletidőben legkevesebb hárman meghaltak, a sebesültek száma 25.
máj. 1
8:36
Ki is zárhatják a Szaddam-párti politikusokat (Kitekintő)
Folytatódnak az iraki választási küzdelmek; ismét Baath-gyanús személyek kizárásáról szólnak a hírek.
máj. 1
9:12
Múlt és jelen: új erőben a legnagyobb ellenzéki párt (Kitekintő)
Ami a Munkáspárt számára diadalmenet volt, az a Konzervatívok számára maga a pokol. A Kitekintő megmutatja, hogy mi történt a legfőbb brit ellenzéki párttal az elmúlt 13 évben, és hogy mivel nyerhetnek 2010-ben.
máj. 1
9:42
Nem engedélyez újabb fúrásokat Washington (Kripto Akadémia)
Az amerikai kormány nem engedélyez újabb tengeri olajfúrásokat, amíg nem zárul le a Mexikói-öbölben történt katasztrófával kapcsolatos vizsgálat - közölte David Axelrod elnöki főtanácsadó pénteken.
máj. 1
10:00
Az elmúlt hónapok legsúlyosabb akciója Törökországban (Kripto Akadémia)
Kurd felkelők legkevesebb négy katonát megöltek, hét másikat pedig megsebesítettek szombatra virradóra Törökország keleti részén, miután lecsaptak a hadsereg egyik előretolt állására.
máj. 1
10:06
A miniszter fenyegeti a magyar pártot (Kitekintő)
Marek Maďarič szlovák kulturális miniszter mai sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a Magyar Koalíció Pártja csak magyar nyelvű óriásplakátokat helyez el, akkor az államnyelvtörvény rendelkezései alapján vizsgálatot indít a magyar párt ellen.
máj. 1
10:42
Mégsem megy Romániába a Dalai Láma (Kitekintő)
A dalai láma nem látogat idén szeptemberben a Székelyföldre, írja az Evenimentul Zilei című napilap.
máj. 1
11:36
A légtérzárlat ára (Kitekintő)
Az Európai Bizottság előzetesen 1,5-2,5 milliárd euróra becsüli a vulkáni hamufelhő által a légiközlekedésnek, a turizmusnak és néhány más ágazatnak okozott károkat.
máj. 1
12:18
Fogynak az Opel-gyárak (Napi)
máj. 1
12:24
Feszült hangulat, könnygáz gránátok - május 1. Görögországban (Kripto Akadémia)
Athénban szombaton feszült hangulatban kezdődtek meg a május 1-jei rendezvények, Szalonikiből pedig már összecsapásokról is érkeztek hírek.
máj. 1
12:30
Megkezdődhetnek a palesztin-izraeli tárgyalások (Kitekintő)
Jövő héten megkezdődnek a közvetett tárgyalások Izrael és a palesztinok között - jelentette be Hillary Clinton amerikai külügyminiszter újságíróknak nyilatkozva Washingtonban.
máj. 1
13:00
Küszöbönálló támadás - fokozott turistaveszély! (Kripto Akadémia)
Az újdelhi amerikai nagykövetség "küszöbönálló" támadások veszélyére figyelmeztetett szombaton, és azt tanácsolta az amerikai állampolgároknak, hogy az indiai főváros bizonyos részeit kerüljék el.
máj. 1
13:18
Detonáció egy orosz lóversenypályán (Kripto Akadémia)
Pokolgép robbant szombaton az oroszországi Nalcsikban - az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföld fővárosában - a központi lóversenypálya bejáratánál: legalább 21-en megsebesültek, s egyikük a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.
máj. 1
13:20
Kína támogatja a független, palesztin állam létrejöttét (Kripto Akadémia)
Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államelnök Sanghajban, a nemzetközi kiállítási központban támogatásáról biztosította a palesztin népet, amikor fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt.
máj. 1
13:24
Mennyibe kerül Önnek a zöld energia? (Kitekintő)
Egy jelentés szerint veszélybe került az Unió nagy álma, miszerint 2050-re legalább 80%-ban csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását Európában. Milyen feladatok várnak a huszonhetekre az elkövetkező negyven évben? Cikkünkből most megtudhatja.
máj. 1
13:36
Kína a palesztin állam mellett áll (Metropol)
Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államelnök Sanghajban, a nemzetközi kiállítási központban támogatásáról biztosította a palesztin népet, amikor fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt.
máj. 1
13:38
Terroristák robbantottak az oroszországi Nalcsikban (Metropol)
Pokolgép robbant szombaton az oroszországi Nalcsikban - az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföld fővárosában - a központi lóversenypálya bejáratánál: legalább 21-en megsebesültek, s egyikük a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.
máj. 1
14:00
„Döntéskényszerben” Verespatak (Kitekintő)
Ha az aranykitermelést tervező cég százszázalékosan garantálja, hogy a bánya megnyitása után nem áll fenn a környezetszennyezés veszélye, a kormány el fogja dönteni, engedélyezi-e vagy sem ezt a beruházást – mondta csütörtökön Verespatakon Borbély László.
máj. 1
14:06
Nagyon ideges majális Görögországban: könnygáz, összecsapások (Infostart)
Athénban szombaton feszült hangulatban kezdődtek meg a május 1-jei rendezvények, Szalonikiből pedig már összecsapásokról is érkeztek hírek.
máj. 1
14:12
Megnyitotta kapuit a sanghaji világkiállítás (Kripto Akadémia)
Birtokukba vették szombaton a látogatók a sanghaji expót, az első napon százezrek járták a parkot és a pavilonokat, állták a sort a tűző napon és élvezték, hogy kitárul a világ előttük.
máj. 1
14:30
Pokolgépes merénylet egy mogadishui mecset ellen (Metropol)
Két pokolgép robbant egymás után szombaton a szomáliai főváros egyik mecseténél, s kórházi források szerint legalább 39 ember meghalt, továbbá sok hívő megsebesült.
máj. 1
14:30
Súlyos baklövés! – Bekapcsolva felejtették a miniszterelnök mikrofonját... (168 Óra Online)
Konzervatív-liberális versengéssé kezd válni a jövő csütörtökön esedékes brit parlamenti választások kampányhajrája, a kormányzó Munkáspárt vezetője, Gordon Brown miniszterelnök ugyanis a legújabb, pénteken közölt felmérések szerint utcahosszal lemaradt a másik két nagy párt miniszterelnök-jelöltjei mögött. A Populus közvélemény-kutató, amely a The Times című napilap megbízásából végzett országos…
máj. 1
14:30
Szükségállapot - lebecsülték az olajfoltot (Kripto Akadémia)
Lebecsülte a British Petroleum (BP) brit olajtársaság annak lehetőségét, hogy a Mexikói-öbölben általa üzemeltetett olajplatformon végzetes kimenetelű baleset történhet, amelynek következtében az elmúlt napokban hatalmas nyersolajfolt alakult ki a tenger felszínén - derült ki a BP által az amerikai bányahatóságnak benyújtott kitermelési tervből.
máj. 1
15:24
Konzervatív-liberális versengés a brit választási hajrában (Kripto Akadémia)
A brit konzervatívok és a liberálisok versengésének jegyében fordult a célegyenesbe a hétvégén a nagy-britanniai parlamenti választások kampánya, miután a tizenhárom éve kormányzó Munkáspárt továbbra is minden kimutatás szerint messze lemaradva követi a két másik nagy politikai erőt a népszerűségi listákon.
máj. 1
15:36
Most hozzák nyilvánosságra, mely pártokat támogatja a sajtó (Infostart)
A brit konzervatívok és a liberálisok versengésének jegyében fordult a célegyenesbe a hétvégén a nagy-britanniai parlamenti választások kampánya, miután a tizenhárom éve kormányzó Munkáspárt továbbra is minden kimutatás szerint messze lemaradva követi a két másik nagy politikai erőt a népszerűségi listákon. Nagy-Britanniában bevett szokás, hogy egyes lapok a választások előtt deklarálják…
máj. 1
15:48
Wall Street: jönnek a béklyók (Kitekintő)
A republikánusok nem akadályozzák tovább a vita megkezdését, a javaslat sorsa azonban nem biztos.
máj. 1
15:50
Pokolgép robbant Oroszországban (Kitekintő)
Húsz sérültje és egy halálos áldozata van a merényletnek.
máj. 1
16:36
Bankostrommal ünnepeltek a görögök (Metropol)
Athénban szombaton feszült hangulatban kezdődtek meg a május 1-jei rendezvények, Szalonikiből pedig már összecsapásokról is érkeztek hírek.
máj. 1
17:36
Ahonnan Amerikát is kirúghatják (Kitekintő)
Az elmúlt hónapokban Japán és az Egyesült Államok viszonyának neuralgikus pontjává az okinavai katonai támaszpontok kérdése vált. Miben rejlik a bázisok fontossága, és miért van nehéz helyzetben a tokiói vezetés?
máj. 1
17:48
Bizottságot állít a pápa a Krisztus Légiója átszervezésére (Kripto Akadémia)
A Vatikán bejelentette szombaton, hogy a pápa megbízottat nevez ki és bizottságot állít fel a Krisztus Légiójának teljes átszervezésére, miután kiderült, hogy a katolikus papi kongregáció két éve elhunyt alapítója szexuálisan molesztálta a rend szeminaristáit és legalább egy gyermeket nemzett.
máj. 1
18:06
A nácik „áthangolták” május elsejét (168 Óra Online)
Nagy úr a megszokás. A náci vezérek sem akarták azonnal letiltani május elseje ünnepét. Inkább „áthangolták/átvették”, de csak egyetlen alkalomra. Ennek az előzményeit eleveníti fel BOKOR LÁSZLÓ.
máj. 1
18:12
Már nem csak Székelyföldnek kérnek autonómiát Romániában (Kitekintő)
Székelyföldi mintára a partiumi-érmelléki régióban is beszélni kell az autonómia kérdéseiről az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szerint.
máj. 1
19:36
Az olajkatasztrófa helyszínére látogat Obama (Metropol)
Az amerikai hatóságok újabb tengeri olaj-, illetve gázkitermelő platformokat zárhatnak be a további katasztrófák megelőzésére. Továbbra is naponta mintegy ötezer hordó (795 ezer liter) nyersolaj ömlik a Mexikói-öbölbe.
máj. 1
21:24
Megszületett a görög-EU-IMF megállapodás (Metropol)
Megszületett szombat este a Görögország, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti hitelmegállapodás - közölte szombaton egy görög kormányforrás.
máj. 1
22:00
Újabb olajfúrókat zárnak le a Mexikói-öbölben (Kripto Akadémia)
Az amerikai hatóságok újabb tengeri olaj-, illetve gázkitermelő platformokat zárhatnak be a Mexikói öbölben a további katasztrófák megelőzésére - jelentette be szombaton az amerikai bányahatóság (MMS) egyik szóvivője.
máj. 1
22:18
Szélsőjobboldal elleni megmozdulás - majális Németországban (Kripto Akadémia)
A szélsőjobboldal elleni országos megmozdulássá vált május elseje Németországban.
máj. 1
23:48
A tornádó széttépett három lakókocsit – halottak után kutatnak (168 Óra Online)
Pénteken pusztító tornádók söpörtek végig Arkansas amerikai államon. A tornádóknak 3 halálos áldozata és 25 sebesültje van – közölte Renee Preslar, a helyi polgári védelmi hatóság szóvivője.

2010. május 2. vasárnap

máj. 2
5:48
Obama az olajkatasztrófa helyszínére látogat (168 Óra Online)
Az amerikai hatóságok újabb tengeri olaj-, illetve gázkitermelő platformokat zárhatnak be a Mexikói öbölben a további katasztrófák megelőzésére - jelentette be az amerikai bányahatóság egyik szóvivője.
máj. 2
7:24
Visszavonul Catherine Ashton? (Kitekintő)
Lady Ashton a sorozatos támadásoknak köszönhetően kevesebb mint hat hónappal az Európai Unió külügyi főképviselői posztjának betöltése után vélhetően visszavonul.
máj. 2
7:48
Szükségállapot Amerika három államában, Obama a helyszínre megy (Infostart)
Szükségállapotot hirdetett ki az Egyesült Államok déli részén lévő Alabama állam kormányzója a Mexikói-öböl felszínén úszó hatalmas olajfolt miatt. Korábban Louisianában és Floridában is hasonló döntést hoztak.
máj. 2
7:50
Támogatja az Arab Liga az izraeli-palesztin közvetett tárgyalások felújítását (Infostart)
Támogatja az Arab Liga az izraeli-palesztin közvetett tárgyalások felújítását - közölte a tagországok képviselőinek kairói találkozója után Amr Musza főtitkár. Hozzátette: a szervezet ugyanakkor kételkedik abban, hogy a zsidó állam komolyan keresné a békekötés lehetőségét.
máj. 2
8:06
Robbanóanyagot találtak egy autóban a Times Square környékén (Infostart)
Robbanóanyag volt abban a gyanús gépkocsiban, amely miatt lezárták az este a New York-i Times Square környékét - közölte a városi tűzoltóság egyik neve elhallgatását kérő tisztje.
máj. 2
8:08
Szélsőbaloldali zavargások Kolumbiában (Infostart)
Öt katonát megöltek, és hatot megsebesítettek a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők szélsőbaloldali gerillaszervezet fegyveresei az ecuadori határ mellett.
máj. 2
8:30
Bomba a New York Times Square-n - kiürítették a környéket (Kripto Akadémia)
Pokolgépet találtak rendőrök szombat este a New York-i Times Square környékén egy parkoló gépkocsiban, a hatóságok lezárták és kiürítették a környéket.
máj. 2
8:36
Szlovákia esete Orbán Viktorral (Kitekintő)
Bár Orbán Viktor országlása kivételes népszerűségi mutatókkal indul, a szlovák politikai elit soha nem lépne be az új magyar miniszterelnök rajongói klubjába.
máj. 2
9:12
Veszélybe kerülhet Irak függetlensége (Kitekintő)
Komoly vitát váltott ki Irakban az Irakijja koalíció kijelentése, miszerint Bagdad a nemzetközi közösség segítségre szorul abban, hogy kormányképes koalíciót hozzon létre. Núri al-Maliki hevesen kritizálta az elképzelést, amely véleménye szerint éppen azt veszélyeztetné, amiért Irak küzd: a függetlenségét.

Keresés