2010. május 20. csütörtök

máj. 20
0:09
Jövőre választanak elnököt Kirgizisztánban (Kripto Akadémia)
Jövőre választják meg az elűzött Kurmanbek Bakijev kirgiz államfő utódját, és 2011. december 31-ig az átmeneti kormány feje, Roza Otunbajeva látja el az államfői teendőket - jelentette be szerdán a kirgiz kormány.
máj. 20
2:15
Szerbia átadta Mladic naplóit a hágai törvényszéknek (Kripto Akadémia)
Szerbia átadta a hágai Nemzetközi Törvényszéknek (NT) Ratko Mladic volt boszniai szerb katonai parancsnok naplóit - jelentette szerdán a szerb sajtó.
máj. 20
5:48
Tömegtüntetés Bukarestben (Kripto Akadémia)
A szakszervezetek szerint ötvenezren, rendőrségi jelentések szerint harmincezren tiltakoztak tegnap a bukaresti Victoria-téren a kormány drasztikus megszorításai ellen.
máj. 20
5:50
Kína az urbanizáció élvonalában (Kripto Akadémia)
1,3 milliárd kínai él a földön, ami azt jelenti, hogy a világ népességének mintegy 20 százaléka immár kínai. Különösen a kínai városok lakossága növekszik gyors ütemben.
máj. 20
5:52
Bangkok csendes, újra csendes (Kripto Akadémia)
Zavargások és gyújtogatások kezdődtek szerdán a thaiföldi fővárosban és az ország északi tartományaiban, miután a biztonsági erők halálos áldozatokat is követelő harcokban visszafoglalták Bangkok egyik központi negyedét a vörösinges tüntetőktől, s a tüntetők négy vezetője megadta magát. A védelmi minisztérium bejelentette, hogy estétől kijárási tilalom lép életbe. Thakszin Sinavatra volt kormányfő…
máj. 20
6:06
Ismét apa lesz Travolta! (Kripto Akadémia)
Várandós John Travolta neje, Kelly Preston.
máj. 20
6:08
Elvonóra küldték a sztárt (Kripto Akadémia)
Jonathan Rhys Meyers nem bír az alkohollal.
máj. 20
6:42
Még mindig a kórházban halnak meg a legtöbben (Kitekintő)
Kanadában a rákos betegeknek kevesebb, mint a fele tud csak otthonában, békés körülmények között megszabadulni a szenvedéseitől. A többieket még mindig a túlzsúfolt kórházakban éri a halál.
máj. 20
6:54
Amerikában több mint 23 ezer dollárt fizetett az al-Kaidának egy marokkói (Infostart)
Az Egyesült Államokban bűnösnek vallotta magát több, terrorizmussal összefüggő vádpontban is egy marokkói születésű amerikai állampolgár.
máj. 20
6:56
Egy észak-koreai torpedó miatt süllyedt el egy dél-koreai hadihajó (Infostart)
Egy nemzetközi szakértői csoport szerint egy észak-koreai tengeralattjáróról kilőtt torpedó miatt süllyedt el a Cshonan nevű dél-koreai hadihajó március végén a Sárga-tengeren.
máj. 20
7:18
Oszkó: Jobban össze kell hangolni a gazdaságpolitikát (Kitekintő)
Az uniós pénzügyminiszterek javarészt kedvező fogadtatásban részesítették kedden az Európai Bizottság múlt héten előterjesztett javaslatait az EU-n és az eurózónán belüli gazdaságpolitikai koordináció szorosabbra fűzéséről.
máj. 20
7:36
Hazudósabbak a férfiak (Metropol)
A férfiak többet hazudnak, mint a nők - legalábbis Nagy-Britanniában. Egy szigetországi felmérés szerint - amely 3 ezer főre terjedt ki - a brit átlagférfi évente 1092-ször füllent, a nő csak 728-szor.
máj. 20
7:54
Nemzeti hőssé vált az elhunyt lengyel elnök (Kitekintő)
Bár a nemrég elhunyt Lech Kaczynski hamar lengyel nemzeti hőssé vált, nem mindenki támogatja, hogy Varsóban emlékművet állítsanak fel emlékére.
máj. 20
8:06
Újabb problémák és visszahívások a Toyotánál (Napi)
máj. 20
8:12
Nem csak a Times Square volt célpont május elsején (Kripto Akadémia)
A New York-i Times Square-en kívül más lehetséges célpontokat is kiszemelt az a pakisztáni születésű amerikai férfi, aki május 1-jén egy autóba rejtett pokolgépet kísérelt meg felrobbantani New York legforgalmasabb kereszteződésében.
máj. 20
8:24
Zsarolta-e a francia elnök a német kancellárt? (Infostart)
A spanyol El País című napilap szerint Nicolas Sarközy megzsarolta a németeket azzal, hogy országa kilép az eurózónából, ha nem támogatják Görögország megmentését. A kérdés napokig lázban tartotta a franciákat.
máj. 20
8:30
Tovább romolhat az átlagember helyzete (Kitekintő)
Már négy hónapja, hogy megmozdult a föld Haiti alatt, a helyzet azonban alig változott azóta. A segélyek megfogyatkoztak, a figyelem más irányba terelődött, a probléma azonban továbbra is ugyanolyan súlyos.
máj. 20
8:30
"Megdöbbentő és példátlan a magyar hozzáállás" (168 Óra Online)
Pozsony szerint megdöbbentő, és a diplomáciában példátlan Magyarország hozzáállása ahhoz a szlovák igyekezethez, hogy Pozsony megkonzultálja a kettős állampolgárságról szóló magyar törvénytervezetet Budapesttel.
máj. 20
8:48
Látszategység, látszat-Székelyföld (Kitekintő)
Az RMDSZ színeiben induló Tamás Sándor és Borboly Csaba az egységes Székelyföld létrehozatalával kampányoltak két évvel ezelőtt. Kovászna és Hargita megye eljövendő tanácselnökei a megyehatár jelképes eltüntetésével igyekeztek elhitetni, megválasztásuk esetén közösen gondolkodnak, terveznek, szerveznek.
máj. 20
8:48
Észak-koreai torpedó süllyesztette el a dél-koreai hajót (Metropol)
A nemzetközi közösség felháborodással fogadta és elítélte azt, hogy - mint az egy szakértői vizsgálatból kiderült - észak-koreai torpedó süllyesztette el ez év március végén a Cshonan nevű dél-koreai hadihajót a Sárga-tengeren.
máj. 20
8:48
Lövöldözés egy pagodánál Bangkokban - kilenc halott (Kripto Akadémia)
Kilenc holttestre bukkantak a thai kormányellenes tüntetők által korában elbarikádozott bangkoki városrészben egy pagodában - közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön.
máj. 20
9:06
Ösztönzés: hatezer euró menekültenként (Kitekintő)
A harmadik országból érkezett menekültek befogadásáért az első évben fejenként 6 ezer eurót kapnának az erre vállalkozó tagállamok – erről döntött kedden az Európai Parlament.
máj. 20
9:06
Kiürítik a vörösingesek menedékéül szolgáló templomot (Metropol)
A thaiföldi rendőrség megkezdte csütörtökön annak a templomnak a kiürítését, amely az elmúlt egy napban tüntetők ezreinek szolgált menedékül.
máj. 20
9:08
Luxusvillákban élnek szociális segélyből (Kitekintő)
A Dolj megyei Sadova község lakosainak negyede úgy él luxuskörülmények között, hogy közben szociális támogatást kap az államtól, írja a Click napilap internetes kiadása. A nyolcezernyi lakos közül kétezren élnek segélyből, bár a település minden utcájára jut a villákból és limuzinokból.
máj. 20
9:18
ETA-tagokat fogtak el Franciaországban (Infostart)
Franciaország délnyugati részén, a spanyol határ közelében elfogták a Baszk Haza és Szabadság nevű szeparatista szervezet három feltételezett tagját, köztük a csoport katonai vezetőjét.
máj. 20
9:24
Fennáll a terrorizmus felerősödésének veszélye (Kitekintő)
A terrorizmus felerősödésének veszélyére figyelmeztetett szerdán Hoszni Mubarak. Az egyiptomi elnök bírálta Izraelt, amiért az visszautasítja a leendő palesztin állam végleges határainak a közvetett tárgyalásokon történő tisztázását.
máj. 20
9:24
Újabb különös részletek a lengyel elnök haláláról (Kripto Akadémia)
Lech Kaczynski lengyel államfő repülőgépének katasztrófájakor a pilótafülkében tartózkodott Andrzej Blasik, a lengyel légierő főparancsnoka és Mariusz Kazana, a diplomáciai protokollszolgálat vezetője, s a gép 15 méterrel a leszállópálya szintje alatt repült - ilyen újabb részleteket közöltek a csütörtöki moszkvai lapok, s felhívták a figyelmet az orosz és a lengyel értékelés közötti eltérésekre.
máj. 20
9:42
Bulgária képekben I. - a tengerpart (Kitekintő)
máj. 20
9:42
15 méterrel a kifutópálya szintje alatt repült az elnök gépe (Metropol)
Lech Kaczynski lengyel államfő repülőgépének katasztrófájakor a pilótafülkében tartózkodott Andrzej Blasik, a lengyel légierő főparancsnoka és Mariusz Kazana, a diplomáciai protokollszolgálat vezetője, s a gép 15 méterrel a leszállópálya szintje alatt repült.
máj. 20
9:54
Törökországban megtalálták 28 bányamunkás holttestét (Infostart)
Törökországban megtalálták a mentőalakulatok a hét eleji bányarobbanásban meghalt 28 munkás holttestét; 2 embert még keresnek.
máj. 20
9:54
Kisebb forgalomból lett nagyobb a SABMiller profitja (Napi)
máj. 20
10:00
Uniós segítséget kérünk az árvízkárok miatt (Kitekintő)
Az Európai Unió katasztrófavédelmi alapjából is támogatást kérhet Magyarország és más közép-európai államok a kiterjedt esőzések és árvízek okozta károk enyhítésére – közölték szerdán brüsszeli források. Lengyelország közben uniós partnerei segítségét kérte a természeti csapás elleni védekezéshez.
máj. 20
10:12
Javított az ABN Amro (Napi)
máj. 20
10:18
45 halott, négyszáz sebesült az elmúlt hat napban Thaiföldön (Metropol)
Az eddigi adatok szerint 44 ember vesztette életét a thaiföldi biztonsági erők és a vörösinges tüntetők között az elmúlt hat napban lezajlott összecsapásokban.
máj. 20
10:18
Bangkok számokban - 44 halott, 398 sebesült (Kripto Akadémia)
Az eddigi adatok szerint 44 ember vesztette életét a thaiföldi biztonsági erők és a vörösinges tüntetők között az elmúlt hat napban lezajlott összecsapásokban - közölte csütörtökön a kormány szóvivője.
máj. 20
10:30
Megegyeztek a Dubai World adósság-újraszervezéséről (Napi)
máj. 20
10:36
Elindult a gyűlölködés (Kitekintő)
A New York-i merényletkísérlet pakisztáni elkövetőjének ügye egyértelműen felerősítette a Pakisztán-ellenes felhangokat, de vajon hogyan vélekednek a történtekről az ázsiai országban?
máj. 20
10:48
Kirgizisztánban tüntetők túszul ejtették az ügyvezető kormány védelmi miniszterét (Infostart)
Kirgizisztánban tüntetők túszul ejtették az ügyvezető kormány védelmi miniszterét és a helyi megyei vezetőt Dzsalálábádban. A városban az éjjel nyugalom volt, de reggel ismét rendbontások kezdődtek.
máj. 20
10:54
Török-grúz barátság (Kitekintő)
Aranygyapjú Díjat adott át Szaakasvili a török miniszterelnöknek, akit a grúz nép és az ő személyes barátjának nevezett, írta hétfőn a Civil Georgia. Batumiban megnyitották a szállodát, mely a két ország gyümölcsöző kapcsolatát szimbolizálja.
máj. 20
10:54
Tragikomédiába fulladt a magyar-szlovák vita (Kripto Akadémia)
Tragikomédiába fulladt a kettős állampolgárságról szóló magyar-szlovák vita, s úgy néz ki, hogy az események szenvedő alanya újra a szlovákiai magyarság lesz - vélekedett csütörtöki számában az Új Szó című szlovákiai magyar napilap.
máj. 20
11:06
Kínában terjeszkedik a Metro (Napi)
máj. 20
11:06
Megkezdődött az általános sztrájk Görögországban (Infostart)
A szakszervezetek felhívására csütörtökön újabb 24 órás általános sztrájk kezdődött Görögországban a megszorító intézkedések ellen; a munkabeszüntetés a görög közszféra nagy részét érinti, így a kórházakat, iskolákat és a közösségi közlekedést is.
máj. 20
11:08
Duplázott a Volkswagen, élre törne az Audi (Napi)
máj. 20
11:12
Házasodhatnak a melegek Portugáliában (Kitekintő)
Hamarosan Portugáliában is házasságot köthetnek az azonos nemű párok. Olvassa el, kik támogatták és kik ellenezték az elnöki aláírásra váró törvényjavaslatot.
máj. 20
11:30
Szexi! Pikáns pletykás könyvet ír Demi Moore (Kitekintő)
Demi Moore emlékiratait írja, pontosabban egy életrajzról van szó, mely tele lesz a kollégáival kapcsolatos pikáns pletykákkal is, emellett az útjáról a hollywoodi hírnévig. A híres amerikai színésznőnek egy újságíró fog segíteni a könyv megírásában, akit ő fog kiválasztani.
máj. 20
11:42
Kiöntött a Visztula (Infostart)
Lengyelországban elöntötte a Visztula Sandomierz város jobb parti részét.
máj. 20
11:44
Középületek lángolnak a kihalt Bangkokban (Infostart)
Kihalt városra emlékeztet Bangkok a kijárási tilalom és az utcai harcok hatására. Habár a vörösingesek állásait felszámolták a kormányerők, az elkeseredett tüntetők jelentős épületeket, a többi között a tőzsde épületét is felgyújtották - mondta el az InfoRádiónak Balogh András, Magyarország thaiföldi nagykövet.
máj. 20
11:48
Az uniós partnerek is értetlenkedtek a németek miatt (Kitekintő)
Németország keddi bejelentése a „meztelen shortolás” betiltásáról éles hangú válaszreakciót váltott ki néhány európai vezetőből.
máj. 20
12:06
Martens közvetítene az újabb magyar-szlovák vitában (Kitekintő)
Kész közvetíteni pártcsaládjának magyar és szlovák tagjai között a kettős állampolgárságról szóló törvényjavaslatról kialakult vitában Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke. Az Európai Bizottság jelezte, hogy nincs kompetenciája az állampolgárság megadásának kérdésében.
máj. 20
12:06
Thaiföld külső szemmel - Visszhang (Kripto Akadémia)
Stephen Smith ausztrál külügyminiszter csütörtökön óva intette Thaiföldet attól, hogy visszatérjen a katonai kormányzáshoz, s bár nagyon súlyosnak ítélte a kialakult helyzetet, elutasította, hogy polgárháborús veszélyről beszéljen.

Keresés