2010. május 20. csütörtök

máj. 20
0:03
Videó: íme, Capel bombája és a Sevilla sikere az Atlético ellen! (She)
Mint arról beszámoltunk, a Sevilla nyerte a spanyol Király-kupát, miután 2–0-ra legyőzte az Atlético Madridot a döntőben. Az alábbi videón megnézheti Diego Capel bombagólját, valamint Jesús Navas utolsó percekben szerzett találatát
máj. 20
0:24
A Sevilla nyerte a Spanyol Király Kupát (Metropol)
A Sevilla nyerte a labdarúgó spanyol Király Kupát, miután szerdán a barcelonai döntőben 2-0-ra legyőzte az Atlético Madridot.
máj. 20
6:39
Bayern München: Luca Toni vétke, hogy elaludt az ebédlőasztalnál (She)
Mark van Bommel, a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjére készülő Bayern München csapatkapitánya azt állítja: a Luca Toni és Louis van Gaal vezetőedző közötti feszültség akkor kezdődött, amikor az olasz futballista elaludt az asztalnál egy csapatebéd közben a holland szakember munkába állásának másnapján.
máj. 20
6:57
NBA: a Phoenixnek másodszorra sem volt ellenszere a Lakersszel szemben (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjében a Los Angeles Lakers hazai pályán 124–112-re nyert a Phoenix Suns ellen, így előnye 2–0-ra nőtt az egyik fél negyedik győzelméig tartó párviadalában.
máj. 20
7:00
Már csak matematikai esélye maradt a magyar csapatnak (Behaviour)
Sajnos nem sikerült győznie a magyar csapatnak az osztrákok ellen. A magyar csapat ezen a mérkőzésen nagyon enerváltan játszott, az eddig nagy erősségnek számító tolongások, bedobások egyáltalán nem jelentettek veszélyt az ezen a mérkőzésen nagy küzdeni tudásról bizonyságot adó osztrákok ellen.
máj. 20
7:02
Dárdai sérülése nem olyan súlyos (Behaviour)
Dárdai megerősítette: a Herthánál azt szeretnék, ha még legalább egy évig a profik között folytatná.
máj. 20
7:04
Amatőr hiba az amatőrök ülésén (Behaviour)
Mihamarabb véget kellene vetni az interregnum időszakának a Magyar Labdarúgó Szövetségben, jóllehet, ez még jócskán várat magára. Az átmeneti állapotban alapvető feladatok elvégzése is nehézséget okoz, a május 29-re tervezett alapszabály-módosító közgyűlésre késve postázták a meghívókat, kedden pedig a megyei szövetségek elöljárói egymásra pislogva hallgatták Csányi Sándor elképzeléseit - írásos…
máj. 20
7:33
Vb 2010: Nigéria Szaúd-Arábiával, Kolumbiával és a Koreai NDK-val is megmérkőzik (She)
Jobb későn, mint soha alapon a Nigériai Labdarúgó-szövetség részéről hivatalosan is megerősítést nyert, hogy a dél-afrikai világbajnokságra készülő nemzeti együttes Szaúd-Arábiával, Kolumbiával és végül a Koreai NDK-val játszik felkészülési mérkőzést a júniusi torna előtt.
máj. 20
8:09
Tenisz: Del Potro címvédőként még a US Opent is kihagyhatja (She)
A sérüléssel bajlódó, csuklóműtéten átesett Juan Martin del Potro hétközben elárulta, hogy visszatérése még az év utolsó Grand Slam-versenyén, a US Openen sem garantált, ahol pedig címvédőként vehetne részt.
máj. 20
8:27
Fogadási botrány: az UEFA illetékesei a Foirentina elleni hazai meccsről érdeklődtek a debreceniektől (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a DVSC-TEVA–Fiorentina (3–4) labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés után érdeklődtek legintenzívebben az UEFA fogadási botrányokkal foglalkozó illetékesei a debrecenienknél.
máj. 20
8:30
Luca Toni elaludt csapatebéd közben (Behaviour)
Mark van Bommel, a Bayern München csapatkapitánya azt állítja: a Luca Toni és Louis van Gaal vezetőedző közötti feszültség akkor kezdődött, amikor az olasz futballista elaludt az asztalnál egy csapatebéd közben a holland szakember munkába állásának másnapján.
máj. 20
8:45
Vb 2010: Patrice Evra a vb legerősebb keretével az aranyéremért megy (She)
A francia válogatott tagjaként a dél-afrikai rendezésű világbajnokságra készülő Patrice Evra nem kisebb dolgot állít, mint a torna legerősebb keretével bíró együttese a vb-címre hajt majd a június 11-én kezdődő eseményen.
máj. 20
8:48
Új 11-es szabály a foci-vb-n (Metropol)
Nem torpanhat meg a a lövőjátékos tizenegyesrúgás közben – így döntött a labdarúgás játékszabályairól határozó testület, az International Board.
máj. 20
9:00
Anglia: az Arsenal és a Tottenham versenyez a Dinamo Kijev sztárjáért (She)
Két londoni klub, az Arsenal és a Tottenham fut versenyt a Dinamo Kijev sztárja, Pape Diakhaté aláírásáért.
máj. 20
9:02
Árvízhelyzet: négy országos napilap összefogása a károsultakért (She)
Magyarország négy országos napilapja, a Blikk, a Magyar Nemzet, a Nemzeti Sport és a Népszabadság összefog a Miskolc közelében fekvő, árvíz sújtotta területek károsultjaiért.
máj. 20
9:18
Mourinho Van Gaaltól "tanulta" a magabiztosságot (Infostart)
Louis van Gaal és José Mourinho - az európai klubfutball elmúlt bő másfél évtizedének két meghatározó alakja. Két taktikai zseni, magabiztos és nehéz természetűnek tartott, ám rendkívül sikeres, emiatt pedig irigyelt edző találkozik Madridban szombat este, a Bajnokok Ligája döntőjében. Randevújuk azért is különösen érdekesnek ígérkezik, mert korábban dolgoztak együtt, és a portugál tréner is…
máj. 20
9:18
Spanyolország: Van Nistelrooy Barcelonában folytathatja pályafutását (She)
Sajtóhírek szerint a spanyol élvonalban szereplő barcelonai Espanyol labdarúgócsapata szeretné megszerezni a Hamburg holland csatárát, Ruud van Nistelrooyt.
máj. 20
9:20
Libertadores-kupa: a Sao Paulo kettős győzelemmel jutott a négy közé (She)
A brazil Sao Paulo labdarúgócsapata kettős győzelemmel jutott be a Libertadores-kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntő visszavágóján 2-0-ra nyert a szintén brazil Cruzeiro ellen.
máj. 20
9:22
Női kosárlabda: a Szeged válogatott kerettagokkal erősített (She)
Négy tehetséges fiatallal erősítette meg keretét a Szeviép-Szeged női kosárlabda-csapata.
máj. 20
9:36
Kiprich József bízik a fiában (Blikk)
GYIRMÓT —  Kiprich József (46) töretlenül bízik gyermeke ártatlanságában. Az NB II-es gyirmóti focicsapat edzőjének fi át, Dánielt (20) a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága vesztegetési kísérlet miatt első fokon egy évre eltiltotta a sportágtól.
máj. 20
9:36
Férfi röplabda: olimpiai bajnokot szerződtet Demeter György csapata (She)
Az olimpiai (2000) és Európa-bajnok (2001), vb-ezüstérmes (1998) Ivan Miljkovicsot szerződteti Demeter György török bajnok csapata, a Fenerbahce.
máj. 20
9:38
NHL: fél évig nem játszhat a Montreal sztárhátvédje (She)
Már biztosan nem léphet pályára az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) jelenlegi rájátszásában Andrej Markov, a Keleti-főcsoportban döntős Montreal Canadiens orosz sztárhátvédje.
máj. 20
9:40
Férfi kézilabda: közel a Pick-Szeged és Törő Szabolcs megegyezése (She)
Magyar válogatott játékossal erősítené meg keretét a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata. A kiszemelt a spanyol élvonalból hazatérni készülő Törő Szabolcs. A játékos elmondta: közel a megegyezés, a szegedi csapatnál viszont hivatalosan a döntő befejezése előtt – a címvédő MKB-Veszprém 2–0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban – nem áll szándékában a vezetőknek kiteregetni a…
máj. 20
9:42
Nyolc debreceni játékost hallgatott meg az UEFA (Metropol)
Bartha Csaba, a Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, egyúttal azonban jelezte: "az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek fel".
máj. 20
9:42
Németország: Hajnal csapata leigazolta Dárdaiéktól Lukas Piszczeket (She)
A Hertha Berlin lengyel válogatott labdarúgója, Lukas Piszczek Hajnal Tamás csapatához, a Borussia Dortmundhoz írt alá.
máj. 20
9:54
Debrecen: volt meghallgatás, de nem készült jegyzőkönyv (Infostart)
Bartha Csaba, a Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, egyúttal azonban jelezte: "az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek fel".
máj. 20
9:54
MOB: amíg el tudja látni feladatát, elnök marad Scmitt Pál (She)
Amíg el tudja látni a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztét, addig marad ebben a funkciójában Schmitt Pál, akit múlt héten megváklasztottak az Országgyűlés elnökének.
máj. 20
10:00
Csak rutinellenőrzés volt a debreceniek meghallgatása? (Behaviour)
Bartha Csaba, a Debrecen sportigazgatója elismerte, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékesei az Újpest elleni mérkőzés előtt a csapat nyolc játékosát meghallgatták, egyúttal azonban jelezte: "az ügy komolyságára jellemző, hogy még jegyzőkönyvet sem vettek fel".
máj. 20
10:12
Németország: Hajnal csapata átigazolta Dárdaiéktól Lukas Piszczeket (She)
A Hertha lengyel válogatott labdarúgója, Lukas Piszczek Hajnal Tamás csapatához, a Borussia Dortmundhoz írt alá.
máj. 20
10:14
MOB: amíg el tudja látni feladatát, elnök marad Schmitt Pál (She)
Amíg el tudja látni a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztét, addig marad ebben a funkciójában Schmitt Pál, akit múlt héten megválasztottak az Országgyűlés elnökének.
máj. 20
10:16
Férfi kézilabda: Puljezevics Nenad csalódott, újra csapatot keres (She)
Az idény végén elhagyja a német élvonalbeli Hannover férfi kézilabdacsapatát Puljezevics Nenad. A kapus annak ellenére távozik, hogy a szezon közben elégedettek voltak teljesítményével, szóban többször szerződésének meghosszabbítására kapott ígéretet, ám ebből írásban már nem valósult meg semmi.
máj. 20
11:06
Manchester United: Chile legnagyobb borászata a klub legújabb szponzora (She)
A Manchester United labdarúgócsapata a Vina Concha y Toro SA-val kötött támogatói szerződést, amely Chile legnagyobb borászata. Március óta ez a negyedik aláírt szponzori megállapodása Alex Ferguson együttesének.
máj. 20
11:12
Nincs összférhetetlenség - marad a MOB elnöke Schmitt (Behaviour)
Amíg el tudja látni a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki tisztét, addig marad ebben a funkciójában Schmitt Pál.
máj. 20
11:24
Kerékpár: őszinte vallomást tett a Tour-győzelmétől megfosztott Landis (She)
A 2006-os Tour de France-győzelmétől megfosztott Floyd Landis bevallotta, hogy szinte egész kerékpáros pályafutása alatt szisztematikusan doppingolt.
máj. 20
11:26
Kihívás Napja: Székesfehérvár volt a legsportosabb nagyváros (She)
A 70 ezer főnél nagyobb lélekszámú települések közül Székesfehérváron mozogtak a legtöbben a 20. McDonald’s Kihívás Napján – derült ki a szervező Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) MTI-hez eljuttatott közleményéből.
máj. 20
11:42
Női kézilabda: Víg Vivien Győrből Dunaújvárosba szerződik (She)
A klub egy nappal korábbi tájékoztatásával ellentétben nem szerződik Siófokra a Győri Audi ETO KC junior Eb-ezüstérmes kapusa, Víg Vivien.
máj. 20
11:44
NB II: Nyugaton két, Keleten egy mérkőzés időpontja módosult (She)
Az MLSZ versenybizottsága legutóbbi ülésén megváltoztatta három NB II-es bajnoki mérkőzés kezdési időpontját. A Nyugati csoportban két, a Keleti csoportban egy találkozót rendeznek az eredetileg tervezettől eltérő időpontban – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség internetes oldala, az mlsz.hu.
máj. 20
11:46
Bajnokok Ligája: Howard Webb lesz a madridi döntő játékvezetője (She)
Amint arra már korábban több angol hírforrás is utalt, az angol Howard Webb lesz a szombati labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője.
máj. 20
12:00
Juventus: Walcott, Robben, Pazzini és Silva Delneri kiszemeltjei közt (She)
Szerdai kinevezése után Luigi Delneri, a Juventus vezetőedzője elmondta, két sztárjátékost szeretne igazolni a klubhoz. A Juventusnak Delneri szerint új szélsőre van szüksége, így nem meglepő, hogy a „vásárlólista” élén az Arsenal játékosa, Theo Walcott neve szerepel.
máj. 20
12:02
Franciaország: a szövetség megegyezett a Bordeaux-val, Blanc lesz a kapitány (She)
Elhárult az utolsó akadály is Laurent Blanc kinevezése elöl. A Bordeaux ugyanis megegyezett a Francia Labdarúgó-szövettséggel, így az egykori kiváló hátvéd veszi át a szövetségi kapitányi posztot a dél-afrikai világbajnokság után Raymond Domenechtől.
máj. 20
12:18
Real Madrid: Mourinho nem a megfelelő ember az edzői posztra - Benítez (She)
Rafa Benítez, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere szerint José Mourinho nem a megfelelő ember a Real Madrid edzői posztjára.
máj. 20
12:24
Gera, Juhász, Dzsudzsák és a többiek (Behaviour)
A június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság miatt az elmúlt hétvégén Európa legtöbb országában befejeződtek a bajnoki és kupaküzdelmek, a külföldön légióskodó jelenlegi vagy korábbi magyar válogatott játékosok közül Gera Zoltán, Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs nyújtott kimagasló teljesítményt.
máj. 20
12:26
Hokis kapustábort szervez Szuper Levi (Behaviour)
Kapustábort szervez Budapesten, júniusban Szuper Levente, az egyik legismertebb magyar jégkorongozó.
máj. 20
12:36
Olaszország: Prandelli válthatja Lippit a válogatott élén - sajtóértesülés (She)
A La Gazetta dello Sport értesülései szerint a Fiorentinát irányító Cesare Prandelli veheti át a dél-afrikai világbajnokság után távozó Marcello Lippi munkáját az olasz válogatott kispadján.
máj. 20
12:42
Lipcsei a Fradi új rekordere (Metropol)
Május 18-án a Pápa elleni bajnoki mérkőzésen Lip csei Péter 647. alkalommal lépett pályára a Ferencváros színeiben, ezzel megdöntötte dr. Sárosi György klubrekordját. A zöld-fehérek vissza vonuló klasszisa hétvégén a Honvéd ellen utoljára lép pályára tétmérkőzésen.
máj. 20
12:54
Jégkorong: túljelentkezés van Szuper Levente nyári kapustáborába (She)
Kapustábort szervez Budapesten júniusban Szuper Levente, az egyik legismertebb magyar jégkorongozó.
máj. 20
12:56
Vb 2014: további dollármilliárdok kellenek a brazíliai futball-vb-hez (She)
A brazil sportminiszter, Orlando Silva szerint országának további 20 milliárd dollárt kell befektetnie, hogy kellően felkészüljön a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra.
máj. 20
13:12
Gera: Ha újra válogatott szeretnék lenni, nekem kell lépnem (Infostart)
Gera Zoltán, az Európa Liga döntőjében szerepelt Fulham labdarúgócsapatának magyar középpályása úgy véli, ha vissza szeretne kerülni a válogatottba, neki kell lépnie, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány már jelezte: van helye az együttesben.
máj. 20
13:30
Pápa: Orosz hamarosan elkezdheti a rehabilitációs munkát (She)
Súlyos sérülését követően már a visszatérésen dolgozhat a Lombard FC Pápa csatára, Orosz Péter, aki hamarosan elkezdheti a rehabilitációs munkát – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
máj. 20
13:36
Gera újból válogatott lenne (Metropol)
Gera Zoltán, az Európa Liga döntőjében szerepelt Fulham labdarúgócsapatának magyar középpályása úgy véli, ha vissza szeretne kerülni a válogatottba, akkor neki kell lépnie, mert Erwin Koeman szövetségi kapitány már jelezte: van helye az együttesben.

Keresés