2010. május 19. szerda

máj. 19
0:09
Tenisz: Razzano továbbment, Foretz búcsúzott Strasbourgban (She)
A Strasbourgban zajló, 220 000 dollár összdíjazású WTA-torna harmadik kiemeltje, Virginie Razzano bejutott a torna második fordulójába, miután három szettben búcsúztatta tajvani ellenfelét. Negyedik helyen rangsorolt honfitársa, Stéphanie Foretz azonban kiesett, ugyanis kikapott a német Kristina Barroistól.
máj. 19
6:42
Fenerbahce: az elbukott bajnokság után menesztik Daumot - lapértesülés (She)
Német sajtóértesülések szerint a Fenerbahce vezetői menesztik Christoph Daumot, a labdarúgócsapat vezetőedzőjét, miután az isztambuli együttes nem tudta megnyerni a török bajnokságot.
máj. 19
6:45
Még mindig nem jogerős az engedély (Behaviour)
A Ferencváros labdarúgócsapatánál furcsállják, hogy a magyar államtól megvásárolt területen tervezett fejlesztéseket épp egy állami cég, a népegészségügyi és tisztiorvosi szolgálat (ÁNTSZ) próbálja hátráltatni. Így egyelőre kérdéses, hogy az idén nyárra tervezett stadionépítési munkálatokat mikor lehet elkezdeni.
máj. 19
6:47
Barca-bravúr, avagy történelmi diadal (Behaviour)
A Barcelona 20. bajnoki elsősége az örökkévalóságnak szólt: 99 pontos rekord, katalán gólkirály (Lionel Messi), Zamora-díj (Victor Valdés), egyetlen vereség. A negyedmilliárd eurót költő Real Madrid ezúttal se nyert semmit. Visszatekintő a Primera División hétvégén zárult idényére.
máj. 19
7:00
NBA: a Boston másodszor is megverte az Orlandót a keleti döntőben (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság rájátszásában, a Keleti főcsoport döntőjében a Boston Celtics másodszor is megverte idegenben az Orlando Magicet, és ezzel 2–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.
máj. 19
7:02
NHL: a Philadelphia és a Chicago is győzött, így 2-0-ra vezet (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszása során a keleti döntőben a Philadelphia Flyers hazai pályán győzte le másodszor is a Montreal Canadienst, míg a nyugati fináléban a Chicago Blackhawks ismét idegenben nyert a San Jose Sharks ellen.
máj. 19
7:03
Kovács és Janics újra egymás ellen (Behaviour)
Kovács Katalin a világbajnok jogán, Janics Natasa pedig a rangsoroló megnyerésével kvalifikálta magát a jövő hétvégéi szegedi MOL világkupára.
máj. 19
7:54
Olaszország: a világbajnokság után Gianfranco Zola lehet a kapitány (She)
Elképzelhető, hogy Gianfranco Zola veszi át Marcello Lippi szövetségi kapitány megüresedő helyét a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után.
máj. 19
7:57
Kassai is fújhatja a Vb-n a sípot (Metropol)
Kassai Viktor neve is szerepel azon a 30 fős játékvezetői listán, amelyet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség illetékes testülete jelölt ki a június 11-én kezdődő dél-afrikai világbajnokságra.
máj. 19
8:27
Fabregas: Elhagyom az Arsenalt (Infostart)
Francesc Fabregas már eldöntötte, hogy távozik a nyáron az Arsenaltól, és ezt közölte a csapat menedzserével, Arsene Wengerrel is. A Barcelona kész 30 millió fontos ajánlatot tenni a középpályásért.
máj. 19
8:45
Manchester United: Ferguson szerint Foster megérdemli a több lehetőséget (She)
Mint azt hétfőn megírtuk, a Manchester United elfogadta a Birmingham City Ben Fosterért tett ajánlatát, így a 27 éves kapus elhagyja az MU-t.
máj. 19
9:03
Fel, támadás! A Bayern rögös útja a döntőig - videók (Infostart)
Novemberben még kevesen számítottak arra, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének egyik résztvevője a Bayern München lesz. A bajor együttes aztán a fontos találkozóit rendre hozta, vagy ha ki is kapott, azzal is továbbjutott. A május 22-i finálét felvezető sorozatunk harmadik részében a német együttes döntőbe vezető útját elevenítjük fel.
máj. 19
9:09
A Gudjohnsen vulkán miatt aggódik Mourinho (Behaviour)
José Mourinho, az Internazionale labdarúgócsapatának a vezetőedzője úgy vélte, nem "tisztelik eléggé" Olaszországban.
máj. 19
9:21
Légióssors: Fülöp Mártont vinné a West Bromwich - sajtóhír (She)
A Premier League-be most feljutó West Bromwichnál felvetődöttt a Sunderland magyar kapusának, Fülöp Mártonnak a szerződtetése – adta hírül az angol Daily Mail.
máj. 19
9:23
Libertadores-kupa: a Chivas két góllal kikapott, ám így is elődöntős (She)
A mexikói Chivas jutott be elsőként a Libertadores-kupa 2010-es kiírásának elődöntőjébe, miután háromgólos előnyéből egyet megőrzött a paraguayi Libertad otthonában.
máj. 19
10:16
Női futsal NB I: a fináléban a bajnoki címvédő a kupagyőztessel találkozik (She)
Továbbra is veretlen a női futsal NB I-ben a Vesta-Cityline K, amely a bajnoki elődöntő második mérkőzésén 9–1-re győzött Miskolcon, és ezzel bejutot a döntőbe.
máj. 19
10:39
Tragikus fegyelmi helyzet - 349 eltiltás a bajnokságon (Behaviour)
A 2009/2010-es bajnokságban eddig 349 játékost tiltott el a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága (fb), amely csak az utóbbi három hét alatt közel 150 fegyelmi határozat hozott.
máj. 19
10:51
Genk: Tóth távozni szeretne, Kötelessel közel a megegyezés (She)
A belga első osztályban szereplő Genk három magyar játékost is foglalkoztat. Közülük Köteles Lászlóval közel állnak a szerződéshosszabbításhoz, Tóth Balázs viszont távozni szeretne (a csapat harmadik magyarja Tőzsér Dániel).
máj. 19
10:53
Súlyemelés: Soóky Gergely negyedik az ifjúsági Európa bajnokságon (She)
Egy negyedik és egy hatodik összetettbeli helyezés volt a magyar mérleg az ifjúsági korú súlyemelők Európa-bajnokságának keddi nyitó napján, Valenciában.
máj. 19
10:57
Messi csatlakozott az argentin válogatotthoz (Behaviour)
A tavaly a világ legjobb labdarúgójának megválasztott Lionel Messi szerint az argentin válogatott esélyes a világbajnoki cím megszerzésére.
máj. 19
11:09
Roland Garros: Marosi Katalin kiesett a selejtező első körében (She)
A világranglista 195. helyén álló Marosi Katalin 6:2, 6:4-re kikapott a spanyol Silvia Soler Espinosától (188.) a Roland Garros selejtezőjének első fordulójában.
máj. 19
11:33
Jól informált tolvaj lopta meg a paraguayi válogatottat (Behaviour)
Száztízezer dollár eltűnt a labdarúgó-világbajnokságra készülő paraguayi válogatott franciaországi szálláshelyéről.
máj. 19
11:45
Augsburg: elbúcsúztatták Szabics Imrét és Torghelle Sándort (She)
A német másodosztályú bajnokságban (Bundesliga 2.) szereplő Augsburgnál elbúcsúztak attól a nyolc labdarúgótól, aki a nyáron távozik az együttestől, köztük a két magyartól, Szabics Imrétől és Torghelle Sándortól.
máj. 19
12:03
Debrecen: Mészáros Norbert számára véget ért az idény (She)
Mészáros Norbertnek nemcsak meghúzódott a térdszalagja, hanem részleges belső oldalszalag-szakadása van, így ebben a szezonban már nem léphet pályára – adta hírül a DVSC labdarúgócsapatának honlapja.
máj. 19
12:21
Atlétika: olimpiai és világbajok is indul a Hopp-Parádén (She)
Az athéni olimpia bajnoka, az amerikai Timothy Mack és a 2004-es fedett pályás világbajnok orosz Igor Pavlov is tagja lesz a férfi rúdugrás mezőnyének a június 2-án Békéscsaba belvárosában sorra kerülő ötödik Hopp-Parádé elnevezésű utcai ugróviadalon.
máj. 19
13:15
Barcelona: hivatalosan is bejelentették Villa érkezését (She)
Az FC Barcelona a hivatalos honlapján bejelentette, hogy megállapodott David Villával és klubjával, a Valenciával a válogatott csatár szerződtetéséről.
máj. 19
13:33
Videó: Mehmet Aurélióé a szezon legrosszabbul elvégzett büntetője (She)
Mehmet Aurélio, a Betis brazil származású török játékosa borzalmasan rosszul végzett el egy büntetőt a Gimnástic Tarragona elleni spanyol másodosztályú bajnokin. A középpályás megbotlott a tizenegyespontnál, így a labda jócskán elkerülte a kaput. A találkozót egyébként éppen egy büntetőből szerzett góllal nyerte meg a Betis, néhány perccel Mehmet Aurélio bakija előtt ugyanis a kameruni Achille…
máj. 19
13:35
Férfi vízilabda: Petik Attila Újpestről szerződik Pécsre (She)
A most befejeződő idényben még az Újpestet irányító Petik Attila a következő szezonban a PVSK edzője lesz – jelentette be a pécsi klub.
máj. 19
13:51
Barcelonába igazol David Villa (Infostart)
Megvan a spanyol bajnok Barcelona labdarúgó-csapatának első nyári igazolása: David Villa 40 millió euróért érkezik a katalán együtteshez.
máj. 19
13:57
David Villa a Barcáé (Metropol)
A Valencia spanyol válogatott csatára, David Villa már hivatalosan is a futballbajnoki címét megvédő Barcelona játékosa: az Európa-bajnok csatár 40 millió euróért cserélt klubot szerdán.
máj. 19
14:09
Július 6-án választhat elnököt az MLSZ (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége szerdai ülésén úgy döntött, hogy június 14-én alapszabály-módosító közgyűlést, július 6-án rendkívüli közgyűlést tart. Bár utóbbi napirendjét később adja meg, ekkor lehet az elnökválasztás is.
máj. 19
14:09
Férfi vízilabda: július 1-től Ambrus Tamás irányítja a Ferencvárost (She)
A Ferencváros férfi vízilabdacsapatának szakosztály-igazgatója, Wiesner Tamás megerősítette a Nemzeti Sport információit: nyártól  Ambrus Tamás lesz a csapat új vezetőedzője.
máj. 19
14:27
Vb 2010: a sérült Michael Ballack nem mondja le a válogatottságot (She)
A világbajnokságot kihagyni kénytelen Michael Ballack elárulta, nem mondja le a válogatottságot, és a jövőben szeretne ismét pályára lépni a Nationalelfben. A Chelsea középpályása szerint Bastian Schweinsteiger helyettesítheti őt a pályán.
máj. 19
14:51
Matthäus szerint a Bayern nyeri a döntőt (Behaviour)
"Az utóbbi időben mutatott formája alapján a Bayern fog nyerni, méghozzá 2-1-re - jelentette ki szerdán a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. - A müncheniek támadójátéka fel fogja őrölni a világ legjobb védelmével rendelkező Intert."
máj. 19
15:03
Bajnokok Ligája: Matthäus szerint a Bayern felőröli az Inter védelmét (She)
Két korábbi futballklubjának találkozóján, a szombati Bajnokok Ligája-döntőben Lothar Matthäus szerint a Bayern München legyőzi az Internazionalét.
máj. 19
15:05
Olimpia: Olaszországból Róma pályázik a 2020-as nyári játékokra (She)
Az Olasz Olimpiai Bizottság döntése értelmében Róma városa száll harcba a 2020-as nyári játékok megrendezéséért.
máj. 19
15:07
Birmingham City: három évre írt alá a Manchesterből érkező kapus (She)
A Manchester United labdarúgócsapatát elhagyó Ben Foster hároméves szerződést írt alá a Birmingham Cityvel.
máj. 19
15:24
Új vezetőedző a pécsi pólósoknál (Metropol)
Petik Attila lett a Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért ob I-es férfi vízilabdacsapatának új vezetőedzője. A szerdai pécsi sajtótájékoztatón jelentették be azt is, hogy az Újpest legutóbbi trénerével kétéves szerződést kötöttek.
máj. 19
15:27
Nem küldtek meghívókat, elmarad a közgyűlés (Behaviour)
Régóta tudjuk már, a magyar labdarúgásban a közönségszórakoztatás a pályán kívül zajlik, a rekeszizmok mozgásáról a legnépszerűbb honi sportág elöljárói gondoskodnak.
máj. 19
15:39
Férfi kosárlabda: a körmendiek jelentős anyagi segítsége az árvízkárosultaknak (She)
Nemes felajánlással éltek a körmendi férfi kosárcsapat tagjai, akik több százezer forintot dobtak össze az árvíz miatt nagy bajba jutott edelényieknek.
máj. 19
15:41
Atlétika: Bolt 9.86-tal nyert a jövő évi szabadtéri vb pályáján (She)
Nagy fölénnyel nyert, ám az ideje alapján szezon eleji a formája a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak, aki a szerdai tegui nemzetközi atlétikai versenyen – az így is nagyon jónak számító – 9.86 mp-cel győzött 100 méteren.
máj. 19
15:57
Mourinho szeretne a Real Madrid vezetőedzője lenni (Infostart)
Előbb-utóbb szeretne a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője lenni Jose Mourinho, a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készülő Internazionale trénere.
máj. 19
15:57
Catania: Maxi López iránt a Milan és a Napoli is érdeklődik (She)
Olaszországból származó hírek szerint a Cataniát erősítő Maxi López iránt a Milan és a Napoli labdarúgócsapata is érdeklődik.
máj. 19
15:59
Frankfurt: az Eintrachtnál folytatja pályafutását Theofanisz Gekasz (She)
A Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt leigazolta Theofanisz Gekaszt a Bayer Leverkusentől. A támadó – aki a nemrég véget ért szezon második felében kölcsönben a Herthában játszott – két évre szóló szerződést kötött új csapatával.
máj. 19
16:03
Mourinho a Real Madrid csapatát vezényelné (Behaviour)
Előbb-utóbb szeretne a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője lenni Jose Mourinho, a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készülő Internazionale trénere.
máj. 19
16:33
Légióssors: Stieber Zoltán nem követné csapatát a harmadosztályba (She)
Bár csapata, a TuS Koblenz a nemrég véget érő szezonban kiesett a harmadosztályba, ősztől minden valószínűség szerint továbbra is Bundesliga 2.-mérkőzéseken szoríthatunk Stieber Zoltánért. A 21 éves balszélső ugyanis távozna a Koblenztől, és tervei szerint a német másodosztályban folytatja pályafutását.
máj. 19
16:39
Lékó ismét remizett a sakk GP-n (Behaviour)
Lékó így továbbra is veretlen.
máj. 19
16:54
Lékó döntetlent játszott Gelfanddal (Metropol)
Kilencedik mérkőzésén a nyolcadik döntetlenjét játszotta szerdán Lékó Péter az asztraháni sakk Grand Prix-tornán.
máj. 19
17:09
Juventus: Luigi Delneri lett a „zebrák” vezetőedzője (She)
Luigi Delnerit nevezték ki szerdán a Juventus labdarúgócsapata új vezetőedzőjének.
máj. 19
17:11
Giro d’Italia: Petrov nyerte a szakaszt Cataldo és Sastre előtt (She)
Az Olasz kerékpáros körverseny (Giro d’Italia) tizenegyedik, Lucera és L’Aquila közötti 256 kilométeres szakaszát Jevgenyij Petrov nyerte meg. A győztes 6.28:29 óra alatt teljesítette a távot. A második helyen Dario Cataldo, a harmadikon Carlos Sastre érkezett be.

Keresés