2010. május 19. szerda

máj. 19
4:57
Máris? Meredeken zuhan a jobboldali miniszterelnök népszerűsége! (168 Óra Online)
Tovább zuhant Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök és kormánya népszerűsége: egy közvélemény-kutatás szerint az olaszok mindössze 41 százaléka gondolja úgy, hogy Berlusconi jó munkát végez. Tavaly májusban Olaszország lakosságának még 53 százaléka vélte úgy, hogy Berlusconi megfelelően irányítja az országot. Az IPR kutatóintézet közvélemény-kutatásában idén részt vevők 35 százaléka szavazott…
máj. 19
6:27
Így támogatják a fiatalokat (Kitekintő)
A fiatalok közötti munkanélküliség aránya megközelítőleg kétszerese a teljes munkavállaló népességnél mért aránynál, amiben jelentős szerepet játszik a gazdasági válság.
máj. 19
6:42
Tálib támadás egy NATO-támaszpont ellen (Infostart)
Tálib fegyveresek támadást indítottak a NATO-vezetésű nemzetközi erők Észak-Afganisztánban lévő bagrami támaszpontja ellen szerdára virradóra - közölte a NATO, hozzáfűzve, hogy öt katonája megsebesült.
máj. 19
6:45
Merkel a válság szorításában (Kripto Akadémia)
A nemzetközi pénzügyi válság a német kormányra is hatással volt. Különösen a kancellár pozícióját rendítette meg a Görögország megsegítése kapcsán tanúsított következetlen magatartása, ami tovább gyengítette a keresztény-liberális koalíció belső vitái következtében amúgy is vitatott pozícióját.
máj. 19
6:47
Obama vizsgálja a katasztrófát (Kripto Akadémia)
Független vizsgálóbizottságot állít fel Barack Obama, hogy feltárják, mi vezetett a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófához, s kiket terhel a felelősség a súlyos környezetszennyezést okozó balesetért.
máj. 19
6:49
Tíz hónap után ismét Párizsban (Kripto Akadémia)
Bernard Kouchner francia külügyminiszter volt vasárnap délután a kalauza az Élysée-palotában a huszonnégy éves Clotilde Reissnek, akit alig néhány órával repülőgépének leszállása után Nicolas Sarkozy elnök fogadott. Ahhoz képest, hogy a párizsi diplomácia hónapokig fáradozott a leány kiszabadításán, az audiencia alig húsz percet tartott, és az államfő néhány banális mondaton túl nem is…
máj. 19
7:03
Egymást zárják ki a pályázatokból (Kitekintő)
Alapvető problémák vannak az Európai Unió kulturális forrásainak lehívásával kapcsolatban, legalábbis keleten.
máj. 19
7:03
Újabb véres merénylet Kabulban (Kripto Akadémia)
Legalább 19 személy meghalt és 52 megsebesült az idei év legsúlyosabb NATO-ellenes merényletében, Kabulban. Az öngyilkos akciót a parlament és más kormányzati épületek közelében hajtották végre.
máj. 19
7:36
Lángokban áll Bangkok belvárosa (Infostart)
Lángokban áll a bangkoki tőzsde épülete és a thaiföldi főváros több bevásárló központja is - közölte a tűzoltóság szerdán, nem sokkal azután, hogy a hadsereg visszafoglalta a vörösinges tüntetők által hat hete megszállva tartott belvárosi negyedet. A katonák páncélosok fedezetében hatoltak be a táborba, legalább öt ember, köztük egy olasz újságíró életét vesztette, többen megsebesültek. A tüntetők…
máj. 19
7:57
Irán-ellenes szankciókat akar az USA (Metropol)
Az Egyesült Államok beterjesztette kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában azt a többi állandó tag által támogatott határozattervezetet, amely új, a korábbiaknál keményebb szankciókat helyez kilátásba Irán ellen.
máj. 19
7:59
Megkezdődött az ostrom Bangkokban (Metropol)
A katonák megkezdték szerda reggel a Bangkok központjában táborozó tüntetők elleni támadást, egy felüljáróról tüzet nyitottak a vörösingesekre, majd a thaiföldi a védelmi miniszter bejelentette az ostrom megindítását.
máj. 19
8:16
A siker felé robog Magyarország? (Kitekintő)
A Kitekintő Iván Gábor uniós nagykövettel beszélgetett a magyar elnökségi felkészülés menetrendjéről és kihívásairól, valamint a trió elnökség lehetőségeiről és buktatóiról.
máj. 19
8:16
Szópárbaj Fico és Orbán között (Kripto Akadémia)
Pozsony felszólította Budapestet, hogy haladéktalanul kezdjenek párbeszédet a szomszédos országbeli magyarok kettős állampolgárságát érintő törvényjavaslatról - jelentette be a szlovák nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után Robert Fico. Orbán Viktor leendő kormányfő erre azt közölte, a szlovák választáson induló nemzeti pártok folyamatosan provokálják és provokálni is fogják Magyarországot, "mi…
máj. 19
8:33
Irán-ellenes tervezetet nyújtott be az ENSZ BT-ben az USA (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok beterjesztette kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában azt a többi állandó tag által támogatott határozattervezetet, amely új, a korábbiaknál keményebb szankciókat helyez kilátásba Irán ellen.
máj. 19
8:51
Fico Orbán szolgája (Kitekintő)
Nem kell sok idő, hogy a Smer és Lajčák mozgósítsa nemzetközi partnereit, s akkorára nőjön a füst az erőtlen lángocska fölött, hogy az több hónapra elfedje a Fidesz gazdaságpolitikai etüdjét.
máj. 19
9:09
Durva! Saját férje agyonszúrta, mert nem akart prosti lenni (Kitekintő)
Saját férje szúrt le egy 25 éves nőt, miután az elhagyta azzal a szándékkal, hogy lemond a prostitúcióról is.
máj. 19
9:27
Hokis bojkott a média ellen (Kitekintő)
Sérelmezték, hogy dohányzáson kapták az orosz válogatott néhány tagját.
máj. 19
9:27
Kettős állampolgárság - a román szociáldemokratákat "nem zavarja" (Kripto Akadémia)
A román Szociáldemokrata Párt (PSD) nem ellenzi a magyar állampolgárság megadását a határon túli magyaroknak - írta szerdai számában a Gandul című napilap.
máj. 19
10:03
Veszélyben az angol vb-rendezés (Kitekintő)
Komoly károkat okoz az angol vb-rendezési törekvéseknek, hogy az ország labdarúgó szövetségének elnöke bundázással vádolta Spanyolországot egy kiszivárogtatott magánbeszélgetés szerint.
máj. 19
10:03
Megadta magát a tüntetők négy vezetője Bangkokban (Metropol)
Megadta magát a thaiföldi tüntetők négy vezetője szerdán, és hazatérésre szólította híveit. A thai televíziók rendőrségi őrizetben mutatták a vörösinges vezetőket néhány órával azután, hogy a hadsereg fegyveres akciót indított Bangkok hetek óta tüntetők által megszállt belvárosi negyedének megtisztítására.
máj. 19
10:05
Tálibok támadnak NATO-támaszpontot (Metropol)
Tálib fegyveresek támadást indítottak a NATO-vezetésű nemzetközi erők (ISAF) Észak-Afganisztánban lévő bagrami támaszpontja ellen szerdára virradóra - közölte a NATO, hozzáfűzve, hogy öt katonája megsebesült.
máj. 19
10:21
Ezt is rákényszerítik a magyarokra? (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy francia elnök öklével az asztalra csapva fenyegetőzött az európai vezetők múlt pénteki spanyolországi találkozóján, hogy megszünteti Franciaországban az euró használatát.
máj. 19
10:23
Döbbenet! Nemi betegséggel fertőzte meg párját az énekesnő (Kitekintő)
Nadja Benaiss, a német No Angels lányzenekar énekesnőjének bíróság előtt kell felelnie azért, hogy évekkel ezelőtt megfertőzte HIV vírussal egykori párját 2000 és 2004 között - adta hírül a DPA hírügynökség.
máj. 19
10:39
Kétszeres gyilkost fogtak (Kitekintő)
A nagykikindai rendőrség bűnügyi nyomozói letartóztatták az 52 éves, nagykikindai illetőségű Steva Miladinovićot, minősített gyilkosság és gyilkosság alapos gyanújával.
máj. 19
10:51
Feltámadnak a benzinzabáló autók (Napi)
máj. 19
10:57
Kiskapu kaptak a britek (Kitekintő)
Elfogadták az uniós pénzügyminiszterek kedden az úgynevezett alternatív befektetési alapok szabályozására vonatkozó tanácsi álláspontot, nyitva hagyva egyúttal a kaput a piac 80 százalékának otthont adó Nagy-Britannia aggályainak figyelembe vétele előtt az Európai Parlamenttel az irányelvről folytatandó alkudozásokon.
máj. 19
10:57
NATO támaszpontot támadtak meg tálibok (Kripto Akadémia)
Tálib fegyveresek támadást indítottak a NATO-vezetésű nemzetközi erők (ISAF) Észak-Afganisztánban lévő bagrami támaszpontja ellen szerdára virradóra - közölte a NATO, hozzáfűzve, hogy öt katonája megsebesült.
máj. 19
11:15
Nem utasíthatják ki a terroristagyanús pakisztániakat (Kitekintő)
Megmenekült a deportálástól két terrorizmussal vádolt pakisztáni diák, mert egy brit bíróság ítélete szerint hazájukban kínzás, vagy halál várt volna rájuk.
máj. 19
11:15
Egyetértés uralkodik az ENSZ-ben az iráni kérdés kapcsán (Kripto Akadémia)
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megerősítette, hogy a hatok között egyetértés van az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) Iránnal kapcsolatos új határozat-tervezetének kérdésében - jelentette be az orosz külügyminisztérium közleményében szerdán.
máj. 19
11:27
Piros évet vár a HP (Napi)
máj. 19
11:33
Óriási mértékű elbocsátás a gyógyszeripari cégnél (Kitekintő)
Óriási mértékű elbocsátást jelentett be a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari szereplője a minap. Az amerikai Pfizer által kiadott közlemény szerint a társaság a következő öt évben 6 ezer dolgozójától válik meg, azaz a teljes munkaerő-állomány 18%-át építi le.
máj. 19
11:33
Idegenek is voltak a lengyel kormánygép pilótafülkéjében (Metropol)
A személyzethez nem tartozó idegenek is voltak a lengyel kormánygép pilótafülkéjében, mielőtt az a lengyel elnökkel, hitvesével és más magas rangú utasokkal a fedélzetén április 10-én lezuhant volna Szmolenszknél - közölte szerdán Moszkvában az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) elnöke, aki hangsúlyozta, hogy nem volt sem terrorcselekmény, sem robbanás, sem tűz a szerencsétlenül járt gép…
máj. 19
11:51
Milyen nyelven gondolkodik a szlovák oktatási miniszter? (Kitekintő)
Az MKP visszautasítja Ján Mikolaj oktatási miniszter ama kijelentéseit, amelyeket az idei érettségi vizsgák értékelése kapcsán hozzánemértő és sértő módon a magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai címére tett.
máj. 19
11:51
Lángokban áll a bangkoki tőzsde és több pláza (Metropol)
Lángokban áll a bangkoki tőzsde épülete és a thaiföldi főváros több bevásárló központja is - közölte a tűzoltóság szerdán, nem sokkal azután, hogy a hadsereg visszafoglalta a vörösinges tüntetők által hat hete megszállva tartott belvárosi negyedet.
máj. 19
11:51
Lepattintották a szlovák kérést Brüsszelben (Kripto Akadémia)
Az Európai Néppárt (EPP) elnökének nincs közlendője azzal a hozzá intézett szlovák kereszténydemokrata kéréssel kapcsolatban, hogy szervezzen az EPP keretein belül kerekasztal-megbeszélést az állampolgárságról szóló magyar törvény tervezett módosításáról - utasította vissza az MTI tudósítójának érdeklődését szerdán Wilfried Martens EPP-elnök szóvivője.
máj. 19
12:09
Dunaszerdahelyről Csíksomlyóig gyalogosan (Kitekintő)
Már Székelyföldön van az a felvidéki zarándok testvérpár, akik arra vállalkoztak, hogy a csallóközi Dunaszerdahelyről, egy hónap alatt gyalog teszik meg az utat a magyarság legnagyobb búcsújáró helyére, Csíksomlyóra.
máj. 19
12:09
Hodorkovszkij beszüntette éhségsztrájkját (Metropol)
Mihail Hodorkovszkij, a Yukos (Jukosz) volt főrészvényese szerdán beszüntette kedden meghirdetett éhségsztrájkját - jelentette be Oroszország egykor leggazdagabb embere a bíróságon szerdán.
máj. 19
12:09
Lengyel légikatasztrófa: ki volt még a pilótafülkében? (Kripto Akadémia)
A személyzethez nem tartozó idegenek is voltak a lengyel kormánygép pilótafülkéjében, mielőtt az a lengyel elnökkel, hitvesével és más magas rangú utasokkal a fedélzetén április 10-én lezuhant volna Szmolenszknél - közölte szerdán Moszkvában az Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) elnöke.
máj. 19
12:11
Itt valaki a revansra gondol - mi történik Magyarországon? (Kripto Akadémia)
Szól a "retroriadó" - írta a Die Presse című osztrák napilap szerdai számában megjelent, Magyarországgal foglalkozó vendégkommentár.
máj. 19
12:21
Kettős állampolgárság: Pozsony kormányfői találkozót kezdeményez (Infostart)
Magyar-szlovák kormányfői találkozót kezdeményezett szerdán Szlovákia a magyarországi kettős állampolgársági törvénytervezet miatt - jelentette be Robert Fico, miniszterelnök a kormány ülése után szerdán Pozsonyban.
máj. 19
12:27
Újabb halálos áldozat Lengyelországban (Metropol)
Negyven éve a legmagasabb, csaknem 10 méteres a Visztula szintje Krakkóban, de szerda reggel megkezdődött az árhullám lassú visszahúzódása - közölte Jacek Majchrowski, a dél-lengyelországi vajdasági székváros polgármestere.
máj. 19
12:27
Luxusvillákban élnek szociális segélyből (168 Óra Online)
A Dolj megyei Sadova község lakosainak negyede úgy él luxuskörülmények között, hogy közben szociális támogatást kap az államtól, írja a Click román napilap internetes kiadására hivatkozva a . A nyolcezernyi lakos közül kétezren élnek segélyből, bár a település minden utcájára jut a villákból és limuzinokból.
máj. 19
12:45
Kínába viszik a székelyföldi fát (Kitekintő)
Hetente több mint kétszáz tonna, körülbelül tíz teherautónyi feldolgozatlan rönkfát szállítanak Háromszékről Kínába.
máj. 19
12:45
Tüntetnek a megszorítások ellen Bukarestben (Kripto Akadémia)
A román rendfenntartó erők adatai szerint mintegy 30 ezren tüntetnek Bukarestben szerda délelőtt a kormánypalota előtti téren, a román kormány megszorító intézkedései ellen tiltakozva.
máj. 19
13:03
Hihetetlen! Újságírókat vertek meg, mert magyarul beszéltek (Kitekintő)
Szombaton hajnali négy óra körül hat marosvásárhelyi fiatalt bántalmaztak zömében berecki ittas fiatalok.
máj. 19
13:03
New York-i merényletkísérlet - Pakisztánban tárgyal a CIA (Kripto Akadémia)
Iszlámábádban tárgyal a pakisztáni hatóságokkal Barack Obama amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója és az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója a New York-i Times Square-en elkövetett merényletkísérlet ügyében - közölte szerdán az Egyesült Államok iszlámábádi nagykövetsége.
máj. 19
13:21
Tüntetések és átszervezések: bepipult Putyin (Kitekintő)
Putyin videókonferencián keményen kiosztotta a bánya vezetőit. A baleset kapcsán elhanyagolt társadalmi feszültségek kerültek napvilágra tüntetések formájában, kommandósokat is be kellett vetni.
máj. 19
13:23
Végre egy jó hír! Új családtaggal bővül a sztárcsalád (Kitekintő)
John Travolta és felesége, Kelly Preston kijelentette, hogy új családtaggal bővül a családjuk.
máj. 19
13:39
Eddig hetvenezren adakoztak (Metropol)
Két nap alatt több mint hetvenezren juttatták el adományaikat a májusi viharok és az árvíz áldozatainak a Nemzeti Segélyvonalon keresztül - olvasható a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány által az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményben.
máj. 19
13:39
Megkésett jogszabály - megszavazták az átvilágítási törvényt (Kripto Akadémia)
Megszavazta szerdán a román képviselőház az átvilágítási törvényt, amely megtiltja a volt kommunista vezetőknek, hogy a következő öt évben állami tisztségeket töltsenek be.

Keresés