2010. május 10. hétfő

máj. 10
5:51
Brit választások: véget ért a konzervatív-liberális egyeztetés (168 Óra Online)
Konkrét eredmények bejelentése nélkül ért véget vasárnap este az első hivatalos egyeztető tárgyalás a brit Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták magas rangú képviselői között a kormányzati együttműködés lehetséges módjairól és feltételeiről - írja a MTI.
máj. 10
6:15
500 milliárd eurós mentőcsomag az euró védelmében (Infostart)
Üdvözölték az euróövezet stabilitása védelmében elfogadott uniós mentőcsomagot a hét legfejlettebb ipari ország pénzügyi vezetői. A G7 csoport pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei támogatják, hogy az Európai Unió fenntartható útra kívánja terelni a költségvetést, és úgy döntött, elfogadja a Nemzetközi Valutaalap segítségét. Németország, Kanada, az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-…
máj. 10
6:39
Az állam fizessen a mesterséges megtermékenyítésért? (Kitekintő)
Az országban már duplájára emelkedett azon nők száma, akik negyven,- vagy ötvenévesen szeretnének gyermeket. Ez azonban nemcsak veszélyes, de kifejezetten drága is lehet.
máj. 10
6:45
Légtérzárlatok Európában (Kripto Akadémia)
Légi forgalmi korlátozásokat vezettek be vasárnap Európa számos körzetében az újabb izlandi vulkáni hamufelhő miatt.
máj. 10
6:47
Közvetítő által tárgyalnak az izraeliek és a palesztinok (Kripto Akadémia)
Miután több héten át tárgyalt palesztin és izraeli vezetőkkel - és miután szombaton a Palesztin Felszabadító Szervezet (PFSZ) is rábólintott - George Mitchell amerikai közvetítőnek sikerült elérnie, hogy mindkét fél elfogadja a "közvetett béketárgyalások" elvét.
máj. 10
6:49
Anyák tanulnak gyerekük iskolájában (Kripto Akadémia)
Milyen problémákat okoz az, ha a népesség kisebbik része egészen más kulturális normák szerint viselkedik, mint a vele együtt élő többség? Hogyan birkóznak meg az iskolák azzal a helyzettel, hogy migrációs hátterű tanulóik egy része nem vagy csak tökéletlenül beszéli az iskola oktatási nyelvét, vagy azzal, hogy a kisebbségekhez tartozó gyerekek a családjuktól nem kapnak sem motivációt, sem…
máj. 10
6:51
Iránról és Szomáliáról tanácskoznak az uniós külügyminiszterek Brüsszelben (Infostart)
Iránról és Szomáliáról tanácskoznak az uniós külügyminiszterek Brüsszelben. A találkozón emellett előkészítik az európai közösség és Oroszország közötti csúcstalálkozót, valamint áttekintik az unió és a stratégiai partnerek közötti viszonyrendszert is.
máj. 10
6:53
Elnököt választanak a Fülöp-szigeteken (Infostart)
Elnököt választanak a Fülöp-szigeteken. A három jelölt közül a köztiszteletben álló politikai dinasztia örököse, az 50 éves Benigno Aquino a legesélyesebb a posztra.
máj. 10
7:33
Mégis inkább egy állam? (Kitekintő)
Az izraeli házelnök a békés rendezés jövőbeli alternatívájáról nyilatkozott.
máj. 10
7:39
Nagy kormánypárti bukta: oda a többség (168 Óra Online)
Németország legnagyobb, 18 millió lakosú tartományában, Északrajna-Vesztfáliában a vasárnapi helyi választásokon súlyos vereséget szenvedett a szövetségi kormányt alkotó két párt, a CDU és az FDP. Az eredmény komoly figyelmeztető Angela Merkel kancellár ősz óta működő koalíciójának, súlyos gyakorlati következményekkel: az erőviszonyok módosulása miatt a két kormányzó párt elveszíti többségét a…
máj. 10
7:51
Mi lesz a nézőkkel? Távozni akar a népszerű sorozat sztárja? (Kitekintő)
Olyan hírek láttak napvilágot az amerikai médiában, hogy a Grace klinika című sorozatból távozik a főszereplő, Ellen Pompeo, Meredith Grey alakítója.
máj. 10
8:09
Így menthetik meg az eurót? (Kitekintő)
A kelet- és közép-európai országok gyors felvétele az eurózónába az egységes valutát és az EU egészét egyaránt erősítené – véli a Bertelsmann Alapítvány legújabb tanulmánya.
máj. 10
8:12
Merkelt büntették a választók a görögök miatt (Metropol)
Leváltották választók a konzervatív-liberális koalíciót az észak-rajna-vesztfáliai tartományi parlamenti választásokon vasárnap, de késő éjszakáig még nem dőlt el, hogy milyen kormány alakulhat a helyi törvényhozásban.
máj. 10
8:27
Óriási sikertörténet lehet a jobboldali kormány politikája (Kitekintő)
Izrael külügyminisztere és a Moszad is Afrikában próbálja bebiztosítani az ország biztonságát. A zsidó állam számára ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy mi folyik a fekete kontinens szarván.
máj. 10
8:57
Bagdadban 7 katonát és rendőr lőttek le hangtompítós fegyverekkel felszerelt lázadók (Infostart)
Bagdadban 7 katonát és rendőr lőttek le hangtompítós fegyverekkel felszerelt lázadók, akik csaknem egyidőben összesen 6 ellenőrző pontot támadtak meg.
máj. 10
8:59
Tömegsírra bukkantak Szerbia déli részén (Infostart)
Szerbia déli részén tömegsírra bukkantak, amely mintegy 250 ember földi maradványát rejti.
máj. 10
9:03
Szörnyű tragédia a kisvárosi utcán (Kitekintő)
Tragikus közlekedési baleset történt pénteken 17:15-kor a szlovákiai Malacka mellett. A járási központba vezető úton négy autó ütközött össze, egyelőre ismeretlen körülmények között.
máj. 10
9:05
Gigantikus csomag mentheti meg Európát (Kitekintő)
Szükség esetén akár a 750 milliárd eurót is elérheti annak a stabilizációs mechanizmusnak a végösszege, amelyről hétfő virradóra állapodtak meg az euróövezet védelmében az Európai Unió tagállamainak pénzügyminiszterei.
máj. 10
9:27
Patthelyzet Észak-Rajna-Vesztfáliában (Kripto Akadémia)
Teljes a bizonytalanság a hétvégi parlamenti választások után Észak-Rajna-Vesztfáliában, mivel a konzervatív-liberális koalíció veresége ellenére sem lehet tudni, hogy milyen kormány alakulhat Németország legnépesebb tartományában.
máj. 10
9:39
Mégis kell az orosz gyerek? (Kitekintő)
Már az orosz parlament tárgyalja, örökbefogadhat-e orosz kisgyermeket amerikai szülő, azok után, hogy a múlt hónapban Torry Ann Hansen nyolc hónap után visszaküldte a kisfiút rossz magaviselete miatt.
máj. 10
9:57
Hivatalosan is férfi lett a híres énekesnő lánya (Kitekintő)
Chaz Bono lánynak született, Chasitynek hívták, s csütörtökön hivatalosan is férfi lett.
máj. 10
10:09
Újra próbálkozik a BP (Napi)
máj. 10
10:11
Osztrák cég nyit új bázist Magyarországon (Napi)
máj. 10
10:13
Gazdát cserél a világhírű luxusáruház (Napi)
máj. 10
10:15
500 milliárddal dúcolják alá az eurót (Kitekintő)
Az eurózóna pénzügyminiszterei vasárnap éjjel megállapodtak, 500 milliárd eurós garanciaalapot állítanak fel a piacok megnyugtatása érdekében. A gigantikus csomag hatalmas súlya elsősorban a német kormányra nehezedik majd, aki pénze egy része mellett a felsőházi többségét is elvesztette a hétvégén.
máj. 10
10:27
A jövőben bízik a Sony (Napi)
máj. 10
10:33
Nem lelkesednek az új energiapiaci javaslatért (Kitekintő)
Vegyes reakciókat váltott ki az európai energiapolitikát aktívan befolyásoló politikusokból Jacques Delors korábbi európai bizottsági elnök május 5-én bemutatott vitaanyaga, amelyben a legendás múltú eurokrata egy európai energiaközösség létrehozására szólítja fel a döntéshozókat.
máj. 10
10:51
Rémisztő jóslat: kihalhat az ország (Kitekintő)
A világ országai közül Japán rendelkezik az egyik legalacsonyabb termékenységi rátával, míg a szigetország lakóinak a legmagasabb a születéskor várható átlagos élettartama. Hogyan tartják fenn a szociális ellátórendszert?
máj. 10
10:53
Rejtélyes holttestet találtak a kollégium mellett (Kitekintő)
Egy 57 éves férfi holttestére bukkantak szombatra virradó éjszaka az óturai (Stará Turá) szakközépiskola kollégiuma közelében Szlovákiában.
máj. 10
11:03
Belehúzott a BMW (Napi)
máj. 10
11:09
Mire készül a leghíresebb befektető? (Kitekintő)
A híres befektetési guru, Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway továbbra is nettó eladója volt a Procter & Gamble részvényeknek, legalábbis az idei első három hónap során mindenképpen.
máj. 10
11:33
Merkel kudarca a hétvégi választás (Kripto Akadémia)
Az észak-rajna-vesztfáliai konzervatívok és közvetve a konzervatív-liberális német kormánykoalíció, személy szerint pedig Angela Merkel kancellár vereségről írtak a hétvégi tartományi választásokkal foglalkozó, hétfői kommentárjaikban a német lapok.
máj. 10
11:45
Újabb gázvezetéket terveznek az oroszok (Kitekintő)
Oroszország és Törökország jó úton járnak a stratégiai partnerré válás felé – mondta Dmitrij Medvegyev orosz elnök, aki holnap indul hivatalos látogatásra Ankarába
máj. 10
11:45
Merényletek az iraki fővárosban és környékén (Metropol)
Legkevesebb hatvan halottja és száznál is több sebesültje volt hétfőn merényletek sorozatának az iraki fővárosban, Bagdadban és környékén.
máj. 10
11:47
Bűnbanda ellen fog vallani a filmsztár (Kitekintő)
Orlando Bloom hétfőn, azaz május 10-én a Los Angeles-i bíróságon vallani fog azok ellen a fiatalok ellen, akik tavaly kirabolták Hollywood Hills-i házát.
máj. 10
12:03
Csökkentették az MTelekom célárát (Kitekintő)
Egy ma reggeli közlemény szerint a Bank of America-Merrill Lynch a korábbi 768 forintról 687 forintra csökkentette a Magyar Telekom papírokra megfogalmazott 12 hónapos célárát, miközben az ajánlás továbbra is semleges maradt.
máj. 10
12:09
Újabb konzervatív-liberális egyeztetés Londonban (Kripto Akadémia)
A két párt vezető politikusainak derűlátó, ám részletek nélküli nyilatkozataival folytatódott hétfőn Londonban a brit Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták egyeztető tárgyalássorozata a kormányzati együttműködés lehetőségéről.
máj. 10
12:27
Moszkva újra díszszemlével ünnepelt (Kripto Akadémia)
Moszkvával együtt összesen húsz oroszországi városban katonai díszszemlével emlékeztek meg vasárnap délelőtt a fasizmus felett aratott győzelem 65. évfordulójáról.
máj. 10
12:39
Egymásnak estek a szomszédos falvak fiataljai (Kitekintő)
Tömegverekedés tört ki két szomszédos falu lakossága között Dagesztánban – közölte a RIAN orosz hírügynökség.
máj. 10
12:39
Gyorsan halad a műtéten átesett spanyol király felépülése (Metropol)
"Teljesen kielégítő" János Károly spanyol király állapota, akin szombaton műtétet hajtottak végre, eltávolítottak egy jóindulatú csomót a tüdejéből. A 72 éves uralkodó vasárnap már kis időre elhagyta az ágyát, és néhány percig sétált
máj. 10
12:57
Tragédia! Nem vette észre a felé száguldó vonatot (Kitekintő)
Gyorsvonat ütött el egy 81 éves nőt szombaton délben az illava-klobusici (Ilava-Klobušice) vasútállomáson Szlovákiában.
máj. 10
13:09
Belassult a Suzuki (Napi)
máj. 10
13:12
A központi bank is küzd az euróért (Kitekintő)
Nem sokkal az európai uniós mega hitelcsomagról szóló bejelentést követően az Európai Központi Bank (EKB) is közleményben tudatta a tőkepiaci szereplőkkel, hogy interveniálni fog az eurózóna állam- és vállalati kötvények piacán annak érdekében, hogy megállítsa a zónát érintő adósságválság további terjedését.
máj. 10
13:30
Óriási pofonba futhat bele a kormány (Kitekintő)
Negyvenéves határvitára tett pontot Norvégia és Oroszország az északi sarkkörön túl, a Barents-tengeren. Az egyezmény komoly előrelépést jelent a terület alatt elterülő gáz- és olajmezők feltárásnak megkezdésében, a zöldek azonban aggódnak.
máj. 10
13:32
Munkát szereztek a rasszista plakáton szereplő romának (Kitekintő)
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) munkát szerzett annak a romának, aki rasszista óriásplakátjukon szerepel.
máj. 10
13:33
Vita a nagyváradi magyar utcanevek miatt (Metropol)
Heves vita tárgyává vált a nagyváradi utcanévtáblák magyar nyelvre fordított változata az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Bihar megyei szervezete között.
máj. 10
13:45
Már nincs káosz Európában a vulkán miatt (Infostart)
Rendeltetésszerűen működni tudott hétfőn valamennyi repülőtér Európában, de a légkörben található vulkáni hamu miatt az amerikai kontinensre tartó, illetve onnan érkező járatok egy részét törölni kellett vagy jelentősen módosítani útvonalukat - jelentette a légtér ellenőrzésével foglalkozó nemzetközi szervezet, az Eurocontrol Brüsszelben.
máj. 10
13:48
Válással fenyeget az ismert színésznő férje! (Kitekintő)
Cate Blanchett csupán krémekkel őrizheti meg a fiatalságát, a plasztikai műtétekről csak álmodozhat. Ennek az az oka, hogy a színésznő forgatókönyvíró férje kijelentette, hogyha plasztikai beavatkozásnak veti alá magát, akkor beadja a válókeresetet.
máj. 10
14:06
A Barátság kőolajvezeték a legveszélyesebb a Csallóközre (Kitekintő)
Miklós László, az MKP parlamenti képviselője azt állítja, hogy a Szlovákia és Ausztria közötti, a Csallóközön át megépítendő kőolajvezetéknél is jobban veszélyezteti az ivóvízkészletet a régi Barátság kőolajvezeték.
máj. 10
14:09
Bányarobbanás Szibériában (Metropol)
Harmincra nőtt a szibériai a szibériai Kemerovói megye egyik szénbányájában történt metánrobbanások halálos áldozatainak száma, miután megtalálták a mélyben rekedt bányamentők közül tizenhétnek a holttestét.

Keresés