2010. május 8. szombat

máj. 8
5:45
Slota: Fegyveres konfliktus kezdete a kettős állampolgárság (168 Óra Online)
A magyar kettős állampolgárság kinyilvánítása fegyveres konfliktus kezdete lenne Magyarországgal - jelentette ki Ján Slota azon a pénteki konferencián, amelyen a Szlovák Nemzeti Párt választási programját ismertették.
máj. 8
6:03
Brown és Cameron is a liberálisokat csábítja (Kripto Akadémia)
Kormányalakítási tárgyalásokra tett javaslatot pénteken a brit Munkáspárt és a konzervatívok vezetője is a Liberális Demokratáknak, miután egyértelművé vált, hogy az előző napi parlamenti választások nyomán - csaknem négy évtized óta első ízben - egyik nagy brit parlamenti pártnak sem lesz meg az önálló kormányalakításhoz szükséges abszolút többsége a londoni alsóházban.
máj. 8
6:05
Ma döntenek a palesztinok a közvetett tárgyalásokról (Kripto Akadémia)
George Mitchell amerikai közvetítő tegnap Jeruzsálemben ismét találkozott Simon Peresz izraeli államelnökkel, majd Rámalláhban Mahmúd Abbász palesztin elnökkel és a közvetett palesztin-izraeli tárgyalásokról beszélt velük.
máj. 8
6:07
Két ajánlat a liberális demokratáknak (Kripto Akadémia)
Patthelyzet alakult ki a csütörtöki brit parlamenti választások után: egyik párt sem szerzett abszolút többséget. Hosszúra nyúlt a választás éjszakája, csak péntek késő délutánra tették közzé a mandátumok tényleges megoszlását. A londoni Big Ben oldalára a csütörtöki urnazárás után kivetített exitpoll-eredmények már előrejelezték: egyik párt sem kapott világos felhatalmazást a választóktól.
máj. 8
6:09
Neandervölgyiek vére is van bennünk (Kripto Akadémia)
Megfejtették fajunk evolúciójának egyik legérdekesebb kérdését: a mai ember örökítőanyagában ugyanis megtalálták a neandervölgyiek genetikai nyomait. A két fajta embertípus tehát közösült egymással és termékeny utódaik is születtek.
máj. 8
6:21
Konzervatív-liberális kormányzás következhet? (Infostart)
Hosszú távon stabil kormányt csak a választásokon legtöbb mandátumot szerzett konzervatív párt és a harmadik helyen szereplő liberálisok közötti egyezség eredményezne Nagy-Britanniában - mondta az InfoRádiónak Heckenast László, a BBC egykori, Londonban élő újságírója.
máj. 8
7:15
Kikéri magának a gyanúsítgatásokat (Kripto Akadémia)
Lindsay Lohant felháborítja, hogy a bulvársajtó állandóan az ő önpusztító életmódjával van elfoglalva.
máj. 8
7:39
Intelem a szlovákiai magyarságnak: ne szórják szét a szavazatokat! (Kitekintő)
Pénzszagra gyűl az éji janicsár. Találóan így lehetne összefoglalni Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének dunaszerdahelyi találkozón elmondott gondolatait.
máj. 8
8:27
Kapunk egy esélyt: Magyarország világpolitikai tényező lehet (168 Óra Online)
A magyar EU elnökségnek fontos feladata lesz, hogy segítsen közelíteni Oroszországot az EU-hoz, hiszen egy csak nyersanyagaiból élő állam, ha nem sikerül felzárkóznia a fejlettebb európai országokhoz, óriási biztonsági kockázatot jelenthet. Erről beszélt a német gazdaság egyik kulcsembere Budapesten. Klaus Mangold a Daimler-Benz konszern egyik vezérigazgatója volt, jelenleg a Német Gazdaság Keleti…
máj. 8
8:45
Ismét bekavar a vulkán (Kripto Akadémia)
Az izlandi vulkánkitörés nyomán keletkezett hamufelhő miatt szombaton zárva marad három északnyugat-spanyolországi légi kikötő - közölték péntek éjszaka a spanyol légügyi hatóságok.
máj. 8
8:47
Egy tucatnyi kalózt fogott el egy holland hadihajó (Kripto Akadémia)
Egy tucatnyi kalózt fogott el a Szomália partjainál az Európai Unió haditengerészetének (EU NAVFOR) egyik hajója.
máj. 8
8:51
Klajpedában betiltották a Győzelem napi felvonulást (Kitekintő)
A bíróság szerint az ünneplők negatív reakciót válthatnak ki a társadalomban
máj. 8
9:03
Konzervatív, liberális - két jó barát? (Kripto Akadémia)
Megkezdődtek az előzetes tárgyalások a brit Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták között a kormányalakítás lehetőségeiről.
máj. 8
9:21
Istentisztelet kutyáknak (Metropol)
Kutyáknak tervez istentiszteletet tartani minden hónap 3. vasárnapján az Egyesült Államokban egy egyház.
máj. 8
9:39
Kalózokat fogtak el Szomália partjainál (Metropol)
Egy tucatnyi kalózt fogott el a Szomália partjainál az Európai Unió haditengerészetének (EU NAVFOR) egyik hajója.
máj. 8
9:41
Fegyveres támadások, tüntetések a thai fővárosban (Metropol)
Fegyveres támadásokat követtek el ismeretlen tettesek szombatra virradó éjjel a kormányellenes tüntetésektől feszült thaiföldi fővárosban. A merényletekben életét vesztette két rendőr és legalább hét ember megsebesült.
máj. 8
9:45
Botrány! Részeg férfi ütötte a szociáldemokraták egyik vezérét (Kitekintő)
Csehországban továbbra sincs nyugalom a választási pártrendezvényeken, szerdán egy ittas férfi ököllel megütötte a szociáldemokraták egyik elnökhelyettesét. Bohuslav Sobotkát kórházba kellett szállítani. A kampány egyre durvább fordulatokat vesz.
máj. 8
9:57
Tárgyalnak a brit a konzervatívok és a liberálisok (Metropol)
Megkezdődtek az előzetes tárgyalások a brit Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták között a kormányalakítás lehetőségeiről.
máj. 8
9:59
Tizenegy év után felbukkant a "meggyilkolt" szomszéd (Metropol)
Tizenegy évvel állítólagos meggyilkolása után felbukkant tökéletes egészségben egy férfi Kínában. Vélt gyilkosa - a szomszédja - közben börtönben sínylődött.
máj. 8
10:03
Németh: az autonómia a megoldás (Kitekintő)
Az autonómia megteremtésével lehet elérni a Kárpát-medence hosszú távú stabilitását - mondta a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke.
máj. 8
10:33
Halálos áradások Tádzsikisztánban (Metropol)
Tizenhatra emelkedett szombatra a Tádzsikisztáni áradások halálos áldozatainak száma, s a mentőalakulatok továbbra is több mint 40 eltűnt ember után kutatnak.
máj. 8
10:35
Súlyos balesetet okozott Stohl (Metropol)
A szombat hajnali autóbaleset szemtanúi, résztvevői szerint Stohl András színész-műsorvezető vezette azt az autót, amely a frontális ütközést okozta. A színészt, meghallgatása után hazaengedték a rendőrségről. Stohl sajnálja és szégyelli magát, és lemondta egy őszre tervezett zenei tehetségkutató vezetését.
máj. 8
10:51
Metángáz-buborék okozta a robbanást az olajplatformon (Kripto Akadémia)
A mélytengeri olajkútból kiszabadult metángáz-buborék okozta a British Petroleum (BP) által üzemeltetett olajplatformon a robbanást, amely következtében a létesítmény elsüllyedt a Mexikói-öbölben - közölték platformon alkalmazott olajipari munkások az BP által lefolytatott belső vizsgálat során.
máj. 8
10:57
"Tisztességes" elnökség a legnehezebb időkben? (Kitekintő)
Bár a gazdasági válság önmagában is elegendő teher, a görög gazdaság összeomlása tovább nehezíti a magyar EU-elnökségi félév munkáját. A Fidesz szerint a lényeg, hogy „tisztességesen” végre tudjuk hajtani a feladatokat, melyek irányáról az új vezetés mellett is folyamatosság rajzolódik ki.
máj. 8
11:09
Nem bírja a kritikát Chávez? (Kripto Akadémia)
Sikkasztás és hivatali visszaélés miatt hét év és 11 hónap szabadságvesztésre ítélték a venezuelai elnök ellenlábasát és bírálóját, Raúl Baduel volt védelmi minisztert.
máj. 8
11:27
Rakétákat tesztel Pakisztán (Kripto Akadémia)
Pakisztán sikeres kísérletet hajtott végre szombaton két, atomtöltet hordozására is alkalmas, rövid hatótávolságú rakétával - közölte a hadsereg.
máj. 8
11:45
"Adjatok nekem öt évet, és nem fogtok ráismerni az országra!" (168 Óra Online)
Hatvanöt éve, 1945 május 9-én Európában véget ért a második világháború. BOKOR LÁSZLÓ írása.
máj. 8
12:03
Drogkereskedőket akasztottak fel Iránban (Metropol)
Teheránban kivégeztek szombaton hat, kábítószer-kereskedelem vádjával elítélt embert. Az akasztásokkal - amelyeket ezúttal egy börtön falai között hajtottak végre - 56-ra emelkedett az országban idén kivégzettek száma.
máj. 8
12:09
Betilthatják a génmanipulált élelmiszereket Romániában (Kitekintő)
Törvénytervezetet ad be 77 képviselő a genetikailag módosított élelmiszerek termesztésének romániai betiltására.
máj. 8
12:18
Spanyolországban már kilenc repülőtér bezárt a hamufelhő miatt (Infostart)
Kilenc észak-spanyolországi repülőteret zártak le a délutáni órákig az izlandi hamufelhő miatt.
máj. 8
12:36
Megkezdődött a liberálisok bonyolult belső egyeztetése (Infostart)
Megkezdődött szombaton a brit Liberális Demokraták hosszadalmasnak és bonyolultnak ígérkező belső egyeztetési folyamata arról, hogy a párt részt vegyen-e a következő brit kormány megalakításában a "döntetlennel" végződött brit parlamenti választások után.
máj. 8
12:57
A pápa elfogadta az augsburgi püspök lemondását (Metropol)
A főpapot, Walter Mixát azzal vádolják, hogy több mint húsz évvel ezelőtt fizikailag bántalmazott gyerekeket egy árvaházban.
máj. 8
12:57
Fegyveres támadások Bangkokban (Kripto Akadémia)
Fegyveres támadásokat követtek el ismeretlen tettesek szombatra virradó éjjel a kormányellenes tüntetésektől feszült thaiföldi fővárosban; a merényletekben életét vesztette két rendőr és legalább hét ember megsebesült.
máj. 8
12:59
Vulkánkitörés: kilenc repteret zártak le Spanyolországban (Kripto Akadémia)
Kilenc észak-spanyolországi repülőteret zártak le végül az izlandi vulkánból származó hamufelhő miatt szombaton.
máj. 8
13:12
A vulkáni hamu a Cannes-i filmfesztivált is "beterítheti" (Infostart)
További fennakadásokat okozott szombaton az ibériai légi közlekedésben az izlandi vulkánból származó hamufelhő terjedése, és estére már Franciaország déli része fölé várják a vulkáni hamut. Az izlandi vulkán a Cannes-i filmfesztivál közeledtével megzavarhatja a Cote d'Azur repülőtereinek forgalmát, és vele a jövő szerdán kezdődő nagyszabású eseményt.
máj. 8
13:21
Földcsuszamlás: 13 halott, 200 sebesült (Kitekintő)
Legalább 13-an haltak meg, csak Kuljab városában 200 lakóház dőlt össze
máj. 8
13:33
Örülnének a kettős állampolgárságnak Ukrajnában (Kripto Akadémia)
Az ukrajnai jogi helyzet ellenére üdvözlendő a magyar állampolgárság megadása az elszakított területeken élők számára - írta szombaton megjelent számának vezércikkében az ungvári Kárpáti Igaz Szó című lap.
máj. 8
13:39
Ismét napirenden a tálibokkal való megbékélés (Kitekintő)
Május végén Hamid Karzai több mint ezer afgán vezetővel ül tárgyalóasztalhoz, hogy a tálibokkal való megbékélés módjáról döntsenek.
máj. 8
13:51
Drogért akasztás jár (Kripto Akadémia)
Teheránban kivégeztek szombaton hat, kábítószer-kereskedelem vádjával elítélt embert - jelentették a helyi hírügynökségek.
máj. 8
13:53
Brit választások: megkezdődött a liberális egyeztetési folyamat (Kripto Akadémia)
Megkezdődött szombaton a brit Liberális Demokraták hosszadalmasnak és bonyolultnak ígérkező belső egyeztetési folyamata arról, hogy a párt részt vegyen-e a következő brit kormány megalakításában a "döntetlennel" végződött brit parlamenti választások után.
máj. 8
14:06
Eltávolítottak egy csomót a spanyol király tüdejéből (Infostart)
Műtétet hajtottak végre János Károly spanyol királyon szombat délelőtt, hogy eltávolítsanak egy csomót a tüdejéből - közölte a királyi ház.
máj. 8
14:08
Balázs Péter: a külhoni magyarok számára legyen könnyebb az állampolgárság megszerzése (Infostart)
Az igazán fontos külpolitikai kérdésekben megvolt a nemzeti egység az elmúlt időszakban - mondta a leköszönő kormány külügyminisztere az InfoRádió Aréna című műsorában. Balázs Péter arról is beszélt: egyetért azzal, hogy az azt igénylő, és a feltételeknek megfelelő külhoni magyarok számára könnyebbé tegyék a magyar állampolgárság megszerzését.
máj. 8
14:27
Magyar nőkkel kereskedő hálózatot lepleztek le Hollandiában (Metropol)
Prostituálásra szánt magyar nőkkel kereskedő hálózatot lepleztek le Hollandiában, és az ügyben kilenc embert letartóztattak a két országban - közölte szombaton az amszterdami ügyészség.
máj. 8
14:27
Le a zsidógyűlölettel! (Kripto Akadémia)
Angela Merkel a Süddeutsche Zeitung szombati számában, a második világháború befejeződésének 65. évfordulója kapcsán megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy az antiszemitizmus elleni harc az egész társadalmat érinti, még akkor is, ha az emberek túlnyomó többsége nem antiszemita.
máj. 8
14:51
Az évtized vadászgép-tendere! (Kitekintő)
Harminchat vadászbombázó beszerzése, több mint 800 milliárd forintos áron – erről szól Brazília évek óta halogatott F-X2 projektje, mellyel a dél-amerikai ország a légierejét kívánja modernizálni. Lula da Silva brazil elnök várhatóan májusban hozza meg a végső döntést az ügyben.
máj. 8
15:03
Magyar nőket adtak-vettek Hollandiában (Kripto Akadémia)
Prostituálásra szánt magyar nőkkel kereskedő hálózatot lepleztek le Hollandiában, és az ügyben kilenc embert letartóztattak a két országban - közölte szombaton az amszterdami ügyészség.
máj. 8
15:09
Jogászok asztalára kerülhet a klímamenekültek ügye (Kitekintő)
A klímaváltozás egyre érezhetőbb negatív hatásai egyre több embert kényszerítenek lakóhelyük elhagyására a világ szegényebb tájain.
máj. 8
15:19
Minden idők legerősebb katonai szövetsége (Infostart)
Minden idők legerősebb katonai szövetségének nevezte az Egyesült Államok és Oroszország együttműködését a második világháború idején az amerikai elnök.
máj. 8
15:36
Több tucat ember halt meg a tomboló viharokban (Infostart)
Negyvenhárom ember halt meg az India északi részén tomboló viharok miatt.
máj. 8
15:45
Arabok vennék meg a foci Aranycipőt (Kitekintő)
Oleg Szalenko három válogatottban is játszott, ő volt az első szovjet profi

Keresés