2010. május 7. péntek

máj. 7
5:48
Életbe lépnek a megszorítások - szavazott a görög parlament (Kripto Akadémia)
Megszavazta a megszorító intézkedéseket csütörtök délután a görög parlament.
máj. 7
5:50
Roppant szoros küzdelem a voksokért (Kripto Akadémia)
Lapzártánkkor a legutolsó felmérések azt mutatták, hogy a konzervatívok 35 százalékos, a Munkáspárt és a Liberális Demokraták pedig egyaránt 28 százalékos eredményre számíthatnak. Hivatalos végeredmény csak ma várható, az exit-poll adatokat csak lapzártánk után közölték. A várakozásoknak megfelelően minden idők egyik legszorosabb választása zajlott tegnap Nagy-Britanniában.
máj. 7
6:06
Ősszel jön a Dalai Láma (Kripto Akadémia)
Mint tegnap egy budapesti sajtótájékoztatón közölték, magyarországi buddhista szervezetek meghívására szeptember 17. és 20. között látogatást tesz hazánkban a tibeti buddhisták Nobel-békedíjas vallási és politikai vezetője, a Dalai Láma.
máj. 7
6:08
Atommentes Közel-Kelet a cél (Kripto Akadémia)
A minapi New-York-i atomkonferencia félsikere után Washington további, távlatosabb egyezményeket és eredményeket akar elérni.
máj. 7
6:10
Ügyészség vizsgálja a plakátokat (Kripto Akadémia)
Ján Slota (képünkön) Szlovák Nemzeti Pártja (SNS) parlamenti választási kampányplakátjai az emberi jogokat és a személyi méltóságot sértik, ezért az ügyészség tegnap vizsgálatot indított.
máj. 7
6:27
Nyertek a toryk - de nem biztos, hogy eléggé (Infostart)
A brit kormányzó Munkáspárt elvesztette a kormányzás jogát - közölte David Cameron, a Konzervatív Párt elnöke, miután exit poll-becslések arra engednek következteti, hogy pártja a legtöbb mandátumhoz jutott a parlamentben, jóllehet nem lesz meg az abszolút többsége. A BBC honlapján folyamatosan követik a számolás eredményét, de az arányok meglehetősen stabilak: a tory 36,6, a Munkáspárt 28,1, a…
máj. 7
6:30
Fico kérjen bocsánatot Malina Hedvigtől! (Kitekintő)
A Rózsa Hedvignek elnevezésű felhívás aláírói azt szeretnék, ha Robert Fico kormányfő Robert Kaliňák belügyminiszter és Ján Packa rendőrfőkapitány nevében is bocsánatot kérne a Nyitrán megvert magyar diáklánytól.
máj. 7
6:45
Torpedó okozta a robbanást az elsüllyedt dél-koreai hajón (Infostart)
Torpedó okozta a robbanást azon a dél-koreai hajón, amely március végén süllyedt el a Sárga-tengeren - a szöuli sajtó szerint erre a következtetésre jutottak az esetet vizsgáló szakértők.
máj. 7
7:15
Későn szülnek az amerikai nők (Kripto Akadémia)
Több 35 év fölötti nő vállalkozik a szülésre az Egyesült Államokban, mint ahány húsz év alatti.
máj. 7
7:17
Válás szélén a Sheen-házaspár (Kripto Akadémia)
Charlie Sheen és felesége már készíti a válási megállapodást, ha mégsem sikerülne elsimítani az ellentéteiket - tudta meg a TMZ hírportál.
máj. 7
7:24
Csáky: Szerbia és Románia megelőzte Szlovákiát (Kitekintő)
Megelőzi Szlovákiát a kisebbségi törvénykezés terén Románia és Szerbia - jelentette ki ma Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártja elnöke.
máj. 7
7:33
Feloszlatják a moldovai parlamentet? (Metropol)
Az alkotmány módosítását és a moldovai parlament feloszlatását javasolja a velencei bizottság elnöke, aki csütörtökön tárgyalt Chisinauban az egy éve tartó politikai patthelyzet rendezéséről.
máj. 7
7:33
Brit exit poll: konzervatív győzelem, abszolút többség nélkül (Kripto Akadémia)
A tizenhárom éve ellenzékben politizáló Konzervatív Párt nyerte a várható parlamenti mandátumok alapján a csütörtökön tartott nagy-britanniai parlamenti választásokat, de valószínűleg nem lesz meg az abszolút többsége - erre utal a BBC által péntek hajnalban közölt exit poll-becslés.
máj. 7
7:35
Új helyzet Nagy-Britanniában (Metropol)
Hivatalossá vált péntek délelőtt, hogy egyik párt sem szerzett abszolút többséget az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokon. Hasonló helyzetre csaknem négy évtizede nem volt példa.
máj. 7
8:09
Jó hírünk van a Vajdaságnak! (168 Óra Online)
Csáky: Szerbia megelőzte Szlovákiát a kisebbségi politikában - A kisebbségi politikát érintő kérdésekben Szerbia és Románia is megelőzte Szlovákiát – jelentette ki Csáky Pál MKP-elnök csütörtökön, miután Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével tárgyalt Pozsonyban.
máj. 7
8:18
Megkönnyebbülés a postánál - ismét nő a bevétel (Kitekintő)
A tavalyi évet záró közgyűlésen a részvénytársaság vezérigazgatója a vállalat eredményeit és jövőre vonatkozó stratégiáját ismertette.
máj. 7
8:20
Drasztikusan csökkentik a nyugdíjakat (Kitekintő)
A görög parlament csütörtök délután a vártnál nagyobb többséggel elfogadta az ország pénzügyi megmentéséhez szükséges megszorításokat, Jorgosz Papandreu miniszterelnök szerint most az ország jövője a tét. A tüntetések és sztrájkok ugyanakkor tovább folytatódnak.
máj. 7
8:27
Kupolával zárják el az olaj útját (Metropol)
Megkezdték pénteken annak az olajfogó kupolának a leeresztését, amelynek segítségével remélhetőleg sikerül megállítani a nyersolaj tengerbe ömlését a Mexikói-öbölben.
máj. 7
8:27
Hamarosan feloldják a hírzárlatot Kim Dzsong Il pekingi tárgyalásairól (Kripto Akadémia)
Kim Dzsong Il, a Koreai Munkapárt főtitkára és a Nemzeti Védelmi Bizottság elnöke nem hivatalos látogatáson járt Kínában - jelentette pénteken, csaknem egy időben az észak-koreai KCNA és a kínai Hszinhua hírügynökség.
máj. 7
8:36
Hagi együttműködik a Puskás Akadémiával (Kitekintő)
Az együttműködés lehetőségeiről tárgyalt a héten Gheorghe Hagi Felcsúton a Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia képviselőivel.
máj. 7
8:54
Bottal üthetik a bankrabló nyomát a rendőrök (Kitekintő)
Ismeretlen tettes rabolta ki a Tatra Bank (Tatra banka) liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš) fiókját csütörtökön délelőtt - erősítette meg a sajtóértesülést Boris Gandel, a pénzintézet szóvivője.
máj. 7
9:12
Három évre befagyasztják a közkiadásokat (Kitekintő)
Miközben az Eurózóna államai folyamatosan dőlnek be, a francia kormány radikális döntésre szánta el magát, hogy megállítsa a hazai költségvetési deficit emelkedését.
máj. 7
9:21
Valószínűleg nem érinti a magyar légteret az újabb hamufelhő (Kripto Akadémia)
Úgy tűnik, hogy nem érinti Magyarországot az izlandi vulkán által kibocsátott újabb hamufelhő. A hamu továbbra is déli irányba, az Atlanti-óceán felé áramlik, így a transzatlanti közlekedésben okozhat fennakadásokat - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
máj. 7
9:30
Halál jár Mumbaiért (Kitekintő)
Megszületett május 6-án az elsőfokú ítélet Mohammad Adzsmal Amir Kaszab ügyében: a büntetés kötél általi halál- írja a Reuters. Indiában sokan az utcára vonulva ünnepelték  az ítéletet, különösen a merénylet áldozatainak hozzátartozói érzik: elégtételt nyertek.
máj. 7
9:45
Várakozásokat felülmúló az ÖMV-profit (Napi)
máj. 7
9:45
Nyugalom van Athénban (Infostart)
Ismét nyugalom honolt péntek reggel a görög fővárosban az előző napokon történt erőszakos utcai megmozdulások után.
máj. 7
9:47
Meghalt a Szberbank egyik vezére (Napi)
máj. 7
9:48
Ötven felett is vadítóan szexi a sztár! (Kitekintő)
Úgy tűnik Madonna megtalálta a receptet arra, hogy nézzen ki igazán jól így ötvenen túl. Diéták sora, erősítés a tornateremben, nem csoda, hogy az 51 éves énekesnő ilyen jól tartja magát.
máj. 7
9:57
Nyugalom van Athénban (Metropol)
Ismét nyugalom honolt péntek reggel a görög fővárosban az előző napokon történt erőszakos utcai megmozdulások után.
máj. 7
9:57
Nyugalom van Athénban (Kripto Akadémia)
Ismét nyugalom honolt péntek reggel a görög fővárosban az előző napokon történt erőszakos utcai megmozdulások után.
máj. 7
10:06
Kompjárat kötné össze a Csallóközt a Szigetközzel (Kitekintő)
A tervek szerint a Bős és Dunaremete közötti négy kilométeres szakaszon harmincegy méter hosszú, ötven utas és hat személygépkocsi szállítására méretezett komp közlekedik majd.
máj. 7
10:24
Bekeményít Brüsszel: Magyarország feddést kap (Kitekintő)
Természetvédelmi mulasztások miatt a Bizottság figyelmeztetésben részesíti Magyarországot, Portugáliát és Romániát.
máj. 7
10:33
Torpedó okozta a robbanást az elsüllyedt dél-koreai hajón (Metropol)
Torpedó okozta a robbanást azon az dél-koreai hadihajón, amely március végén süllyedt el a Sárga-tengeren - erre a következtetésre jutottak az esetet vizsgáló szakértők.
máj. 7
10:33
Mecset nyílik a szeptember 11-én megsérült New York-i épületek egyikében (Kripto Akadémia)
Mecsetet és iszlám kulturális központot alakítanak ki New Yorkban, pár lépésre a Világkereskedelmi Központ (WTC) egykori ikertornyainak helyétől, a 2001. szeptember 11-i terrortámadásban megsérült épületek egyikében - közölték a városi hatóságok.
máj. 7
10:35
New York: egy futár után nyomoznak (Metropol)
Az amerikai nyomozók egy futár után kutatnak, aki a gyanú szerint pénzt szállított az Egyesült Államokba a meghiúsított New York-i merényletkísérlet előkészítésére.
máj. 7
10:51
Elengedték az orosz hajót elfoglaló kalózokat (Kripto Akadémia)
Elengedték azokat a szomáliai kalózokat, akik az Ádeni-öbölben szerdán elfoglalták a Moszkovszkij Unyiverszityet tartályhajót - jelentette be az orosz védelmi minisztérium.
máj. 7
10:53
Brit választások - már biztos, hogy egyik pártnak sincs abszolút többsége (Kripto Akadémia)
Hivatalossá vált péntek délelőtt, hogy egyik párt sem szerzett abszolút többséget az előző nap tartott nagy-britanniai parlamenti választásokon. Hasonló helyzetre csaknem négy évtizede nem volt példa.
máj. 7
11:00
Újabb drogkereskedő bukott le (Kitekintő)
Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indult eljárás egy 28 éves komáromi férfi ellen.
máj. 7
11:02
Már túl vagyunk a válságon? (Kitekintő)
A Bizottság tavaszi előrejelzése is megerősíti, hogy már megkezdődött az EU gazdaságának talpra állása.
máj. 7
11:09
A Mexikói-öbölben megkezdték az olajfogó kupola leeresztését (Kripto Akadémia)
Megkezdték pénteken annak az olajfogó kupolának a leeresztését, amelynek segítségével remélhetőleg sikerül megállítani a nyersolaj tengerbe ömlését a Mexikói-öbölben.
máj. 7
11:18
Megint káoszba zuhan Európa? (Kitekintő)
Az izlandi vulkáni hamu újra Európa légtere felé sodródik, ezért szerdán lezárták a skót és ír reptereket. Az unió közlekedési miniszterei eközben a légtérszabályozás egységesítéséről és a légitársaságoknak nyújtandó állami támogatásokról tárgyalnak.
máj. 7
11:36
Székelyföldi autonómia – bíznak a Fidesz-kormány támogatásában (Kitekintő)
Elégedettségének adott hangot a Székely Nemzeti Tanács, amiért az új Országgyűlés valamennyi pártja aktívabb nemzetpolitikát hirdet.
máj. 7
11:54
Hoppá! Párra talált a gyönyörű színésznő? (Kitekintő)
Charlize Theronra rátalált a szerelem, ugyanis lesifotósok lekapták őt, amint szenvedélyesen csókolózik Keanu Reevesszel.
máj. 7
12:12
Nagyon jó lett az olajcég eredménye (Kitekintő)
Közép-Európa egyik legnagyobb olajipari társasága, az OMV ma reggel tette közzé az idei első negyedéves gyorsjelentését, amely szerint a cég 346 millió eurós nettó eredménnyel zárta a január-márciusi periódust, miközben egy éve ugyanebben a negyedévben még 40 millió euró volt csupán a profit.
máj. 7
12:21
Csáky: az MKP szeretne bekerülni a kormányba, de nem mindenáron (Kripto Akadémia)
Csáky Pál szerint a Magyar Koalíció Pártja (MKP) szeretne bekerülni a következő szlovák kormányba, de nem mindenáron.
máj. 7
12:24
Megszavazta a Bundestag a görög segélycsomagot (Infostart)
Jóváhagyta a berlini parlament alsóháza, a Bundestag pénteken a Görögországnak nyújtandó nemzetközi segélycsomagban való német részvételt. A legnagyobb német magánbankok, illetve biztosító társaságok is részt vesznek nyolc milliárd euróval Görögország támogatásában - jelentette be pénteken a berlini pénzügyminisztérium szóvivője.
máj. 7
12:30
Martonyi is véleményt mondott a szlovák nyelvtörvényről (Kitekintő)
Martonyi János szerint az Európai Unió jogelveivel és a szlovák alkotmánnyal is ellentétes a szlovákiai nyelvtörvény.
máj. 7
12:39
Jan Fischer lett az EBRD alelnöke (Metropol)
Kinevezték Jan Fischer cseh kormányfőt az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) alelnöki posztjára.
máj. 7
12:39
Jó hírünk van, Európa: megvan a megoldás a hamu ellen! (168 Óra Online)
Az Európai Unió Közlekedési Miniszterei brüsszeli megbeszélésükön javasolták a Funkcionális Légtérblokkok (FAB) létrehozásának felgyorsítását, mint a rendkívüli helyzetek – például az elmúlt hetek vulkáni hamu miatti légtérkorlátozásai – hatékonyabb kezelésének egyik eszközét.
máj. 7
12:39
Megnyitották az ír repülőtereket, mert még messze a hamufelhő (Kripto Akadémia)
Írországban megnyitották pénteken a repülőtereket, mert még messze van a szigetországtól az a hatalmas hamufelhő, amelynek hírére az előző nap este lezárták a légikikötők egy részét.

Keresés