2010. május 7. péntek

máj. 7
0:24
Felhőszakadás - Heves viharok Kelet-Magyarországon (Népszava)
Felhőszakadás okozott károkat Kelet-Magyarországon csütörtök délután; a Dunától keletre péntek hajnalig további heves zivatarok kialakulására, 90 km/h fölötti széllökésekre, és jégesőre is lehet számítani.
máj. 7
4:54
Még a fideszesek is meglepődtek: Orbán ennyire bosszúra szomjazik? (168 Óra Online)
– Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak, nem hagyjuk szó nélkül, ami 2006. október 23-án történt. A törvényes keretek között ezért felelnie kell mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel – jelentette ki tegnap a Fidesz–KDNP-frakció­szövetség alakuló ülésén Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök. Azt is elmondta, első…
máj. 7
5:12
Végleg eltűnhet Verespatak réme (Népszava)
Döntő többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) azt az állásfoglalást, mely felszólítja az Európai Bizottságot, hogy 2011 végéig kezdeményezze a cianidos bányászati technológiák teljes betiltását az unióban.
máj. 7
5:14
Átvágott gázvezeték Pakson (Népszava)
Nagy volt a riadalom csütörtökön reggel Paks főutcáján a gázömlés miatt, mikor is a rekonstrukciós munkákat végző kivitelező markológépe elvágott egy 110 milliméter átmérőjű vezetéket.
máj. 7
5:21
Bevallotta: világsztárt kosarazott ki a legszebb magyar nő (ATV)
Az egykori Nagy Ő túl rizikósnak találta a meghívást.
máj. 7
5:39
Orbán for president? (ATV)
A közjogi rendszer gyökeres megváltoztatása nem először kerül előtérbe, azonban a Fidesz kétharmados győzelmével most valósággá is válhat.
máj. 7
6:06
Lemondásra szólítják fel az MSZP vezetőit a hajdú-bihari szocialisták (Népszava)
Lemondásra szólítják fel az MSZP országos elnökségét és a megyei párttestületeket a hajdú-bihari szocialisták; a mintegy 300 párttag részvételével szerda este Hajdúböszörményben tartott Párt-Beszéd fórum állásfoglalását csütörtökön juttatták el az MTI-hez.
máj. 7
6:18
Wéber Attila: Gyurcsány Ferenc provokál (Infostart)
Wéber Attila szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nemrég közzétett tanulmányának célja, hogy még az önkormányzati választás előtt kiprovokálja az MSZP tisztújítását. Az InfoRádió Aréna című műsorában a szociológus úgy vélte, nem lesz abszolút győztese a Gyurcsány-Mesterházy szocialista hatalmi harcnak, még akkor sem, ha Mesterházy Attila lesz az MSZP frakcióvezetője és egyben elnöke.
máj. 7
6:24
Kulcsár: a vezetőknek tudniuk kellett róla (Népszava)
Sose beszélt még ilyen hosszan Kulcsár Attila nyilvánosan a bíróság előtt az általa folyatott tevékenységekről, mint ahogy tette ezt csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán. A brókerbotrány elsőrendű vádlottja majd egy órán ecsetelte az általa folytatott befektetői tanácsadás gyakorlatát, majd meglepő mód a K and H Equities felső vezetőinek felelősségéről beszélt.
máj. 7
6:26
Mire mehet egy megosztott ellenzék? (Népszava)
Ma folytatódik a pártok közti egyeztetés a parlamenti munkáról, ám komoly eredményekre az eddigiek alapján nem lehet számítani. Sőt, a lapunk által megkérdezett szakértők szerint a Fidesznek az az érdeke, hogy fenntartsa a mostani helyzetet, amelyben az ellenzéki pártokra bízza az együttműködést. Az MSZP-Jobbik-LMP kooperációra ugyanakkor gyakorlatilag nincs esély, így viszont számos parlamenti…
máj. 7
6:42
Vasfegyelem lesz a Fidesz-frakcióban (Népszava)
Egyenként beszéli meg a "játékszabályokat" Lázár János a Fidesz-frakció 227 tagjával a következő napokban - jelentette ki maga a frakcióvezető.
máj. 7
6:57
Fideszes adócsökkentés: végképp eltörölni (168 Óra Online)
Százmilliárd forintos nagyságrendű adócsökkentésre készül július elsejétől a Fidesz – értesült a . A legfontosabb lépés a szuperbruttósítás visszamenőleges eltörlése lenne, ami akár 250 milliárd forintot is hagyhat a lakosság zsebében.
máj. 7
7:09
Megrohanták a pénzváltókat a gyengülő forint miatt + videó (ATV)
Aki azonban nagy tételben váltana vissza devizát, várjon egy kicsit, ha Görögország bereccsen, 290 forint is lehet az árfolyam.
máj. 7
7:27
Leveszik a képernyőről az RTL nemrég visszatért sztárját (ATV)
Nem hozta a várt nézettséget.
máj. 7
7:30
Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy elgázolt gyereket (HVG)
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy gyereket, miután csütörtök este elgázolta egy autó a fővárosban - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.
máj. 7
7:30
Több mint kétszáz tbc-s megbetegedést regisztráltak tavaly Borsodban (MaHu)
Több mint kétszáz tbc-s megbetegedést regisztráltak tavaly Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Észak-magyarországi Regionális Intézete az MTI-vel.
máj. 7
7:30
Az SZDSZ sorsára juthat az MSZP - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy amennyiben az önkormányzati választásokig nem kerül sor az MSZP-ben a teljes körű tisztújításra, akkor a párt nem szerzi vissza a hitelét, és a helyhatóságokban is katasztrofális versegét szenved.
máj. 7
7:48
Balázs Péter: diplomáciai kötéltáncot jártunk Szlovákiával (MaHu)
Diplomáciai kötéltáncot kellett járnunk Szlovákiával: fenntartani a kétoldalú viszonyt, de minden lehetséges fórumon tiltakozni az eljárás ellen - nyilatkozta a szlováki nyelvtörvénnyel és az államfőnek a szlovák-magyar határon való feltartóztatásával kapcsolatban Balázs Péter leköszönő külügyminiszter.
máj. 7
7:50
Bajnaiék elsunnyognák az elcsent pénzeket? (MaHu)
Bár az Országgyűlés két évvel ezelőtt felkérte az akkori kabinetet egy olyan végrehajtható törvény kimunkálására, amely elrendeli a leköszönő kormánytagok vagyonosodási vizsgálatát, a jogszabály sem a Gyurcsány-, sem a Bajnai-érában nem készült el.
máj. 7
7:51
Ma egyeztetnek újra a pártok az Országgyűlés alakuló üléséről (Népszava)
Ma reggel folytatják az Országgyűlés május 14-re tervezett alakuló ülését előkészítő egyeztetésüket az idei választáson parlamentbe került pártok frakcióinak képviselői az Országházban. A mai, harmadik egyeztetés témája lesz a Országgyűlés állandó bizottsági rendszerének kialakítása.
máj. 7
7:52
Veszedelmes viszonyok: Demszky Orbánnal tárgyalna (MaHu)
Személyesen is megvitatná Demszky Gábor Orbán Viktorral a kormány és a főváros viszonyát, és ez ügyben kész mihamarabb találkozni a kijelölt kormányfővel - írta pénteki számában a Népszava a főpolgármesterre hivatkozva.
máj. 7
8:03
300 milliárdos adóenyhítésről gondolkodik a Fidesz + videó (ATV)
Az új kormány a cafetériadót és szuperbruttót törölné el, az adószakértő szerint ez csak a hiányt növelné.
máj. 7
8:06
A kétharmados többség meggyógyíthatja a beteg demokráciát (Infostart)
Azáltal, hogy az új kormány nagy társadalmi felhatalmazással bír, javulhat a lakosság társadalomba, demokráciába vetett hite, és megszűnhet a bizalomhiányos társadalom - véli a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.
máj. 7
8:09
Gyurcsány nyíltan szembement Mesterházyval - ki marad talpon? (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc a tanulmányának közzétételével beszállt az MSZP-n belüli hatalmi harcba - mondta Mráz Ágoston Sámuel az . A Nézőpont Intézet kutatási igazgatója úgy véli: a volt kormányfő akkor győzhet, ha a szocialista ellentáborok nem fognak össze vele szemben.
máj. 7
8:21
Újra emelkednek a törlesztőrészletek - tippek (ATV)
Három lehetőség mutatkozik arra, hogy a megnövekedett terheket mérsékelni lehessen.
máj. 7
8:24
Matolcsy: 12-16 adónemet törölne el, vonna össze a Fidesz (Infostart)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna - mondta Matolcsy György, az Orbán-kormány leendő nemzetgazdasági minisztere.
máj. 7
8:24
Matolcsy: 12-16 adónem tűnne el három év alatt (HVG)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna.
máj. 7
8:39
Több későbbi főpap volt ügynök egy levéltáros szerint (ATV)
Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.
máj. 7
8:41
Kiköltöztetések Zemplénben, Miskolcon egész éjjel mentettek az esőzések miatt (ATV)
Tolcsván öt családnak - húsz embernek - Erdőhorvátiban és Vámosújfalun pedig egy-egy idős asszonynak kellett elhagynia otthonát az elmúlt este, mert a jelentős esőzések miatt megáradt patakok elöntötték házaikat. Vámosújfalun a Tolcsva-patak hídját is megmozdította az áradat. Miskolcon egész éjjel dolgoztak a tűzoltók.
máj. 7
8:42
Demszky tárgyalna Orbánnal (HVG)
Személyesen is megvitatná Demszky Gábor Orbán Viktorral a kormány és a főváros viszonyát, és ez ügyben kész mihamarabb találkozni a kijelölt kormányfővel - írta pénteki számában a Népszava a főpolgármesterre hivatkozva.
máj. 7
8:42
Csak később lesz IMF-felülvizsgálat (orientpress)
Csak később lehetséges a 12 milliárd eurós IMF-kölcsön feltételei teljesítésének felülvizsgálata a kormányváltás miatt - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy a régi kormánnyal már nem tudnak érdemben tárgyalni, az új pedig még nem állt fel. Legkorábban júniusban kezdődhetnek meg az egyeztetések.
máj. 7
8:42
Fodor Krisztina golfbajnok gyilkosság áldozata lett (MaHu)
Fodor Krisztina korábbi magyar bajnok profi golfozó volt az, akit férje olyan súlyosan bántalmazott, hogy belehalt sérüléseibe.
máj. 7
8:44
Matolcsy: Július elsejétől adócsökkentés (orientpress)
Lesz adócsökkentés, méghozzá július elsejétől - ezt Matolcsy György, leendő nemzetgazdasági miniszter mondta a TV2 Mokka című műsorában pénteken reggel. Mint közölte terveik szerint 12-16 adónemet eltörölhetnek illetve összevonhatnak az intézkedés nyomán.
máj. 7
8:45
A Fidesz 12-16 adónemet törölne el, vagy vonna össze (Népszava)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna.
máj. 7
8:57
Kim Dzsong Il folytatná a nukleáris leszerelési tárgyalásokat (ATV)
Kim Dzsong Il elkötelezett a nukleáris leszerelés mellett - jelentette a kínai állami média pénteken azután, hogy találkozott az észak-koreai vezető és Hu Csin-tao kínai elnök. Kim hétfőn érkezett Kínába - ez az első külföldi útja azóta, hogy hírek szerint agyvérzést kapott.
máj. 7
9:15
„Az MSZP beteg, fel kell vágni a hasát!” - Gyurcsány tanácsadója + videó (ATV)
Az MSZP beteg, fel kell vágni a hasát és belenézni, hogy mi van benne. Gyurcsány Ferenc ezt tette meg a dolgozatával, amelyben gyógymód alternatívákat is javasolt – mondta Grézcy Zsolt, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadója az Egyenes Beszédben.
máj. 7
9:18
Felhőszakadás jöhet pénteken is (HVG)
A délnyugati országrész kivételével pénteken is várhatóak hevesebb esőzések Magyarországon.
máj. 7
9:18
Vulkánkitörés - Nem töröltek budapesti járatot (MaHu)
Magyarországot nem veszélyezteti a hamufelhő, amely jelenleg a brit szigetek felett van - mondta Fehér István, a HungaroControl magyar légiforgalmi szolgálat szóvivője pénteken reggel az MTI kérdésére.
máj. 7
9:20
Rendben megkezdődtek az írásbelik németből (MaHu)
Rendben elkezdődtek a német írásbeli érettségik ma reggel 8 órakor a középiskolákban, rendkívüli esemény nem történt - közölte az oktatási tárca az MTI-vel.
máj. 7
9:21
Négy borsodi településen okozott nagyobb károkat az eső (Népszava)
Négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen okozott nagyobb károkat a csütörtöki, nagy mennyiségű csapadék, Tolcsváról húsz embert kellett kiköltöztetni, Erdőhorvátiban és Vámosújfaluban egy-egy helyi lakosnak kellett elhagynia az otthonát az áradás és a hömpölygő víz miatt.
máj. 7
9:33
Dobta a magyar műsorvezetőt! Itt az újabb magyar sztárpár! (ATV)
A modell megerősítette: valóban sok időt töltenek egymással.
máj. 7
9:36
Balázs Péter: diplomáciai kötéltáncot jártunk Szlovákiával (HVG)
Diplomáciai kötéltáncot kellett járnunk Szlovákiával: fenntartani a kétoldalú viszonyt, de minden lehetséges fórumon tiltakozni az eljárás ellen - nyilatkozta a szlováki nyelvtörvénnyel és az államfőnek a szlovák-magyar határon való feltartóztatásával kapcsolatban Balázs Péter leköszönő külügyminiszter a Népszabadságnak.
máj. 7
9:38
Nincs budapesti járattörlés a vulkán miatt (HVG)
Magyarországot nem veszélyezteti a hamufelhő, amely jelenleg a brit szigetek felett van - mondta Fehér Imre, a HungaroControl magyar légiforgalmi szolgálat szóvivője pénteken reggel az MTI kérdésére.
máj. 7
9:39
„Mostantól más világ kezdődik a cigányok számára!” — szívatják a romákat? (168 Óra Online)
Eltűnt az osztálypénz, a kihívott rendőrök az érintettek szerint kizárólag a zömmel 13-14 éves, roma gyerekeket faggatták ki az ecsédi általános iskolában. Mindezt a szülők jelenléte és engedélye nélkül. A rendőrök szerint ők szabályosan jártak el. A Roma Sajtóközpont (RSK) által megkérdezett mintegy fél tucat jogász szerint viszont nem. Az iskola igazgatója és a rendőrök egymásnak is…
máj. 7
9:40
A bizottsági posztokon alkudoztak a pártok (HVG)
Az új parlamentben várhatóan 19 állandó bizottság működik majd, a jelenlegiek mellett újként jön létre a fogyasztóvédelmi testület. Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő pénteki egyeztetésen nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártok az egymás között felosztható parlamenti bizottsági elnöki és alelnöki posztok arányáról. A külügyi bizottság elnöklésének ügye nyitott maradt, az MSZP szerint ezt…
máj. 7
9:51
Sumákolással nyitotta frakcióvezetői karrierjét Lázár János (ATV)
Persze az is lehet, hogy a kormánypárti képviselők vezetője nem figyel és gyorsan felejt.
máj. 7
10:09
Halálra gázolt egy 72 éves győri nőt a 19 éves lány (ATV)
Halálra gázolt egy 72 éves győri asszonyt egy autó a Győrt Sopronnal összekötő 85-ős főúton a bágyogszováti elágazásnál csütörtök este - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
máj. 7
10:15
Nincs megegyezés az ellenzéki vezetésű bizottságok elnöki posztjairól (Népszava)
Az új parlamentben várhatóan 19 állandó bizottság működik majd, a jelenlegiek mellett újként jön létre a fogyasztóvédelmi testület.
máj. 7
10:27
Real-trió igazolhat a Liverpoolba (ATV)
A legnagyobb esély Drenthe megszerzésére kínálkozik.
máj. 7
10:29
Szabadon engedte a kalózokat az orosz hadihajó (ATV)
Az orosz tengerészgyalogosok szabadon engedték azokat a szomáliai kalózokat, akik szerdán hatalmukba kerítettek egy orosz tankhajót. Oroszország védelmi minisztériumának álláspontja szerint a hatályban lévő nemzetközi jogszabályok nem teszik lehetővé az elfogott kalózok felelősségre vonását.

Keresés