2010. május 7. péntek

máj. 7
0:24
Felhőszakadás - Heves viharok Kelet-Magyarországon (Alternatív Energia)
Felhőszakadás okozott károkat Kelet-Magyarországon csütörtök délután; a Dunától keletre péntek hajnalig további heves zivatarok kialakulására, 90 km/h fölötti széllökésekre, és jégesőre is lehet számítani.
máj. 7
4:54
Még a fideszesek is meglepődtek: Orbán ennyire bosszúra szomjazik? (168 Óra Online)
– Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak, nem hagyjuk szó nélkül, ami 2006. október 23-án történt. A törvényes keretek között ezért felelnie kell mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel – jelentette ki tegnap a Fidesz–KDNP-frakció­szövetség alakuló ülésén Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök. Azt is elmondta, első…
máj. 7
5:12
Végleg eltűnhet Verespatak réme (Alternatív Energia)
Döntő többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) azt az állásfoglalást, mely felszólítja az Európai Bizottságot, hogy 2011 végéig kezdeményezze a cianidos bányászati technológiák teljes betiltását az unióban.
máj. 7
5:14
Átvágott gázvezeték Pakson (Alternatív Energia)
Nagy volt a riadalom csütörtökön reggel Paks főutcáján a gázömlés miatt, mikor is a rekonstrukciós munkákat végző kivitelező markológépe elvágott egy 110 milliméter átmérőjű vezetéket.
máj. 7
5:21
Bevallotta: világsztárt kosarazott ki a legszebb magyar nő (ATV)
Az egykori Nagy Ő túl rizikósnak találta a meghívást.
máj. 7
5:39
Orbán for president? (ATV)
A közjogi rendszer gyökeres megváltoztatása nem először kerül előtérbe, azonban a Fidesz kétharmados győzelmével most valósággá is válhat.
máj. 7
6:06
Lemondásra szólítják fel az MSZP vezetőit a hajdú-bihari szocialisták (Alternatív Energia)
Lemondásra szólítják fel az MSZP országos elnökségét és a megyei párttestületeket a hajdú-bihari szocialisták; a mintegy 300 párttag részvételével szerda este Hajdúböszörményben tartott Párt-Beszéd fórum állásfoglalását csütörtökön juttatták el az MTI-hez.
máj. 7
6:18
Wéber Attila: Gyurcsány Ferenc provokál (Infostart)
Wéber Attila szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nemrég közzétett tanulmányának célja, hogy még az önkormányzati választás előtt kiprovokálja az MSZP tisztújítását. Az InfoRádió Aréna című műsorában a szociológus úgy vélte, nem lesz abszolút győztese a Gyurcsány-Mesterházy szocialista hatalmi harcnak, még akkor sem, ha Mesterházy Attila lesz az MSZP frakcióvezetője és egyben elnöke.
máj. 7
6:24
Kulcsár: a vezetőknek tudniuk kellett róla (Alternatív Energia)
Sose beszélt még ilyen hosszan Kulcsár Attila nyilvánosan a bíróság előtt az általa folyatott tevékenységekről, mint ahogy tette ezt csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán. A brókerbotrány elsőrendű vádlottja majd egy órán ecsetelte az általa folytatott befektetői tanácsadás gyakorlatát, majd meglepő mód a K and H Equities felső vezetőinek felelősségéről beszélt.
máj. 7
6:26
Mire mehet egy megosztott ellenzék? (Alternatív Energia)
Ma folytatódik a pártok közti egyeztetés a parlamenti munkáról, ám komoly eredményekre az eddigiek alapján nem lehet számítani. Sőt, a lapunk által megkérdezett szakértők szerint a Fidesznek az az érdeke, hogy fenntartsa a mostani helyzetet, amelyben az ellenzéki pártokra bízza az együttműködést. Az MSZP-Jobbik-LMP kooperációra ugyanakkor gyakorlatilag nincs esély, így viszont számos parlamenti…
máj. 7
6:42
Vasfegyelem lesz a Fidesz-frakcióban (Alternatív Energia)
Egyenként beszéli meg a "játékszabályokat" Lázár János a Fidesz-frakció 227 tagjával a következő napokban - jelentette ki maga a frakcióvezető.
máj. 7
6:57
Fideszes adócsökkentés: végképp eltörölni (168 Óra Online)
Százmilliárd forintos nagyságrendű adócsökkentésre készül július elsejétől a Fidesz – értesült a . A legfontosabb lépés a szuperbruttósítás visszamenőleges eltörlése lenne, ami akár 250 milliárd forintot is hagyhat a lakosság zsebében.
máj. 7
7:09
Megrohanták a pénzváltókat a gyengülő forint miatt + videó (ATV)
Aki azonban nagy tételben váltana vissza devizát, várjon egy kicsit, ha Görögország bereccsen, 290 forint is lehet az árfolyam.
máj. 7
7:27
Leveszik a képernyőről az RTL nemrég visszatért sztárját (ATV)
Nem hozta a várt nézettséget.
máj. 7
7:30
Az SZDSZ sorsára juthat az MSZP - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy amennyiben az önkormányzati választásokig nem kerül sor az MSZP-ben a teljes körű tisztújításra, akkor a párt nem szerzi vissza a hitelét, és a helyhatóságokban is katasztrofális versegét szenved.
máj. 7
7:33
Több későbbi főpap volt ügynök (Metropol)
Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.
máj. 7
7:51
Ma egyeztetnek újra a pártok az Országgyűlés alakuló üléséről (Alternatív Energia)
Ma reggel folytatják az Országgyűlés május 14-re tervezett alakuló ülését előkészítő egyeztetésüket az idei választáson parlamentbe került pártok frakcióinak képviselői az Országházban. A mai, harmadik egyeztetés témája lesz a Országgyűlés állandó bizottsági rendszerének kialakítása.
máj. 7
8:03
300 milliárdos adóenyhítésről gondolkodik a Fidesz + videó (ATV)
Az új kormány a cafetériadót és szuperbruttót törölné el, az adószakértő szerint ez csak a hiányt növelné.
máj. 7
8:06
A kétharmados többség meggyógyíthatja a beteg demokráciát (Infostart)
Azáltal, hogy az új kormány nagy társadalmi felhatalmazással bír, javulhat a lakosság társadalomba, demokráciába vetett hite, és megszűnhet a bizalomhiányos társadalom - véli a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.
máj. 7
8:09
Gyurcsány nyíltan szembement Mesterházyval - ki marad talpon? (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc a tanulmányának közzétételével beszállt az MSZP-n belüli hatalmi harcba - mondta Mráz Ágoston Sámuel az . A Nézőpont Intézet kutatási igazgatója úgy véli: a volt kormányfő akkor győzhet, ha a szocialista ellentáborok nem fognak össze vele szemben.
máj. 7
8:21
Újra emelkednek a törlesztőrészletek - tippek (ATV)
Három lehetőség mutatkozik arra, hogy a megnövekedett terheket mérsékelni lehessen.
máj. 7
8:24
Matolcsy: 12-16 adónemet törölne el, vonna össze a Fidesz (Infostart)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna - mondta Matolcsy György, az Orbán-kormány leendő nemzetgazdasági minisztere.
máj. 7
8:39
Több későbbi főpap volt ügynök egy levéltáros szerint (ATV)
Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.
máj. 7
8:41
Kiköltöztetések Zemplénben, Miskolcon egész éjjel mentettek az esőzések miatt (ATV)
Tolcsván öt családnak - húsz embernek - Erdőhorvátiban és Vámosújfalun pedig egy-egy idős asszonynak kellett elhagynia otthonát az elmúlt este, mert a jelentős esőzések miatt megáradt patakok elöntötték házaikat. Vámosújfalun a Tolcsva-patak hídját is megmozdította az áradat. Miskolcon egész éjjel dolgoztak a tűzoltók.
máj. 7
8:45
A Fidesz 12-16 adónemet törölne el, vagy vonna össze (Alternatív Energia)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna.
máj. 7
8:57
Kim Dzsong Il folytatná a nukleáris leszerelési tárgyalásokat (ATV)
Kim Dzsong Il elkötelezett a nukleáris leszerelés mellett - jelentette a kínai állami média pénteken azután, hogy találkozott az észak-koreai vezető és Hu Csin-tao kínai elnök. Kim hétfőn érkezett Kínába - ez az első külföldi útja azóta, hogy hírek szerint agyvérzést kapott.
máj. 7
9:15
„Az MSZP beteg, fel kell vágni a hasát!” - Gyurcsány tanácsadója + videó (ATV)
Az MSZP beteg, fel kell vágni a hasát és belenézni, hogy mi van benne. Gyurcsány Ferenc ezt tette meg a dolgozatával, amelyben gyógymód alternatívákat is javasolt – mondta Grézcy Zsolt, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadója az Egyenes Beszédben.
máj. 7
9:21
Nem töröltek budapesti járatot (Metropol)
Magyarországot nem veszélyezteti a hamufelhő, amely jelenleg a brit szigetek felett van - mondta Fehér István, a HungaroControl magyar légiforgalmi szolgálat szóvivője pénteken reggel. Megnyitották az ír repülőtereket, mert még messze a hamufelhő.
máj. 7
9:21
Négy borsodi településen okozott nagyobb károkat az eső (Alternatív Energia)
Négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen okozott nagyobb károkat a csütörtöki, nagy mennyiségű csapadék, Tolcsváról húsz embert kellett kiköltöztetni, Erdőhorvátiban és Vámosújfaluban egy-egy helyi lakosnak kellett elhagynia az otthonát az áradás és a hömpölygő víz miatt.
máj. 7
9:23
Pénteken is várhatóak hevesebb esőzések (Metropol)
A délnyugati országrész kivételével pénteken is várhatóak hevesebb esőzések Magyarországon. Az előző napihoz hasonló viharokra már nem kell számítani, de pénteken is előfordulhatnak nagyobb felhőszakadások - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa. Árhullámok alakultak ki a sok eső miatt az észak-magyarországi folyókon.
máj. 7
9:33
Dobta a magyar műsorvezetőt! Itt az újabb magyar sztárpár! (ATV)
A modell megerősítette: valóban sok időt töltenek egymással.
máj. 7
9:39
„Mostantól más világ kezdődik a cigányok számára!” — szívatják a romákat? (168 Óra Online)
Eltűnt az osztálypénz, a kihívott rendőrök az érintettek szerint kizárólag a zömmel 13-14 éves, roma gyerekeket faggatták ki az ecsédi általános iskolában. Mindezt a szülők jelenléte és engedélye nélkül. A rendőrök szerint ők szabályosan jártak el. A Roma Sajtóközpont (RSK) által megkérdezett mintegy fél tucat jogász szerint viszont nem. Az iskola igazgatója és a rendőrök egymásnak is…
máj. 7
9:51
Sumákolással nyitotta frakcióvezetői karrierjét Lázár János (ATV)
Persze az is lehet, hogy a kormánypárti képviselők vezetője nem figyel és gyorsan felejt.
máj. 7
10:09
Halálra gázolt egy 72 éves győri nőt a 19 éves lány (ATV)
Halálra gázolt egy 72 éves győri asszonyt egy autó a Győrt Sopronnal összekötő 85-ős főúton a bágyogszováti elágazásnál csütörtök este - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
máj. 7
10:15
Nincs megegyezés az ellenzéki vezetésű bizottságok elnöki posztjairól (Alternatív Energia)
Az új parlamentben várhatóan 19 állandó bizottság működik majd, a jelenlegiek mellett újként jön létre a fogyasztóvédelmi testület.
máj. 7
10:27
Real-trió igazolhat a Liverpoolba (ATV)
A legnagyobb esély Drenthe megszerzésére kínálkozik.
máj. 7
10:29
Szabadon engedte a kalózokat az orosz hadihajó (ATV)
Az orosz tengerészgyalogosok szabadon engedték azokat a szomáliai kalózokat, akik szerdán hatalmukba kerítettek egy orosz tankhajót. Oroszország védelmi minisztériumának álláspontja szerint a hatályban lévő nemzetközi jogszabályok nem teszik lehetővé az elfogott kalózok felelősségre vonását.
máj. 7
10:33
Martonyi: a kettős állampolgárságról szóló törvénynek prioritása van (Metropol)
A határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvény egyike lesz azoknak a jogszabályoknak, amelyeket az elsők között fog elfogadni az új magyar parlament.
máj. 7
10:33
„Mostantól más világ kezdődik a cigányok számára!” — szívatják a romákat? (168 Óra Online)
Eltűnt az osztálypénz, a kihívott rendőrök az érintettek szerint kizárólag a zömmel 13-14 éves, roma gyerekeket faggatták ki az ecsédi általános iskolában. Mindezt a szülők jelenléte és engedélye nélkül. A rendőrök szerint ők szabályosan jártak el. A Roma Sajtóközpont (RSK) által megkérdezett mintegy fél tucat jogász szerint viszont nem. Az iskola igazgatója és a rendőrök egymásnak is…
máj. 7
10:33
Kettős állampolgárság egyéni kérelem alapján (Alternatív Energia)
A határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvény egyike lesz azoknak a jogszabályoknak, amelyeket az elsők között fog elfogadni az új magyar parlament - jelentette ki Martonyi János leendő külügyminiszter abban az interjúban, amelyet a Hospodárské Noviny című szlovák gazdasági és politikai napilap közölt pénteken.
máj. 7
10:45
Öszvért szül az MSZP + videó (ATV)
Tisztújítási forgatókönyvek birkóznak a szocialista pártban, Budapest nem egységes, Mesterházy gyors megoldást akar.
máj. 7
10:48
Nincs megegyezés az ellenzéki vezetésű parlamenti bizottságok elnöki posztjairól (Infostart)
Nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártok az egymás között felosztható parlamenti bizottsági elnöki és alelnöki posztok arányáról az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő pénteki egyeztetésen. Az MSZP szerint a külügyi bizottságot is az ellenzéknek kell vezetnie. Az új parlamentben egyébként várhatóan 19 állandó bizottság működik majd, a jelenlegiek mellett újként jön létre a fogyasztóvédelmi…
máj. 7
11:03
Elutasították Geráék kérelmét (ATV)
A szerdai EL-döntő előtt vasárnap is játszaniuk kell.
máj. 7
11:09
"Orbán tanulhatott a hibáiból" (168 Óra Online)
Demszky Gábor szeretné személyesen is megvitatni Orbán Viktorral a kormány és a főváros viszonyát és ez ügyben kész mihamarabb találkozni a kijelölt miniszterelnökkel.
máj. 7
11:09
Országgyűlés: 19 állandó bizottság lesz (Metropol)
Az LMP ragaszkodik ahhoz, hogy az ellenzéknek felajánlott hatból két bizottsági elnöki helyet kapjon. Az MSZP szerint ellenzéki elnök kell a külügyi bizottság élére. A Jobbik elégedett a két bizottsági elnöki hellyel.
máj. 7
11:21
Kegyetlenül kiosztották az TV2-st! „Nem tud olyat produkálni, le fognak kopni a rajongók” (ATV)
A 40 éves Szarka László egyből belopta magát mindenki szívébe.
máj. 7
11:23
Nem tudnak egyedül kormányt alakítani a brit választásokon nyertes konzervatívok (ATV)
A BBC, a Sky és az ITN közös exit poll felmérése szerint a Konzervatív Párt nyerte a csütörtöki nagy-britanniai választást, ám David Cameron pártja nem szerzett abszolút többséget. A Munkáspárt a vártnál jobban, a liberálisok rosszabbul szerepeltek, de a becslések szerint közösen sem nyertek elég parlamenti helyet ahhoz, hogy koalíciós kormányt alakíthassanak, bár az északír pártok még…
máj. 7
11:27
Kirakatban a kirakat (Metropol)
Kirakat-szépségversenyt hirdettek a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca boltjai között. A zsűri elnöke szerint az összkép nem túl rózsás.
máj. 7
11:39
Simor újságcikkben üzent Orbánnak (ATV)
A jegybankelnök az Indexen megjelent cikkében emlékeztet: esküje kötelezi, hogy hat éven át vezesse a független Magyar Nemzeti Bankot.
máj. 7
11:41
Halottak és recsegő euró-övezet: durvul a válság Görögországban + videó (ATV)
Az Euró-csoport vezetője szerint nem omolhat össze a közös európai fizetőeszköz.

Keresés