2010. május 7. péntek

máj. 7
0:24
Felhőszakadás - Heves viharok Kelet-Magyarországon (Népszava)
Felhőszakadás okozott károkat Kelet-Magyarországon csütörtök délután; a Dunától keletre péntek hajnalig további heves zivatarok kialakulására, 90 km/h fölötti széllökésekre, és jégesőre is lehet számítani.
máj. 7
4:54
Még a fideszesek is meglepődtek: Orbán ennyire bosszúra szomjazik? (168 Óra Online)
– Ebben az ügyben nincs helye óvatosságnak, hezitálásnak, nem hagyjuk szó nélkül, ami 2006. október 23-án történt. A törvényes keretek között ezért felelnie kell mindenkinek, aki ebben részt vett. Nincs kivétel sem rangra, sem beosztásra, sem életkorra tekintettel – jelentette ki tegnap a Fidesz–KDNP-frakció­szövetség alakuló ülésén Orbán Viktor kijelölt miniszterelnök. Azt is elmondta, első…
máj. 7
5:12
Végleg eltűnhet Verespatak réme (Népszava)
Döntő többséggel fogadta el az Európai Parlament (EP) azt az állásfoglalást, mely felszólítja az Európai Bizottságot, hogy 2011 végéig kezdeményezze a cianidos bányászati technológiák teljes betiltását az unióban.
máj. 7
5:14
Átvágott gázvezeték Pakson (Népszava)
Nagy volt a riadalom csütörtökön reggel Paks főutcáján a gázömlés miatt, mikor is a rekonstrukciós munkákat végző kivitelező markológépe elvágott egy 110 milliméter átmérőjű vezetéket.
máj. 7
5:21
Bevallotta: világsztárt kosarazott ki a legszebb magyar nő (ATV)
Az egykori Nagy Ő túl rizikósnak találta a meghívást.
máj. 7
5:39
Orbán for president? (ATV)
A közjogi rendszer gyökeres megváltoztatása nem először kerül előtérbe, azonban a Fidesz kétharmados győzelmével most valósággá is válhat.
máj. 7
6:06
Lemondásra szólítják fel az MSZP vezetőit a hajdú-bihari szocialisták (Népszava)
Lemondásra szólítják fel az MSZP országos elnökségét és a megyei párttestületeket a hajdú-bihari szocialisták; a mintegy 300 párttag részvételével szerda este Hajdúböszörményben tartott Párt-Beszéd fórum állásfoglalását csütörtökön juttatták el az MTI-hez.
máj. 7
6:18
Wéber Attila: Gyurcsány Ferenc provokál (Infostart)
Wéber Attila szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nemrég közzétett tanulmányának célja, hogy még az önkormányzati választás előtt kiprovokálja az MSZP tisztújítását. Az InfoRádió Aréna című műsorában a szociológus úgy vélte, nem lesz abszolút győztese a Gyurcsány-Mesterházy szocialista hatalmi harcnak, még akkor sem, ha Mesterházy Attila lesz az MSZP frakcióvezetője és egyben elnöke.
máj. 7
6:24
Kulcsár: a vezetőknek tudniuk kellett róla (Népszava)
Sose beszélt még ilyen hosszan Kulcsár Attila nyilvánosan a bíróság előtt az általa folyatott tevékenységekről, mint ahogy tette ezt csütörtökön a Fővárosi Ítélőtáblán. A brókerbotrány elsőrendű vádlottja majd egy órán ecsetelte az általa folytatott befektetői tanácsadás gyakorlatát, majd meglepő mód a K and H Equities felső vezetőinek felelősségéről beszélt.
máj. 7
6:26
Mire mehet egy megosztott ellenzék? (Népszava)
Ma folytatódik a pártok közti egyeztetés a parlamenti munkáról, ám komoly eredményekre az eddigiek alapján nem lehet számítani. Sőt, a lapunk által megkérdezett szakértők szerint a Fidesznek az az érdeke, hogy fenntartsa a mostani helyzetet, amelyben az ellenzéki pártokra bízza az együttműködést. Az MSZP-Jobbik-LMP kooperációra ugyanakkor gyakorlatilag nincs esély, így viszont számos parlamenti…
máj. 7
6:30
Folytatódik az egyeztetés a parlament alakuló üléséről (boon)
Pénteken reggel folytatják a parlamentbe jutott pártok az Országgyűlés jövő péntekre tervezett alakuló ülésének előkészületeiről szóló tárgyalásokat.
máj. 7
6:30
Alexandra, péntek szépe (szon)
A tarpai Mihály Zsuzsanna Alexandra a Nyíregyházi Főiskola első éves hallgatója. A képekkel a nagymamájának szeretne kedveskedni.
máj. 7
6:32
Ma csaknem 63 ezren vizsgáznak német nyelvből (boon)
Reggel 8 órakor elkezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák német nyelvből.
máj. 7
6:42
Vasfegyelem lesz a Fidesz-frakcióban (Népszava)
Egyenként beszéli meg a "játékszabályokat" Lázár János a Fidesz-frakció 227 tagjával a következő napokban - jelentette ki maga a frakcióvezető.
máj. 7
6:48
Szétverte a szél a tetőt Dombrádon (szon)
A csütörtök esti vihar a megye több pontján megmutatta erejét. Volt, ahol csak vízbetörés, illetve az elfolyni nem tudó víz okozott gondot, Dombrádon egy családi házzal végzett
máj. 7
6:48
Demszky könyvet ír az elmúlt húsz évről (boon)
Demszky Gábor nem követett el semmilyen törvénytelenséget, így nem tart attól, hogy a BKV-s ügyekben folyó nyomozás szálai elérnek hozzá.
máj. 7
6:50
Pénteken kezdődik a Rivalda Fesztivál (boon)
Tizenhárom előadást nézhetnek meg az érdeklődők a Rivalda Fesztivál névre keresztelt Vidéki Színházak Találkozóján május 7-e és 18-a között, a budapesti Thália Színházban- mondta a Független Hírügynökségnek Zimányi Zsófia, a teátrum igazgatója.
máj. 7
6:52
Konyhakiállítás az Arénában (boon)
A legújabb konyhai trendekkel, konyhai kellékekkel, háztartási gépekkel, főzőshow-val, látványos színpadi bemutatókkal várják az érdeklődőket az első Konyhakiállításon Budapesten, a Papp László Sportarénában.
máj. 7
6:54
Több ezer diák fut Európáért (boon)
Több ezer iskolás futja le pénteken Budapest mellett Brüsszelben és Madridban is a szimbolikus 2010 méteres távot az Európa-naphoz kapcsolódva.
máj. 7
6:56
Tispol: minden harmadik sofőr szabálytalan volt (boon)
Minden harmadik ellenőrzött sofőr ellen intézkedniük kellett a rendőröknek valamilyen szabálytalanság miatt az április végén Magyarországon is megtartott, nemzetközi Tispol ellenőrzés összesített adatai szerint.
máj. 7
6:57
Fideszes adócsökkentés: végképp eltörölni (168 Óra Online)
Százmilliárd forintos nagyságrendű adócsökkentésre készül július elsejétől a Fidesz – értesült a . A legfontosabb lépés a szuperbruttósítás visszamenőleges eltörlése lenne, ami akár 250 milliárd forintot is hagyhat a lakosság zsebében.
máj. 7
7:06
Deutsch kék-fehérben (boon)
A Népszabadság információja szerint politikai vonalról erősít az MTK sportklub: Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a patinás sportegyesület elnöke lesz.
máj. 7
7:08
Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók Miskolcon (boon)
Egész éjjel dolgoztak a tűzoltók Miskolcon, ahol csütörtökön jelentős mennyiségű eső esett rövid idő alatt.
máj. 7
7:09
Megrohanták a pénzváltókat a gyengülő forint miatt + videó (ATV)
Aki azonban nagy tételben váltana vissza devizát, várjon egy kicsit, ha Görögország bereccsen, 290 forint is lehet az árfolyam.
máj. 7
7:24
Újabb elítélt rendőr (boon)
Egy év - két évre felfüggesztett - fogházra ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen egy volt rendőrt, aki 2006-os zavargások idején ellopta és eladta egy megvert és letepert férfi mobiltelefonját - írja a Magyar Nemzet.
máj. 7
7:26
Ismét drágul a devizahitel (boon)
A svájci frank erősödése miatt ismét nehéz napok jönnek azoknak, akik az alpesi devizában jegyzett hitelt fizetnek vissza.
máj. 7
7:27
Leveszik a képernyőről az RTL nemrég visszatért sztárját (ATV)
Nem hozta a várt nézettséget.
máj. 7
7:30
Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy elgázolt gyereket (HVG)
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy gyereket, miután csütörtök este elgázolta egy autó a fővárosban - közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese.
máj. 7
7:30
Több mint kétszáz tbc-s megbetegedést regisztráltak tavaly Borsodban (MaHu)
Több mint kétszáz tbc-s megbetegedést regisztráltak tavaly Borsod-Abaúj-Zemplénben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Észak-magyarországi Regionális Intézete az MTI-vel.
máj. 7
7:30
Az SZDSZ sorsára juthat az MSZP - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy amennyiben az önkormányzati választásokig nem kerül sor az MSZP-ben a teljes körű tisztújításra, akkor a párt nem szerzi vissza a hitelét, és a helyhatóságokban is katasztrofális versegét szenved.
máj. 7
7:42
Lángoló VW a Tüzér utca végén (szon)
Egy személygépkocsi lobbant lángra péntek hajnalban Nyíregyháza külterületén. Az oltás után a rendőrség vizsgálja az esetet
máj. 7
7:48
Balázs Péter: diplomáciai kötéltáncot jártunk Szlovákiával (MaHu)
Diplomáciai kötéltáncot kellett járnunk Szlovákiával: fenntartani a kétoldalú viszonyt, de minden lehetséges fórumon tiltakozni az eljárás ellen - nyilatkozta a szlováki nyelvtörvénnyel és az államfőnek a szlovák-magyar határon való feltartóztatásával kapcsolatban Balázs Péter leköszönő külügyminiszter.
máj. 7
7:50
Bajnaiék elsunnyognák az elcsent pénzeket? (MaHu)
Bár az Országgyűlés két évvel ezelőtt felkérte az akkori kabinetet egy olyan végrehajtható törvény kimunkálására, amely elrendeli a leköszönő kormánytagok vagyonosodási vizsgálatát, a jogszabály sem a Gyurcsány-, sem a Bajnai-érában nem készült el.
máj. 7
7:51
Ma egyeztetnek újra a pártok az Országgyűlés alakuló üléséről (Népszava)
Ma reggel folytatják az Országgyűlés május 14-re tervezett alakuló ülését előkészítő egyeztetésüket az idei választáson parlamentbe került pártok frakcióinak képviselői az Országházban. A mai, harmadik egyeztetés témája lesz a Országgyűlés állandó bizottsági rendszerének kialakítása.
máj. 7
7:52
Veszedelmes viszonyok: Demszky Orbánnal tárgyalna (MaHu)
Személyesen is megvitatná Demszky Gábor Orbán Viktorral a kormány és a főváros viszonyát, és ez ügyben kész mihamarabb találkozni a kijelölt kormányfővel - írta pénteki számában a Népszava a főpolgármesterre hivatkozva.
máj. 7
8:00
Ma és holnap lép fel Budapesten a Lord Of The Dance (boon)
Budapesten táncol a Lord Of The Dance.
máj. 7
8:02
Motoros baleset a Soroksári úton (boon)
Motoros és autó karambolozott pénteken reggel Budapesten, a Soroksári úton.
máj. 7
8:03
300 milliárdos adóenyhítésről gondolkodik a Fidesz + videó (ATV)
Az új kormány a cafetériadót és szuperbruttót törölné el, az adószakértő szerint ez csak a hiányt növelné.
máj. 7
8:06
A kétharmados többség meggyógyíthatja a beteg demokráciát (Infostart)
Azáltal, hogy az új kormány nagy társadalmi felhatalmazással bír, javulhat a lakosság társadalomba, demokráciába vetett hite, és megszűnhet a bizalomhiányos társadalom - véli a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.
máj. 7
8:09
Gyurcsány nyíltan szembement Mesterházyval - ki marad talpon? (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc a tanulmányának közzétételével beszállt az MSZP-n belüli hatalmi harcba - mondta Mráz Ágoston Sámuel az . A Nézőpont Intézet kutatási igazgatója úgy véli: a volt kormányfő akkor győzhet, ha a szocialista ellentáborok nem fognak össze vele szemben.
máj. 7
8:18
Olvasónktól: Miért van évtizedek óta tó? (szon)
2003 óta lakunk itt és azóta nem oldódott meg a "rohamosan fejlődő" Nyíregyházán a csapadékvíz-elvezetés kérdése.
máj. 7
8:18
Formálódik az államtitkárok népes tábora (boon)
A Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium helyett a Navracsics Tibor által irányított Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz kerülhetnek a titkosszolgálatok - írja a Magyar Hírlap.
máj. 7
8:21
Újra emelkednek a törlesztőrészletek - tippek (ATV)
Három lehetőség mutatkozik arra, hogy a megnövekedett terheket mérsékelni lehessen.
máj. 7
8:24
Matolcsy: 12-16 adónemet törölne el, vonna össze a Fidesz (Infostart)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna - mondta Matolcsy György, az Orbán-kormány leendő nemzetgazdasági minisztere.
máj. 7
8:24
Matolcsy: 12-16 adónem tűnne el három év alatt (HVG)
A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna.
máj. 7
8:36
Patakok áradtak Zemplénben: több mint húsz embert kellett kiköltöztetni (boon)
Tolcsván öt családnak - húsz embernek - Erdőhorvátiban és Vámosújfalun pedig egy-egy idős asszonynak kellett elhagynia otthonát az elmúlt este, mert a jelentős esőzések miatt megáradt patakok elöntötték házaikat. Vámosújfalun a Tolcsva-patak hídját is megmozdította az áradat.
máj. 7
8:39
Több későbbi főpap volt ügynök egy levéltáros szerint (ATV)
Az ügynökügyekben több későbbi főpap volt érintett egy levéltáros szerint: a katolikus egyházon belül 1958-ban ketten, 1968-ban hárman, 1978-ban öten, 1988-ban hatan végeztek állambiztonsági hálózati tevékenységet.
máj. 7
8:41
Kiköltöztetések Zemplénben, Miskolcon egész éjjel mentettek az esőzések miatt (ATV)
Tolcsván öt családnak - húsz embernek - Erdőhorvátiban és Vámosújfalun pedig egy-egy idős asszonynak kellett elhagynia otthonát az elmúlt este, mert a jelentős esőzések miatt megáradt patakok elöntötték házaikat. Vámosújfalun a Tolcsva-patak hídját is megmozdította az áradat. Miskolcon egész éjjel dolgoztak a tűzoltók.
máj. 7
8:42
Demszky tárgyalna Orbánnal (HVG)
Személyesen is megvitatná Demszky Gábor Orbán Viktorral a kormány és a főváros viszonyát, és ez ügyben kész mihamarabb találkozni a kijelölt kormányfővel - írta pénteki számában a Népszava a főpolgármesterre hivatkozva.
máj. 7
8:42
Csak később lesz IMF-felülvizsgálat (orientpress)
Csak később lehetséges a 12 milliárd eurós IMF-kölcsön feltételei teljesítésének felülvizsgálata a kormányváltás miatt - írja a Népszabadság. Ennek oka, hogy a régi kormánnyal már nem tudnak érdemben tárgyalni, az új pedig még nem állt fel. Legkorábban júniusban kezdődhetnek meg az egyeztetések.

Keresés