2010. május 30. vasárnap

máj. 30
0:00
Wieszt szerint kölcsön kapott pénzt (HVG)
A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól.
máj. 30
5:18
Orbán: láttátok azokat a fotókat a szexpartikon? (ATV)
Exkluzív videó a ViktorTV-n.
máj. 30
5:36
Elszámolási botrány! 150 milliós kárt okozott a Kisalföld Volán? + videó (ATV)
Alig egy éve annak, hogy Mosonmagyaróváron megalakult egy munkacsoport.
máj. 30
7:24
Nem kenőpénz - állította a szoci politikus (168 Óra Online)
A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól.
máj. 30
8:18
MSZP: Wieszt mondjon le önkormányzati mandátumairól! (Népszava)
Az MSZP országos és budapesti elnöksége kezdeményezi Wieszt János párttagságának felfüggesztését, és arra is felszólítja a XI. kerületi MSZP-frakcióvezetőt, hogy mondjon le kerületi és fővárosi önkormányzati mandátumáról.
máj. 30
8:18
Profi mesterlövészek Budapesten + videó (ATV)
Egy háromnapos versenyt rendez a magyar főváros.
máj. 30
8:20
Nemzetegyesítést célzó nagygyűlés Székely himnusszal (Népszava)
Nemzetegyesítést célzó beszédeket mondtak a Fidesz vezetői a párt Kossuth téri nagygyűlésén. Orbán Viktor megismételte, hogy élete legnagyobb feladata előtt áll, de a Kossuth tériekkel a háta mögött örömmel vág bele a munkába. Semjén Zsolt is az összetartózásról beszélt, de ő elsősorban a határon túliaknak üzent. Kósa Lajos a fővárosiakért izgult.
máj. 30
8:24
"Kölcsönkaptam a pénzt!" - védi magát a korrupciógyanús Wieszt (MaHu)
A korrupciógyanúval megvádolt Wieszt János XI. kerületi MSZP-frakcióvezető szombat este az Echo Tv Heti mérleg című műsorában azt mondta: az elhíresült videofelvételen valójában kölcsönt kapott a vállalkozótól.
máj. 30
8:36
"Cigányokat nem szolgálunk ki" - rendőrt hívtak! (168 Óra Online)
Rendőröket hívtak a romák a siófoki belváros egyik sörözőjéhez. Nem engedik be, nem szolgálják ki őket – ezt állították, emiatt kívántak bejelentést tenni a városi rendőrkapitányságon.
máj. 30
8:36
Kisfia anyjának temetésére sem tért haza a magyar színész (ATV)
Testőrök biztosították a szertartást.
máj. 30
8:42
Ingyen buszbérletet kapnak Százhalombatta kisgyermekesei (MaHu)
Júniustól ingyen utazhatnak Százhalombatta belterületén a helyben élő kisgyermekesek, mivel az önkormányzat átvállalja a költségeket - közölte a település sajtóreferense az MTI-vel.
máj. 30
8:44
Szegények csak a háborúkat érték meg - Ma van a hősök napja (MaHu)
A magyar hősök emléknapját rendezik meg országszerte az első és második világháborúban elesett katonák tiszteletére vasárnap.
máj. 30
8:54
Évente 8 ezer emlőrákos beteget diagnosztizálnak + videó (ATV)
Világszerte egymillió a számuk évente.
máj. 30
8:56
Koeman szerint a gyenge kondíció a magyarázat (ATV)
Magyar-német: 0-3.
máj. 30
9:00
Gesztust elemeztek: Orbán Viktor, Bajnai kézszorítása és Lendvai kézcsókja (MaHu)
Orbán Viktor a kormányalakítás napján a választásokon megszerzett bizalom megőrzésére törekedett a Nézőpont Intézet meglátása alapján, míg a Progresszív Intézet igazgatója szerint Orbán Viktor eltérő hangokat ütött meg szombaton.
máj. 30
9:00
Török Gábor: Az új alkotmány lehet a kormány egyik legfontosabb eredménye (Infostart)
A Vision Politics igazgatója szerint komoly politikai következménye lesz az új alkotmány elkészítésének, legyen az bármilyen irányú és mélységű. Török Gábor szerint ettől függetlenül nagy fegyvertény lesz négy év múlva a Fidesznek, hogy ők alkották meg az új alaptörvényt.
máj. 30
9:02
Budapesti járatokat is érint az újabb British Airway-sztrájk (MaHu)
Újabb, ötnaposra tervezett sztrájkot kezdtek vasárnap hajnalban a British Airways utaskísérői - A munkabeszüntetés idejére a légitársaság budapesti járatainak fele közlekedik a kiírt sztrájkmenetrend szerint.
máj. 30
9:12
Német-magyar: az MLSZ nem ügyelt a biztonságra, a rendőrség bezáratta a pénztárt (ATV)
Német és magyar szurkolóknak azonos szektorba adtak jegyet.
máj. 30
9:14
Óvodásokat szurkált, kivégzték (ATV)
A kínai férfi azzal indokolta brutalitását, hogy sokat veszített szerencsejátékokon.
máj. 30
9:18
A Magyar Fejlesztési Bank segíti az eladósodott gazdákat (Infostart)
Három évvel meghosszabbította a családi gazdálkodók forgóeszközhiteleinek véglejáratát a Magyar Fejlesztési Bank, hogy segítse az eladósodott gazdákat.
máj. 30
9:20
Fideszes politikusok és jobboldali értelmiségiek értékelik az elmúlt húsz, illetve nyolc évet (Infostart)
Ma tartják a hetedik kötcsei találkozót, ahol fideszes politikusok és jobboldali értelmiségiek értékelik az elmúlt húsz, illetve nyolc évet, és tanácskoznak következő kormányzati ciklus teendőiről. Az idén Új kezdet címmel rendezik meg a találkozót a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hermina Szalon, a Belvárosi Polgári Szalon, a Konrad Adenauer Alapítvány és a Barankovics István Alapítvány…
máj. 30
9:22
Ma tartják a magyar hősök emléknapját (Infostart)
Ma tartják a magyar hősök emléknapját az első és második világháborúban elesett katonák tiszteletére. Ebből az alkalomból a Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság katonai tiszteladással tart megemlékezést Budapesten a Hősök terén, illetve a rákoskeresztúri Új Köztemetőben.
máj. 30
9:24
Holnap szavaz az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló tvr-ről (Infostart)
Holnap szavaz az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslatról. Ha a képviselők elfogadják az előterjesztést, akkor a trianoni békeszerződés aláírásának napja, június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja lesz. A határozathozatalok után megvitatják a fideszes képviselők által benyújtott, a közoktatásról szóló törvény módosítását.
máj. 30
9:54
Keddtől ismét használni lehet kelni a régi letenyei határátkelőt (MaHu)
Keddtől három hónapon át a nemzetközi forgalomban is újból igénybe vehető a letenyei régi közúti határátkelőhely, amelyet személyforgalomban a nyári szezonon kívül csak a horvát-magyar határ közelében élők használhatnak.
máj. 30
10:24
Orbán Viktor maga a haza? (168 Óra Online)
Orbán Viktor a kormányalakítás napján a választásokon megszerzett bizalom megőrzésére törekedett a Nézőpont Intézet meglátása alapján, míg a Progresszív Intézet igazgatója szerint Orbán Viktor eltérő hangokat ütött meg szombaton - írja az MTI.
máj. 30
10:24
„Ha Orbán nem hoz fordulatot, a Fidesz az MSZP sorsára juthat” (ATV)
Interjú Heim Péter közgazdásszal, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnökével.
máj. 30
10:30
Ketten meghaltak a 67-es úton (HVG)
Két férfi meghalt, egy harmadik súlyosan megsérült vasárnap hajnalban a 67-es út Somogybabod és Balatonlelle közötti elkerülő szakaszán, miután autójuk eddig ismeretlen okból "lerepült" az útról.
máj. 30
10:48
Wieszt szerint csak egy kölcsönt rendeztek (orientpress)
Újabb fejlemények az újbudai vesztegetési botrányban. Wieszt János az Echo Televízió Heti Mérleg című műsorában - több mint egy héttel a leleplező felvétel nyilvánosságra hozatala után - bemutatott egy kölcsönadási szerződést. Állítása szerint tisztázni fogják állítását a vizsgálatok.
máj. 30
11:00
A régi letenyei átkelő ismét nemzetközi forgalmú lesz (Népszava)
Keddtől három hónapon át a nemzetközi forgalomban is újból igénybe vehető a letenyei régi közúti határátkelőhely, amelyet személyforgalomban a nyári szezonon kívül csak a horvát-magyar határ közelében élők használhatnak.
máj. 30
11:00
MSZP: Wieszt mondjon le! (ATV)
A korrupcióval vádolt politikus azt mondja: tovább harcol az igazáért.
máj. 30
11:02
Árokba borult egy busz Csongrádban, egy sérült (ATV)
Mindszent és Mártély között lezárták az utat.
máj. 30
11:06
Munkába tartó rendőr fogott el egy körözött férfit (HVG)
Egy munkahelyére igyekvő rendőr fogott el egy körözött férfit a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya vasárnap.
máj. 30
11:06
Három tornádófelhő egy magyarországi viharban - videó (Infostart)
Három tuba egymás mellett Szentkirályon. Három tubát, vagyis felhőtölcsért, más néven tornádófelhőt videózott szombat este az Időkép egyik észlelője.
máj. 30
11:06
Még tűrnünk kell: ma is felhős, esős napunk lesz (MaHu)
Vasárnap többnyire erősen felhős, borult idő várható - Országszerte számíthatunk esőre, záporra, zivatarokra.
máj. 30
11:24
Légimentőink a topon - harmadikak lettek a nemzetközi versenyen (MaHu)
Harmadik helyezést értek el a magyar légi mentők a Csehországban a hétvégén megrendezett hagyományos nemzetközi versenyen - közölte a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
máj. 30
11:42
Sokkoló június: egyetlen felhőtlen napra sem számíthatunk! (Infostart)
A nyár szót idén júniusban elfelejthetjük, ha megvalósul az Időkép előrejelzésében vázolt időjárás. A teljes hónapban egyetlen olyan nap sem lesz a prognózis szerint, amikor felhőtlen lenne az ég Magyarország fölött.
máj. 30
11:54
Ma értékel a Fidesz és a holdudvara (168 Óra Online)
Ma tartják a hetedik kötcsei találkozót, ahol fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar tagjai értékelik az elmúlt húsz, illetve nyolc esztendőt, és tanácskoznak elkövetkező kormányzati ciklus teendőiről - írja az MTI.
máj. 30
11:54
Megalakult a második Orbán-kormány (Népszava)
Orbán Viktort tartózkodás nélkül 261 igen és 107 nem szavazattal megválasztották a következő kormány miniszterelnökének. A nyolc tárcavezető esküjére is sor került, így hivatalosan is megalakult a második Orbán-kormány. Három órától nagygyűlést tart a Fidesz a Kossuth téren.
máj. 30
11:54
Már nem kíváncsiak rá? Könnyeivel küszködött az RTL Klub sztárja (ATV)
Saját kezébe veszi a forgatást.
máj. 30
11:56
MSZP: a kormányprogram üres, kerete hamis + videó (ATV)
Nem támogatták a miniszterelnököt és programját.
máj. 30
12:00
Az MSZP Wieszt János párttagságának felfüggesztését kezdeményezi (Infostart)
Wieszt János párttagságának felfüggesztését kezdeményezi az MSZP országos és budapesti elnöksége. A testületek egyben arra is felszólítják vesztegetési ügybe keveredett XI. kerületi szocialista frakcióvezetőt, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.
máj. 30
12:12
British Airways: megint sztrájk, kimaradó járatok (ATV)
Budapest és London között a napi négyből csak kettő járat közlekedik.
máj. 30
12:18
Az MSZP lemondatná Wieszt Jánost önkormányzati mandátumairól (MaHu)
Az MSZP szükségesnek tartja, hogy Wieszt János a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is meggyőzően tisztázza magát.
máj. 30
12:36
Hende Csaba: az új honvédelmi vezetés visszaszerzi a katonai hivatás megbecsülését (Infostart)
Újjászervezi a hadisírok gondozását a Honvédelmi Minisztérium.
máj. 30
12:36
Wieszt-ügy - Lehetnek még "mélyen áron alul" eladott ingatlanok (MaHu)
Igazságügyi értékbecslőt kérnek fel a XI. kerületi ingatlanügyek vizsgálatára, hogy kiderüljön, az értékesített ingatlanokat a jogszabályoknak megfelelően adták-e el - jelentette be Schneller Domonkos, a XI. kerületi képviselő-testület jogi bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.
máj. 30
12:38
Már nem kell elsőfokú árvízvédelmi készültség a Felső-Tiszán (MaHu)
Megszüntetik az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza Tokaj és Nagyhalász közötti szakaszán vasárnap - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese az MTI-vel.
máj. 30
12:40
Négy helyett csak két járat közlekedik London és Budapest között (MaHu)
A British Airways utaskísérőinek sztrájkja miatt London és Budapest között a napi négy járat helyett csak kettő fog közlekedni hétfőtől péntekig - közölte Náray Vilmos, a légitársaság magyarországi sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel.
máj. 30
12:48
A legfontosabb a honvédelem becsületének visszaszerzése (Népszava)
Újjászervezi a hadisírok gondozását a Honvédelmi Minisztérium (HM) - közölte Hende Csaba szakminiszter vasárnap Budapesten a Magyar Hősök Emléknapján tartott megemlékezésen, amelyen jelen volt Sólyom László köztársasági elnök.
máj. 30
12:50
Megszüntetik az árvízvédelmi készültséget a Felső-Tiszán (Népszava)
Megszüntetik az elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Tisza Tokaj és Nagyhalász közötti szakaszán vasárnap - közölte a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatóhelyettese.
máj. 30
13:12
Az MSZP kezdeményezi Wieszt párttagságának felfüggesztését (orientpress)
Az MSZP szükségesnek tartja, hogy Wieszt János a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is meggyőzően tisztázza magát - tudatta közleményében a Magyar Szocialista Párt nevében Lendvai Ildikó pártelnök és Burány Sándor az MSZP Budapesti szervezetének elnöke.

Keresés