2010. május 26. szerda

máj. 26
5:00
Orbán Viktort nagyon megverte az apja! (168 Óra Online)
Orbán Viktor életéből közöl sorozatot a . Az első részben a gyermekkort eleveníti fel.
máj. 26
5:18
Kritikus időszakban van a Tv2 műsorvezetője (ATV)
Till Attila volt a JamLight vendége, aki egy nemzetközi kozmetikai cég legújabb termékcsaládját mutatja be Magyarországon.
máj. 26
5:20
Ercsi gyilkosság: „Kizárt, hogy L. Karolina verte agyon Tamást” + videó (ATV)
A rendőrség csak a Vojkovics Tamást agyonverő nőt gyanúsítja halált okozó testi sértéssel.
máj. 26
5:36
Bármikor kirúghatók lesznek a köztisztviselők (168 Óra Online)
Az állam indoklás nélkül, két hónapos felmondási idővel megszüntetheti a köztisztviselők munkaviszonyát, akiknek új neve kormánytisztviselő lesz - foglalta össze a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatot a fideszes Répássy Róbert kedden az Országgyűlésben.
máj. 26
6:12
Az "új rendszer iránytűje" (Alternatív Energia)
Új rendszerről, szemléletváltásról beszélt a kormányprogram expozéjában Orbán Viktor. A kijelölt miniszterelnök kedden a parlamentben elmondott beszédében a programot az "új rendszer iránytűjének" nevezte, és hangsúlyozta, a láthatatlan paktumok ideje lejárt.
máj. 26
6:14
Soha nem akartam skatulyákba stimmelni (Alternatív Energia)
Több szempontból is kilóg az üzleti világból. Öltönyben ritkán látni, kamaszkora óta lófarkat visel, szakmai profizmusát nem iskolapadban tanulta, papírja sincs róla. Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál "atyja" - akit számos egyéb díj mellett Lovag és Tiszti kereszttel jutalmaztak - azt mondja: aki pénzt akar csinálni, ne vele álljon össze, mert őt sokkal inkább az álmai vezérlik, mintsem a…
máj. 26
6:30
Hosszú tetőzés lesz a Tiszán (Alternatív Energia)
Folyamatosan apadnak az észak-magyarországi folyók, a Tiszán és több mellékfolyóján viszont emelkedik a vízszint. Tokajnál hosszú tetőzésre számítanak és valószínűleg a szegedi rakpart is hetekig le lesz zárva a forgalom elől. Az ÁNTSZ az esetleges fertőzések megelőzéséért védőoltást ajánl az érintett települések lakóinak.
máj. 26
6:32
"Élet és halál ura" lett Mádly Zsolt (Alternatív Energia)
Megszűnhet a gyermekétkeztetés és a temetés június 1-től Fóton, mert a működtetéshez szükséges testületi döntések mindeddig nem születhettek meg. Költségvetés nélkül vegetál a Pest megyei település, ezért az alkalmazottak fizetését sem utalja át az államkincstár. Minden beruházás és felújítás leállt, a városfenntartás már november óta nem kap pénzt. A város közterületein a szemét, a gaz és…
máj. 26
6:36
Így pusztított Magyarországon az újabb vihar - képek (Infostart)
A tegnap esti vihar Veszprém megyében végezte a legnagyobb pusztítást, Táton például golflabda nagyságú jégdarabok hullottak. Hatalmas jég szakadt Pápára is. A jég és a szélvihar okozta károk miatt a tűzoltókat mintegy 100 esethez riasztották; a Séd patak áradása miatt is ki kellett vonulniuk.
máj. 26
6:38
Mráz Ágoston Sámuel: A társadalom egyetért Orbán Viktor alkotmányozó szándékával (Infostart)
Kockázatos az, hogy Orbán Viktor új alkotmányozásról beszél, ugyanis ha a választók úgy érzik, hogy a Fidesz visszaél a kétharmados többségével, könnyen elfordulhatnak a párttól - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója.
máj. 26
6:48
A királynő bejelentette a brit megszorító csomagot + videó (ATV)
70 év után először alakult konzervatív-liberális kormány a szigetországban.
máj. 26
7:06
„Nem savazni, lelőni kellett volna a romákat" (168 Óra Online)
Áram volt az ercsi támadó kerítésében, a „lesavazott” roma család feje viszont „dongalábú”, felesége idős, lánya pedig pici gyerekével a tragédia előtt három nappal költözött szüleihez, így senki sem járhatott át közülük lopni az ezért elégtételt venni akaró szomszéd férfihoz – állítják a megtámadott romák rokonai. A tragédia helyszínéhez közel egyébként egy térfigyelő kamera is működik…
máj. 26
7:06
Orbán megpróbál időt nyerni + videó (ATV)
Mondja Lakner Zoltán, aki szerint elvárhatóak lennének a konkrétumok.
máj. 26
7:12
A kettős állampolgársággal kapcsolatos javaslatról ma dönthet a Ház (Infostart)
A határon túli magyarok számára egyszerűsített, kedvezményes magyar állampolgárság megszerzését biztosító törvénymódosításról dönthet ma az Országgyűlés, amely folytatja a kormányprogram vitáját is.
máj. 26
7:14
Ez választja el az őrületet és a zsenialitást - lapszemle (Infostart)
Összefüggést találtak az őrület és a zsenialitás között - írja az index.hu. Már csoportosan is vesznek fel új munkaerőt - olvasható a Népszabadságban.
máj. 26
7:24
„Világsztár leszek” Bikicsunáj a határokon túl is hódítana (ATV)
Az énekes halandzsa angolja egyre terjed az interneten.
máj. 26
7:42
Bujkál az MSZP-és politikus? (168 Óra Online)
Nem ment be a munkahelyére, a telefonját sem veszi fel, és a lakásán sem találni Wieszt Jánost, a korrupció gyanújába keveredett politikust - számolt be az RTL Klub Híradója.
máj. 26
7:42
A kettős állampolgárságról dönt a T. Ház (Metropol)
A határon túli magyarok számára egyszerűsített, kedvezményes magyar állampolgárság megszerzését biztosító törvénymódosításról dönthet ma az Országgyűlés, amely folytatja a kormányprogram vitáját is.
máj. 26
7:42
Tűz Budapesten (Alternatív Energia)
Tűz ütött ki kedden éjjel a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton lévő panelházban, a füst miatt két lakásból 6-8 embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát, a balesetben egy felnőtt és egy gyerek kapott könnyebb füstmérgezést - mondta Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-nek.
máj. 26
7:48
A vihar egy lakóházat is összedöntött (Infostart)
A kedd esti zivatar miatt mintegy 400 bejelentés érkezett a tűzoltóságok ügyeleteire - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
máj. 26
8:00
Egy nő – két ház (Metropol)
Michael Sucsy, a magyar felmenőkkel rendelkező rendező Egy nő – két ház című filmjét ma este lát hatjuk az HBO-n. Jackie Kennedy két nőrokonának vidéki életét mutatja be a film. Kis Edie-t Drew Barrymore, Nagy Edie-t, az édesanyát pedig Jessica Lange alakítja.
máj. 26
8:00
Ugyanaz a fővárosi ügyek elkövetője? (Alternatív Energia)
A főváros különböző, önkormányzati tulajdonban lévő cégeinél a bűncselekmények elkövetési módszerei nagyjában-egészében mindenütt ugyanazok voltak, de az elkövetők közötti átfedésekről még korai nyilatkozni - mondta Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban.
máj. 26
8:00
Matolcsy a „csúcsra járatott” adókat növelné + videó (ATV)
A forgalmi és a jövedéki terheket már nem nagyon lehet növelni.
máj. 26
8:02
Ma dönthet a kettős állampolgárságról az Országgyűlés (Alternatív Energia)
A határon túli magyarok számára egyszerűsített, kedvezményes magyar állampolgárság megszerzését biztosító törvénymódosításról dönthet ma az Országgyűlés, amely folytatja a kormányprogram vitáját is.
máj. 26
8:18
Hagyónál nem jutnak feljebb (Metropol)
A főváros különböző, önkormányzati tulajdonban lévő cégeinél a bűncselekmények elkövetési módszerei nagyjában-egészében mindenütt ugyanazok voltak, de az elkövetők közötti átfedésekről még korai nyilatkozni - mondta Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.
máj. 26
8:18
Katasztrófa Fóton? Nincs fizetés, megszűnhet a temetés (ATV)
A városban leálltak a beruházások, november óta nem kap pénzt az önkormányzat.
máj. 26
9:00
Paneltűz Budapesten (Infostart)
Tűz ütött ki éjjel a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton lévő egyik panelházban, a füst miatt két lakásból három lakónak kellett átmenetileg elhagynia az otthonát - mondta el az InfoRádiónak a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
máj. 26
9:02
Két gyermek is súlyosan megsérült egy budapesti autóbalesetben (Infostart)
A mentők elsődleges tájékoztatása szerint súlyosan megsérült két gyermek és két felnőtt egy szerda reggeli autóbalesetben Budapesten - közölte Kormos Endre a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
máj. 26
9:12
Elterelések éjszakánként az M1-M0 csomópontnál (Metropol)
Szerdától jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani éjszakánként M0-M1 gyorsforgalmi utak találkozásánál az új csomópont építése miatt. A munkálatokat várhatóan 22 és 5 óra között végzik, nappalra visszaáll a forgalmi rend.
máj. 26
9:12
Lendvai: Wiesztnek egy-két napja van, hogy tisztázza magát (Alternatív Energia)
Wieszt János szocialista önkormányzati politikusnak egy-két napja van arra, hogy tisztázza magát a pártja előtt - közölte az MSZP leköszönő elnöke a TV2 Mokka című szerda reggeli műsorában.
máj. 26
9:30
Továbbra sincs elég hely a bölcsikben (168 Óra Online)
Még ezen a héten lehet bölcsődébe íratni azokat a gyerekeket, akikre szüleik nem tudnak napközben vigyázni.
máj. 26
9:30
Romba döntött egy házat a vihar (Alternatív Energia)
A heves esőzést követően romba dőlt egy lakóépület kedden este a Pest megyei Tápiószecsőn - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtóügyeletese az MTI-vel.
máj. 26
9:30
Miért csak kétszer fürdik hetente Hagyó? (ATV)
Ruttner György szerint általános és az intézetek saját szabályai egyaránt érvényesülnek az előzetes letartóztatásban levőkön.
máj. 26
9:36
Olcsóbb lehet a parkolás Budapesten (Infostart)
Biztosan nem drágul a parkolás Budapesten. Néhány kerületekben még csökkenéssel is számolhatunk - mondta a Parking Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak. Az Országgyűlésnek egy hónapja van, hogy új törvényt alkosson, különben július elsejétől nem lehet pénzt kérni a parkolásért a fővárosban.
máj. 26
9:38
Csak hárman szavaztak nemmel az állampolgársági törvényre (Infostart)
Az Országgyűlés 344 igen 3 nem valamint 5 tartózkodó szavazat mellett elfogadta a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítását, amelynek célja a határon túli magyarok egyszerűsített, kedvezményes állampolgárság-szerzésének biztosítása.
máj. 26
9:48
Döntés nem, csak vita volt a Házban (Alternatív Energia)
Döntés nem, csupán viták voltak tegnap a Parlamentben. A Ház tárgyalt a választójogi törvény reformjáról, a köztisztviselők jogállásáról. A kormánypártok szerint a jogszabály megszüntetné azt a helyzetet, hogy gyakorlatilag felmenthetetlenek a köztisztviselők. Az ellenzék leginkább azt rótta fel, hogy a javaslat lényegében szolgákká tenné a jelenleg felkészült köztisztviselőket.
máj. 26
9:48
8 évre is börtönbe küldhetik az RTL Klub műsorvezetőjét! Mennyit kell fizetnie? (ATV)
A megegyezés valószínűleg nem lesz egyszerű.
máj. 26
9:50
Kettős állampolgárság: durva szlovák válaszcsapás (ATV)
Elfogadta az Országgyűlés szerdán a magyar állampolgárságról szóló törvényt módosító javaslatot, amely biztosítja a határon túli magyarok számára, hogy egyszerűbben és kedvezményesen szerezhessék meg a magyar állampolgárságot. Az Országgyűlés döntése után Pozsonyban a szlovák kormány azonnal összeült: a válaszcsapásnak szánt javaslat lényege, hogy ha egy szlovák állampolgár önként más…
máj. 26
9:54
Külföldre csábítják a magyar programozókat (Infostart)
Bár a válság miatt kevesebb egyéni szoftvert rendelnek Magyarországon, a hazai programozók szaktudása nemzetközi összehasonlításban is versenyképes - mondta az InfoRádiónak Keresztes János. Az üzleti szoftverek fejlesztésével foglalkozó SAP hazai fejlesztőközpontjának vezetőségi tagja kiemelte, a jól képzett magyar programozókat külföldi cégek is előszeretettel alkalmazzák.
máj. 26
9:56
Emelkedéssel nyitott a BUX (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 443,20 pontos emelkedéssel, 21.122,75 ponton nyitott szerdán. Ez a legutóbbi, keddi záró értékéhez képest 2,14 százalékos erősödést jelent.
máj. 26
10:06
Baleset az M3-ason (Alternatív Energia)
Kamionba rohant hátulról egy ukrán rendszámú mikrobusz szerda reggel az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán Polgár közelében, a mikrobusz három utasa megsérült - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság ügyelete a balesetet követően az MTI-t.
máj. 26
10:06
Kisodródott autó ütött el zebrán egy nőt Kecskeméten (ATV)
Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy 55 éves nőt, akit egy baleset következtében kisodródott személygépkocsi ütött el egy gyalogátkelőhelyen szerdán Kecskeméten - közölte a rendőrség az MTI-vel.
máj. 26
10:08
Újra jégeső! 4 cm-es jégdarabokra is figyelmeztet az OMSZ (ATV)
Északon tovább tart a rossz idő.
máj. 26
10:12
A szakszervezet kifogásolja, hogy kormánybiztos alá rendelik a vám-és pénzügyőrséget (Infostart)
Elfogadhatatlannak tartja a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezete, hogy a leendő kormány javaslata szerint a vagyongazdálkodásról szóló törvénycsomagban kormánybiztos alá rendelik a vám-és pénzügyőrséget.
máj. 26
10:24
A debreceni Nagyerdőben állt meg a nagy fekete autó (168 Óra Online)
Se szeri, se száma a magyar foci körül felröppenő bundaügyeknek. Nem hogy az elmúlt években, de az elmúlt egy hétben cikkeztek annyi „gyanús” mérkőzésről az újságok, hogy a futballbarátok alig győzték a fejüket kapkodni.
máj. 26
10:24
Értetlenül állnak a Fidesz jelzései előtt Londonban (ATV)
Egyre inkább az az érzésünk, hogy tévedtünk, amikor azt feltételeztük, hogy az új magyar kormány figyelembe veszi majd a hatalomra kerülésekor az aktuális külpiaci hangulatot – idézi a portfolio.hu a kedden kiadott feltörekvő piaci összefoglaló Magyarországról szóló részét, melyben a Morgan Stanley londoni szakértője elemez.
máj. 26
10:42
Nem volt bombagyáros Tomcat (Alternatív Energia)
Jogerősen is felmentette a Tomcat néven publikáló Polgár Tamást a közveszélyokozás előkészületének vádja alól a Fővárosi Bíróság szerdán. A bloggert korábban azért vonták eljárás alá, mert pirotechnikai keveréket készített egy csepeli lakás konyhájában.
máj. 26
10:42
Elfogadták a kettős állampolgárságot (Metropol)
A képviselők 344 igen, 3 nem szavazat és 5 tartózkodás mellett hozták meg döntésüket. A szlovák parlament mai döntése szerint elveszítik szlovák állampolgárságukat, akik felveszik a magyart. A törvény megvalósításával kapcsolatban a legérdekesebb kérdés az állampolgársággal járó jogok és kötelezettségek, ezen belül is a választójog kérdése lesz.
máj. 26
10:48
Jogerősen is felmentette a Tomcat néven publikáló férfit a Fővárosi Bíróság (Infostart)
Jogerősen is felmentette a Tomcat néven publikáló Polgár Tamást a közveszélyokozás előkészületének vádja alól a Fővárosi Bíróság szerdán. A bloggert korábban azért vonták eljárás alá, mert pirotechnikai keveréket készített egy csepeli lakás konyhájában.
máj. 26
10:50
Az MSZP megszavazta, de kritizálja az állampolgársági törvényt (Infostart)
Mesterházy Attila szerint a Fidesz-kormány lesz a felelős minden olyan problémáért, amelyet a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadása okoz, mivel a többség nem támogatta a szocialisták azon kezdeményezését, hogy halasszák el az erről szóló voksolást.

Keresés