2010. május 31. hétfő

máj. 31
5:18
Baj van? Komolyan aggódnak barátai a magyar sztárszínészért! (ATV)
Nem gondolkodik reálisan jövőjéről.
máj. 31
5:36
Így esküdött Orbán (168 Óra Online)
Megalakult az Orbán-kormány. Az Országgyűlés szombat délben választotta miniszterelnökké Orbán Viktort. Az új kormányfőt és programját 261 igennel, 107 nemmel és tartózkodás nélkül szavazták meg a képviselők. A megválasztott miniszterelnök az ülésteremben letette hivatali esküjét, A kinevezés aláírását követően a megválasztott miniszterelnök fogadta a parlamenti pártok vezetőinek köszöntését. Az…
máj. 31
5:36
Berzenkednek a szakértők: miért büntetné a Fidesz a családokat? (Alternatív Energia)
Kevés a konkrétum a Fidesz szociálpolitikát érintő programjában - nyilatkozta lapunknak Darvas Ágnes az MTA Gyermekszegénység Elleni Program vezető kutatója hangsúlyozva, hogy a szociális szféra olyan terület, ahol a részletekben rejlik a lényeg. A kutatók a Fidesz első lépése ellen már tiltakoztak is: szerintük a családi pótlék nem lehet a büntetés vagy a jutalmazás eszköze. A Népszava Online…
máj. 31
5:36
Három csapás: egy szelet pizzáért 25 év börtön (ATV)
Az Egyesült Államokban nem vált be, Szlovákiában megtette hatását a törvény. Magyarországi bevezetésével kapcsolatban Hack Péter, Lázár János, Fleck Zoltán, Tarjányi Péter és a Helsinki Bizottság véleményét összegezzük.
máj. 31
5:38
Öt törvényjavaslatot korrigálna az MSZP (Alternatív Energia)
Vérlázító cinizmus - jelentette ki tegnap Lendvai Ildikó azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz eltörölné az állami vezetők havi kétmillió forintos bérplafonját. Az MSZP leköszönő elnöke úgy vélte, nem lehet megengedni a pályázat nélküli privatizációt sem, mert az az állami vagyon "elkótyavetyélése". Összesen öt törvénytervezet korrekcióját követelik, a szükséges változtatások közé tartozik a Trianon…
máj. 31
6:12
Orbán legnagyobb ellensége még mindig Gyurcsány? (Alternatív Energia)
Olyan szavazói "keménymagot" hozna létre a Fidesz, ami a kormányzás nehéz időszakaiban is kiáll majd a párt mellett - legalábbis így értékelik elemzők a tegnapi Orbán-beszédet. Az ehhez szükséges eszközök is változatlanok: újra előkerült Gyurcsány Ferenc szerepének hangsúlyozása, valamint a szocialista-liberális koalíció "kiközösítése" a nemzetből.
máj. 31
6:30
Most nem a Molotovot dobták Tatárszentgyörgyön (168 Óra Online)
Német önkéntesek segítségével újították fel egy Tatárszentgyörgyön megtámadott roma család házát. A Német Labdarúgó Szövetség pedig a szombati barátságos mérkőzés előtt labdákat és mezeket vitt a faluba - számolt be az RTL Híradóra hivatkozva a Független Hírügynökség.
máj. 31
6:36
Tornádó Veszprémnél, útelmosás az M6-oson: kemény volt a mostani vihar is - képgaléria (Infostart)
Patakok öntöttek ki, utakat is le kellett zárni a vasárnap délutáni és esti felhőszakadások következtében. Veszprém közelében tornádót észleltek, Budaörs és Törökbálint egyes területei járhatatlanokká váltak - országos körkép az újabb viharról.
máj. 31
6:54
Mráz Ágoston Sámuel: Teljesítménykényszerben van a Fidesz (Infostart)
Példa nélküli aktív munkát végzett az Országgyűlés az elmúlt két hétben - mondta az IfoRádióban a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója. Mráz Ágoston Sámuel szerint a kormány új szerkezeti modellt próbál ki, ami papíron hatékonyabb lehet, de majd az idő dönti el, hogy valóban jól is működik-e.
máj. 31
7:06
MSZP: „törvénytelen a minisztériumok átvétele” + videó (ATV)
A párt szerint aggályos a késedelmes átadás.
máj. 31
7:12
Egy hónap múlva nagyon megérezzük majd a forint gyengülését - lapszemle (Infostart)
Olcsóbb áram, drágább gáz - olvashatjuk a Népszabadság címlapján. A fogyasztók egyik szeme nevethet, a másik viszont nagyon sírhat egy hónap múlva.
máj. 31
7:24
A Trianon-emléknapról dönt a parlament (Metropol)
A Nemzeti Összetartozás Napjává nyilváníthatja a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét ma az Országgyűlés, ha a képviselők elfogadják a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényjavaslatot.
máj. 31
7:24
Vádlottak padján a világsztár magyar exe: drogot csempészett (ATV)
Így akarta eltenni az útból, csak ő esett bele a másnak szánt verembe.
máj. 31
7:30
Kezdődik az irtás Budapesten - új módszerek (Infostart)
Sáringer-Kenyeres Tamás biológus szerint az esőzések miatt nagyon sok szúnyog várható idén. A fővárosban kedden kezdik meg a szúnyogok irtását.
máj. 31
8:00
Vége a kenőpénzes szoci karrierjének (168 Óra Online)
Kezdeményezi Wieszt János párttagságának felfüggesztését az MSZP. Lendvai Ildikó a párt elnöke és Burány Sándor a szocialisták budapesti szervezetének elnöke közös közleményükben azt írják, hogy a politikusnak meggyőzően tisztáznia kell magát a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is. Egyben felszólítják a politikust, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.
máj. 31
8:00
Szúnyoginvázió fenyeget az ország számos pontján, biológiai oltásra nincs pénz + videó (ATV)
Az árvizek miatt nagyon kedvező körülmények közé kerültek.
máj. 31
8:18
Tanuljunk is belőle (Metropol)
Pályája csúcsán új típusú trolit vezetett, mint a pártfőtitkárok tették a „régi szép időkben”, pedig csak fővárosi főpolgármester-helyettes volt.
máj. 31
8:18
Mellkasig ér a víz Budapesten! (168 Óra Online)
Több mint 10 családot telepítettek ki Budapest XXII. kerületből, miután vasárnap megáradt a patak az Ady Endre útnál - mondta el a Független Hírügynökségnek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a kerület alpolgármesterétől kapott tájékoztatása alapján. A környékbeliek azt mondták, hogy még sohasem hömpölygött ennyi víz az utcákon.
máj. 31
8:36
A legfrissebb képek az áradásról: leállt a villamos, a tűzoltók egész éjszaka dolgoztak (ATV)
Az elöntött házak nem életveszélyesek, a lakók, akiknek beázott a házuk, maguktól költöztek ki.
máj. 31
8:54
Kalapács alatt a jövő (Metropol)
Vállalati adománybolt, stigmacsökkentő tréning, Zöld Sziget önkéntes program, romaérzékenyítő nap – ilyen és ezekhez hasonló szolgáltatások kerülnek árverésre a június 9-i Civil Liciten. Az eseményen a civil szervezetek által felkínált szolgáltatásokat a vállalati szféra képviselői vásárolhatják meg.
máj. 31
8:54
Nyert? Nem nyert? Itt megnézheti! (ATV)
A Szerencsejáték Zrt. 2010. 21. játék-, illetve fogadási heti nyerőszámai és nyereményei.
máj. 31
8:56
Izraeli támadás a gázai segélyflottilla ellen (ATV)
Izraeli támadás érte a Gázai övezetbe segélyrakományt szállító önkéntes flottillát hétfőn több tv-csatorna jelentése szerint, s a hajókon több áldozata is van az akciónak. A támadás hírére tüntetők akarták megostromolni Izrael isztambuli konzulátusát.
máj. 31
9:00
Orbán Viktor csomagjai a színfalak mögött és egy nevezetes kézcsók - képgaléria (Infostart)
A szombati miniszterelnöki beiktatásról közöl "színfalak mögötti" fotókat Orbán Viktor Facebook-oldala. Megnézheti a nevezetes kézcsókot Lendvai Ildikóval, de készültek családi fotók a miniszterelnök gyermekeivel is.
máj. 31
9:02
Balog Zoltán: azonnali intézkedéseket hoznak a tényfeltáró bizottság eredményei (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök a hetedik kötcsei találkozón egyebek mellet arról is beszélt, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság ezen héten elkészíti első részjelentését, ami után néhány napon belül azonnali intézkedésekre lesz szükség - tájékoztatta az InfoRádiót Balogh Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke.
máj. 31
9:30
Kínos: valaki "offshore-ban utazik" a Fidesz-KDNP kormánytagjai közül (168 Óra Online)
Több offshore tulajdonú, ingatlanforgalmazással foglalkozó céget jegyeztek be a leendő közigazgatási minisztérium államtitkárának ügyvédi irodájába. Az amerikai, liechtensteini, Seychelles szigeteki cégek alapítói, tulajdonosai között a Gál és Társa Ügyvédi Iroda alkalmazottait, esetenként Gál András Levente közvetlen családtagjait is megtaláljuk. A nyilatkozó pénzmosás ellenes szakértő elmondja,…
máj. 31
9:30
Átverték a magyar sztárt! Elmaradt az esküvője! Bírósági ügy lesz? (ATV)
Több elem is szerepel a szervező indoklásában.
máj. 31
9:32
Gyurcsány Ferencre sosem mondanám, hogy „szellemileg üres” (168 Óra Online)
A médiaszociológus-közíró úgy véli: a liberális elvek iránt van kereslet, de nincs hozzájuk pártkínálat. Beszél arról is: intellektuális hátország nélkül elképzelhetetlen a baloldal megújulása. KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
máj. 31
9:48
Pálffy: az MDF-SZDSZ kuratóriumi tagok mondjanak le (Metropol)
Pálffy István KDNP-s országgyűlési képviselő szerint "vannak olyan kurátorok a köztestületekben, akiknek itt semmi keresnivalójuk nincs." Pálffy a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában hétfőn arról beszélt hogy szombat óta, az új kormány megalakulása óta nyilvánvalóan új helyzet van: így szerinte azoknak a közmédiumokban helyet foglaló kuratóriumi tagoknak, akik olyan pártok delegáltjai,…
máj. 31
9:48
Jön a 70 éves nyugdíjkorhatár? (ATV)
Több tagállamban a korhatár további jelentős növelését jelentené az új javaslat megvalósulása.
máj. 31
10:06
Viccből alakult párt nyert Reykjavíkban (ATV)
Az izlandi politikai állapotok kifigurázására létrehozott, a pénzügyi válság után alakult Legjobb Párt szerezte meg a többséget a helyhatósági választásokon Reykjavíkban.
máj. 31
10:12
Navracsics Tibor átvette a Miniszterelnöki Hivatalt (Infostart)
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfő reggel átvette Molnár Csaba volt kancelláriaminisztertől a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH).
máj. 31
10:14
Felmentették a Magyar Közlöny felelős szerkesztőjét (Infostart)
Borókainé Vajdovits Évát jelölte ki a Magyar Közlöny és a Határozatok Tára felelős szerkesztőjévé vasárnapi hatállyal, az akkora datált Hivatalos Értesítő 42. számában Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
máj. 31
10:24
Martonyi: "Máris komoly gond van, titkos tárgyalások folynak a csehekkel" (168 Óra Online)
Lesznek személycserék a Külügyminisztériumban, kisebb és elkötelezettebb apparátusra van szükség, akárcsak a közigazgatás más területein is - erősítette meg a adott vasárnap esti nyilatkozatában Martonyi János, az új magyar külügyminiszter. Szlovákiának a magyar állampolgárság könnyített megadására tett heves reakcióiról azt mondta: a szlovák politikusok saját, a 21. században nem igazán korszerű…
máj. 31
10:24
Motorossal ütközött egy BKV busz (Alternatív Energia)
Az Erzsébet híd budai hídfőjénél ütközött egy motorossal a 8-as autóbusz, emiatt a hídra vezető budai utakon torlódás várható - tudta meg a Népszava.hu.
máj. 31
10:24
65 ezren sztrájkolnak Romániában (ATV)
A közigazgatási intézmények alkalmazottjai, pedagógusok, egészségügyi dolgozók és fegyőrök léptek általános sztrájkba hétfő reggeltől Romániában. A meghatározatlan ideig tartó munkabeszüntetés oka: a kormány továbbra is ragaszkodik a közszférában dolgozók béreinek 25, illetve a nyugdíjak 15 százalékos csökkentéséhez.
máj. 31
10:26
Átadás-átvétel - Navracsics átvette a MeH-et (Alternatív Energia)
Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfő reggel átvette Molnár Csaba volt kancelláriaminisztertől a Miniszterelnöki Hivatalt (MeH).
máj. 31
10:26
Borókai feleségét nevezte ki Navracsics a Magyar Közlöny szerkesztőjévé (ATV)
Tordai Csabát tavaly május 25-én nevezte ki Molnár Csaba.
máj. 31
10:28
Évek óta próbálkoztak! 14 hetes terhes, ikreket vár a 42 éves híres énekesnő! (ATV)
A gyerekek nemét egyelőre nem lehet tudni.
máj. 31
10:42
Csődbe ment a Vidámpark? (Alternatív Energia)
Csődvédelmet kérhet hétfői ülésén a Fővárosi Vidámpark igazgatósága - tájékoztatta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a Főpolgármesteri Kabinetet.
máj. 31
10:42
Fordulat? Wieszt: „okirat is készült, hogy csak kölcsön kaptam a pénzt” + videó (ATV)
Kevesen hisznek már a politikusnak.
máj. 31
10:44
Pálffy lemondatná a közmédiumok SZDSZ-es és MDF-es kuratóriumi tagjait (ATV)
Pálffy István a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában hétfőn arról beszélt, hogy az új kormány megalakulása óta új helyzet van: szerinte azoknak a közmédiumokban helyet foglaló kuratóriumi tagoknak, akiket nem parlamenti pártok delegáltak, le kellene mondaniuk.
máj. 31
10:46
Őrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem több munkatársát (ATV)
Őrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfőn.
máj. 31
10:48
Olajos víz szennyez a XXII. kerületben (Infostart)
Elöntötte a főváros XXII. kerületének egy részét a tegnapi esőzéstől megáradt Rétköz patak. Kilépett medréből a Kőérbereknél található mesterséges tó is. Több lakóház mellett egy autószerelő műhely szintén ellepett a víz, emiatt nagy mennyiségű olaj került az árral keveredve az utcára, kertekbe, házakba - mondta el az InfoRádiónak a kerület polgármestere.
máj. 31
10:50
Őrizetben a Pécsi Tudományegyetem több munkatársa (Infostart)
A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint hétfőn őrizetbe vették a Pécsi Tudományegyetem nyolc munkatársát bűnszövetségben elkövetett vesztegetés gyanúja miatt.
máj. 31
11:00
Csődvédelmet kérhet a Vidám Park (Metropol)
A vidámpark a radikálisan csökkenő látogatószám miatt az elmúlt években veszteségesen működött, és az új játékok beszerzése sem fordított a negatív trenden, azok is növelték a cég adósságát.
máj. 31
11:00
Csehország: nem tud kormányt alakítani a nyertes párt + videó (ATV)
Az elnök azonnal lemondott.
máj. 31
11:06
Kormányzati meghökkenés: nagytakarítás az állami honlapok területén (Infostart)
Az új kormány rendet akar tenni az állami honlapok területén is - olvasható abban az üzenetben, amely a kormanyszovivo.hu, a meh.hu internetes oldalakra, illetve a leköszönt kormány tárcáinak honlapjára látogatókat fogadta hétfőn délelőtt.
máj. 31
11:08
Tölgyessy Péter: Orbán Viktor ráérzett az emberek vágyaira (Infostart)
A hétvégén befejeződött a hatalomváltás döntő szakasza, már az Orbán-kabinet felelős az országért. Még az államtitkári kinevezések vannak hátra, és teljes lesz a végrehajtó hatalom vezetése. Orbán Viktor szerint kormánya feladata egy "olyan korszak megteremtése, amelyet a történelemben modern békeidőként jegyezhetnek fel", ahol az átmenet zavaros időszaka után nyugodt fejlődés következhet.
máj. 31
11:18
Orbán Viktor azt mondja, amit hallani akarsz (168 Óra Online)
A hétvégén befejeződött a hatalomváltás döntő szakasza, már az Orbán-kabinet felelős az országért. Még az államtitkári kinevezések vannak hátra, és teljes lesz a végrehajtó hatalom vezetése. Orbán Viktor szerint kormánya feladata egy „olyan korszak megteremtése, amelyet a történelemben modern békeidőként jegyezhetnek fel”, ahol az átmenet zavaros időszaka után nyugodt fejlődés következhet.
máj. 31
11:18
Őrizetben a Pécsi Tudományegyetem több vezetője (Alternatív Energia)
Az NNI munkatársai közel húsz helyen tartottak házkutatást, számos tárgyi bizonyítási eszközt lefoglaltak. Az iroda közleménye szerint vasárnap és hétfőn fogták el és vették őrizetbe a gyanúsítottakat.

Keresés