2010. október 1. péntek

okt. 1
5:12
Kockás füzetben listázza a szavazókat a Fidesz (Népszava)
Egy füzetben vezet listát a Fidesz egyik ferencvárosi - a vasárnapi helyhatósági választáson újrainduló - önkormányzati képviselője a választókerületében élők pártszimpátiájáról, a listát vélhetően évek óta bővíti. Így elképzelhető, hogy azt a tavaszi országgyűlési választáson is használta már a jelenlegi kormánypárt.
okt. 1
5:12
„Ezt már nem tudta feldolgozni” Lekerül a képernyőről az RTL-sztár (ATV)
Társai megdöbbentek, hogy kihagyták a következő adásból.
okt. 1
5:30
MSZP: Orbán, a király meztelen (168 Óra Online)
Kim Dzsong Il észak-koreai diktátorhoz és Sztálinhoz hasonlítja Orbán Viktort Molnár Csaba ex-kancelláriaminiszter. A szocialista politikusnál az ütötte ki a biztosítékot, hogy Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője közleményében hallgat arról, hogy Orbán szombathelyi látogatásán találkozott az MSZP polgármesterjelöltjével is. Igaz, Ipkovich György alaposan meglepte őt.
okt. 1
5:30
Romából román, magyarból ukrán – milliárdokért pörög az etnobiznisz (ATV)
Már az ukránok, örmények, románok is jelezték, hogy sok az illetéktelen a kisebbségi névjegyzékben.
okt. 1
6:06
Milyen gyorsbüfében érdemes enni? (Infostart)
Egyre több gyorsbüfét találni a fővárosban. Ennek oka feltehetőleg az, hogy egy ilyen hely létrehozása sokkal olcsóbb és a jogszabályi környezet is megengedőbb, mint egy étterem nyitásánál. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület nemrég kínai büféket tesztelt. A szervezet élelmiszer-biztonsági szakértője mindenképp a nagy forgalmú gyorsbüféket ajánlja.
okt. 1
6:06
Fideszesnek a vádemelés is halasztható (Népszava)
Bár egy helyben osztogatott fideszes szórólap szerint Barcza Gábor "tisztességéhez, becsületességéhez nem fér kétség", a párt tiszaföldvári polgármester-jelöltje ellen nemrégiben vádat emeltek. Az újrázásra készülő Barcza egy másik ügyében az ügyészség 2009-ben elhalasztotta a vádemelést, pedig már akkor is több nyomozás ellene, például sikkasztás miatt. Az ügyészségi halasztás indoka sem…
okt. 1
6:08
Csak igenekből lehet várost építeni (Népszava)
A XI. kerületből Újbuda lett és a főváros legnagyobb városrésze új fejlődési pályára állt - foglalja össze az elmúlt nyolc év polgármesteri munkáját Molnár Gyula. Bár a Fidesz most programjába emeli az ő öt évvel ezelőtti, azóta megvalósított céljait, az elmúlt időszakban a jobboldal nem támogatta ezeket. Ami a kerületi ingatlanügyben történt meggyanúsítását illeti, Újbuda polgármestere úgy véli:…
okt. 1
6:10
Csődbe mehet Heves városa (Népszava)
A Heves megyei Heves városa négy év fideszes vezetés után milliárdos adósságállománnyal küzd. Mióta a Fidesz 2006-ban átvette a település vezetését, minden rosszra fordult. Az iskolában nincs fűtés, az idősek otthona lakóinak pénze Lichtensteinbe vándorolt, a közétkeztetés összeomlott, az értelmetlennek tűnő kifizetések pedig olyan méreteket öltöttek, hogy a város a csődeljárás küszöbén áll.
okt. 1
6:24
Tarlós István: "Szó sincs a BKV privatizálásáról" (Infostart)
Az államnak is a zsebébe kell nyúlnia a BKV helyzetének rendezéséhez - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, aki a MÁV-val és a Volánnal közösen tervezi rendezni a vállalat helyzetét. Tarlós István arról is beszélt, hogy megválasztása esetén néhány hónapon belül felmérik a budapesti úthálózat állapotát, amelynek tulajdonviszonyait is tisztázni szeretnék.
okt. 1
6:42
Orbán: Nem stimmel a tavalyi költségvetési hiány (Infostart)
Orbán Viktor szerint nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány; a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett ugyanis "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit.
okt. 1
7:00
ÁSZ: a 4-es metró beruházását hibás lebonyolítás és előnytelen szerződések jellemzik (Infostart)
A 4-es metró finanszírozási szerződésének módosítását, illetve kiegészítését javasolja a kormánynak az Állami Számvevőszék. A szervezet szerint Budapest főpolgármesterének a kivitelezői feltételeket kellene felülvizsgáltatnia a BKV-val, és haladéktalanul szükség lenne egy független mérnök megbízására, ellenkező esetben nem biztosított a megfelelő műszaki ellenőrzés.
okt. 1
7:18
Vállalja a kormány a jogsértési eljárást - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tegnap elküldte Brüsszelnek a jegybanki vezetők fizetésének csökkentésével kapcsolatos kormányálláspontot.
okt. 1
7:18
TI: illegális pénzből kampányolnak a pártok + videó (ATV)
A szervezet a pártok kampányköltéseinek nyilvánosságra hozatalát sürgeti.
okt. 1
7:36
Orbán: nem stimmelnek a büdzsé számai (Népszava)
Orbán Viktor szerint nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány; a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett ugyanis "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit.
okt. 1
7:54
A Fidesz "lehomokosozta" Gémesit? (MaHu)
A Fidesz gödöllői szervezete rágalmazás miatt feljelenti Gémes György polgármestert, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub polgármesterjelöltjét.
okt. 1
7:54
Meghalt a magyar származású, világhírű színész (ATV)
A magyar származású színész 85 éves volt.
okt. 1
7:56
Jó kis ingyenreklámot csinált a cigánybűnözésnek az OVB? (MaHu)
Vona Gábor szerint akaratlanul is jó reklámot csinált választási hirdetésüknek a közrádió és a köztelevízió azzal, hogy megtagadta közlésüket, mert egyre többen kíváncsiak rá, és keresik a lehetőségét, hogy megnézhessék.
okt. 1
7:56
Szakmát váltott a magyar Megasztár (ATV)
Több hírességgel is dolgozott már együtt.
okt. 1
7:58
Margit híd: ólommérgezés lassítja a munkát + videó (ATV)
Azt nem tudni, hogy kiknek és hol került a szervezetébe a mérgező anyag.
okt. 1
8:12
Ilyen választás még nem volt, mint a most vasárnapi (Infostart)
A vasárnapi választás lesz az első, amely előtt még szombaton is kampányolhatnak a pártok. A választópolgár a kopogtatócédulából tudhatja meg a szavazóköre címét. A kopogtatócédula tehát nem az ajánlószelvény, amit a jelöltnek adott oda, hanem a másik papír, amelyen a névjegyzékbe való felvételről értesítették.
okt. 1
8:12
Halálos baleset az M5-ös autópályán (HVG)
Halálos baleset történt az M5-ös autópálya 37-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon péntek reggel; a balesetben még hárman súlyosan megsérültek - közölte a rendőrség.
okt. 1
8:30
Megölte és feldarabolta testvérét egy nagymányoki férfi (HVG)
Megölte és feldarabolta bátyját egy nagymányoki férfi, a gyanúsítottat őrizetbe vették - közölte a rendőrség pénteken.
okt. 1
8:30
Buszos vállalkozót keres Tapolca (Infostart)
Tapolca Város Önkormányzata közszolgáltatási szerződés keretében, hat évre, vállalkozóval kívánja ellátni a helyi, autóbuszos menetrend szerinti személyszállítást. A pályázati felhívás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.
okt. 1
8:30
Alakul a nemzeti közlekedési holding (MaHu)
Országos közlekedési holdingba vonná össze a vasúti személyszállítást és az autóbusz-közlekedést a kormány.
okt. 1
8:30
Navracsics: nem kerül kormányzati ellenőrzés alá az ügyészség (orientpress)
Politikai bosszú vezette az MSZP-t a megyék elleni támadásban, hiszen 2006 után ott nem voltak pozícióik - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes elárulta: egyelőre nincs döntés Kovács Tamás utódjelöltjéről, majd leszögezte: nem tervezik az ügyészséget a kormányzat alá vonni.
okt. 1
8:30
Orbán: nem stimmel valami (ATV)
A költségvetési hiánnyal kapcsolatos különbözet jóval több mint százmilliárd forintot jelent.
okt. 1
8:32
Átvertek egy kórházi kezelésen átesett beteget (HVG)
Volt kórházi betegtől csaltak ki 160 ezer forintot Zalaegerszegen - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
okt. 1
8:32
Ismét jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között (Infostart)
Ismét jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között, ahol korábban egy szerelvény füstölése miatt állt a forgalom - közölte a BKV fődiszpécsere.
okt. 1
8:32
Újabb külföldi befektetők jönnek (MaHu)
Ugyan a befektetők érdeklődése némileg megcsappant a globális válság, illetve a magyar gazdaság mélyrepülése idején, az invesztorok korántsem mondtak le Magyarországról, ezt az Audi és a GM óriásberuházása is mutatja - állították lapunknak a befektetőkkel napi kapcsolatot ápoló szakértők.
okt. 1
8:34
Füstölni kezdett egy szerelvény a 2-es metró vonalán (HVG)
A Batthyány térnél egy szerelvény füstölni kezdett péntek reggel. A lángok eddig tisztázatlan körülmények között csaptak fel nem sokkal nyolc óra után a budai állomáson - írja a HavariaPress.
okt. 1
8:48
Kiskorú tanítványait zaklatta a jobbikos tanár (168 Óra Online)
Már csak pár nap az újabb fülkeforradalomig, de mintha a győztesek is belefásultak volna az elmúlt száz-egynéhány napba. Budapest leteperésében talán rejlik még némi izgalom, de vidéken a választás láthatóan nem érdekel senkit. HUSZKA IMRE dél-dunántúli kampánykörképe.
okt. 1
8:48
A megszorítások miatt fogságba ejtették, majd kiszabadították az ecuadori elnököt (ATV)
Kiszabadították a katonák az ecuadori elnököt, akit lázadó rendőrök egy csoportja ejtett fogságba egy fővárosi kórházban csütörtökön. A dél-amerikai országban rendkívüli állapot van érvényben, a szomszédos Peru és Kolumbia lezárta az ecuadori határátkelőket.
okt. 1
8:50
Füstölni kezdett a metró reggel a Batthyány térnél (ATV)
Nem jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között, mert a Batthyány térnél egy szerelvény füstölni kezdett péntek reggel - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
okt. 1
9:06
Navracsics: nem kerül a kormány alá az ügyészség (HVG)
A Fidesz nem tervezi az ügyészség kormány alá rendelését - mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
okt. 1
9:06
Egyre több hamis terméket veszünk (Infostart)
A hamisított termékek forgalma 2009-ben elérte a 900 milliárd dollárt, ami világkereskedelem 7-8 százaléka. A leggyakrabban továbbra is a ruházati termékeket, az elektronikai cikkeket, a dohányárukat, illetve az élelmiszereket hamisítják, de növekedést mértek a hamis gyógyszer vagy például a járműalkatrész forgalmazás területén is. Magyarországra a legtöbb hamis termék Kínából érkezik.
okt. 1
9:06
"Süt a politika a számvevőszéki metrójelentéséből" (MaHu)
Nem vizsgálták, mi volt az igazi oka az idő- és költség-túllépésnek - mondta a 180 percben a dokumentumot vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.
okt. 1
9:06
Orbán: 4,4 százalék a tavalyi hiány (orientpress)
Az előrejelzett 3,9 helyett 4,4 százalékos hiányt tartalmazott a tavalyi költségvetés - jelentette ki csütörtökön Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ez jóval több mint 100 milliárd forintos kiesést jelent, és megváltoztatja a 2010-es büdzsé kiindulási pontját is. A kormányfő elmondta, a hiányról Brüsszelt is értesítették.
okt. 1
9:06
Horror: Megölte és feldarabolta testvérét egy nagymányoki férfi (ATV)
A helyszínelés jelenleg is tart Nagymányokon.
okt. 1
9:08
Navracsics szerint nem kerül kormányzati ellenőrzés alá az ügyészség (MaHu)
A Fidesz nem tervezi az ügyészség kormány alá rendelését - mondta el Navracsics Tibor egy vele készült interjúban.
okt. 1
9:24
Simor nem kereshet többet 2 milliónál (orientpress)
Az Európai Unió Pénzügyi és Gazdasági főigazgatójának levelére a nemzetgazdasági miniszter újra megerősítette, hogy a Nemzeti Ügyek Kormánya fontosnak tartja, hogy a közszféra tisztségviselőinek, így a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének havi díjazása kétmillió forintnál ne legyen több.
okt. 1
9:24
Befejeződött a Kiskörút rekonstrukciója (HVG)
Szeptember végéig aluljárók, utcák, parkok és terek újultak meg Budapesten.
okt. 1
9:24
Lejár az igazoláskérés határideje az önkormányzati választásra (168 Óra Online)
Pénteken 16 óráig kérhetnek igazolást azok, akik nem a lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön akarnak szavazni az önkormányzati választáson - írja az MTI.
okt. 1
9:24
Oszama bin Laden terve: fegyveresek tüzet nyitnak és hoteleket foglalnak el (ATV)
Az al-Kaida vezére utasított az európai turistahelyek elleni támadásra.
okt. 1
9:26
Lejár a választói igazoláskérés határideje (HVG)
Pénteken 16 óráig kérhetnek igazolást azok, akik nem a lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön akarnak szavazni az önkormányzati választáson.
okt. 1
9:26
„Reggel még nevettem rajta” Homoszexuális vádak a polgármester ellen + videó (ATV)
Gémesinek vannak sejtései, hogy miért orrolhatott meg rá a Fidesz.
okt. 1
9:28
MN: milliós túlórapénz a zavargók között elvegyülő NBH-soknak (HVG)
Milliós túlórapénzeket fizetett ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több száz munkatársának a 2006 őszén végrehajtott feladatokért; az elhárítás embereinek az volt a dolguk, hogy elvegyüljenek az őszödi beszéd után az utcára vonult tüntetők között és információkat gyűjtsenek a demonstrációk szervezői és az ellenzéki politikusok kapcsolatáról - írta a Magyar Nemzet pénteken.
okt. 1
9:42
Őrizetbe vették Tasnádi Pétert (HVG)
Elfogták csütörtök este Tasnádi Pétert, a férfi lakásán házkutatást tartottak.
okt. 1
9:42
Péntek délutánig kérhetnek igazolást a választók (orientpress)
Péntek délután 16:00 óráig kérhetnek igazolást azok, akik nem az állandó lakhelyükön, hanem egy másik bejelentett helyen szavaznak az önkormányzati választások során.
okt. 1
9:42
Valaki hazudott a bíróságon: botrány a TV2-sztár tárgyalásán (ATV)
„Elképesztő, hogy egy ügyvéd hazugságokat állít, és belehallgat a magánbeszélgetésembe”
okt. 1
9:44
Bajnai pert nyert (HVG)
Jogerősen újabb helyreigazítási pert nyert Bajnai Gordon, ezúttal a Hír TV ellen.

Keresés