2010. október 1. péntek

okt. 1
5:12
Kockás füzetben listázza a szavazókat a Fidesz (Alternatív Energia)
Egy füzetben vezet listát a Fidesz egyik ferencvárosi - a vasárnapi helyhatósági választáson újrainduló - önkormányzati képviselője a választókerületében élők pártszimpátiájáról, a listát vélhetően évek óta bővíti. Így elképzelhető, hogy azt a tavaszi országgyűlési választáson is használta már a jelenlegi kormánypárt.
okt. 1
5:12
„Ezt már nem tudta feldolgozni” Lekerül a képernyőről az RTL-sztár (ATV)
Társai megdöbbentek, hogy kihagyták a következő adásból.
okt. 1
5:30
MSZP: Orbán, a király meztelen (168 Óra Online)
Kim Dzsong Il észak-koreai diktátorhoz és Sztálinhoz hasonlítja Orbán Viktort Molnár Csaba ex-kancelláriaminiszter. A szocialista politikusnál az ütötte ki a biztosítékot, hogy Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője közleményében hallgat arról, hogy Orbán szombathelyi látogatásán találkozott az MSZP polgármesterjelöltjével is. Igaz, Ipkovich György alaposan meglepte őt.
okt. 1
5:30
Romából román, magyarból ukrán – milliárdokért pörög az etnobiznisz (ATV)
Már az ukránok, örmények, románok is jelezték, hogy sok az illetéktelen a kisebbségi névjegyzékben.
okt. 1
6:06
Milyen gyorsbüfében érdemes enni? (Infostart)
Egyre több gyorsbüfét találni a fővárosban. Ennek oka feltehetőleg az, hogy egy ilyen hely létrehozása sokkal olcsóbb és a jogszabályi környezet is megengedőbb, mint egy étterem nyitásánál. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület nemrég kínai büféket tesztelt. A szervezet élelmiszer-biztonsági szakértője mindenképp a nagy forgalmú gyorsbüféket ajánlja.
okt. 1
6:06
Fideszesnek a vádemelés is halasztható (Alternatív Energia)
Bár egy helyben osztogatott fideszes szórólap szerint Barcza Gábor "tisztességéhez, becsületességéhez nem fér kétség", a párt tiszaföldvári polgármester-jelöltje ellen nemrégiben vádat emeltek. Az újrázásra készülő Barcza egy másik ügyében az ügyészség 2009-ben elhalasztotta a vádemelést, pedig már akkor is több nyomozás ellene, például sikkasztás miatt. Az ügyészségi halasztás indoka sem…
okt. 1
6:08
Csak igenekből lehet várost építeni (Alternatív Energia)
A XI. kerületből Újbuda lett és a főváros legnagyobb városrésze új fejlődési pályára állt - foglalja össze az elmúlt nyolc év polgármesteri munkáját Molnár Gyula. Bár a Fidesz most programjába emeli az ő öt évvel ezelőtti, azóta megvalósított céljait, az elmúlt időszakban a jobboldal nem támogatta ezeket. Ami a kerületi ingatlanügyben történt meggyanúsítását illeti, Újbuda polgármestere úgy véli:…
okt. 1
6:10
Csődbe mehet Heves városa (Alternatív Energia)
A Heves megyei Heves városa négy év fideszes vezetés után milliárdos adósságállománnyal küzd. Mióta a Fidesz 2006-ban átvette a település vezetését, minden rosszra fordult. Az iskolában nincs fűtés, az idősek otthona lakóinak pénze Lichtensteinbe vándorolt, a közétkeztetés összeomlott, az értelmetlennek tűnő kifizetések pedig olyan méreteket öltöttek, hogy a város a csődeljárás küszöbén áll.
okt. 1
6:24
Tarlós István: "Szó sincs a BKV privatizálásáról" (Infostart)
Az államnak is a zsebébe kell nyúlnia a BKV helyzetének rendezéséhez - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, aki a MÁV-val és a Volánnal közösen tervezi rendezni a vállalat helyzetét. Tarlós István arról is beszélt, hogy megválasztása esetén néhány hónapon belül felmérik a budapesti úthálózat állapotát, amelynek tulajdonviszonyait is tisztázni szeretnék.
okt. 1
6:42
Orbán: Nem stimmel a tavalyi költségvetési hiány (Infostart)
Orbán Viktor szerint nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány; a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett ugyanis "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit.
okt. 1
7:00
ÁSZ: a 4-es metró beruházását hibás lebonyolítás és előnytelen szerződések jellemzik (Infostart)
A 4-es metró finanszírozási szerződésének módosítását, illetve kiegészítését javasolja a kormánynak az Állami Számvevőszék. A szervezet szerint Budapest főpolgármesterének a kivitelezői feltételeket kellene felülvizsgáltatnia a BKV-val, és haladéktalanul szükség lenne egy független mérnök megbízására, ellenkező esetben nem biztosított a megfelelő műszaki ellenőrzés.
okt. 1
7:18
Vállalja a kormány a jogsértési eljárást - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter tegnap elküldte Brüsszelnek a jegybanki vezetők fizetésének csökkentésével kapcsolatos kormányálláspontot.
okt. 1
7:18
TI: illegális pénzből kampányolnak a pártok + videó (ATV)
A szervezet a pártok kampányköltéseinek nyilvánosságra hozatalát sürgeti.
okt. 1
7:36
Orbán: nem stimmelnek a büdzsé számai (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint nem stimmel a 2009-es költségvetési hiány; a tavalyi büdzsében szereplő 3,9 százalék helyett ugyanis "a mostani tudásunk szerint" 4,4 százalék lesz a deficit.
okt. 1
7:54
Meghalt a magyar származású, világhírű színész (ATV)
A magyar származású színész 85 éves volt.
okt. 1
7:56
Szakmát váltott a magyar Megasztár (ATV)
Több hírességgel is dolgozott már együtt.
okt. 1
7:58
Margit híd: ólommérgezés lassítja a munkát + videó (ATV)
Azt nem tudni, hogy kiknek és hol került a szervezetébe a mérgező anyag.
okt. 1
8:12
Ilyen választás még nem volt, mint a most vasárnapi (Infostart)
A vasárnapi választás lesz az első, amely előtt még szombaton is kampányolhatnak a pártok. A választópolgár a kopogtatócédulából tudhatja meg a szavazóköre címét. A kopogtatócédula tehát nem az ajánlószelvény, amit a jelöltnek adott oda, hanem a másik papír, amelyen a névjegyzékbe való felvételről értesítették.
okt. 1
8:30
Buszos vállalkozót keres Tapolca (Infostart)
Tapolca Város Önkormányzata közszolgáltatási szerződés keretében, hat évre, vállalkozóval kívánja ellátni a helyi, autóbuszos menetrend szerinti személyszállítást. A pályázati felhívás a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.
okt. 1
8:30
NBH: százmilliók túlórákra 2006-ban (Metropol)
Milliós túlórapénzeket fizetett ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) több száz munkatársának a 2006 őszén végrehajtott feladatokért; az elhárítás embereinek az volt a dolguk, hogy elvegyüljenek az őszödi beszéd után az utcára vonult tüntetők között és információkat gyűjtsenek a demonstrációk szervezői és az ellenzéki politikusok kapcsolatáról.
okt. 1
8:30
Orbán: nem stimmel valami (ATV)
A költségvetési hiánnyal kapcsolatos különbözet jóval több mint százmilliárd forintot jelent.
okt. 1
8:32
Ismét jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között (Infostart)
Ismét jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között, ahol korábban egy szerelvény füstölése miatt állt a forgalom - közölte a BKV fődiszpécsere.
okt. 1
8:32
Séta a megelőzésért (Metropol)
Kilencedik alkalommal, rendhagyó módon szombaton este fél kilenckor tartják meg az idén a mellrák elleni küzdelem hazai szimbólumává vált Lánchídi Sétát. Idén először egy világsztár túlélő, Olivia Newton-John is csatlakozik az összefogás arcaihoz és a sétára várt ezrekhez.
okt. 1
8:34
„Erősebbek vagyunk mint hinnénk” (Metropol)
Idén a Lánchídi Sétának világsztár résztvevője is lesz. Olivia Newton-John a mellrák túlélőjeként küzd.
okt. 1
8:48
Kiskorú tanítványait zaklatta a jobbikos tanár (168 Óra Online)
Már csak pár nap az újabb fülkeforradalomig, de mintha a győztesek is belefásultak volna az elmúlt száz-egynéhány napba. Budapest leteperésében talán rejlik még némi izgalom, de vidéken a választás láthatóan nem érdekel senkit. HUSZKA IMRE dél-dunántúli kampánykörképe.
okt. 1
8:48
Milliárdokba fojtott civil szervezetek (Metropol)
Hiába a százszámra meghirdetett pályázat, mire lezárul az ellenőrzés, az alapítványok sora csődbe jut, s bár az elmúlt négy évben összesen 141 milliárd forinttal segítette az állam a civil projektek megvalósulását, a szervezetek úgy vélik, a hazai támogatási program segítség helyett inkább tönkreteszi a civil társadalmat.
okt. 1
8:48
A megszorítások miatt fogságba ejtették, majd kiszabadították az ecuadori elnököt (ATV)
Kiszabadították a katonák az ecuadori elnököt, akit lázadó rendőrök egy csoportja ejtett fogságba egy fővárosi kórházban csütörtökön. A dél-amerikai országban rendkívüli állapot van érvényben, a szomszédos Peru és Kolumbia lezárta az ecuadori határátkelőket.
okt. 1
8:50
Senki sem tudja, honnan jön a kampánypénz (Metropol)
Átláthatatlanok az önkormányzati választások kampányköltései – állítja a Transparency International Magyarország. A szervezet tegnapi sajtótúrájára a három párt főpolgármester-jelöltjét is várták.
okt. 1
8:50
Füstölni kezdett a metró reggel a Batthyány térnél (ATV)
Nem jár a metró a Deák tér és a Déli pályaudvar között, mert a Batthyány térnél egy szerelvény füstölni kezdett péntek reggel - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
okt. 1
8:52
Nagy harc Miskolcon (Metropol)
Az egyik legstabilabb MSZP-s város helyzete is többesélyes. Káli Sándor, az MSZP, Kriza Ákos, a Fidesz–KDNP és Szegedi Márton, a Jobbik jelöltje is a rend és biztonság megteremtését tűzte ki legfőbb céljául a kam ány során.
okt. 1
9:06
Egyre több hamis terméket veszünk (Infostart)
A hamisított termékek forgalma 2009-ben elérte a 900 milliárd dollárt, ami világkereskedelem 7-8 százaléka. A leggyakrabban továbbra is a ruházati termékeket, az elektronikai cikkeket, a dohányárukat, illetve az élelmiszereket hamisítják, de növekedést mértek a hamis gyógyszer vagy például a járműalkatrész forgalmazás területén is. Magyarországra a legtöbb hamis termék Kínából érkezik.
okt. 1
9:06
Horror: Megölte és feldarabolta testvérét egy nagymányoki férfi (ATV)
A helyszínelés jelenleg is tart Nagymányokon.
okt. 1
9:24
Lejár az igazoláskérés határideje az önkormányzati választásra (168 Óra Online)
Pénteken 16 óráig kérhetnek igazolást azok, akik nem a lakóhelyükön, hanem a bejelentett tartózkodási helyükön akarnak szavazni az önkormányzati választáson - írja az MTI.
okt. 1
9:24
Oszama bin Laden terve: fegyveresek tüzet nyitnak és hoteleket foglalnak el (ATV)
Az al-Kaida vezére utasított az európai turistahelyek elleni támadásra.
okt. 1
9:26
„Reggel még nevettem rajta” Homoszexuális vádak a polgármester ellen + videó (ATV)
Gémesinek vannak sejtései, hogy miért orrolhatott meg rá a Fidesz.
okt. 1
9:42
Valaki hazudott a bíróságon: botrány a TV2-sztár tárgyalásán (ATV)
„Elképesztő, hogy egy ügyvéd hazugságokat állít, és belehallgat a magánbeszélgetésembe”
okt. 1
10:00
Kissé erősödött a forint pénteken reggel (ATV)
A nemzetközi devizapiacon röviddel hét óra előtt egy euró 275,94 forint volt, a csütörtök délutáni 276,70 forint után.
okt. 1
10:18
Feldarabolta testvérét egy nagymányoki férfi (Metropol)
A rendőrök forró nyomon jutottak el a 30 éves áldozat 19 éves öccséhez, aki a nyomozás adatai szerint kábítószer hatása alatt, egy baltával végzett ágyban fekvő testvérével, majd feldarabolta és testrészeit a pincében rejtette el.
okt. 1
10:18
Győrben jogellenesen elkülönítik a halmozottan hátrányos gyerekeket (Alternatív Energia)
Első fokon megnyerte az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) a Győr-Moson Sopron Megyei Bíróságon azt az iskolai szegregációs pert, melyet két éve indított a győri önkormányzat ellen. Az egyelőre nem jogerős ítélet szerint a városi fenntartású Kossuth Lajos Általános Iskolában jogellenesen elkülönítik nem csupán a roma, hanem az összes halmozottan hátrányos helyzetű gyereket.
okt. 1
10:36
Soron kívüli vizsgálat: hamisak a főnővér papírjai (ATV)
Az országos tiszti főorvos soron kívüli vizsgálatot rendelt el abban a budapesti kórházban, ahol felmentettek állásából egy főnővért, miután kiderült, hogy hamisak a felsőfokú végzettségét igazoló dokumentumok.
okt. 1
10:54
Fideszes szórólap a mikulászacskóban - ledöbbentek az autósok (168 Óra Online)
Újabb fejezet nyílt a szegedi gerillakampányban. A parkoló autók szélvédőin mikulászacskót fúj a szél. Büntetés helyett azonban választási szórólap lapul a zacskóban - írja a .
okt. 1
10:54
Nem bírt egymással a City és a Juve, botlott a címvédő az Európa Ligában (ATV)
A portugál Sporting ötöt vágott a Levszki Szófiának, az Atlético Madrid a Leverkusen ellen végzett 1-1-re.
okt. 1
10:56
Több az elhízott gyerek a szegény családokban (ATV)
A rosszabb szociális körülmények között élő családokban több az elhízott gyerek - állapította meg egy, a kaliforniai tizenévesek vizsgálatával készült tanulmány, amely az American Journal of Public Health című folyóiratban jelent meg.
okt. 1
11:12
Kétségbeesetten keresnek sofőröket a tűzoltók (ATV)
A fővárosban 80 járművezető hiányzik, így sokkal nehezebben jut el a fecskendő és a tűzoltó egy vészhelyzethez.
okt. 1
11:48
Rettegjetek: itt bárkit bármikor elítélhetnek. (168 Óra Online)
A Kossuth-díjas írónak a napokban jelent meg új regénye Tavaszi Tárlat címmel. Könyve az ’56-os forradalom utáni hónapokban játszódik. A megtorlások és kiegyezések idején. Azt mondja, valahányszor megjelenik egy új műve, kizárólag aktuálpolitikai áthallásokat keresnek benne. Tévesen. Hisz éppenséggel az irodalom hivatott arra, hogy rövid távú érdekek és ideológiai torzítások nélkül őrizze meg…
okt. 1
11:48
Magyar támogatással nemzetközi zsidó-keresztény központ nyílt Jeruzsálemben (ATV)
A zsidó-keresztény értékek erősítését, a népek közötti megbékélést és Jeruzsálem egységét kívánja erősíteni az új intézmény, amelyet a héten avattak fel az izraeli fővárosban.
okt. 1
12:24
Mi értelme a kampánycsendnek? (Infostart)
Szombaton is folytathatják a szavazók meggyőzését a pártok, a választási törvény nyári módosításával ugyanis az Országgyűlés egy nappal megkurtította a kampánycsend időszakát. A politikusok és a szakértők 2006 óta vitatkoznak a korteskedés tilalmáról.
okt. 1
12:24
4 millió forintot fizettek ezért a celeb-képért (ATV)
A kisfiú - a rekord tényét tekintve - apja nyomdokaiba lépett.
okt. 1
12:26
Gárdistába szerelmes Morvai Krisztina (ATV)
A Jobbik EP-képviselője fideszes jelölt mellett kampányolt, gyorsan evett, és legbensőbb érzéseit is megosztotta az érdeklődőkkel. Vele volt Gaudi-Nagy Tamás is.
okt. 1
12:42
Budapest közszemlén (Metropol)
Ki a legrégebb óta budapesti polgármester? Melyik kerületet irányítja a legfiatalabb politikus? Hol nincs jelöltje az MSZP-nek? Indul független jelölt a vasárnapi önkormányzati választáson? És nő? Érdekességek a budapesti polgármesterekről és polgármester-jelöltekről!

Keresés