2010. október 1. péntek

okt. 1
5:48
Túlélésért küzd a szlovák kabinet (Népszava)
Bár csak néhány hónapja van hivatalban a szlovák kormány, akkora a zűrzavar a koalícióban, hogy jelenleg még az is meglepetés lenne, ha kitöltené négy éves mandátumát.
okt. 1
6:06
Kirajzás a Fehér Házból (Népszava)
Kiürül lassan a Fehér Ház, egymás után jelentik be távozásukat Barack Obama legközelebbi tanácsadói. A demokrata elnök szinte teljes gazdasági stábját lecseréli, átalakul a nemzetbiztonsági kabinet, s hazakészülnek chicagói bizalmi emberei is. A jelenség nem szokatlan, a félidős választás időszaka hagyományosan alkalmat ad a csapat átalakítására.
okt. 1
6:08
Pirruszi győzelem (Népszava)
Bár Silvio Berlusconi miniszterelnök biztosan nyerte meg a kormánya elleni bizalmi szavazást mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban, mégsem biztos, hogy a kabinet kitölti 2013-ig szóló mandátumát. A koalíció kisebbik tagja, az Északi Liga vezetője ugyanis új választások kiírását követeli.
okt. 1
6:10
Mérsékletre készteti az ellenzék Chávezt? (Népszava)
Bár technikailag csak apróbb kifogások merültek fel, a venezuelai választásra érkezett külföldi megfigyelők komoly aggályaikat hangoztatták amiatt, hogy Hugo Chávez elnök a voksolás napján is nagy tévébeszédet mondott. Dömény Zsuzsa Latin-Amerika-szakértő, aki a venezuelai választási bizottság meghívására kísérte figyelemmel a szavazást, lapunknak elmondta, az ellenzék mostantól komoly ellensúlyt…
okt. 1
7:00
Megkéselte a fiatal lányt, majd öngyilkos lett (Kitekintő)
A légi mentők szállítottak kórházba egy 20 éves, szepesremetei (Mníšek nad Hnilcom) nőt, szúrt és vágott sérülésekkel. Állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben.
okt. 1
7:02
Nagy veszélybe kerülhet Magyarország is (Kitekintő)
A franciák aggódnak Európa eljelentéktelenedése miatt, és – több más uniós taggal együtt – összefogást sürgettek ennek megakadályozására a védelmi miniszterek genti találkozóján.
okt. 1
7:04
Október elsejétől eltörlik a minimáladót (Kitekintő)
Ténylegesen is eltörlik október elsejei hatállyal a minimáladót, októbertől év végéig a cégeknek csak a profitadót kell fizetniük, döntötte el a román kormány.
okt. 1
7:18
Káosz Ecuadorban: katonák szabadították ki az államfőt (HVG)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az ecuadori média. A híradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat. A roham során két ember meghalt, több mint harmincheten megsebesültek.
okt. 1
7:18
Cigánykérdés: ultimátumot kapott a kormány (Kitekintő)
Az Európai Bizottság úgy döntött, feladatot ad Franciaországnak annak kapcsán, hogy a francia kormány a nyár végén úgy döntött, szigorú lépéseket tesz az országban található illegális romatáborok felszámolása érdekében.
okt. 1
7:36
Katonák szabadították ki az államfőt a zendülő rendőrök fogságából (Infostart)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt. Sajtóhíradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat.
okt. 1
7:36
Államcsíny Ecuadorban: zendülő rendőrök csípték el az államfőt (MaHu)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az ecuadori média.
okt. 1
7:54
"Szomália nagyobb terrorfenyegetést fog jelenteni Afganisztánnál" (Infostart)
Szomália és más afrikai országok hamarosan Afganisztánnál is nagyobb terrorfenyegetést jelenthetnek - figyelmeztetett az Interpol főtitkára.
okt. 1
7:54
Ecuadori zendülés - kiszabadították az államfőt (Népszava)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette az ecuadori média. Híradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat.
okt. 1
8:12
A kormány menti meg a bedőlés előtt álló bankot (Kitekintő)
Újabb tőkeinjekciót kaphat az Anglo Irish Bank – nyilatkozta tegnap az ír jegybank feje, miután a dublini parlament, a Dail megszavazta az ír bankok betéteire és kötvényire vállalt kormányzati garanciát, ami tegnap járt volna le.
okt. 1
8:30
Ebzárlat és legeltetési tilalom Baktalórántházán (orientpress)
Rebák Éva, a település jegyzője közleményében arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság kerületi főállatorvosa ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el Baktalórántházára, a rókák veszettség elleni immunizálása miatt. A zárlat az október 5. és 18. közötti időszakra…
okt. 1
8:30
Rovásírásra cserélték a román feliratot (Kitekintő)
A  Csíkszereda helységnévtábláin található román nyelvű feliratot rovásírásossal takarták el szerdára virradóan. A városházán nem örültek az újabb fejleményeknek.
okt. 1
8:48
Interpol: Szomália veszélyesebb Afganisztánnál (HVG)
Szomália és más afrikai országok hamarosan Afganisztánnál is nagyobb terrorfenyegetést jelenthetnek - figyelmeztetett az Interpol főtitkára.
okt. 1
9:06
Felgyújtottak harminc, NATO-csapatoknak szállító tartálykocsit (HVG)
Ismeretlen támadók felgyújtottak pénteken Pakisztánban legalább 30 tartálykocsit, amelyek utánpótlást szállítottak az afganisztáni NATO-csapatoknak.
okt. 1
9:06
Megint elloptak egy bankautomatát (Kitekintő)
Ismeretlen tettesek elloptak egy bankautomatát a nyitrai járásbeli Vicsápapáti (Výčapy - Opatovce) községben. A tettesek 0.30 perc körül, eddig ismeretlen eljárással kitépték a helyi élelmiszerbolt falából az automatát.
okt. 1
9:08
Meglepő adat: fizetésimérleg-többlete van hazánknak (Kitekintő)
Tovább nőtt a magyar folyó fizetési mérlegtöbblet, köszönhetően annak, hogy az importált termékek értéke továbbra is alacsonyabb szinten maradt az idei második negyedévben, mint az export volumen értéke.
okt. 1
9:24
Sebesültek egy ENSZ-helikopter kényszerleszállásában (HVG)
Kényszerleszállást hajtott végre pénteken Dél-Pakisztánban egy ENSZ-helikopter, amely az árvízben bajbajutott emberek kimenekítésében vett részt.
okt. 1
9:24
Ibrány csatlakozott a Bursa Hungarica-hoz (orientpress)
Ibrány Város Önkormányzata csatlakozott a Bursa Hungarica pályázati rendszerhez. A Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2011-es fordulójára 2010. október 1-től pályázhatnak az érdeklődők az állandó lakhelyük szerint illetékes települési önkormányzatnál.
okt. 1
9:24
"A magyar az egyik legmagasabb védelmi szintet élvező kisebbségi nyelv" (Kitekintő)
Romániában jóváhagyták az Európa Tanács Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájához való csatlakozással vállalt kötelezettségek végrehajtásáról szóló első időszaki jelentést.
okt. 1
9:42
Katonák szabadították ki az államfőt a zendülő rendőrök fogságából (168 Óra Online)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette az ecuadori média.
okt. 1
10:00
Fegyveres akciókra buzdította a Hamászt Arafat (HVG)
Mahmúd Zahar, a Hamász egyik vezetője szerint Jasszer Arafat hajdani palesztin vezető maga buzdította az iszlamista mozgalmat arra, hogy hajtsanak végre fegyveres akciókat Izraelben, miután megszakadtak az általa vezetett béketárgyalások.
okt. 1
10:00
Szomorú hír: öngyilkos lett a népszerű humorista (Kitekintő)
Szerdán New Brunswickban elhunyt Greg Giraldo népszerű amerikai komikus.
okt. 1
10:18
Elfogták a gyermekrablókat Nigériában (HVG)
Nigériában a biztonsági erők épségben kiszabadították azt a 15 gyermeket, akit a héten raboltak el - közölte pénteken egy magas rangú rendőrtiszt.
okt. 1
10:18
A várakozásoknak megfelelően maradt az alapkamat (Kitekintő)
A várakozások szerint járt el tegnap a lengyel és a román jegybank is, mindkét régiós társunknál tartották az irányadó kamatrátát.
okt. 1
10:20
Káosz a fővárosban: lövések is dördültek (Kitekintő)
Rendkívüli állapotot hirdettek Ecuadorban, ahol a fegyveres erők állományának egy csoportja tüntetést szervezett néhány juttatás megvonása miatt. Az elnököt könnygázgránáttal dobták meg, aki az ellenzék szerepét sejti a történtek mögött, így fontolóra vette a Nemzetgyűlés feloszlatását is.
okt. 1
10:22
Az MKP üdvözli az Alkotmánybíróság tankönyvügyben hozott döntését (Kitekintő)
Maradhatnak első helyen a földrajzi nevek magyar megfelelői is!
okt. 1
10:36
Ketten meghaltak, több mint harmincheten megsebesültek az ecuadori összecsapásokban (MaHu)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az ecuadori média.
okt. 1
10:54
Vezért váltott a HP (Napi)
okt. 1
10:54
Levegőbe repítették egy politikus Lexusát Ungváron (HVG)
Felrobbantották egy helyi üzletember és politikus luxusgépkocsiját csütörtök este Ungvár belvárosában.
okt. 1
10:54
Elloptak egy egész bankautomatát (Kitekintő)
A pozsonyi tolvajok egy gépjárművel áttörték a kirakatot, majd eddig ismeretlen módon eltávolították az automatát, majd egy sötét színű terepjáróval távoztak.
okt. 1
10:56
Igazi kincs van a gazdák kezében (Kitekintő)
Gyümölcsöző üzlet lehet az európai gazdálkodók számára a mezőgazdasági hulladék összegyűjtése, amennyiben a közös agrárpolitika megfelelő támogatást nyújt majd a biomasszából előállított üzemanyaggyártáshoz.
okt. 1
11:12
Klímatudományi kisokos nem csak szkeptikusoknak (HVG)
A brit tudományos akadémia klímatudományi útmutatót tett közzé, amelyben összefoglalja, mely területeken világosak az ismereteink, és melyek azok a kérdések, amiket egyelőre nem sikerült kielégítően megválaszolni.
okt. 1
11:12
Közel 200 ezer BMW-t hívnak vissza (Napi)
okt. 1
11:12
Lezsák: "nemzetpolitikai kérdésekben azonos az álláspontunk." (Kitekintő)
Nemzetpolitika, oktatáspolitika, nyelvtörvény, kettős állampolgárság, Máért és Kmkf - Lezsák Sándor és Berényi József Pozsonyban tárgyaltak az alábbi témákról.
okt. 1
11:30
Perel a vízibusz kapitánya a magyar diákok hajóbalesete miatt (HVG)
Beperelte csütörtökön a Philadelphiában két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a felborított vízibusz kapitánya.
okt. 1
11:48
Koszovó nem kér senki gyámkodásából (Kitekintő)
Koszovó Európa-ügyi minisztere, Dr. Besim Beqaj csütörtökön Prágában járt, ahol egy nyilvános előadás keretében fejtegette a kis balkáni állam jövőképét. Szó volt az euroatlanti integrációról, szerbekről, és hogy miért is szeretik annyira a koszovóiak az Egyesült Államokat.
okt. 1
11:50
Három év múlva nyugdíjba vonulna a kedvelt színész (Kitekintő)
Sir Michael Caine, az egyik legelismertebb angol színész még 3 évig szeretne dolgozni, mert 80 évesen nyugdíjba akar vonulni.
okt. 1
12:06
Lába kelt az óegyiptomi istennő szobrának (HVG)
Egy hónappal Vincent Van Gogh festményének látványos elemelése után ismét értékes műkincset, egy antik istennőszobrot loptak el Egyiptomban, a darab azóta megkerült.
okt. 1
12:06
Összeolvadna a Volán és a MÁV-Start (orientpress)
Egyszállítási cégbe vonná össze a vasúti személyszállítást és a Volán-társaságok buszközlekedését a kormány: a fúziótól megtakarítást és létszámcsökkenést várnak, a szállító holding pedig egységes viteldíjrendszert alakíthatna ki, ami az utasok számára is gazdaságosabb lehet.
okt. 1
12:06
Hollandiában betiltották a lakásfoglalást (MaHu)
Hollandiában hatályba lépett pénteken a használaton kívüli lakások jogcím nélküli elfoglalását tiltó törvény.
okt. 1
12:06
Nem bíznak a befektetők a gazdasági növekedésben (Kitekintő)
Vegyes érzelmekkel értékelhetjük a tegnapi amerikai kereskedést, amellyel véget ért a harmadik negyedévi részvénypiaci szeánsz.
okt. 1
12:08
Versenypiac lett a nonprofit szektor is (orientpress)
Egy pénzintézet számára a társadalmi felelősségvállalás új formáját biztosítja a nonprofit szektor finanszírozási problémáinak kezelése. Lovas Emese, a Commerzbank üzletfejlesztési igazgatója szerint a támogatásokon felül egy bank termékeivel és tanácsadásával sokkal komolyabb hasznot tud hajtani egy-egy szociális vagy oktatási intézmény, társadalmi szerveződés számára. A Commerzbank közel másfél…
okt. 1
12:24
Elhagyják Iránt az energiacégek (Napi)
okt. 1
12:24
Óvoda lesz a szerb maffiózó elkobzott villájából (HVG)
Sajátos nevelési igényű gyerekek költözhetnek be a közismert szerb bűnöző és Zoran Gyingyics egyik gyilkosa, Milorad Ulemek Legija belgrádi villájába. Szerbiában a bűnözéssel szerzett vagyont elkobozzák a bűnözőktől.
okt. 1
12:24
Tárgyalt a szlovák és magyar külügyi bizottság (Kitekintő)
Igaz kényes kérdéseket nem érintettek, de egyébként "őszinte hangnemben" telt a magyar és a szlovák külügyi bizottságok találkozója.
okt. 1
12:42
Betiltották a lakásfoglalást Hollandiában (HVG)
Hollandiában hatályba lépett pénteken a használaton kívüli lakások jogcím nélküli elfoglalását tiltó törvény.

Keresés