2010. október 1. péntek

okt. 1
5:48
Túlélésért küzd a szlovák kabinet (Kripto Akadémia)
Bár csak néhány hónapja van hivatalban a szlovák kormány, akkora a zűrzavar a koalícióban, hogy jelenleg még az is meglepetés lenne, ha kitöltené négy éves mandátumát.
okt. 1
6:06
Kirajzás a Fehér Házból (Kripto Akadémia)
Kiürül lassan a Fehér Ház, egymás után jelentik be távozásukat Barack Obama legközelebbi tanácsadói. A demokrata elnök szinte teljes gazdasági stábját lecseréli, átalakul a nemzetbiztonsági kabinet, s hazakészülnek chicagói bizalmi emberei is. A jelenség nem szokatlan, a félidős választás időszaka hagyományosan alkalmat ad a csapat átalakítására.
okt. 1
6:08
Pirruszi győzelem (Kripto Akadémia)
Bár Silvio Berlusconi miniszterelnök biztosan nyerte meg a kormánya elleni bizalmi szavazást mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban, mégsem biztos, hogy a kabinet kitölti 2013-ig szóló mandátumát. A koalíció kisebbik tagja, az Északi Liga vezetője ugyanis új választások kiírását követeli.
okt. 1
6:10
Mérsékletre készteti az ellenzék Chávezt? (Kripto Akadémia)
Bár technikailag csak apróbb kifogások merültek fel, a venezuelai választásra érkezett külföldi megfigyelők komoly aggályaikat hangoztatták amiatt, hogy Hugo Chávez elnök a voksolás napján is nagy tévébeszédet mondott. Dömény Zsuzsa Latin-Amerika-szakértő, aki a venezuelai választási bizottság meghívására kísérte figyelemmel a szavazást, lapunknak elmondta, az ellenzék mostantól komoly ellensúlyt…
okt. 1
7:00
Megkéselte a fiatal lányt, majd öngyilkos lett (Kitekintő)
A légi mentők szállítottak kórházba egy 20 éves, szepesremetei (Mníšek nad Hnilcom) nőt, szúrt és vágott sérülésekkel. Állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben.
okt. 1
7:02
Nagy veszélybe kerülhet Magyarország is (Kitekintő)
A franciák aggódnak Európa eljelentéktelenedése miatt, és – több más uniós taggal együtt – összefogást sürgettek ennek megakadályozására a védelmi miniszterek genti találkozóján.
okt. 1
7:04
Október elsejétől eltörlik a minimáladót (Kitekintő)
Ténylegesen is eltörlik október elsejei hatállyal a minimáladót, októbertől év végéig a cégeknek csak a profitadót kell fizetniük, döntötte el a román kormány.
okt. 1
7:18
Cigánykérdés: ultimátumot kapott a kormány (Kitekintő)
Az Európai Bizottság úgy döntött, feladatot ad Franciaországnak annak kapcsán, hogy a francia kormány a nyár végén úgy döntött, szigorú lépéseket tesz az országban található illegális romatáborok felszámolása érdekében.
okt. 1
7:36
Katonák szabadították ki az államfőt a zendülő rendőrök fogságából (Infostart)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt. Sajtóhíradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat.
okt. 1
7:54
"Szomália nagyobb terrorfenyegetést fog jelenteni Afganisztánnál" (Infostart)
Szomália és más afrikai országok hamarosan Afganisztánnál is nagyobb terrorfenyegetést jelenthetnek - figyelmeztetett az Interpol főtitkára.
okt. 1
7:54
Ecuadori zendülés - kiszabadították az államfőt (Kripto Akadémia)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette az ecuadori média. Híradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat.
okt. 1
8:12
A kormány menti meg a bedőlés előtt álló bankot (Kitekintő)
Újabb tőkeinjekciót kaphat az Anglo Irish Bank – nyilatkozta tegnap az ír jegybank feje, miután a dublini parlament, a Dail megszavazta az ír bankok betéteire és kötvényire vállalt kormányzati garanciát, ami tegnap járt volna le.
okt. 1
8:30
Rovásírásra cserélték a román feliratot (Kitekintő)
A  Csíkszereda helységnévtábláin található román nyelvű feliratot rovásírásossal takarták el szerdára virradóan. A városházán nem örültek az újabb fejleményeknek.
okt. 1
9:06
Megint elloptak egy bankautomatát (Kitekintő)
Ismeretlen tettesek elloptak egy bankautomatát a nyitrai járásbeli Vicsápapáti (Výčapy - Opatovce) községben. A tettesek 0.30 perc körül, eddig ismeretlen eljárással kitépték a helyi élelmiszerbolt falából az automatát.
okt. 1
9:06
Rendőrlázadás Ecuadorban (Metropol)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt. A híradások szerint Correa páncélozott gépkocsival, gázálarcban hagyta el a kórházat.
okt. 1
9:08
Meglepő adat: fizetésimérleg-többlete van hazánknak (Kitekintő)
Tovább nőtt a magyar folyó fizetési mérlegtöbblet, köszönhetően annak, hogy az importált termékek értéke továbbra is alacsonyabb szinten maradt az idei második negyedévben, mint az export volumen értéke.
okt. 1
9:24
"A magyar az egyik legmagasabb védelmi szintet élvező kisebbségi nyelv" (Kitekintő)
Romániában jóváhagyták az Európa Tanács Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájához való csatlakozással vállalt kötelezettségek végrehajtásáról szóló első időszaki jelentést.
okt. 1
9:42
Katonák szabadították ki az államfőt a zendülő rendőrök fogságából (168 Óra Online)
Katonák szabadították ki a zendülő rendőrök által körülzárt quitói kórházból Rafael Correa ecuadori államfőt - jelentette az ecuadori média.
okt. 1
10:00
Szomorú hír: öngyilkos lett a népszerű humorista (Kitekintő)
Szerdán New Brunswickban elhunyt Greg Giraldo népszerű amerikai komikus.
okt. 1
10:18
A várakozásoknak megfelelően maradt az alapkamat (Kitekintő)
A várakozások szerint járt el tegnap a lengyel és a román jegybank is, mindkét régiós társunknál tartották az irányadó kamatrátát.
okt. 1
10:20
Káosz a fővárosban: lövések is dördültek (Kitekintő)
Rendkívüli állapotot hirdettek Ecuadorban, ahol a fegyveres erők állományának egy csoportja tüntetést szervezett néhány juttatás megvonása miatt. Az elnököt könnygázgránáttal dobták meg, aki az ellenzék szerepét sejti a történtek mögött, így fontolóra vette a Nemzetgyűlés feloszlatását is.
okt. 1
10:22
Az MKP üdvözli az Alkotmánybíróság tankönyvügyben hozott döntését (Kitekintő)
Maradhatnak első helyen a földrajzi nevek magyar megfelelői is!
okt. 1
10:54
Vezért váltott a HP (Napi)
okt. 1
10:54
Elloptak egy egész bankautomatát (Kitekintő)
A pozsonyi tolvajok egy gépjárművel áttörték a kirakatot, majd eddig ismeretlen módon eltávolították az automatát, majd egy sötét színű terepjáróval távoztak.
okt. 1
10:56
Igazi kincs van a gazdák kezében (Kitekintő)
Gyümölcsöző üzlet lehet az európai gazdálkodók számára a mezőgazdasági hulladék összegyűjtése, amennyiben a közös agrárpolitika megfelelő támogatást nyújt majd a biomasszából előállított üzemanyaggyártáshoz.
okt. 1
11:12
Közel 200 ezer BMW-t hívnak vissza (Napi)
okt. 1
11:12
Lezsák: "nemzetpolitikai kérdésekben azonos az álláspontunk." (Kitekintő)
Nemzetpolitika, oktatáspolitika, nyelvtörvény, kettős állampolgárság, Máért és Kmkf - Lezsák Sándor és Berényi József Pozsonyban tárgyaltak az alábbi témákról.
okt. 1
11:48
Koszovó nem kér senki gyámkodásából (Kitekintő)
Koszovó Európa-ügyi minisztere, Dr. Besim Beqaj csütörtökön Prágában járt, ahol egy nyilvános előadás keretében fejtegette a kis balkáni állam jövőképét. Szó volt az euroatlanti integrációról, szerbekről, és hogy miért is szeretik annyira a koszovóiak az Egyesült Államokat.
okt. 1
11:50
Három év múlva nyugdíjba vonulna a kedvelt színész (Kitekintő)
Sir Michael Caine, az egyik legelismertebb angol színész még 3 évig szeretne dolgozni, mert 80 évesen nyugdíjba akar vonulni.
okt. 1
12:06
Nem bíznak a befektetők a gazdasági növekedésben (Kitekintő)
Vegyes érzelmekkel értékelhetjük a tegnapi amerikai kereskedést, amellyel véget ért a harmadik negyedévi részvénypiaci szeánsz.
okt. 1
12:06
Hollandiában betiltották a lakásfoglalást (Metropol)
Hollandiában hatályba lépett pénteken a használaton kívüli lakások jogcím nélküli elfoglalását tiltó törvény.
okt. 1
12:24
Elhagyják Iránt az energiacégek (Napi)
okt. 1
12:24
Tárgyalt a szlovák és magyar külügyi bizottság (Kitekintő)
Igaz kényes kérdéseket nem érintettek, de egyébként "őszinte hangnemben" telt a magyar és a szlovák külügyi bizottságok találkozója.
okt. 1
13:00
Új energiagigász születik (Napi)
okt. 1
13:00
Csúnyán megvertek két rendőrt (Kitekintő)
Kórházba került két rendőr Temesváron, miután egy férfi megverte őket egy autómosóban, írja a Manna.ro.
okt. 1
13:02
Tovább nőtt az olajár: drágulhat a benzin is (Kitekintő)
Továbbmenetelt a kőolaj, ami két napja meredek drágulásban van, péntek reggelre másfél havi szintre drágult a WTI jegyzése 80.5 dollárra hordónként.
okt. 1
13:18
Hatalmas küzdelem áll még a magyarok előtt (Kitekintő)
Erősödik a székely-magyar együttműködés az autonómia kérdésében. Az új magyar kormány már határozottan áll ki a mozgalom mellett. De mikor nővik ki a gyerekcipőt?
okt. 1
13:18
Beperelte a két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a vízibusz kapitánya (168 Óra Online)
Beperelte csütörtökön a Philadelphiában két magyar halálát okozó tolóhajó üzemeltetőit a felborított vízibusz kapitánya - írja az MTI.
okt. 1
13:36
Érsekújvár: nem indul közös listán az MKP és a Híd (Kitekintő)
Vajon mindent megtettek annak érdekében a pártok, hogy megegyezés szülessen Érsekújváron?
okt. 1
13:54
Politikusi karrierbe kerül a világ legismertebb zenésze (Kitekintő)
Felkötheti az alsóneműt Barack Obama, ha 2012-ben meg akarja tartani az elnöki széket. Ehhez ugyanis le kell győznie a világ egyik legismertebb ikonját – a new yorki Time Square-en „dolgozó” Meztelen Cowboyt.
okt. 1
14:12
Jövőre ismét osztalékot fizethet a BP (Kitekintő)
Jövőre fizethet osztalékot a BP – nyilatkozta a Financial Timesnak az olajtársaság újonnan megválasztott vezérigazgatója, Bob Dudley.
okt. 1
14:30
Ecuador ultimátumot ad az ENSZ-nek (Kitekintő)
Ecuador: ha a nemzetközi közösség nem fizet, beindul az olajkitermelést az őslakosok földjén.
okt. 1
14:48
Szamarakkal csempészték a cigarettát (Kitekintő)
A bolgárok szamarakat idomítottak be, hogy olcsó cigarettát csempésszenek Macedóniából, és így elkerüljék a letartóztatást
okt. 1
14:48
Schmitt: az EU várja Horvátországot (Metropol)
Egész Európa bizakodással várja Horvátország európai uniós csatlakozását, az ország belépése példaértékű lesz az egész térség számára, és reménnyel tölt majd el minden szomszédos országot - jelentette ki Schmitt Pál pénteken Zágrábban, a horvát államfővel való tárgyalásait követő sajtótájékoztatón.
okt. 1
15:06
Visszatérne a tőzsdére a bukott óriásvállalat (Kitekintő)
Tőzsdei bevezetést szeretne 2011 második felében Sergio Marchionne, a Chrysler Group nemrég kinevezett vezérigazgatója, aki egyébként a Chrysler anyacégének, a Fiatnak is a vezetője.
okt. 1
15:06
Előzetesbe került Tasnádi Péter (Metropol)
Kezdeményezte az őrizetbe vett Tasnádi Péter előzetes letartóztatását a rendőrség pénteken. A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek kora délután közleményben tudatta: a szervezett bűnözés elleni osztálya csütörtök délután őrizetbe vette T.P. és Sz. T. budapesti férfiakat zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
okt. 1
15:24
Világszerte többszázezer autót hív vissza a BMW (Napi)
okt. 1
15:24
Szakmai tanácskozás az MNT oktatási stratégiájáról (Kitekintő)
A Magyar Nemzeti Tanács oktatásfejlesztési stratégiájáról tartanak szombaton szakmai tanácskozást Szabadkán.
okt. 1
16:00
A tanácsadók szerint Mol részvényt kell venni (Kitekintő)
Az Erste Bank csütörtökön a korábbi „Tartásról” „Felhalmozásra” emelte a MOL részvények minősítését és új célárat is megadott az olajpapírra. a korábbi 18,500 forint helyett 24,400 forinton, ami 19%-os felértékelődési potenciált jelenthet.
okt. 1
16:18
Forrónadrágban tiltakoznak a burkatörvény ellen (Metropol)
Felül nikáb, alul forrónadrág és magas sarkú cipő - ebben az öltözékben tiltakozik Párizs kormányzati negyedében sétálgatva két fiatal lány az ellen a francia parlament által a közelmúltban elfogadott törvény ellen, amely megtiltja az arcot teljesen elfedő iszlám női viselet, a nikáb és a burka viselését nyilvános helyen.

Keresés