2010. október 1. péntek

okt. 1
0:06
Sziámi ikreket választottak szét Panamában - Fotóval (WebBeteg)
Egy 50 fős, panamai és argentin orvosból álló csoportnak sikerült műtéti úton szétválasztania az egyéves, hasuknál összenőtt sziámi ikerpárt.
okt. 1
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
okt. 1
0:57
Minél színesebb, annál egészségesebb! (HáziPatika.com)
A zöldségek és gyümölcsök egyik vegyületcsoportjáról, a fitonutriensekről gyakran megfeledkezünk, amikor a növényi táplálék mellett "kampányolunk". Ismerjük egyáltalán a növények színéért felelős vegyületeket és azok élettani...
okt. 1
3:15
Rövid fitymafék - Az orvos válaszol (WebBeteg)
A fitymafékem, a makk alatt a bőr 1-2 centivel megakad, és a makkot is lehúzza valamennyivel. Milyen problémát okozhat a későbbiekben? Hallottam, hogy meg lehet operálni, érdemes? Akadályozza a péniszem növekedését? Óvszer használata befolyásolja? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
okt. 1
3:24
Napi Horoszkóp - október 1. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
okt. 1
5:21
Milyen gyógyszerek okozhatnak magas vérnyomást? (WebBeteg)
A különféle betegségekre szedett gyógyszereknél számolhatunk azzal, hogy azok mellékhatásaként magas vérnyomásunk lesz. Az alábbiakban néhány ilyen gyógyszert fogunk számba venni.
okt. 1
6:36
Merj nagyot álmodni! (astronet.hu)
A Vonzás Törvénye a Te életedben is működni fog, ha betartanod a lépések sorrendjét.
okt. 1
7:33
Repetáznál a nyárból? 3 + 1 őszi wellness tipp a szezonális szépüléshez (HarmoNet)
Hipermodern szépségtrükkök garmadáját vethetjük be félsikerrel, ha az olyan ősrégi irányelveket nem tartjuk szem előtt, mint amilyen a mértékletesség, vagy éppen a szezonalitás. A természet mindig súg nekünk: ahogy a növényeket a téli álmuk előtt a legkíméletesebb átültetni, úgy ránk is jótékony hatással van egy kis őszi környezetváltozás, legyen az egy kulturális élmény, egy kényeztető…
okt. 1
7:35
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-10-01) (HarmoNet)
Ma engedj teret az életedben a természetfölöttinek, a misztikumnak, az irracionalitásnak - bármi megtörténhet, ha bízol a gondviselésben.
okt. 1
7:36
Jóslásokról, jósokról, TV-s jósdákról... (Ezoterikus.hu)
Volt már jó, s rossz tapasztalatom egyaránt. Összegyűjtöttem az elmúlt 15 év jósláshoz kötődő emlékeit, élményeit, nem csak a magam szórakoztatására...
okt. 1
8:09
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2010-10-01 (HarmoNet)
Ma már az érzelmek napja van, mindent a hangulatunknak megfelelően kezelünk. Szeszélyesebbek leszünk, könnyebben megsértődünk. Ha ez megtörténik, akkor egyszerűen kivonulunk a helyzetből. Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók,…
okt. 1
8:11
Heti szexhoroszkóp 2010. október 1-től 7-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
okt. 1
8:12
Októberi Időjóslás (Ezoterikus.hu)
-#8222;Ha hideg szél fúj, igen hideg lészen a tél is-#8221;... - tartja a népi hagyomány. Az október, azaz Mindszent hava, ha zivataros, hideg és szeles lesz a tél.
okt. 1
8:15
Here önvizsgálat: miért fontos? (kamaszpanasz)
Tudtad, hogy a 15-35 év közötti férfiak körében leggyakrabban előforduló rákos megbetegedés a hererák? Korai felismeréssel szinte 100 százalékosan gyógyítható a betegség, ezért is fontos a rendszeres önvizsgálat.
okt. 1
8:18
Vitaminok: Melyikük természetes és melyikük mesterséges? (Édenkert)
A hazánkban forgalomban levő vitaminok többsége mesterséges, laborokban állítják elő vegyszerekből, néha gyanús alapanyagokból.
okt. 1
8:20
Ötletes konténerkertészeti megoldások (Édenkert)
Ha alacsony a költségvetésünk, és csak kis kertünk vagy erkélyünk van, akkor okosan kell felhasználnunk a helyet és a pénzt azért, hogy ételt, gyógyfüveket és virágokat is termesszünk.
okt. 1
8:27
Még mindig lenézzük a mentálisan sérülteket? (HarmoNet)
A Magyar Televízió M1-es csatornáján futó Kékfény című műsor 2010. szeptember 27-i adásában - többek között - egy feltehetően mentális betegséggel élő személy esetével is foglalkozott. Az adott szituáció kapcsán, az adásban a konkrét tények és történések összefoglalása során, olyan megközelítésben mutatták be az egyedi esetet, ami messzemenően alkalmas volt a mentális betegséggel élők…
okt. 1
8:27
Pasik figyelem! Íme a nők 5 legérzékenyebb pontja! (ma.hu)
A test minden porcikáján apró idegvégződések futnak végig, melyeket érdemes kényeztetni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenki szereti, ha mindenhol megérintik.
okt. 1
8:30
Fóbiák - A félelem börtönébe zárva (WebBeteg)
A fóbiás beteg rendszerint tisztában van a szorongás túlzott mértékével, de az adott tárgyat, személyt, jelenséget a valósnál mégis félelemkeltőbb tulajdonságokkal ruházza fel, majd igyekszik elkerülni a vele való találkozást.
okt. 1
8:48
Hívd fel a szüleidet, nagyszüleidet MOST! (Ezoterikus.hu)
Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁvá. Napjainkban kb. 600 millió hatvan év feletti személy él a világon.
okt. 1
9:03
Tippek, hogy a gyerek a lakásban se unatkozzon (ma.hu)
Nyáron, ha úgy érezzük, nem tudunk már mit kezdeni a gyerekek fölös energiáival, elmehetünk velük bicajozni, szaladgálni a kertbe, játszótérre.
okt. 1
9:21
A Skorpiók vegyék végre kezükbe a sorsukat (Borsa)
Napi horoszkóp, péntek
okt. 1
9:33
Őssejtkutatás - Továbbra is finanszírozzák (WebBeteg)
Az amerikai fellebbviteli bíróság úgy határozott, hogy tovább folytathatják az őssejtkutatások szövetségi finanszírozását.
okt. 1
9:39
Les Preludes - megható történetek a Zene Világnapján (HarmoNet)
A zene mindannyiunk életét színesíti, gazdagítja, felemeli, felvidít a borúsabb napokon, megnyugtat, ellazít, amikor arra van szükség. Nem csoda, hogy számos emlékünk fűződik egy jó koncerthez, a kedvenc dalunkhoz.
okt. 1
9:42
Számmisztikai Naptár - 2010. Október (Ezoterikus.hu)
Numerológiai naptárunk megmutatja, október napjai mire alkalmasak. Keresd ki a dátumot, a hozzátartozó számot, s megtudod, mikor mit tegyél, hogy jól alakuljanak dolgaid!
okt. 1
9:42
Hogyan készítsünk fenséges ételt a zöldségmaradékokból? (Édenkert)
Megmaradt zöldségek, felvágott zöldségdarabok vagy romlásban lévő zöldségek kísértenek a hűtőnkben? Szerintünk vétek eldobni az ételt, és nagyon sokszor a zöldségek nem is romlottak.
okt. 1
9:57
Sok napsütés várható a hétvégére (HVG)
Pénteken országszerte folytatódik a sok a napsütés. Fronthatás szempontjából a következő napok is nyugalmasnak tűnnek, azonban többfelé változóan felhős lesz az ég.
okt. 1
10:00
Fekete színesen (Lakáskultúra)
Erősen, tejjel vagy habosan – a kávézás olyan élmény, mely kreativitásra sarkall…
okt. 1
10:03
Új ékszertrend: csúszómászók a testünkön (Borsa)
Jöhetnek a csótányok, a polipok, a baglyok, sőt az állatkert összes lakója, ugyanis újra divat lett az állatfigurás ékszerek viselete. Viselje, akinek jól áll!
okt. 1
10:15
Nandu hordozókendő, Babahordozó Hét (ma.hu)
A Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozathoz csatlakozva,2010 októberben a Batyuba Babahordozó Kör lelkes csapata programokat szervez kismamáknak és kisgyermekes szülőknek.
okt. 1
10:33
"Álnővér" egy budapesti kórházban: vizsgálatot indított az ÁNTSZ (HVG)
Az országos tiszti főorvos soron kívüli vizsgálatot rendelt el abban a budapesti kórházban, ahol felmentettek állásából egy főnővért, miután kiderült, hogy hamisak a felsőfokú végzettségét igazoló dokumentumok.
okt. 1
10:33
A kutyák megvédhetik a gyerekeket az ekcémától (orientpress)
Az ember legjobb barátja, a kutya megvédheti a gyerekeket az ekcémától, ugyanakkor örök ellensége, a macska nem képes erre - mondták a kutatók. Azoknál a kicsiknél ugyanis, akik mellett 1 éves koruk óta ott volt egy kutya a házban, sokkal ritkábban alakul ki nagyobb korban a kellemetlen bőrbetegség, mint azoknál, akik macskával játszottak.
okt. 1
10:35
Megtalálták a férfi meddőségért felelős gént (orientpress)
Brit és francia tudósok a közelmúltban felfedeztek egy olyan génmutációt, amely a jövőben segíthet fényt deríteni azokra a rejtélyes esetekre, amikor az orvosok sem tudják megmagyarázni, hogy egy férfi miért terméketlen. Ugyanakkor ez a rendellenesség csak kevés férfi esetében áll fenn, így a kutatók remélik, hogy további mutációkra is sikerül majd rábukkanni.
okt. 1
10:36
Milyen férfira vágyom!? Tudni akarod? (Ezoterikus.hu)
Jó, jó, tudom... Lesznek pozitív és negatív reakciók... De néha szükség van egy kis humorra. Ez a leírás pedig igazán találó! Te is ilyen férfira vágysz?
okt. 1
10:36
Másfélszáz gyógyszertárat zártak be... (WebBeteg)
Az év első nyolc hónapjában 149 gyógyszertárat zártak be az ukrán hatóságok hamis és a minőségi követelményeknek nem megfelelő gyógyszerek értékesítése miatt.
okt. 1
10:45
Neveljünk bambuszt a házban! (Édenkert)
A bambuszok igazából fűfélékként vannak számon tartva, és a bambuszfélék (Bambusoideae) alcsaládjába tartoznak.
okt. 1
10:51
Itt van a Nemzetközi Babahordozó Hét (ma.hu)
A Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozathoz csatlakozva,2010 októberben a Batyuba Babahordozó Kör lelkes csapata programokat szervez kismamáknak és kisgyermekes szülőknek.
okt. 1
11:06
Alkalmazkodóbbak és jobb alkalmazottak a magyar nők (Borsa)
Egy nemzetközi felmérés szerint kiemelkedően jól teljesítenek a magyar nők a munkaerőpiacon. Jobban, mint a magyar férfiak.
okt. 1
11:09
A vesebetegség előre jelezheti a szívproblémákat (orientpress)
A legújabb kutatások eredményei szerint azok az emberek, akik krónikus vesebetegségben szenvednek, életük későbbi szakaszában hajlamosabbak lesznek a szívproblémákra és a stroke-ra is. Éppen ezért a szakemberek szerint a jövőben ezekre a páciensekre érdemes lenne jobban odafigyelni, hogy megelőzhessék az esetleges életveszélyes rosszulléteket.
okt. 1
11:27
Vidám ünnepek a zsinagógában (HarmoNet)
"Ha megtisztultál a bűnbánatban, táncolj velünk vidáman!" Borúra derű, ettől érdekes a zsidó élet. Ahogy végetér a Jom Kipur ünnepe, együnk finom falatokat, és menjünk ki a szabadba sátrat építeni! "És vegyetek magatokhoz az első napon díszfának gyümölcsét, pálmaágakat és sűrű lombú fának és fűzfának a gallyát, és vigadjatok az Örökkévaló, a ti Istenetek színe előtt hét napon át" - írja Mózes.
okt. 1
11:27
Az eddigi leghatékonyabb módszer az őssejtek előállítására (HVG)
Meglepően gyors és egyértelműen biztonságos utat találtak amerikai kutatók arra, hogy közönséges bőrsejtekből őssejteket vagy izomsejteket állítsanak elő.
okt. 1
11:27
Mindkét magyar Himalája-expedíció visszafordult (Infostart)
Mindkét magyar Himalája-expedíciónak vissza kellett fordulnia a rossz időjárás és a lavinaveszély miatt. A műlábbal mászó Erőss Zsolt 7000 méter fölé jutott.
okt. 1
11:27
Együnk okosan! A köles tápláló és egészéges (ma.hu)
Az egyik bugája összehúzott, csomós és felálló, a másik kocsánya hosszú, bugája egy oldalra lekonyul. Ez utóbbi, a "bugás köles" bővebben terem.
okt. 1
11:39
Az alternatív szülőszobák is biztonságosak - Tanulmány (WebBeteg)
A kórházban működő alternatív szülőszobák éppoly biztonságosak az egészséges kismamák és újszülöttjeik számára, mint a hagyományos kórházi szobák. Az édesanyáknak így sokkal jobb élmény marad a szülés, derül ki egy összefoglalóból.
okt. 1
11:45
Embrió nélkül is létrehozhatóak őssejtek (orientpress)
A tudósok kifejlesztettek egy olyan módszert, amely segítségével anélkül is létrehozhatnak embrionális őssejteket, hogy embriókat kellene hozzá megsemmisíteni. Így megoldhatják az a morális problémát, amelyet az okozott, hogy 'gyilkosságok' árán végezték el kulcsfontosságú kísérleteiket.
okt. 1
11:48
Hagymalé a barna bőrfoltok ellen! (Édenkert)
Sokan küzdenek a bőr barna foltosságával, ami különösen nyáron jelenik meg, amikor túl sokat vagyunk napon.
okt. 1
12:00
A bolygók hatása a jellemre, a helyzetekre (2.) (astronet.hu)
A Vénusz nélkül a világ színtelen és szeretetlen lenne. A Vénuszhoz tartoznak az erogén zónák és persze a szerelem is.
okt. 1
12:06
Mi a Holdjegyed? Igy alakul szerelmi életed októberben! (Ezoterikus.hu)
Októberben sok érdekes változást ígér a Hold. Akár párban élsz, akár még keresed az igazit, előrejelzésünk átsegít a nehézségeken, jelzi lehetőségeidet...
okt. 1
12:30
Varázsoljunk kertet az ablakba! (Édenkert)
Az ablak nagyszerű hely a kertészkedésre, különösen a városokban vagy olyan helyeken, ahol a hideg telek miatt nem lehet kint kertészkedni.
okt. 1
12:57
Európa kerékpáros békenagykövete is megérkezik a bringás napra (HarmoNet)
Zelei József, Európa kerékpáros nagykövete egyszerre hirdeti a természet védelmét, a békét és biciklizés nagyszerűségét. Az okt. 2-i olimpiai kerékpáros napon nemcsak vele találkozhatunk, részt vehetünk bringásreggelin, bmx bemutatón, futárversenyeken, divatbemutatón, bringamozin, készíthetünk ékszert kerékpáralkatrészekből és még számos más lenyűgöző program vár a Városligetben!

Keresés