2010. február 1. hétfő

febr. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 1
1:06
Hogyan működünk... és az ujjlenyomatok rejtélye (HáziPatika.com)
Sokáig azt feltételezték, hogy azért rágjuk meg az ételt, hogy ne fulladjunk meg a nagyobb daraboktól, azonban a biomechanikai modellek rávilágítottak arra, hogy a rágással épp az ételek biztonságos lenyelését érjük el.
febr. 1
1:10
Bevált házi praktikák a csuklás megszüntetésére (HáziPatika.com)
Nagyon sok olyan testi kellemetlenség adódhat, amellyel nem kell azonnal orvoshoz fordulnunk, hanem régi, "nagyanyáinktól tanult" praktikákkal is elmulaszthatjuk. Sorozatunkban ezúttal a csuklás megszüntetéséhez gyűjtöttünk házi...
febr. 1
3:21
A bipoláris zavar kezelési lehetőségei (WebBeteg)
Ma már korszerű gyógyszeres és pszichoterápiás lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek akár teljesértékű életvezetést is lehetővé tehetnek, nélkülözhetetlen azonban a beteg együttműködésének megnyerése, valamint fontos szerep jut a hozzátartozóknak is.
febr. 1
5:06
Hogyan készítsünk csobogót a kertünkbe? (Édenkert)
A víznek nemcsak a látványa lazít el, a vízcsobogás megnyugtatja az idegrendszert és teljessé teszi a "zöldben" eltöltött idő élményét. Ezért, ha még nincs, készítsünk egy kis csobogót a kertünkbe. Nem kell hozzá, csak pár kellék, és egy szabad órácska hétvégén!
febr. 1
5:08
Szökőkutak és vízköpők kertünkben (Édenkert)
A víz mindig jól jön a kertben, főleg ha olyan sok van, hogy még dísznek is használhatjuk. Lássuk, hogyan lehet tavunk, szökőkutunk, vagy vízköpőnk!
febr. 1
5:10
Hogyan szabaduljunk a gyepben terjedő pitypangtól? (Édenkert)
A pongyola pitypang gyönyörű virág a kaszálón, de agresszív betolakodó az ápolt gyepen. Ha kihúzzuk, legtöbbször visszanő, de mindenképp tar foltot hagy maga után. Mit tehetünk?
febr. 1
5:12
Hogyan főzzük helyesen a gyógyteákat? (Édenkert)
Főként télen, de más évszakokban is szívesen fogyasztunk üdítő- és gyógyteákat. Ezek elkészítésének is van néhány megszívlelésre méltó fortélya.
febr. 1
5:27
Égési sérülések - A kezelés aranyszabályai (WebBeteg)
Minden égés esetén a legfontosabb teendő a folyó, hideg vízzel történő hűtés 8-10 percen keresztül, amely a fájdalmat is csillapítja és a mélyebben fekvő szövetek további károsodását is meggátolja.
febr. 1
6:54
Nőtt a BKV-jegyek és a parkolás ára is (Inforádió)
A BKV-jegy 320, a dolgozói bérlet 9800 forintba kerül mától. A tarifák 4 százalékos emeléséről decemberben döntött a Fővárosi Közgyűlés; a Fidesz tiltakozott a döntés ellen.
febr. 1
7:12
Muszáj megbecsülnöd: az egészség (HarmoNet)
Ha kevés az időnk és nem magunktól szeretnénk kitalálni, megfejteni, hogy esetleg mit csinálunk rosszul? Előadóink összegyűjtve, csokorba szedve nyújtják át a leglényegesebb tanácsokat az Egészséges vagyok ezoterikus napon.
febr. 1
7:15
Napi Horoszkóp - 2010.02.01. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 1
7:33
Heti Horoszkóp február 1-től (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit rejteget ez a hét? Vízöntő vagy Ikrek vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő napokat? Megtudhatod!
febr. 1
7:48
Vilmos herceg királyképző tanfolyamon (Inforádió)
Három magas rangú szakértőt bízott meg unokája, Vilmos trónörökös királyjelölti formába hozásával a brit uralkodó.
febr. 1
8:03
A 10 leggyakoribb elsősegély-nyújtási hiba (kamaszpanasz)
Kamaszként bizony előfordulhat, hogy baleset ér téged, vagy valamely társadat, és felnőtt jelenlétének hiányában, az orvosi segítség megérkezéséig neked kell ellátnod a sérülést. Összegyűjtöttük a leggyakoribb hibákat, illetve, hogy mit tegyél helyettük.
febr. 1
8:06
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2010-02-01 (HarmoNet)
Ma a szorgalmas munkának kedvez az időszak. Lássunk neki a leggyűlöltebb feladatoknak, hiszen ma ezekhez is megvan a türelmünk. Meglepődünk majd, hogy mennyire precízen dolgozunk. Ne felejtkezzünk el a tápláló ebédről! A kímélő étrend különösen ajánlott, a zsíros vagy nehéz ételekről érdemes lemondani. Helyette előnyös, ha nagy rosttartalmú zöldségeket, zöldségleveket fogyasztunk, amelyek könnyen…
febr. 1
8:06
Kínában százmilliók keltek útra (Inforádió)
Kínában idén is százmilliók kelnek útra a közelgő holdújév, a tavaszünnep alkalmából; a közlekedést felügyelő hivatalok a következő 40 napban összesen több mint 2,5 milliárd utazásra számítanak.
febr. 1
8:08
Heti munka horoszkóp 2010. február 1-től 7-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
febr. 1
8:10
Álarc a lakásban: Titkokat rejt otthonunk? (HarmoNet)
Sokan szívesen kitesznek otthonukban különböző maszkokat, álarcokat. Nézzük mit is jelenthet, milyen hatása lehet a Magyar Térrendezés szerint? Az ember gondolkodását elárulja, hogy milyen tárgyakkal veszi magát körül.
febr. 1
8:24
Pányok ismét megközelíthető (Inforádió)
Már csak Hejce megközelíthetetlen személyautóval Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Pányokra ismét be lehet jutni közúton - közölte a közútkezelő társaság megyei ügyelete.
febr. 1
8:36
Francia diákok a kolozsvári orvosi egyetemen - Mennyibe kerül a képzés? (WebBeteg)
A Le Figaro szerint a francia diákok választásában nagy szerepet játszik a kolozsvári egyetem felvételi rendszere: a külföldieknek ugyanis nem kell külön felvételi vizsgát tenniük.
febr. 1
8:42
Szülést segítő gyümölcsünk rák ellen is hatásos - mi az? (HarmoNet)
A gránátalmát (Punica granatum) Ázsiában és a Közel-Keleten évezredeken át nagy becsben tartották spirituális és egészségügyi szempontból egyaránt. A modern tudomány csak napjainkban fedezi fel ezt az elsőrendű antioxidánst, amely egyre nagyobb népszerűséget ér el a szívbetegségek és a rák megelőzésében és gyógyításában.
febr. 1
8:42
Tudnivalók a tüdőgyulladásról (orientpress)
A tüdőgyulladás a 10. leggyakoribb halálok a fejlett országokban, ahol az összes fertőző betegség közül ebben a betegségben halnak meg a legtöbben. Ez az egyik leggyakoribb súlyos gyermekkori betegség. A harmadik világban pedig a vezető halálokok közé tartozik. A betegség lefolyását és kimenetelét illetően nagyon fontos a megfelelő kezelés.
febr. 1
9:00
A mezőkövesdi Vasember 24 métert úszott jég alatt (Inforádió)
Minden különösebb védőfelszerelés és búvárruha nélkül vetette bele magát a matyó főváros Kavicsos-tavának két méter mély jeges vízébe Bajzáth László, a mezőkövesdi Vasemberként ismert tűzoltó.
febr. 1
9:03
Napi horoszkóp: igazán sikeres napod lesz (Borsa)
Napi horoszkóp: igazán sikeres napod lesz
febr. 1
9:03
Amilyen az orrod, olyan vagy te! Orrmustra (Ezoterikus.hu)
Az orr az ember maga. Amilyen az orr, olyan a jelleme, a lelkülete - mondta a 18. században praktizáló híres svájci író, lelkész, fiziognómus, Lavater.
febr. 1
9:18
Antioxidánsok: új lehetőség a krónikus obstruktív tüdőbetegség terápiájában? (orientpress)
A napjainkban is gyakran jelentkező krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) világszerte sokak haláláért felelős. A dohányzás által sejtszinten kiváltott gyulladásos folyamatok és az oxidatív stressz közvetlen összefüggésbe hozható a COPD-ban szenvedő betegek állapotának romlásával. Azonban az étrendi antioxidánsok felvételének fokozásával illetve a szervezet belső antioxidáns folyamatainak…
febr. 1
9:18
Izgalmas szobanövények tágas fürdőszobákba (Édenkert)
Az ablakos, világos és tágas fürdőszobában különleges hangulatot varázsolhat egy-egy oda való szobanövény. Az édenkert.hu a nyílgyökereket javasolja.
febr. 1
9:30
Elton John hihetetlen regressziós történetei (astronet.hu)
Elton John először vonakodott regressziónak alávetni magát, mivel azt hitte, hogy a jelen élete az első és az utolsó...
febr. 1
9:36
Sokan szenvednek a munkahelyi stressztől (orientpress)
Melyek a munkahelyi stressz következményei? Pánikrohamok, gerincproblémák, magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegségek, allergia, elhízás. Tudta, hogy a válság nagyobb kockázatot jelent a női, mint a férfi munkavállalóknak?
febr. 1
9:39
Mi a Holdjegyed? Igy alakul szerelmi életed februárban! (Ezoterikus.hu)
A Holdjegy lelkivilágodról, ösztönös reagálásodról, alkalmazkodó képességedről beszél. De mire utal, ha szerelemről van szó? Ismerd meg februári lehetőségeidet!
febr. 1
9:39
Több föld, nagyobb cserép - ültetés lépésről-lépésre (Édenkert)
A szobanövények idővel megunják a cserepüket. Egyrészt felemésztik a virágföld tápanyagait, másrészt kinövik a földlabdájukat. Ilyenkor át kell ültetni őket. Megmutatjuk, hogyan!
febr. 1
9:39
Nyugodt alvás után jobban emlékezünk az előző napra (WebBeteg)
Ideggyógyászok már korábban kimutatták, hogy alvás közben az emberi emlékezet rögzíti az előző nap közben tanult ismereteket, feladatokat.
febr. 1
9:54
Tudatunk az önpusztítás vagy az öngyógyítás eszköze? (HarmoNet)
A Hagyományos Kínai szemlélet szerint olyan eszköz van mindannyiunk kezében melynek működését nem ismerjük - mégis hatást gyakorol egészségi állapotunkra. E hatalmas erő életünket romba döntheti, de ha uralmunk alá vonjuk, felvirágoztathatjuk vele életünket. Ezt az erőt a kínaiak úgy nevezik: Shen, mely nem más mint a tudatunk.
febr. 1
9:54
Férfiként a teltalkatú, nőként a vékony politikusok a befutók (ma.hu)
Míg a férfi politikusok esetében a telt alkatot, addig női kollégáiknál a vékonyabb testalkatot részesítik előnyben a választók - állapították meg a szakemberek.
febr. 1
10:06
Évtizedekkel fiatalabb pasi a divat? (Borsa)
A közelmúltban több középkorú nőről is kiderült, hogy szeretőjük korukat tekintve akár a fiuk lehetne. És van, aki büszkén vállalja kapcsolatát a nyilvánosság előtt is.
febr. 1
10:30
Czeizel: nőhet az abortuszok száma (orientpress)
Czeizel Endre genetikus szerint sok abortuszhoz vezethet az a Bécsben és Pozsonyban is alkalmazott módszer, amellyel a magzatnak már hét hetes korában kiderül a neme. A szakember az InfoRádióban beszélt arról, hogy noha a mesterséges terhességmegszakítás műtéttel 12 hetes korig engedélyezett, úgy véli, van más eljárás.
febr. 1
10:33
8 téves mítosz - mely kitörölhetetlen a fejünkből (Ezoterikus.hu)
Számos tévhit kap szárnyra, s hogy ne dőlj be minden mesének, érdemes megtudnod az igazat, legalább néhány témában, mellyel ámítani próbálnak!
febr. 1
10:35
Milyen szerencsejátékos vagy? Tenyered megmondja! (Ezoterikus.hu)
A siker záloga Blackjack-, Rulett-, Póker- és kaszinómegszállottak figyelem! Nézd meg képes bemutatónkat, s megtudod, rejti-e tenyered a Lottó Ötös vagy egyéb nagy nyeremény lehetőségét!
febr. 1
10:42
Alacsony vércukorszint - Elhamarkodott döntéshozatal (WebBeteg)
A vér glükózszintje befolyásolja az emberek döntéshozatali folyamatát; megfontoltabban választottak egy tanulmányban azok, akiknek magasabb volt a vércukorszintje - közölték amerikai kutatók a Psychological Science című szaklapban.
febr. 1
10:48
Mikor veszítsem el? (HarmoNet)
A fejemet, a szüzességemet? A címből még nem lehet tudni miről van szó, hiszen mikor kérdez valaki olyasmit, hogy bármit is elveszítsen, sokan ráismernek a témára. Mert csak a szüzességére mondják, hogy "elveszítik" az érintettek az első behatolás után. Hát ebben a forgatagban mindkettőt elveszítheted...
febr. 1
10:48
Életveszélyes bikinivonal gyantázás (kamaszpanasz)
Elmondok egy sztorit arról, hogy hogyan NE gyantázd a bikinivonaladat. Nem igazán ismerem a hagyományos módszert, de már biztos vagyok abban, hogy mit nem szabad csinálnod.
febr. 1
11:06
Villants színes derekat! (HarmoNet)
Egészség kontra divat - Miért kellene választanunk két olyan dolog között, amely nőként meghatározza a mindennapjainkat? Nem kell, mégis sokszor megtesszük. A tapasztalat azt mutatja, hogy inkább a fiatalabb generációnál szorul háttérbe az egészség, ha a divattal kerül szembe.
febr. 1
11:06
Elhízást okoz-e a cukorfogyasztás? (orientpress)
Manapság is gyakran okoz problémát étrendünkben a cukor kérdése: mennyire káros, mennyi kell belőle, mennyire szükséges? Néhány szempontot érdemes figyelembe venni ennek az édesítő szernek a fogyasztása során.
febr. 1
11:08
A magyarok pajzsmirigye 50 százalékkal nagyobb a normálnál (orientpress)
Magyarország egésze - Békés megye egyes részeit kivéve - jódhiányos területnek számít. Ez természeti adottság, a természetes jódforrást a tengervíz jelenti, ezért tengertől távol lévő területeken a tápanyagokban jóval kevesebb a jód. A jódhiány legfontosabb és leggyakoribb következménye a pajzsmirigy megnagyobbodása, éppen ezért nagyon fontos a pótlása.
febr. 1
11:09
Heti horoszkóp: csábító ajánlatot kaphatsz (Borsa)
Heti horoszkóp: csábító ajánlatot kaphatsz
febr. 1
11:24
Se nem lengyel, se nem pálca: mi az? (HarmoNet)
Nem más, mint a híres "varázsvessző", amiben semmi varázslatos nincs: a varázslat maga az ember, aki képes érzékelni a láthatatlan, sőt mérőműszerrel is nehezen kimutatható sugárzásokat, hatásokat.
febr. 1
11:24
Miért csökken az alvásigényünk? (HVG)
Az alvással és mélyalvással töltött idő folyamatosan csökken az életkor előrehaladtával - közölték vizsgálataik alapján alváskutatók a Sleep című amerikai szakfolyóirat hétfőn megjelent számában.
febr. 1
11:24
Dohányosok - kétszeres veszélyben (orientpress)
Köztudott, hogy egészségkárosodást okoz a cigarettafüst közvetlen belélegzése. Az Environmental Health folyóiratban közölt kutatás azt mutatja, hogy további veszélyt jelent a környezeti dohányfüst, ellentétben az uralkodó feltételezéssel, hogy az ilyen kockázat elhanyagolható a közvetlen dohányfüsthöz viszonyítva.
febr. 1
11:27
Szépülj kívül-belül olívával! (NLCafé)
Az olívaolaj a mediterrán étrend kihagyhatatlan hozzávalója: többek közt épp neki köszönhetik az olasz, a spanyol és a görög ételek, hogy annyira egészségesnek tartják őket. A folyékony aranynak is nevezett olaj ugyanis számtalan területen támogatja a szervezetedet – de csak akkor, ha odafigyelsz a minőségére!

Keresés