2010. december 1. szerda

dec. 1
0:33
Nemsokára kérhetünk oltást felfázás ellen (HáziPatika)
A legújabb kutatások szerint hamarosan elérhető lesz az Escherichia. coli baktérium által okozott húgyúti megbetegedéseket megelőző vakcina.
dec. 1
0:37
Csak egy életünk van (HáziPatika)
Sokat tudunk. Mégis nagyon keveset. Vannak tévhiteink. Mégsem kérdezünk. Pedig csak egy életünk van. Egy alkalom is elegendő, hogy megfertőződjünk. Az AIDS világnapján a magyarországi helyzetet jártuk körül: hogyan kezeljük a...
dec. 1
3:00
Mire utalhat, ha egy bizonyos napszakban köhögünk? (WebBeteg)
A köhögés lehet akaratlan folyamat, de akaratlagosan is kiváltható mechanizmus, melynek célja valamilyen idegen anyag vagy nyák eltávolítása a légutakból. Milyen okokra vezethető vissza a reggeli, napközbeni és esti köhögés?
dec. 1
8:15
A megelőzés nem kapja meg a kellő figyelmet idehaza (Metropol)
A Royal Philips Electronics a magyar lakosság egészségügyi felmérésével foglalkozó tanulmányt készített. Az eredményekből az derült ki, hogy a következő öt év során a válaszadók 36%-a érzi magát veszélyeztetettnek a szív- és érrendszeri megbetegedésektől, míg az onkológiai betegségektől 12,1%-uk tart.
dec. 1
8:15
Öröklődik a nyitott gerinc? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Férjem nyitott gerinccel született. Szerencsére komolyabb következménye nem lett. Gyermeket szeretnénk, mit tehetünk az ellen, hogy ez megismétlődjön? Genetikailag megállapították, hogy férjem apja az örökítő." A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 1
8:15
Újabb óriási irodaépület (Metropol)
Dacolva a válsággal egy új, 100 ezer négyzetméteres irodakomplexum fejlesztését jelentették be a Váci úton, az Elzett gyár elhagyott területén.
dec. 1
8:17
Építőanyag segélyáron a cégektől (Metropol)
Egymilliárd forint értékű építőanyagot és szolgáltatást ajánlott fel 20–60 százalékos kedvezménnyel az ipari katasztrófa utáni újjáépítéshez 40 építőanyag-ipari vállalat.
dec. 1
9:18
Miben segíthet a gránátalmalé? (WebBeteg)
Korábbi évek kutatásai egyértelműen bizonyították a gránátalmalé jótékony egészségügyi hatásait. A gyümölcs leve antioxidánsokban gazdag és csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, különösen a cukorbeteg és magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében.
dec. 1
10:21
D-vitamin - Szükséges mesterségesen pótolni? (WebBeteg)
Egy Kanadában és az Egyesült Államokban tevékenykedő orvosokból álló szakértői bizottság megállapítása szerint ellentmondóak a D-vitamin és a kalcium pótlásának előnyeiről készült tanulmányok eredményei.
dec. 1
11:24
A Jetlag negatív hatása (WebBeteg)
A krónikus jetlag megváltoztatja az agy működését, melynek következtében jóval azt követően, hogy az egyén visszatér a szabályos 24 órás ciklushoz, memóriazavarok és tanulási problémák jelentkezhetnek – állítják a Kaliforniai Egyetem (Berkeley) kutatói. Lance Kriegsfeld és munkatársai négy héten keresztül, heti kétszer tettek ki hatórás időváltásnak szíriai hörcsögöket – az időkülönbség megfelel a…
dec. 1
12:27
Bontsd ki a LEGO-val gyermeked képzeletét is! (WebBeteg)
Ugye ismerős a kép: LEGO építőkockák egymás hegyén-hátán, ám gyermeked egyszer csak így kiált fel: hiszen ez egy óriás, ez pedig egy hatalmas szörny! És csakugyan: számára tényleg az. Te pedig csak állsz lenyűgözve. (x)
dec. 1
14:33
A jojó diéta megváltoztatja az agy stresszválaszát (Metropol)
Nagyobb eséllyel szednek vissza több súlyt azok a fogyókúrázók, aki gyorsan nagy tömegtől szabadulnak meg - néhányuk azért, mert megváltozik az agy stresszválasza.
dec. 1
14:33
A menstruáció késleltetése és előrehozása (WebBeteg)
Ha éppen olyankor jelentkezne a havi vérzés, amikor rendkívül kellemetlen lenne – utazás, vizsga, állásinterjú -, a fogamzásgátló tabletta segítségével lehetőség van a vérzés késleltetésére vagy előrehozására.
dec. 1
15:00
Három baleset az M3-as autópályán Borsodban (Infostart)
Három baleset történt a csúszós úton az M3-as autópályán szerdán, röviddel egymás után - tájékoztatta a rendőrség.
dec. 1
15:36
Nemtörődöm fiatalok: Szexuális úton fertőződnek meg (WebBeteg)
A fiatalok nemtörődömsége vezet HIV-fertőzéshez egyes európai országokban és az Egyesült Államokban - figyelmeztetett az AIDS elleni küzdelem szerdai világnapja kapcsán az UNAIDS ENSZ-szervezet.
dec. 1
16:39
Csalárd klinikákról és szervadományozásról szóló cikkekkel nyertek (WebBeteg)
Olasz, cseh és dán szerzők nyerték el idén az Európai Unió Egészségügyi Újságírói Díját - jelentette be az Európai Bizottság szerdán.
dec. 1
17:06
Narancs riasztás az egész ország területén (Infostart)
Narancs riasztást adott ki az egész ország területére ma éjfélig az Országos Meteorológia Szolgálat. Az előrejelzés szerint több órán át ónos esőre kell számítani, néhány régióban 10-20 centiméter friss hó is eshet, a szél pedig kisebb hófúvásokat okozhat. Emiatt citromsárga riasztás lépett életbe Észak- és Közép-Magyarországon, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlon.
dec. 1
17:08
Kiállítás a fogyatékossággal élők által készített termékekből (Infostart)
Az idén először hagyományteremtő céllal rendezi meg pénteken és szombaton a fogyatékossággal élők által készített termékek kiállítását és vásárát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.
dec. 1
17:10
Hómunkásokat vesznek fel Budapesten (Infostart)
Hómunkásokat vesz fel éjszakai munkavégzésre a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. - közölte a társaság.
dec. 1
17:24
Árokba csúszott egy busz Valkó és Gödöllő között (Infostart)
Árokba csúszott egy busz a Pest megyei Valkó és Gödöllő között szerda délután, személyi sérülés nem történt - közölte a rendőrség
dec. 1
17:42
Tizenhat évesen Parkinson-kóros - az orvos válaszol (WebBeteg)
Testvérem 16 évesen Parkinson beteg. A kérdésem az lenne vajon, hogy lehet ilyen fiatalon Parkinson-kóros és lehet-e gyógymód a problémájára? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 1
18:36
Suchman Tamás az intenzív osztályon (Infostart)
A Kaposi Mór Oktató Kórház intenzív osztályán ápolják Suchman Tamást; a szocialista politikust a távirati iroda információja szerint hétfőn mentőhelikopterrel vitték át Kaposvárra a marcali kórházból.
dec. 1
18:45
A kannabisz gátolja az immunrendszer működését (WebBeteg)
Egy nemzetközi immunológusokból álló kutatócsoport kimutatta, hogy a marihuána gátolja a szervezet egyes immunfunkcióit.
dec. 1
19:12
Több vasútvonalon is jelentős késéseket okoz az ónos eső (Infostart)
Az ország több vasútvonalán is jelentős késéseket okoz az ónos eső - közölte a MÁVINFORM. A tájékoztatás szerint a Budapest-Pécs vonalon a jég miatt zárlatos több biztosítóberendezés; 35-40 perc késésekkel közlekednek a szerelvények.
dec. 1
19:14
Dupla haszonnal jár a vese kezelése (Infostart)
Ha a súlyos veseműködési zavarban szenvedő betegeket a szokásos, heti háromszor végzett hemodialízis helyett hat alkalommal viszik kezelésre, szívük állapota mérhetően javul. A fontos megfigyelésről készült tanulmányt a világ vezető orvosi folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte.
dec. 1
20:06
Havazás és ónos eső országszerte (Infostart)
Dél-Alföld kivételével az egész országra kiadta a narancssárga riasztást az ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerda este, emellett, a hófúvás miatt citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás is érvényben van az ország több régiójában, Észak- és Közép-Magyarországon, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlon; országszerte takarítják az utakat, de a közlekedést több helyen nehezíti…
dec. 1
20:08
Még mindig vezet a Beatles (Infostart)
Az amerikaiak leginkább a Beatles brit zenekar koncertjére mennének el, szívesebben, mint Michael Jacksonére vagy Frank Sinatráéra - derült ki abból a felmérésből, amelyet a Vanity Fair magazin és a CBS tévécsatorna végzett 1137 fős véletlen minta alapján. A kérdéseket telefonon tették fel.
dec. 1
20:51
Spinning edzés: Állóképesség és zsírégetés (WebBeteg)
A spinning (edzőteremben végzett, magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra) az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. A spinning-gel, akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt, amelynek jelentős része szénhidrát
dec. 1
21:54
Diabéteszes neuropátia-vizsgálat szúrás nélkül (WebBeteg)
A diabéteszes neuropátia és súlyosságának mértéke konfokális mikroszkópia segítségével vágás vagy szúrás nélkül is nagy pontossággal állapítható meg – olvasható egy nemrégiben nyilvánosságra hozott tanulmányban.

2010. december 2. csütörtök

dec. 2
0:00
Mi az a Holter vizsgálat? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Szeretném megkérdezni, hogy mi is pontosan az a HOLTER vizsgálat? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 2
1:09
Nem a hideg okozza a meghűlést! (HáziPatika)
Bár a köztudatban összekapcsolódik ez a két dolog, a valóságban a hidegnek a meghűléshez, a fázásnak a megfázáshoz kevés köze van. Természetesen azért nem célszerű decemberben rövidnadrágban járni... Hogy is van ez?
dec. 2
1:13
Hatékony lehet a párna alá tett tanulnivaló? (HáziPatika)
Nem is jártak olyan messze az igazságtól azok a nebulók, akik éjszaka a párnájuk alá rakott könyvtől remélték, hogy álmukban képesek lesznek megtanulni a leckét.
dec. 2
3:09
A szem állapota is utalhat diabéteszre? (WebBeteg)
Komoly problémákat, akár a vakságot előzheti meg az, aki cukorbetegként részt vesz rendszeres szemészeti ellenőrzéseken. Az elváltozások ugyanis a beteg számára hosszú ideig tünetmentesek maradhatnak, és gyakran csak visszafordíthatatlan stádiumban kerül a cukorbeteg a szemészhez. A megelőzésre hívja fel a figyelmet dr. Tóth Eszter, az Oxygen Medical szemész szakorvosa.
dec. 2
6:18
Májkárosodás - Mit mutat meg a vérkép? (WebBeteg)
A laboratóriumi vizsgálatok többnyire a máj által termelt anyagok alacsonyabb szintjét, vagy az átalakításra váró molekulák magasabb szintjét jelzik, illetve vannak enzimek, melyek emelkedése a májsejtek szétesésére, vagy az epeúti sejtek irritációjára utalnak.
dec. 2
7:48
Mennyi pénzből formálható tökéletes test? (Infostart)
A testépítés amatőr szinten is igen költséges sport - derül ki a Pénzcentrum.hu költségelemzéséből. A dagadó izmok kimunkálása és karbantartása havonta legalább 20-30 ezer forintba kerül. A legborsosabb tételt a kiadások között a különféle táplálék-kiegészítők jelentik, hiszen természetes táplálkozással nem lehet bevinni a szervezetbe az edzéshez szükséges mennyiségű kalóriát, fehérjét,…
dec. 2
8:24
A tabletta egészségvédő hatásai (WebBeteg)
Amikor a fogamzásgátló tabletta szedése mellett döntünk, valójában bizonyos kisebb kockázatokat felvállalunk annak érdekében, hogy más, komolyabb kockázatokat elkerülhessünk.
dec. 2
9:27
A művesekezeléstől javulhat a szív állapota is (WebBeteg)
Ha a súlyos veseműködési zavarban szenvedő betegeket a szokásos, heti háromszor végzett hemodialízis helyett hat alkalommal viszik kezelésre, szívük állapota mérhetően javul. A fontos megfigyelésről készült tanulmányt a világ vezető orvosi folyóirata, a New England Journal of Medicine közölte.
dec. 2
10:30
Rákgyógyítás: meddig és miként élhetünk tovább? (WebBeteg)
Megjelent a Rákgyógyítás magazin (www.rakgyogyitas.hu) 2010. téli kiadása. A lapnak David Kerr, az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) elnöke nyilatkozik, a magazin összeállítást közöl az ország idei legnagyobb onkológiai kongresszusáról, kiemelt témaként veszi sorra a májáttétek kezelésének sebészi, onkológiai, radiológiai lehetőségeit.
dec. 2
11:33
A gyomorfekély lehetséges tünetei (WebBeteg)
A fekélyek, refluxbetegség kezelésének alapköve a savas pH normalizálása. Enyhe esetben elegendő lehet a táplálkozással bevitt károsító anyagok kerülése: kerüljük a túl savanyú, fűszeres ételeket, az alkoholt, kávét, csokoládét, sőt, még a dohányzást is.
dec. 2
12:36
Stabil Suchman Tamás állapota (Infostart)
A kórházban ápolt Suchman Tamás állapota stabil - tudatta Suchman-Mayer Emese, a szocialista politikus felesége, valamint a Kaposi Mór Oktató Kórház Igazgatósága közös közleményben.
dec. 2
13:39
Mérgező használati tárgyak - A ftalátok veszélyei (WebBeteg)
Gyakori eset: a diák kibámul az osztályterem ablakán, miközben szórakozottan rágcsálja a ceruzavégen található radírt. Annak persze nincs tudatában, hogy "kikapcsolódása" eredményeként Európában mérgezőnek minősített vegyi anyagok oldódnak fel a nyálában.
dec. 2
14:42
Hétköznapi hősök nyertek (WebBeteg)
A 2010. november 23-i díjátadóval végleg lezárult az Egészség-díj pályázat. A zsűri egy hét pontból álló szakmai értékelésrendszer alapján hozta meg a győztesekről szóló döntését, míg a közönségdíjról a Facebook-on lehetett szavazni. Idén is „hétköznapi hősöket” vártak pályázóként, akik környezetükben, munkahelyükön, ismerőseik és barátaik között sokat tesznek az életmódváltással kapcsolatos…
dec. 2
15:36
Felborult egy nyers húst szállító kamion az M2-esen (Infostart)
Felborult egy nyers húst szállító kamion csütörtök kora délután az M2-es autóúton, az M0 csomópont M3-as felé vezető részén. Személyi sérülés nem történt, de a mentés idejére teljes útzár lesz.
dec. 2
15:45
Munkahelyi stressz okozta magas vérnyomás (WebBeteg)
Intenzív szellemi terhelés közben (például vezetői tréningek), a vérnyomásom 146/95-re megy fel. Tíz perc pihenés után lemegy 125-130/80-ra. Normális ez, vagy kóros jelnek tekintendő? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 2
16:48
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba egy héttagú családot Jászkiséren (Infostart)
Feltehetőleg szén-monoxid-mérgezés miatt lett rosszul otthonában egy héttagú család Jászkiséren - tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott sajtószóvivője.
dec. 2
17:51
Víz ment a fülembe és azóta fáj - Mit tegyek? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Hajmosás közben víz került a jobb fülembe. Azóta úgy érzem, hogy ott nagyobb a nyomás, mintha kevésbé hallanék vele, és néha fáj is. Nem használ semmilyen házi praktika. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
dec. 2
18:54
Aquafitness - Edzés és torna a vízben (WebBeteg)
A vízben végezhető mozgásokról mindenki tudja, mennyire hasznos és egészséges, azonban mégis nagyon kevés formáját ismerik, és még kevesebben vannak, akik egészségmegőrzés céljából sportolnak a vízben. Igazán két formája terjedt el és ezek a legismertebb, ez az úszás és a víz alatti gyógytorna. Az aquafitness, mint vízi mozgásforma több, mint 25 éve indult hódító útjára.
dec. 2
19:12
Iskolából - gyermekmegőrző (Infostart)
Gyerekmegőrző lesz az olasz iskolákból a karácsonyi szünetben. Így segítenek a dolgozó szülőknek, akik nem mindig tudnak gyerekeikkel egy időben szabadságra menni.
dec. 2
20:06
Megúszta a börtönt, mert hittek neki az esküdtek (Infostart)
Leitta magát álló autójában a hideg miatt egy férfi az Egyesült Államokban, a rendőrség megszondáztatta, és őrizetbe vette ittas vezetésért.
dec. 2
20:42
Cápatámadás a turistaparadicsomban (Infostart)
Egyiptom arra a cápára vadásznak, amelyik négy emberre támadott rá a turisták körében népszerű Sarm es-Sejknél.

Keresés