2010. március 1. hétfő

márc. 1
0:18
Éjszakai ágyteszt az áruházban (Lakáskultúra)
Március 8-ig lehet jelentkezni a kalandos éjszakára.
márc. 1
0:36
Ha változik a táj (Lakáskultúra)
Az Oláh Kati és Boda Balázs festőművész párt már évtizedek óta ismerem, s ha nem is találkozunk oly gyakran, mint kellene, lakásom falára került festményeikkel menthetetlenül bevették magukat hétköznapjaimba.
márc. 1
0:39
Napi Horoszkóp - március 1. (hétfő) (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 1
0:57
Asztrológiai előrejelzés - 03.01.-03.07. (Ezoterikus.hu)
A heti bolygóállás nagy mértékben befolyásolhatja, hogy mikor lehetünk sikeresek, vagy épp ütközhetünk váratlan akadályokba. Ismerd meg te is a lehetőségeket!
márc. 1
1:27
Hajhullás ellen! (HáziPatika.com)
Létezik egy új lehetőség, mellyel hatékonyan vehetjük fel a harcot a hajhullás ellen. Varga Éva hajszakértőhöz sokan fordulnak segítségért olyanok, akiknek komoly gondot okoz túlzott mértékű hajhullásuk. Most megosztja velünk...
márc. 1
1:31
Üdítő? Kösz, nem akarok rákos lenni! (HáziPatika.com)
Heti kettő vagy annál több cukros üdítő fogyasztása legalább kétszeresére növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát azokhoz képest, akik nem fogyasztanak üdítőt.
márc. 1
1:35
A tüdőrák hozott össze minket (HáziPatika.com)
Különös történetet osztott meg velünk egy hajdú-bihari kis településen élő olvasónk: tüdőrákot diagnosztizáltak nála, és az életet teljesen megváltozott - de nem rossz irányba, ahogy ezt esetleg gondolnánk!
márc. 1
3:33
Hogyan kezelhető a vizelet inkontinencia? (WebBeteg)
A vizelet inkontinencia kezelési módja függ az inkontinencia típusától, a súlyosságtól és a kialakulás hátterében álló állapottól/betegségtől. Gyakran különböző kezelési módok kombinációjára van szükség.
márc. 1
5:09
Hogyan védekezzünk a kis málnabogár ellen? (Édenkert)
A kis málnabogár a málna és a szeder virágbimbóit és termését is károsítja. Ezért fontos, hogy védekezzünk ellene.
márc. 1
5:11
Mikor támad a gyapjaslepke? (Édenkert)
Tavaly 120 ezer hektár erdő lombját rágták le a gyapjaspille hernyói, az idén még nagyobb károkra kell felkészülnünk.
márc. 1
5:13
Kora tavasz a kertben - Tanácsok Bálint gazdától (Édenkert)
Néhány praktika a tavaszi fejlődés meggyorsítására a kertben. A tanácsok megfogadásával egészségesebb terményeket takaríthatunk be.
márc. 1
5:15
Töviskoronát mintáz a csodaszép golgotavirág (Édenkert)
Az első spanyol misszionáriusok azt képzelték róla, hogy Krisztus szenvedésének jelképét hordozza és a dél-amerikai indiánok megtérítésére szolgál.
márc. 1
5:17
Hogyan gondozzuk a Martens csipkeharasztot (Selaginella martensii)? (Édenkert)
A viktoriánus időkben nagyon népszerű volt a csipkeharaszt, majd korábbi dicsfénye megkopott, az utóbbi időben azonban gyakran találkozunk vele a virágüzletekben.
márc. 1
5:19
Mit szeret az egyiptomi csillagcsokor? (Édenkert)
Az egyiptomi csillagcsokor (Pentas lanceolata) a szárak végén fejlődő nagy, bogas virágzata lehet fehér, rózsaszínű, mályvaszínű, piros vagy lila. A virágok szeptember és január között jelennek meg.
márc. 1
5:39
Betegjogok - A kórház nem börtön! (WebBeteg)
A kórház nem börtön, a betegek közül egyre többen vannak tisztában jogaikkal – és élnek is ezekkel. A legfontosabb kérdéseket Kristóf Péter betegjogi képviselő segített tisztázni, aki a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, illetve a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségügyi Centrumában látja el a betegek jogi képviseletét.
márc. 1
6:36
Változó férfiszerepek: kié a hatalom? (HVG)
Milyen a magyar férfi, miben változott az elmúlt években, milyen új elvárásoknak kell megfelelnie? Miközben a teremtés koronája mítosznak vége, vajon megtalálja-e mindenki a helyét az új szereposztásban? Szociológussal, genderkutatóval kerestük a választ, figyelembe véve a legfrissebb erre vonatkozó kutatások eredményeit is.
márc. 1
7:30
Mágikus kapcsolatok a tengeriszapban (ma.hu)
A dániai partok menti tengeriszapban néhány mikroorganizmus elektronáramlatok segítségével kommunikál - a jelenség megdöbbentően hasonlít arra, ahogy az Avatar című filmben a Pandora bolygó összes élőlényét összeköti valamiféle kommunikációs hálózat.
márc. 1
7:36
Rejtélyes gyomor és bélbajok: Gyógyulj alhasi masszázzsal! Hogyan? (HarmoNet)
Milyen rég is volt, hogy a bébinek naponta elemeztük a székletét? Tíz éve talán? Újszülött korában. Aztán újra akkor, amikor elkezdett anyatejen kívül mást is kapni. Felfigyeltünk arra, hogyha utazunk vele, nagyobb valószínűséggel nincs széklete. Visszatartja, ha nem érzi magát otthon? Végül is sokan nem is képesek a munkahelyen, vagy az iskolában "nagyvécézni".
márc. 1
7:38
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-03-01) (HarmoNet)
Ma belső tered, családod, otthonod kerül előtérbe. Végletek között inogsz, sőt cikázol, valahogy rendbe kell tenned életed. Rendszer - ez a kulcsfogalom.
márc. 1
8:12
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2010-03-01 (HarmoNet)
Ma pontosan, összeszedetten dolgozunk, egyáltalán nem bánjuk, ha sok a munkánk. Átlátjuk a legapróbb részleteket is, képesek vagyunk rangsort állítani. A társasági élethez azonban nem lesz sok kedvünk. Ma az ásványi sók jótékony hatásai maximálisan kifejtik a hatásukat, így pótolhatjuk a hiányokat. Ha ez természetes módon nem megy, akkor fogyaszthatunk táplálék kiegészítőt is, ám ez mindig csak…
márc. 1
8:12
10 dolog, ami károsítja a spermát (kamaszpanasz)
Szoros nadrág, vörös hús, stressz? Melyek ezek közül azok, amik tényleg károsítják a spermát? Rengeteg városi legenda kering arról, mi az, ami spermagyilkos. Az alábbi cikkünk segít elkülöníteni a valóságot a mítosztól.
márc. 1
8:14
Heti munka horoszkóp 2010. március 1-től 7-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
márc. 1
8:24
Afta ellen az omega-3 (ma.hu)
Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelőzése szempontjából is fontosak.
márc. 1
8:24
Száznegyven éves a budai Sikló (Inforádió)
Száznegyven éve, 1870. március 2-án helyezték üzembe a budai Siklót.
márc. 1
8:27
Heti Horoszkóp március 1.-től (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit rejteget ez a hét? Bika vagy Kos vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő napokat? Megtudhatod!
márc. 1
8:30
Izmoknak, idegeknek, emlékezethez - mi az? (HarmoNet)
Azok, akik ipari országokban élnek, könnyen hozzáférnek az egészséges ételekhez és a táplálékkiegészítőkhöz, de a magnéziumhiány még mindig gyakori jelenség. Ez nagy probléma, ugyanis a Tel Avivi Egyetem új kutatása szerint a magnézium kulcsszerepet játszik az emlékezet működésében, és az eddig feltételezettnél is sokkal kritikusabb a gyermekek idegsejtjei és az egészséges felnőtt agysejtek…
márc. 1
8:45
Angyalok üzenete - márciusra (Ezoterikus.hu)
Angyalsorozatunkban az angyalok előrejelzését közvetítjük számotokra. Megtudhatod, mely angyalok segítségét kérd születésnapod szerint!
márc. 1
9:03
Legszerencsésebb napok márciusban! (Ezoterikus.hu)
Tudd meg most, melyek a legkedvezőbb napok vásárlásra, takarításra, utazásra, lakásvásárlásra, vagy épp szabadságod eltöltésére...
márc. 1
9:06
A jövőben kezelhető lesz a tojásallergia? (orientpress)
A legújabb kutatások reményt adhatnak a tojásallergiával küzdő gyerekek számára. Az orális immunterápia úgy tűnik, segít - írja a Medical News TODAY.
márc. 1
9:18
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét (Inforádió)
Március 3-áig, szerdáig meghosszabbítja a BKV a február 28-án, március 1-jén vagy 2-án lejáró bérletek érvényességét a januári sztrájk miatti 3 napos kompenzáció keretében.
márc. 1
9:21
Ma bárki a vízöntő hálójába akadhat (Borsa)
Napi horoszkóp, hétfő
márc. 1
9:21
Márciusi horoszkóp (Ezoterikus.hu)
Ahány jegy, annyi féle hatás. Neked mit tartogat március hava? Rák vagy Mérleg vagy? Bánat vagy jókedv környékezi a következő hónapot? Megtudhatod!
márc. 1
9:24
Wellness terápia otthon: Mézes testszépítő masszázs (HarmoNet)
A címben szereplő mondat végén lehetne kérdőjel is, hiszen a mézes masszázs egy régóta alkalmazott kiváló módszer, de a szépség és egészség megtartásának együttes felhasználására csak nem régen használják.
márc. 1
9:36
Rohamot csülöktől: nem is olyan ritka a súlyos húsallergia (ma.hu)
Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.
márc. 1
9:42
Fontos felfedezések a génszabályozásban (orientpress)
A tudósok ismét közelebb kerültek egy lépéssel ahhoz, hogy megértsék, hogyan is működik az emberi test. A Medical News TODAY számolt be a génszabályozással kapcsolatos legfrissebb eredményekről, amelyeket az essexi egyetem munkatársainak köszönhetünk.
márc. 1
9:51
Halolaj: szájüregi betegségekre is gyógyírt jelenthet (WebBeteg)
Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelőzése szempontjából is fontosak.
márc. 1
9:53
Nikotinmentes cigi - az új leszokató? (WebBeteg)
Az úgynevezett nikotinmentes cigaretták ugyanúgy segíthetik a leszokást, mint a nikotinos cukorkák – állítja egy tanulmány.
márc. 1
10:03
Szeretjük, ha a pasiknak van ilyen (Borsa)
Bizonyos tárgyak egyszerűen növelik a kiszemelt pasik vonzerejét, és most nem a luxusautókra gondoltunk. Számba vesszük, mit szeretünk a legénylakásokban.
márc. 1
10:12
Gondatlanság miatt amputálták egy férfi lábát (HVG)
A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
márc. 1
10:24
Miben más a spanyol sonka, mint a mienk? És hogyan tároljuk a sonkát? (Édenkert)
A spanyolok számára a sonka nem egyszerűen étel, hanem a kultúra része, ugyanúgy beszédtéma az asztali társalgásnál, mint nálunk a bor. Illik véleményt mondani róla, felismerni a különbségeket, megbírálni.
márc. 1
10:24
Félnek a munkanélküliségtől a diákok (kamaszpanasz)
Az Európai Ifjúság Kutató tavaly decemberben végzett országos ifjúsági felmérése szerint a felsorolt 24 negatív társadalmi jelenség közül a válaszadók 92 százaléka fél Magyarországon a munkanélküliségtől, 88 százalékuk pedig ennek elkerülését jelölte meg a továbbtanulás fő okaként.
márc. 1
10:26
Beporzó projekt és vízvédelmi program a Syngentával (Édenkert)
2008-as szinten teljesített a Syngenta - nyilvánosságra hozták a vállalat 2009-es pénzügyi eredményeit. Egy küzdelmekkel teli mezőgazdasági év után a 2008-as teljesítményével közel megegyező eredménnyel zárt a világ egyik vezető agrárvállalata, a Syngenta. A gazdasági válság okozta nehézségek a hazai eredményekben az időjárásnak köszönhetően még fokozottabban tükröződtek, így a vállalat nettó…
márc. 1
10:30
Hosszú távon pszichózist okozhat a kannabisz (HVG)
Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki kannabiszt, azaz marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.
márc. 1
10:30
Fokozottabban ellenőrzik a zebrák környékét a rendőrök márciusban (Inforádió)
Fokozott közúti ellenőrzésekkel szeretne javítani a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének biztonságán a rendőrség, ezért március 1. és 31. között szigorúbban ellenőrzi a gépkocsivezetők által elkövetett szabályszegéseket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
márc. 1
10:33
Mi a SORSszámod? Megmondjuk, mit NE csinálj márciusban! (Ezoterikus.hu)
Nélkülözhetetlen információkhoz juthatsz sorsszámod segítségével! Nagyon fontos, hogy tudd, mi az, amit egyáltalán nem szabad csinálnod márciusban!
márc. 1
10:36
A hús is okozhat súlyos allergiás reakciót? (orientpress)
A kutatók szerint a hús egyik alkotóeleme akár anafilaxiás sokkhoz is vezethet egyes embereknél - közölte a HealtDay. A felfedezés választ adhat sok olyan súlyos esetre, amely előtt eddig az orvosok tanácstalanul álltak.
márc. 1
10:36
Kis emberek, nagy pénz - Kommunikáció gyerekeknek (HarmoNet)
A Kreatív csoport 2010-ben először rendezi meg a Kis emberek, nagy pénz című konferenciáját, amely a 14 év alattiaknak szóló kommunikációt veszi fókuszába. A konferencia célja olyan problémák körüljárása, mint az etikus promóció a gyerekeknek szóló termékek és szolgáltatások esetében, illetve hogy ki lehet és ki kell, hogy ezek célpontja legyen.
márc. 1
10:51
Mi a Holdjegyed? Úgy alakul szerelmi életed! (Ezoterikus.hu)
A Holdjegy lelkivilágodról, ösztönös reagálásodról, alkalmazkodó képességedről beszél. De mire utal, ha szerelemről van szó? Ismerd meg március lehetőségeidet!
márc. 1
10:54
Csökkent a gyógyszerfogyasztás Romániában (orientpress)
Közel 14 százalékkal esett vissza a gyógyszerfogyasztás a romániai kórházakban tavaly, így a lakosságnak 9 százalékkal kevesebb orvosságra volt szüksége 2008-hoz képest. Eszerint 2009-ben kevesebben kezelték magukat, mint azt megelőzően vagy a pénzhiány vagy pedig a szükséges gyógyszerhiány miatt.

Keresés