2010. március 1. hétfő

márc. 1
1:27
Hajhullás ellen! (HáziPatika)
Létezik egy új lehetőség, mellyel hatékonyan vehetjük fel a harcot a hajhullás ellen. Varga Éva hajszakértőhöz sokan fordulnak segítségért olyanok, akiknek komoly gondot okoz túlzott mértékű hajhullásuk. Most megosztja velünk...
márc. 1
1:31
Üdítő? Kösz, nem akarok rákos lenni! (HáziPatika)
Heti kettő vagy annál több cukros üdítő fogyasztása legalább kétszeresére növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát azokhoz képest, akik nem fogyasztanak üdítőt.
márc. 1
1:35
A tüdőrák hozott össze minket (HáziPatika)
Különös történetet osztott meg velünk egy hajdú-bihari kis településen élő olvasónk: tüdőrákot diagnosztizáltak nála, és az életet teljesen megváltozott - de nem rossz irányba, ahogy ezt esetleg gondolnánk!
márc. 1
3:33
Hogyan kezelhető a vizelet inkontinencia? (WebBeteg)
A vizelet inkontinencia kezelési módja függ az inkontinencia típusától, a súlyosságtól és a kialakulás hátterében álló állapottól/betegségtől. Gyakran különböző kezelési módok kombinációjára van szükség.
márc. 1
3:36
Március első hetében nem lesznek tartósak a kapcsolatok (Blikk)
Meglátni és megszeretni helyzetek dominálják az időszakot: ezt ígérik a csillagok március 1 és 7. között.
márc. 1
5:39
Betegjogok - A kórház nem börtön! (WebBeteg)
A kórház nem börtön, a betegek közül egyre többen vannak tisztában jogaikkal – és élnek is ezekkel. A legfontosabb kérdéseket Kristóf Péter betegjogi képviselő segített tisztázni, aki a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, illetve a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségügyi Centrumában látja el a betegek jogi képviseletét.
márc. 1
8:24
Száznegyven éves a budai Sikló (Infostart)
Száznegyven éve, 1870. március 2-án helyezték üzembe a budai Siklót.
márc. 1
9:18
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét (Infostart)
Március 3-áig, szerdáig meghosszabbítja a BKV a február 28-án, március 1-jén vagy 2-án lejáró bérletek érvényességét a januári sztrájk miatti 3 napos kompenzáció keretében.
márc. 1
9:51
Halolaj: szájüregi betegségekre is gyógyírt jelenthet (WebBeteg)
Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelőzése szempontjából is fontosak.
márc. 1
9:53
Nikotinmentes cigi - az új leszokató? (WebBeteg)
Az úgynevezett nikotinmentes cigaretták ugyanúgy segíthetik a leszokást, mint a nikotinos cukorkák – állítja egy tanulmány.
márc. 1
9:57
Nem ritka a súlyos húsallergia (Metropol)
Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.
márc. 1
10:30
Fokozottabban ellenőrzik a zebrák környékét a rendőrök márciusban (Infostart)
Fokozott közúti ellenőrzésekkel szeretne javítani a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének biztonságán a rendőrség, ezért március 1. és 31. között szigorúbban ellenőrzi a gépkocsivezetők által elkövetett szabályszegéseket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
márc. 1
10:51
Hosszú távon pszichózist okozhat a kannabisz (Metropol)
Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.
márc. 1
11:24
Csaknem 1500 helyszínén kezdődnek meg hamarosan az útfelbontások (Infostart)
Csaknem 1500 helyszínén kezdődnek meg az útfelbontással, sávszűkítéssel, útlezárással járó munkák Budapesten, ha tartósan 5 fok fölött lesz a hőmérséklet - közölte a városháza kommunikációs igazgatója.
márc. 1
11:57
Hallucináció, pszichózis - A marihuána tartós fogyasztásának eredménye (WebBeteg)
A tanulmány szerint azoknál, akik 15 éves koruk előtt használtak először kannabiszt, kétszer nagyobb valószínűséggel fejlődött ki pszichózis -például szkizofrénia -, mint azoknál, akik soha nem fogyasztottak drogot.
márc. 1
12:18
Kényszerítés gyanúja miatt tett feljelentést a fővárosi tűzoltóparancsnok (Infostart)
Kényszerítés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a szervezetnél tartott belső vizsgálat után a fővárosi tűzoltóparancsok. Bende Péter azért döntött így, mert az eddigi információk szerint több tűzoltó szexuálisan zaklatta és megalázta egyik társukat.
márc. 1
12:39
Mit árul el a melltartóméreted? (NLC)
Mit árul el a melltartóméreted, az ujjaid hossza, vagy a szaglásod élessége? 3 meglepő jelzés a testedtől.
márc. 1
13:18
Allergiát, sokkot okozhat a húsfogyasztás (WebBeteg)
Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.
márc. 1
13:30
Vidrát fogtak a pécsi panelok tövében (Infostart)
Vidrát fogtak a baranyai megyeszékhely kertvárosi részében a napokban, az állatot egyelőre a Misina Egyesület Pécs-somogyi telephelyén helyezték karanténba.
márc. 1
14:21
Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel nem csak szívbetegeknek (WebBeteg)
Milyen egyszerű is lenne, ha a saját életünkben is csak elkapnánk a „jó pillanatainkat” egy fényképezőgéppel és könnyűszerrel megőrizhetnénk azokat.
márc. 1
14:23
Daganatok - Miért lettem beteg? (WebBeteg)
Eredetükben, előírásaikban, tanításaikban sok-sok különbség felfedezhető a világvallások között, ám vannak olyan alapvető és egyetemes emberi értékek, amelyek nemcsak attól függetlenek, hogy ki melyik vallás gyakorlója, hanem attól is, hogy hívő-e valaki vagy sem.
márc. 1
14:57
Így készül a tartós, de mérgező sörhab – videó (Blikk)
A sörök többségének a habja látványosan összeesik, csak néhány fajta bírja sokáig. Felmerül a kérdés: vajon a folyamatosan mozgó sört hogyan fotózzák, hogy mindig éles legyen?
márc. 1
16:51
4 étel, amely megóv az öregedéstől (NLC)
Ránctalan, ragyogó bőrre, selymes hajra, feszes testre vágysz? Könnyen elérheted, ha ügyesen választasz az ételek közül!
márc. 1
17:03
Csalod a feleséged? Alacsony az IQ-d (Blikk)
Brit tudósok legújabb kutatásai szerint azok a férfiak, akik félrelépnek, sokszor alacsonyabb IQ-val rendelkeznek, mint hűséges társaik.
márc. 1
19:36
A 7 leghatásosabb testgyakorlat (WebBeteg)
Próbálja ki az alábbi gyakorlatokat, hogy a legjobb formába hozza magát!
márc. 1
20:39
A wii játékok segítenek a stroke gyógyításában (WebBeteg)
Az aktív wii játékok némi szórakozást hozhatnak a stroke rehabilitációba, miközben segítik a betegeket abban, hogy visszanyerjék erejüket és motoros készségeiket.
márc. 1
21:09
Minden titkot kiadó mobiltelefon-alkalmazás (Infostart)
A lefotózott gyanútlan idegenek minden személyes adatához hozzájuthatnak a kamerával ellátott, internetes csatlakozásra alkalmas mobiltelefonok tulajdonosai, ha letöltik a legújabb arcfelismerő és személyazonosító alkalmazást.
márc. 1
22:45
Gyomorfertőzések következményei (WebBeteg)
A gyomorfertőzések képesek olyan tünetek kiváltására, amelyek az egész emésztőrendszert érintik, és hosszú távú következményei vannak.

2010. március 2. kedd

márc. 2
0:27
Röntgen, CT, PET - a kevesebb néha több (HáziPatika)
A rák diagnózisának felállításakor fontos az orvosnak, hogy a betegről annyi információt gyűjtsön be, amennyit csak lehetséges. De ki gondolná, hogy az elérhető információk egy részének figyelembe nem vétele pontosabb diagnózishoz...
márc. 2
0:31
Néhány tipp, hogy időben felismerhesse a kalciumhiányt! (HáziPatika)
A kalciumhiány távolról sem ott kezdődik, hogy a csontritkulás diagnózisát az orvosi papírjainkra írják. Évekkel, sőt évtizedekkel korábban már találkozhatunk a kalciumhiány miatt kialakult problémáinkkal. Pontosan melyek lehetnek...
márc. 2
0:51
Elhunyt diák - Hányadik háziorvos ért oda az iskolához? (WebBeteg)
A gyermek rosszulléte után a mentők kiérkezéséig a pedagógusok hívására csupán az ötödik háziorvos ment ki a helyszínre?
márc. 2
2:18
Tippek a tavaszi fáradtság ellen (Blikk)
Úgy látszik, hogy a tél végre elbúcsúzik tőlünk. A hirtelen változást azonban a hosszú hideg hónapok miatt lemerült szervezetünk bizony nem mindig viseli jól. Dr. Rusz Edit pszichológus tanácsaival fitten vészelhetjük át a tavaszi fáradtság időszakát.
márc. 2
5:51
Generációs különbségek: kényes témákról nem beszélgetnek a családok (Infostart)
Szülők és gyermekeik közötti jelentős kommunikációs szakadékra világított rá egy frissen közzétett indiai kutatás. A felmérés szerint a fiatalok a biztonságosnak tekintett iskolai, munkahelyi kérdéseket vitatják meg szüleikkel, míg a felnőtté válással kapcsolatos ügyeket inkább mellőzik beszélgetéseik során.
márc. 2
6:06
Lágyéksérv csecsemő- és gyermekkorban (WebBeteg)
A 14 év alattiak körében 1-3 %-os gyakorisággal jelentkezik lágyéksérv, így ebben a korcsoportban a leggyakoribb sebészi kezelést igénylő betegségnek tekinthető.
márc. 2
7:57
Megelőzik a Bajnai-féle gyed-szigort - Sorra születnek a Ratkó-dédunokák (Infostart)
A gyedre és a gyesre vonatkozó jogszabály módosítás közzétételét követően a Pénzcentrum azt harangozta be, hogy Ratkó-dédunokákat szülhet a Gyurcsány-gyed. Ezúttal a kormányfőváltás kapcsán átkeresztelt intézkedés előzetes hatásait vizsgálja a honlap azon keresztül, hogy az idei év első hónapjában hány gyermek született. Nem egészen két hónap múlva megérkeznek az első "Bajnai-babák", vagyis azok a…
márc. 2
8:09
A repülők zaja beteggé tesz? (Metropol)
Növeli a szív- és érrendszeri betegségek és nőknél a depresszió kialakulásának kockázatát a repülők zaja egy német tanulmány szerint.
márc. 2
8:33
Több mozgás - jobb szex (Infostart)
Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a szex hatásos mozgásformának is tekinthető, ám az már sokak számára nem egyértelmű, hogy a rendszeresen végzett testmozgás jót tesz a szexuális életnek is. Ez utóbbi kielégítő volta pedig magabiztosabbá tesz, javítja az énképet és még az immunrendszert is erősíti.
márc. 2
8:51
Alig van bűnözés - mégsem bíznak a rendőrökben (Infostart)
Bár többnyire biztonságban érzik magukat, és kevés tapasztalatuk van a bűnözéssel kapcsolatban, mégis sokan hezitálnának rendőrt hívni, ha bűncselekmény áldozataivá válnának - derül ki egy, az Egyesült Arab Emirátusok lakói körében készített felmérésből. Ami a magyarokat illeti, rendpártiak vagyunk, de mi sem bízunk a rendőrökben.
márc. 2
9:09
Méregtelenítés - csak körültekintően! (Infostart)
Tavasz közeledtével sokan foglalkoznak a méregtelenítés gondolatával, és talán nem is véletlenül. Hiszen az évszakváltásokkor, különösen tél végén már évszázadok óta szokás egyfajta "nagyböjtöt" tartani - amely feltölti energiaraktárainkat hasznos anyagokkal, sok felesleges salakanyagot eltávolít és megtisztít. Azonban sosem szabad felelőtlenül, felkészülés nélkül belevágni semmiféle kúrába, sőt,…
márc. 2
9:15
Gondatlan amputálás után meghalt a szigetvári kórház betege (WebBeteg)
A szigetvári kórház kártérítési felelősségét állapította meg első fokon a Baranya Megyei Bíróság egy férfi gondatlan ellátása és lábának későbbi elvesztése miatt - írta hétfőn az Új Dunántúli Napló.
márc. 2
10:18
Mégsem gátolja az ösztrogén a szívroham kialakulását? (WebBeteg)
A korábbi feltételezés szerint az ösztrogének gátolják a koszorúérbetegség kialakulását. Az utóbbi azonban időben mind több adat jelzi, hogy legtöbbször ennek az ellenkezője igaz.
márc. 2
11:21
Az első trimeszterben történő hízás cukorbetegséget okozhat (WebBeteg)
Az első trimeszterben történő túlzott súlygyarapodás jelentősen növeli a gesztációs diabétesz kockázatát – állítja egy most megjelenő tanulmány.
márc. 2
12:27
Bemutatkozott az állatkertben a maki kölyök (Infostart)
A gorillák és az aranyhasú mangábék után egy harmadik főemlősnél is gyermekáldás volt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A vöröshomlokú makiknál született kölyök most négy hetes, így már a nagyközönség is láthatja.
márc. 2
12:27
A boldog házasságban élő férfiakat kevésbé fenyegeti az agyvérzés (Blikk)
A boldog házasságban élő férfiakat kisebb valószínűséggel sújtja agyi katasztrófa, mint az egyedül, vagy boldogtalan házasságban élő társaikat - derült ki egy izraeli kutatásból.
márc. 2
13:27
Mellrák - Mikor hat a kemoterápia? (WebBeteg)
Becslések szerint az emlőtumoros nők 15 százalékának írnak elő jelenleg paclitaxel kezelést. Mintegy felük elhagyható lenne, ha előre tudnák az orvosok, hogy a szer nem lesz hatékony az adott páciensnél.
márc. 2
13:33
A reklám is felelős a fiatalok dohányzásáért (Metropol)
Minél több cigarettareklámot néznek a fiatalok, annál erősebb vágyat éreznek, hogy rágyújtsanak.
márc. 2
14:30
Felfedezték a lisztérzékenység okát? (WebBeteg)
A lisztérzékenység olyan emésztési rendellenesség, amelyet a glutén nevű fehérjére adott abnormális immunválasz okoz. A glutén megtalálható a búzán kívül a rozsban és az árpában is.
márc. 2
14:51
Kutyát sétáltatott az autójából - elvették a jogosítványát (Infostart)
Az autójából sétáltatta a kutyáját egy férfi Angliában. Ezért három büntetőpontot kapott, és így egy időre elveszítette jogosítványát is.
márc. 2
15:51
Mitől véd a boldog házasság? (WebBeteg)
A szakemberek szerint az egyedülálló, vagy sikertelen házasságban élő férfiak esetében 64 százalékkal magasabb az agyi katasztrófa kialakulásának kockázata, mint a boldog, kiegyensúlyozott házasságban élő társaiknál.
márc. 2
15:57
Nem védi a szívet a kiegészítőként szedett kalcium és D-vitamin (Metropol)
A kalcium és D-vitamin étrend-kiegészítők nem védenek a szívproblémáktól és nem előzik meg a szélütést - állapította meg egy elemzés, melyben több, korábban közzétett tanulmányt tekintettek át bostoni kutatók.

Keresés