2010. március 25. csütörtök

márc. 25
0:06
"Nehezen tanulok! Lehet segíteni rajtam?" - A pszichiáter válaszol (WebBeteg)
"Megfigyeltem, hogy míg csoporttársaim az adott anyagot egyszer-kétszer elolvasva meg tudják tanulni, nekem az elsajátításhoz sokkal több időre van szükségem, hogy hasonló eredményt érjek el. Lehet ezt gyógyszerrel fejleszteni? Pszichés probléma is lehet?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdésiből.
márc. 25
1:18
Segít a kalcium a fogyásban? Igen! (HáziPatika)
A szervezet akár drasztikus eszközöket is bevet, hogy kielégítse kalciumigényét: például a normálisnál nagyobb mennyiségű élelmiszer fogyasztására ösztönzi a szervezetet. A kalciumhiány tehát hizlal. Pótlása pedig ezek szerint...
márc. 25
1:22
Egyszerűbben mérhető a cukorbetegség kockázata (HáziPatika)
A hemoglobin A1C (HbA1C) szintjének meghatározásával pontosabban azonosíthatók azok a páciensek, akiknél fokozottabb kockázat áll fenn a cukorbetegség szempontjából, mint a hagyományosan használt éhgyomri...
márc. 25
3:15
Visszatérő hasi fájdalmak - Mire utalhatnak a tünetek? (WebBeteg)
A visszatérő hasi fájdalmaknak lehet szervi eredete vagy összefügghetnek idegi feszültséggel. A leggyakoribb visszatérő szervi eredetű hasfájások a fekélybetegség és más savtúltengéssel járó állapotok, az epeköves görcsök és az idült hasnyálmirigy-gyulladás.
márc. 25
5:51
Késsel döfték át a fejét, de túlélte (Infostart)
Huszonöt centiméteres késpengével a fejében sétált be egy kínai kórházba egy fiú, akit azért vertek össze, mert állítólag csalt egy internetes játékban. Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor a meglátták, hogy a fiatal a saját lábán érkezik a betegfelvételre.
márc. 25
7:27
A gesztációs diabétesz és tünetei (WebBeteg)
A gesztációs diabétesz (terhességi cukorbetegség) a cukorbetegségnek azon formája, amelyet első ízben a terhesség alatt ismernek fel. Magyarországon a terhességek 3-5 százalékában tapasztalható a terhességi cukorbetegség enyhébb vagy súlyosabb formája.
márc. 25
8:33
Változnak a vásárlói szokások - Már nem ciki használtat venni (Infostart)
Izgalmas kereskedelmi formák élednek fel a gazdasági válság, a szűkülő anyagi források hatására. Felmérések szerint a használt termékek vásárlása egyre kevésbé számít cikinek, a jó minőségű, olcsó árura pedig egyre nagyobb kereslet mutatkozik.
márc. 25
9:33
Koraszülés - Jelentős tényező a megtermékenyítés módja (WebBeteg)
Egy nemrég végzett kutatás szerint nagyobb eséllyel lesz koraszülött gyermekük azoknak a pároknak, akiknek gyermeke valamilyen mesterséges megtermékenyítési eljárással fogant.
márc. 25
10:54
Ha nem sportol a gyerek, lusta felnőtt lesz belőle (WebBeteg)
Aki már gyermekként kihúzza magát a sportos tevékenységek alól, az valószínűleg felnőttkorában sem fog rendszeresen sportolni.
márc. 25
10:57
Ügyvédje szerint Dennis Hopper haldoklik (Infostart)
Válóperes ügyvédje szerint halálán van Dennis Hopper, a Szelíd motorosok egykori sztárja, aki prosztatarákban szenved.
márc. 25
11:15
Halálos balesetet okozott Oslóban a házba rohanó tehervonat (Infostart)
Oslóban három ember meghalt, négy megsérült, amikor egy épületbe rohant egy elszabadult vasúti szerelvény a teherkikötőben.
márc. 25
11:17
Bill Clinton ingébe törölte a kezét George W. Bush Haitin - videóval (Infostart)
Kínos médiabotrány árnyékolta be két amerikai exelnöknek a földrengés sújtotta Haitin tett közös látogatását: George W. Bush Port-au-Prince-ben, egy tömeg közepén állva, több kézfogás után Bill Clinton ingébe törölte a kezét.
márc. 25
11:57
A likopin csökkentheti a tüdőrák kockázatát (WebBeteg)
A mediterrán diéta csökkenti a szívinfarktus és a tüdőrák kockázatát, sőt a szellemi képességek időskori romlásának veszélyét is, és ennek egyik tényezője a paradicsom piros színét adó festékanyag lehet - írja az Európai Szívgyógyászok Társaságának folyóirata.
márc. 25
13:00
H1N1 - Nem is annyira új ez a vírus (WebBeteg)
A H1N1-vírus sok tekintetben új az emberiségnek, ám az egyik kulcstulajdonságában a legközelebbi rokona az 1918-as pandémiás vírus - jelentették be szerdán amerikai kutatók.
márc. 25
13:57
Tavaly 25 millió poggyász veszett el a repülőtereken (Infostart)
A világ repülőterein nagyjából 25 millió poggyász kallódott el 2009-ben, és ez 2,5 millió dollárjába (félmilliárd forintjába) került az iparágnak.
márc. 25
14:03
A focimeccs nézés növeli a szívinfarktus kockázatát (WebBeteg)
Ha a szurkoló kedvenc csapatának fontos mérkőzését figyeli, akár a helyszínen, akár a tévé képernyőjén keresztül, lényegesen nagyobb esélye van arra, hogy szívinfarktust kapjon, mint ha békésen horgászva a vízparton ülne.
márc. 25
16:09
Daganatok - Mit mutat az ultrahang és a röntgen? (WebBeteg)
Az egészségesek a szűrővizsgálatok során, a rákbetegek a diagnózis felállításának időszakában, majd a kontrollvizsgálatok nyomán rendszeresen részt vesznek különféle képalkotó vizsgálatokban.
márc. 25
16:39
Ellenőrzés várható a 4-es főúton (Infostart)
Közös ellenőrzés-sorozatot tart holnap a 4-es főút közlekedésbiztonsági helyzetének javításáért a rendőrség.
márc. 25
18:09
Hatan megsérültek egy Vas megyei balesetben (Infostart)
Három gyermek és három felnőtt könnyebben megsérült, amikor gyermekeket szállító kisbusz és egy autó karambolozott Vas megyében.
márc. 25
18:15
Testépítés és tömegnövelés kezdőknek - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"18 éves fiú vagyok és 180 cm vagyok és 70kg, vagyok vékony alkat. Szeretnék kidolgozott felsőtesttel rendelkezni és egy ideje dolgozom is rajta. A kérdésem az, hogy szednem kellene-e valamilyen tömegnövelőt, esetleg táplálékkiegészítőt. Szteroidot nem szeretnék." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 25
18:27
Bódis József a pécsi egyetem új rektora (Infostart)
Bódis József orvosprofesszort választotta rektornak a Pécsi Tudományegyetem szenátusa.
márc. 25
19:21
Kevesebbet hiányzik a gyerek, ha nem kell korán iskolába mennie (Infostart)
Kevesebb lett a hiányzás Nagy-Britanniában abban az iskolában, amelyben engedélyezték, hogy a diákok későbbre, délelőtt tízre járhassanak.
márc. 25
19:57
Ön meg tudna emelni egy hatemeletes buszt, tele emberekkel? (Infostart)
Igazi izompacsirták a ganajtúróbogarak: saját testtömegük ezerszeresét és képesek felemelni - fedezték fel brit kutatók.
márc. 25
20:15
Mit tegyünk, hogy a kutyaszőr ne borítsa be a lakást? (Infostart)
Itt a tavasz, egyre melegebbek lesznek a nappalok. Állataink is igyekeznek megszabadulni régi, téli bundájuktól, ami sajnos a lakásban tartott állatok esetében elég kellemetlen lehet. A mindenütt megtalálható szőrcsimbókok, a kis fuvallatra fel-felrebbenő pilleszőrök nem éppen a lakás díszei, mindamellett allergiát is okozhatnak. Mit tehetünk mindezek elkerülésére?
márc. 25
20:21
Víz alatti gyógytorna (WebBeteg)
A vízben alkalmazott mozgásterápia, a víz alatti gyógytorna ma már igen népszerű, és rendkívül hatékony kezelési módszer. A szárazföldi mozgásnál a gravitáció, valamint a külső ellenállás befolyásolja a mozgáshoz szükséges erőt és az izommunkát. Ezzel szemben a vízben - a víz mélységétől függően - jóval kisebb gravitációs erő érvényesül.
márc. 25
20:33
Napi egy óra mozgástól marad karcsú a középkorú nő (Infostart)
Napi egy óra mérsékelt testmozgás szükséges ahhoz, hogy a középkorú nők kalóriamegvonás nélkül is tartani tudják karcsúságukat - állapították meg amerikai kutatók.
márc. 25
20:35
Háznak csúszott a tartálykocsi Csalában - képgalériával (Infostart)
Traktor és tartálykocsi ütközött csütörtökön a 811-es úton Székesfehérvár külterületén, Csalánál. A balesetben személyi sérülés nem történt - közölte a rendőrség.
márc. 25
21:45
A paradicsom a titok nyitja? (Infostart)
A mediterrán diéta csökkenti a szívinfarktus és a tüdőrák kockázatát, sőt a szellemi képességek időskori romlásának veszélyét is, és ennek egyik tényezője a paradicsom piros színét adó festékanyag lehet - írja az Európai Szívgyógyászok Társaságának folyóirata.
márc. 25
22:12
4 apró trükk a fogyáshoz (NLC)
Ha csak pár kilót kell leadnod, ne gondolkodj szigorú, szinte betarthatatlan diétában. Elég, ha csak néhány apróságot változtatsz az étrendeden és az életmódodon. Próbáld ki ügyes fogyi-tippjeinket!
márc. 25
22:27
Munkahelyi stressz okozta magas vérnyomás - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Intenzív szellemi terhelés közben (például vezetői tréningek) a vérnyomásom 146/95-re megy fel. Tíz perc pihenés után lemegy 125-130/80-ra. Normális ez, vagy kóros jelnek tekintendő?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 25
23:30
Az erekció hiánya súlyos problémára is utalhat (WebBeteg)
A tanulmány 13 országból követett nyomon olyan férfiakat, akiknél már fennállt szívbetegség. Megfigyelték, hogy kialakul-e náluk szívinfarktus vagy stroke. A résztvevőket kikérdezték az erekciós diszfunkcióról is a tanulmány kezdetén, kettő, ill. öt év elteltével.

Keresés