2010. március 25. csütörtök

márc. 25
7:12
Visszajár a felesleges eredetvizsga díja (Vezess)
Visszakapják a 17 ezer forintot, akik idén február 18-ig elvégeztették az eredetiségvizsgálatot. Persze csak azok, akik nem autóértékesítéshez vették igénybe a szolgáltatást.
márc. 25
7:39
Agyműtéten esett át az Ausztrál Nagydíj igazgatója (F1világ)
A hétvégi futamnak helyet adó Ausztrál Nagydíj igazgatója, Ron Walker megerősítette, hogy az elmúlt héten egy életmentő agyműtéten esett át, miután egy korábbi kerékpárbalesete folyományaként koordinációs problémái voltak.
márc. 25
8:06
1079 km egy tankkal (Vezess)
Párizs az a hely, ahová a magamfajta akár két ismeretlennel összezárva is örömmel utazik. Bár a fény városában épp vihar tombolt és az Eiffel-toronyba fel sem lehetett menni, végül minden jól alakult és eljutottunk egy tankkal Párizsból Genfbe.
márc. 25
8:12
A Sauber lemásolta a McLaren trükkös rendszerét (F1világ)
Alig telt el két hét a szezonnyitó óta, máris megérkezett a McLaren által először kifejlesztett szellőző rendszer első másolata, amely a BMW Sauber autóiba került bele. A svájci gárda pénteken dönt annak éles bevetéséről.
márc. 25
8:42
Egymással beszélő autók az utcán (Vezess)
Egymással kommunikáló autókat tesztel városi forgalomban mától az Európai Unió. A beszélgető autókkal nemcsak a torlódások csökkenthetők, de az utazás biztonsága is javítható.
márc. 25
9:18
Az FIA új rendszert vezet be a versenyeken (F1világ)
A Nemzetközi Automobil Szövetség zöld utat adott az „eye in the sky” elnevezésű új parc ferme rendszernek, így az idei évtől nem kell egy elkülönített helyen tárolni az autókat a szombati időmérő és a vasárnapi verseny között.
márc. 25
9:36
Csinosítás a kis Porschékhoz (Vezess)
Négy csomagot készített a Porsche, amelyekkel kissé egyedibbé tehetők a Boxster és Cayman modellek. Sportosabb vagy kényelmesebb is lehet a két sportkocsi.
márc. 25
10:12
F1: A Ferrari is másolja a McLarent (Vezess)
A Sauber már valószínűleg Melbourne-ben beveti a McLaren vitatott aerodinamikai megoldását, de a Ferrari is dolgozik egy hasonló rendszeren.
márc. 25
10:24
Webber cáfolja a visszavonulásáról szóló híreket (F1világ)
Mark Webber cáfolta azon a híreszteléseket, melyek szerint a visszavonuláson gondolkodna, és amennyiben úgy sikerül számára az idei év, ahogy azt elképzelte, akkor készen áll szögre akasztani versenyzői overallját, és a csúcson elhagyni az F1-et.
márc. 25
10:57
A Ferrari szerződést hosszabbított a Shellel (F1világ)
A Ferrari csütörtökön kiadott közleményében hivatalosan is megerősítette, hogy további öt évvel meghosszabbította technikai és kereskedelmi partneri szerződését a Shell cégórással.
márc. 25
11:06
Fotó a leggyorsabb Ferrariról (Vezess)
Még az idén megjelenhet a Ferrari kínálatában az új 599 GTO. A sportkocsi a többi 599-esnél könnyebb, viszont erősebb lesz és így természetesen dinamikában is veri azokat.
márc. 25
11:24
F1: Le Mans-sztár bíráskodik a hétvégén (Vezess)
A Nemzetközi Automobil Szövetség új bíráskodási rendszerének keretében Ausztráliában is egy tapasztalt versenyző segíti majd a stewardokat, de ezúttal nem egy korábbi Forma-1-es, hanem a Le Mans-csillag Tom Kristensen kapta a feladatot.
márc. 25
12:00
F1: Hamilton nagyon kapós (Vezess)
Lewis Hamilton neveket ugyan nem említett, de azt mondja, bőven van jelentkező nála a menedzseri állásra.
márc. 25
12:03
Kristensen ül be a stewardok közé Melbourne-ben (F1világ)
A nyolcszoros Le Mans győztes, Tom Kristensen képviseli majd a versenyzőket a stewardok paneljében a hétvégén megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjon.
márc. 25
12:18
Autóval rajzolják Afrika portréját (Vezess)
Januárban hat Iveco vágott neki Afrikának, hogy körbeautózzák a kontinenst. A 11 éve létező Overland expedíció résztvevői május végén érnek vissza Olaszországba. A terv, hogy megrajzolják a kontinens portréját.
márc. 25
12:36
F1: A gumik is nehezítik az előzést! (Vezess)
A Bridgestone nyilvánosságra hozta, hogy az isztambuli Török Nagydíjig milyen keverékeket szállít a puhább gumikra vágyó csapatoknak. Rubens Barrichello szerint a keskeny első abroncsok is nehezítik az előzést.
márc. 25
12:36
A McLaren elégedett átépített diffúzorával (F1világ)
A McLaren vezetése nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy módosítania kellett diffúzorán a szövetség szabálypontosítása miatt, és úgy érzi, hogy mindez nem fog kihatni az MP4/25-ös modell teljesítményére, így magabiztosan várhatja a hétvégi Ausztrál Nagydíjat.
márc. 25
13:12
Nőtt a nagyon nagy Volvók értékesítése (Vezess)
Növekedésnek indult a Volvo teherautók eladása februárban az előző évhez képest, ami az első éves szintű növekedés 2008 augusztusa óta.
márc. 25
13:30
Sosem volt izgalmasabb a Forma-1! (Vezess)
Michael Schumacher, Fernando Alonso és Robert Kubica is úgy gondolja, hogy a túlzott elvárások miatt keltett csalódást a Bahreini Nagydíj, az F1-ben kár a mostaninál több előzést várni.
márc. 25
13:48
Százezer el nem készült autó Szlovákiában (Vezess)
Húsz százalékkal kevesebb autót gyártottak tavaly Szlovákiában, mint 2008-ban. A legnagyobb autógyártó már nem a Kia, hanem a PSA.
márc. 25
13:50
F1: Senna teszteket akar az újaknak (Vezess)
Bruno Senna szerint a három új csapatnak felmentést kellene adni a szigorú teszttilalom alól, hogy az európai idény rajtja előtt kicsit rendbe tudják szedni autóikat.
márc. 25
14:06
Megújul a Bentley kupé (Vezess)
Kisebb újításon esik át a Bentley Continental GT. A műszakilag kevésbé, külsőleg észrevehetőbben megújult luxuskupé jövőre kerül piacra.
márc. 25
14:24
F1: Webber nem gondol a visszavonulásra (Vezess)
A Red Bull-os Mark Webber nem vette magára Lewis Hamilton nyilatkozatát, miszerint 2010 végén visszavonulhatna.
márc. 25
14:48
Alonso elismeri, hogy a Red Bull a leggyorsabb (F1világ)
Bár úgy gondolja, hogy jelenleg a Red Bull Racing RB6 a leggyorsabb versenygép a mezőnyben, Fernando Alonso szerint minden esélyük megvan arra, hogy egy újabb győzelmet arassanak a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.
márc. 25
15:00
F1: Schumacher nagyot bukhat! (Vezess)
Rubens Barrichello szerint Michael Schumacher elég rosszul járhat, ha nem pusztán a szórakozás kedvéért tért vissza az F1-be.
márc. 25
15:18
Razzia a legveszélyesebb úton (Vezess)
Átfogó ellenőrzés lesz a 4-es főút teljes szakaszán pénteken. Az ittas vezetők és gyorshajtók kiszűrésével szeretnék javítani az út biztonságát.
márc. 25
15:54
Schumacher úgy érzi, nincs szégyellnivalója (F1világ)
Annak ellenére, hogy a szezonnyitón rendre kikapott csapattársától, Michael Schumacher úgy érzi, nincs szégyellnivalója, hiszen hibátlanul teljesített visszatérő versenyén Bahreinben.
márc. 25
16:12
F1: Jubilál a Ferrari (Vezess)
A Ferrari és partnere, a Shell a hétvégén 450. közös futamára készül. A jubileum alkalmából bejelentették az együttműködés meghosszabbítását is.
márc. 25
16:48
New Yorkba megy a Forma-1? (Vezess)
Az F1 ura, Bernie Ecclestone két év múlva New Yorkban rendezné meg az új Amerikai Nagydíjat.
márc. 25
17:06
VW Polo 1.2 TSI - Erőfölényben (Vezess)
Nem akarnék már így az elején ömlengésbe kezdeni, de ritkán ér olyan pozitív meglepetés, mint, amilyen az 1,2 TSI Polóban ért. A pirinyó turbós benzines a Polo legérdekesebb és bizonyosan a legjobb darabja.
márc. 25
18:39
Ecclestone New Yorkba vinné a Forma-1-et (F1világ)
A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone minden erejével azon van, hogy legkésőbb 2012-ben már versenyt rendezhessenek New York utcáin.
márc. 25
18:54
Őrültek a homokban (Vezess)
A gyorsulás népszerű technikai sportág. Csak egyenes aszfaltozott út kell hozzá, bátor emberek, tengernyi lóerő, és mehet a versengés. De ha ez már unalmas, feldobhatjuk némi homokkal...
márc. 25
19:48
F1: Ugye nem unatkozunk megint? (Vezess)
A hétvégén ugyan már a 2010-es idény második fordulója következik, de Bahrein után Melbourne-ben még bármi megtörténhet, sőt az előzményeket tekintve talán jobb is, ha az Ausztrál Nagydíjat vesszük a szezonnyitónak.

Keresés