2010. március 25. csütörtök

márc. 25
4:48
Hoppá! Telekcsaló a Fidesz jelöltje? (168 Óra Online)
Ugyanazt a földet kétszer is eladta a kilencvenes évek közepén Pintér László, aki az áprilisi választáson a Fidesz–KDNP támogatásával a lenti választókerületben indul – ez derül ki abból a feljelentésből, amit a magát megtévesztettnek mondó osztrák vásárló, Maximilian Hammer tett.
márc. 25
5:06
Csattanós válaszra készül a Jobbik (Alternatív Energia)
Sokan szerették volna átharapni a Jobbik torkát - mondta Vona Gábor pártelnök, amikor a választási programról kérdezték, hozzátéve, hogy a szakma nem tudta szétszedni a programot. Szerdán indult a Magyar Televízió választási műsorsorozata, a Jobbik bemutatkozásával.
márc. 25
5:24
Eldől Kolompár sorsa (Alternatív Energia)
Ma bírálja el az Országos Választási Bizottság (OVB) Kolompár Orbán ügyét, akinek mentelmi joga felfüggesztését kérte az OVB-től korábban a Kecskeméti Városi Bíróság - értesült lapunk Szigeti Pétertől.
márc. 25
5:24
Kiderült: útépítőként kezdte a Megasztár! 14 évesen már dolgozott (ATV)
Szerencsére háta mögött tudhatja azt az időszakot.
márc. 25
5:26
A Fidesz csak riogat - lesz még MÁV, ha elmúlik a nyár (Alternatív Energia)
Gazdaságilag nem megalapozott a Fidesz véleménye, miszerint a MÁV a nyárra összeomlik, bár tény, hogy a vasúttársaság finanszírozása hosszú távon még mindig nem áll biztos lábakon. Legutóbb Kósa Lajos Fidesz-alelnök riogatott azzal, hogy a nyár végén a pénzhiány miatt országszerte leállnak a vonatok. Ha ez nem is, az biztos, a Fidesznek - kormányra kerülése esetén - komoly felelőssége lesz a…
márc. 25
5:26
Újabb részletek a fideszes képviselő autósüldözéséről + videó (ATV)
Megszólalt a szórólapokat osztogató hölgy is.
márc. 25
5:28
Nincs fővárosi listája az MDF-nek - Elszálltak a párt esélyei? (Alternatív Energia)
A Fővárosi Választási Bizottság (FVB) szerda esti ülésén elutasította az MDF fővárosi területi listájának nyilvántartásba vételét; a testület 3:2 arányban döntött a kérdésben. A párt nem szerepel a fővárosi listás szavazólapon.
márc. 25
5:42
Százezrek Fidesz-közelbe? (Alternatív Energia)
Szeretne meggyőződni arról Fábry Béla, hogy Pest megyében nincsenek BKV-szerű szerződések - mondta lapunknak maga Fót szocialista alpolgármestere, megjegyezve: ebben akadályozzák őt.
márc. 25
6:09
"Gyurcsány csak azért lépett vissza, hogy továbbra is ő maradhasson a baloldal vezére" (Infostart)
Egy évvel ezelőtt ezen a napon már Sólyom László köztársasági elnök is előrehozott választást sürgetett. Az MSZP elnöksége azonban inkább a saját frakciójával, az SZDSZ-szel és az MDF-fel egyezkedett, amelyek akkor még Surányi György jelöltségét támogatták. Az egy évvel ezelőtti belpolitikai történéseket naponta felidéző sorozatunk ötödik része következik.
márc. 25
6:36
Pert nyert a pécsi Expo Center kivitelezője (Alternatív Energia)
A Pécsi Ítélőtábla tegnap jogerősen 204 millió forintot ítélt meg elmaradt vállalkozói díj és pótmunka címén a pécsi Expo Center kivitelezőjének, a Kipszer Fővállalkozói és Tervező Zrt.-nek. A pénzt az önkormányzati vagyonkezelőhöz tartozó megrendelőnek, a Pécsi Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-nek 15 napon belül kell megfizetnie. Az épület évekig üresen állt, mert a rendezvényszervező nem vette…
márc. 25
6:45
BKV-ügy: Demszky és a koalíció felelősségét is felveti a jelentés (Infostart)
Az Index értesülései szerint Demszky Gábor főpolgármester, a jelenlegi és volt helyettesei, valamint a koalíciós pártok felelősségét állapítja meg az a jelentéstervezet, amelyet a BKV ügyeket vizsgáló fővárosi bizottság terjeszthet elő a közgyűlésnek. A testület a szerdai ülésén meghallgatta Horváth Csaba volt és Ikvai-Szabó Imre jelenlegi főpolgármester-helyettest, akik állítják, nem tudtak…
márc. 25
6:54
Továbbra is feszült a viszony az USA és Izrael között + videó (ATV)
A Fehér Házban vettek részt közös találkozáson.
márc. 25
7:12
A cölibátus kérdésével szembesít az ír botrány (Metropol)
Kedd óta magyarul is olvasható XVI. Benedek pápa pásztorlevele az ír közösséghez. A pedofil botrányok kapcsán született levél tartalmáról, a lehetséges következményekről Gábor György vallásfilozófus egyetemi tanárt kérdeztük. A pásztorlevél teljes szövege a cikkben!
márc. 25
7:12
Csepeli kettős gyilkosság: közös múltja van Kunnak és Császárnak (Alternatív Energia)
Közös munkahelye volt korábban a csepeli kettős gyilkosság ügyében gyanúsított Kun Tamásnak és az akkori csepeli rendőrkapitánynak, Császár Mihálynak - tudta meg lapunk. A két férfi ismeretsége is arra utal, hogy a főkapitánynak szerepe lehetett Kun "pedellusi feladatokat is ellátó" biztonsági őri pozícióba helyezésében a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, noha a főkapitány korábban…
márc. 25
7:12
Katonai kiképzésen vesz részt a magyar sztármodell! Több napra eltűnik a táborban (ATV)
Népszerűsíteni szeretnének egy játékot.
márc. 25
7:21
Elszállhat négy jelölt mentelmi joga - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet arról ír, hogy négy képviselő, köztük Szilvásy György mentelmi jogának felfüggesztéséről dönthet majd az Országos Választási Bizottság.
márc. 25
7:30
'A jobboldal már átvette a hatalmat' (168 Óra Online)
A köztévében a jobboldal átvette a hatalmat – mondta el Vásárhelyi Mária szociológus az amerikai külügyminisztérium Magyarországról kiadott emberi jogi jelentése kapcsán az -nek.
márc. 25
7:48
Mit csinált Bajnai a nyugdíjas "Ki mit tudon"? (ATV)
A miniszterelnök is bekapcsolódott az MSZP kampányába.
márc. 25
8:06
Orbán tart a Jobbiktól, nem ejti ki a párt nevét (168 Óra Online)
Az ünnepi hét az orbáni csengővel kezdődött: itt az idő! Kövér pedig elkottyintotta, ha pártjának nem lesz többsége, inkább új választást kér, csak ne kelljen a szélsőjobbal paroláznia. Gyurcsány és Mesterházy a demokratákat hívta csatasorba az „enyhe” és durva szélsőségek ellen, és kormányaik eredményeit lajstromozta, az MDF és az LMP pedig a részvétel jogáért küzdött. Akadt, aki számára a nagy…
márc. 25
8:06
Szükséges a szűrés (Metropol)
Március 24-e a Tuberkolózis világnapja. 1882-ben ezen a napon jelentette be Robert Koch német orvos a tuberkulózis baktériumának felfedezését.
márc. 25
8:06
Fideszes BKV jelentés: Demszky felelős? (Alternatív Energia)
A főpolgármestert és helyetteseit, a várost vezető koalíciót, a BKV igazgatóságát, felügyelőbizottságát és volt vezérigazgatóit is felelőség terheli a BKV-botrányért a városházi vizsgálóbizottság jelentéstervezete szerint, amelyet a bizottság fideszes elnöke állított össze, de amely a szocialista tagok szerint elfogadhatatlan kitételeket is tartalmaz.
márc. 25
8:24
Az EU elégedett a magyar költségvetéssel, a Fidesz máshogy látja a kérdést + videó (ATV)
Rendkívüli intézkedéseket harangoztak be a nagyobbik ellenzéki párt képviselői.
márc. 25
8:42
'A szívem elszorult, miért kellett így végezniük?' (168 Óra Online)
A nyomozók, technikusok napokig rögzítették a nyomokat, gyűjtötték a bizonyítékokat a Tényőn, március 15-én történt családi dráma helyszínén. Átvizsgálták a ház minden négyzetcentijét, közben lelkileg túl kellett tenniük magukat azon, ami történt.
márc. 25
8:42
Belebetegedett családja botrányaiba a magyar sztár: leállították a szívét (ATV)
Egy veszélyes beavatkozást kellett elvégezni rajta.
márc. 25
8:44
Kettős terrortámadás fenyegeti a 2012-es londoni olimpiát (ATV)
Egy internet-biztonsági szakember szerint terroristák „kétfrontos támadásra” készülnek fizikai és informatikai célpontok ellen, amit a Londoni Olimpiai Játékok idejére terveznek.
márc. 25
8:46
Hagyó: ha kell, szenet is lapátolok (ATV)
A gazdasági szférába tér vissza.
márc. 25
9:09
Lendvai Ildikó: Gyurcsány Ferenc nem fog némán a hátsó sorban ülni (Infostart)
A tervek szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő aktív politikus, de nem első számú vezető lesz az áprilisi választások után - mondta Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában. Az MSZP elnöke szerint Mesterházy Attilára fontos szerep vár a párton belül.
márc. 25
9:18
Ez lesz, ha győz a Fidesz? (168 Óra Online)
A lakosság az áprilisi választások után felálló új kormánytól elsősorban az erőszakos bűncselekmények szigorúbb büntetését, másodsorban az állami és politikai szervezetek racionalizálását, harmadsorban a – tágan értelmezett – rászorulók támogatását, gyengék védelmét várja, várná el.
márc. 25
9:18
Online is sokat lehet már nyerni (Metropol)
A televíziós közvetítéseknek és az online játékoldalaknak köszönhetően a póker ma már óriási népszerűségnek örvend világszerte. Óriási üzletet jelent mind a profi játékosoknak, mind a pókeroldalak üzemeltetőinek. Több tízmillió játékos és akár kétmillió dolláros nyeremények vannak a digitális kaszinók világában.
márc. 25
9:18
Geráék kikaptak a Wembley kapujában, kapaszkodik a Chelsea (ATV)
Nem sikerült a Fulham bravúrja.
márc. 25
9:20
Mentősre támadt egy bogyiszlói férfi (Metropol)
Az 56 éves, erősen ittas férfi kórházba szállítása közben az egyik mentőápolót lábon rúgta, majd a szekszárdi kórház baleseti ambulanciáján egy műtőssegédet ököllel mellbe ütött
márc. 25
9:20
Korda: egy kicsit proc vagyok (ATV)
Öltözködésével is szeret villogni.
márc. 25
9:36
6-os erősségű földrengés a Fülöp-szigeteknél (ATV)
Anyagi károkról nem érkezett jelentés.
márc. 25
9:38
Újra kell szavazni Obama egészségügyi reformjáról (ATV)
Technikai hibák történtek vasárnap.
márc. 25
9:40
A magyarok fele lenne "elkövető, vagy áldozat" a korrupcióban (ATV)
Legtöbben családjuk, munkahelyük, vállalkozásuk érdekében tennék.
márc. 25
9:54
Gyorshír! Félmeztelenül feküdt a megállóban az atomrészeg Kiss Ernő (ATV)
A feje vérzett, csúnyán összezúzta magát.
márc. 25
10:03
Halálhír sms-ben a kórháztól - jogszerű, de nem etikus (Infostart)
Sms-ben értesítette a családot hozzátartozójuk haláláról az egyik miskolci kórház. Az esetről az Index fogyasztóvédelmi blogja, a Tékozló Homár számolt be. Az InfoRádió által megkérdezett orvosi kommunikációs szakértő szerint a halál sms-ben való közlése jogilag helyes, minden más szempontból azonban kifogásolható eljárás.
márc. 25
10:12
Az asszony „kuruc bestiának” nevezte (168 Óra Online)
A márciusi kitüntetettek között – örömünkre – többen is akadtak, akik az elmúlt években megtisztelték lapunkat jelenlétükkel. Ezekből az írásokból – interjúkból, portrékból – válogattunk most részleteket, abban a reményben, hogy a munka közben elmondott gondok, gondolatok talán érdekesebbek, mint az ünnepi percek kötelező optimizmusával fogalmazott vasalt mondatok.
márc. 25
10:30
"Bekattant nálam valami" Ezért lett politikus Seres Mária (ATV)
Végiggondolta, hogy mi vár megszületett kislányára.
márc. 25
10:48
Csepeli kettősgyilkosság: a táska a kulcs? Részletek a diktafonról (ATV)
Úgy tűnik, hogy Kun Tamásnak az igazgató táskája kellett.
márc. 25
10:50
200 hallássérült kisfiút molesztált a pap, Ratzinger is tudott róla (ATV)
A New York Times súlyos vádakkal illette a pápát.
márc. 25
10:57
Jó tanácsok a húsvéti bevásárlás előtt (Infostart)
Húsvéti sonkát vagy tojást ne vásároljunk alkalmi árusoktól, és mindig nézzük meg az élelmiszerek szavatossági idejét - figyelmeztet húsvét előtt másfél héttel a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal főigazgató-helyettese. Ambrus Árpád szerint többféleképpen is megállapítható, hogy egy termék romlott-e vagy sem.
márc. 25
11:06
Amerikai fiatalok a jókai romákért (Metropol)
Amerikai fiatalok keresték fel a dél-szlovákiai Jókát (Jelka), hogy meggyőzzék a helyi romákat, tegyenek azért, hogy megváltozzon az életük - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtöki számában.
márc. 25
11:06
Hitler baráti kapcsolatra törekedett Angliával? (ATV)
Egy keddi londoni aukción 9600 fontért – azaz 2,88 millió forint értéken – kelt el Hitlernek egy 1931-ben írt levele, melyben kifejezi az Anglia és Németország közötti „igaz baráti viszony” kialakulásával kapcsolatos reményeit.
márc. 25
11:24
Orbán nem titkolja: kemény lépések jönnek (168 Óra Online)
Orbán Viktor elkötelezett amellett, hogy a "nemzeti ügyek kormánya" átlátható viszonyokat teremtsen majd, visszaszorítsa a korrupciót és a gazdaságpolitika középpontjába a termelést és a munkahelyteremtést állítsa. A Fidesz elnöke erről akkor beszélt, amikor szerdán Brüsszelben megbeszélést folytatott Herman Van Rompuy-jel, az Európai Unió elnökével és Olli Rehn-nel, az EU gazdasági és pénzügyi…
márc. 25
11:24
Halálán van a 73 éves hollywoodi sztár (ATV)
Ügyvédje szerint 45 kilóra fogyott prosztatarákja miatt.
márc. 25
11:26
15 év börtönre ítélték a horogkeresztes kalocsai gyilkost (ATV)
Féltékenység miatt végezte ki barátnőjét.
márc. 25
11:28
Venezuelában három nappal hosszabb szabadság a húsvéti ajándék (ATV)
Így próbálnak meg spórolni.
márc. 25
11:33
BKV-bizottság: Nem fogadták el a jelentéstervezetet (Infostart)
Vizsgálati jelentés nélkül fejezte be munkáját a Fővárosi Közgyűlés BKV-ügyeket vizsgáló bizottsága, miután a testület csütörtöki ülésén szavazategyenlőség alakult ki abban a kérdésben: elfogadják-e a György István (Fidesz) elnök által beterjesztett jelentéstervezetet.
márc. 25
11:42
Nem kérik a BKV-bizottság mandátumának meghosszabbítását (Metropol)
A testület csütörtöki ülésén szavazategyenlőség alakult ki ebben a kérdésben. A javaslatot a szocialista és a szabad demokrata képviselők támogatták, a Fidesz és az MDF képviselői nem.

Keresés