2010. március 11. csütörtök

márc. 11
5:06
Pörzse bojkottot hirdet a Magyar Hírlap ellen (168 Óra Online)
Ne vásároljuk többet a Gyűlölet Hírlapját! - szólította fel a jobboldali választókat Pörzse Sándor. A Széles Gábor-féle Echo tévé egykori műsorvezetője most szembefordult egykori kenyéradó gazdájával, a Magyar Hírlap tulajdonosával.
márc. 11
5:09
Napirendre kerül a BKV állami mentőöve (Alternatív Energia)
Fontos pénzügyi kérdésekről dönthet ma a fővárosi önkormányzat közgyűlése: napirendre kerül a BKV állami "mentőövéről" szóló finanszírozási szerződés és Budapest idei, 539 milliárd forintos főösszegű költségvetése. A kormány-főváros szerződés 22,5 milliárdos összege nem, feltételei azonban néhány ponton módosultak a decemberben aláírt szándéknyilatkozatéhoz képest - tudtuk meg.
márc. 11
5:24
Itt a hó, fehér Budapest! (168 Óra Online)
Az éjjel megérkezett Budapestre a hó.
márc. 11
5:27
Holokauszttagadás: egy-null a demokratáknak (Alternatív Energia)
Már áprilistól büntethető lesz a holokauszttagadás, mivel Sólyom László köztársasági elnök tegnap aláírta az erről szóló törvényt. A Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt nevéhez fűződő jogszabály aláírását a legtöbb civil szervezet üdvözölte, a pártoknál azonban ismét csak a megosztottság látszott.
márc. 11
5:27
„Ha most nem, akkor soha” Házasságra lép a magyar sztárénekes (ATV)
Sokat gondolkodott döntésén.
márc. 11
5:29
Cáfolja Simicskó állításait a tárca (Alternatív Energia)
Több állítását is cáfolta az illetékes miniszter az ellenzéki Simicskó Istvánnak, a politikus utóbbi hetekben tett, honvédséget érintő kijelentései miatt.
márc. 11
5:29
Jobbik: Nincs antiszemitizmus, de igény volna rá (ATV)
Büszkén vállalják hovatartozásukat.
márc. 11
5:42
Nincs akkora tárgyalóterem, amelyben elférne az évszázad perének minden vádlottja (Infostart)
202 vádlott, 60 ügyvéd, 464 oldalas vádirat, 450 millió forintos kár, 1100 év lehetséges összbüntetés - ez a mérlege a taktaközi szocpolcsalásként elhíresült büntetőpernek, amely kedden kezdődött a vádirat-ismertetéssel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon.
márc. 11
5:45
Mintegy 50 millióval támogatja évente Esztergom a Helyi Témát (Alternatív Energia)
A fideszes vezetésű Esztergom önkormányzata, a város elismerten nehéz anyagi helyzete ellenére februárban évi csaknem 50 milliós szerződést kötött a Helyi Téma nevű hetilap elkészítésére és terjesztésére egy városi tulajdonú Kft.-n keresztül - tudta meg a Népszava.
márc. 11
5:47
Elszámolta magát az MDF? (Alternatív Energia)
Nem tekinthető az önállóan induló MDF-es egyéni képviselőjelöltre adott ajánlószelvénynek, ha a választó a cédula kitöltésnél MDF-SZDSZ szövetséget jelölt meg - erősítette meg lapunknak egy neve elhallgatását kérő választási szakértő.
márc. 11
6:00
A Jobbik megfenyegette a titkosszolgálatokat (168 Óra Online)
"A Nemzetbiztonsági Hivatal – nevét és címerét leszámítva – a magyar demokrácia szégyene lett, közönséges pártcélokra használják, különösen a Jobbik ellen, ezért szükséges feloszlatása és a vezetők elszámoltatása" – jelentette be közleményében a Jobbik.
márc. 11
6:02
Kuncze titkolódzik – mire készül? (168 Óra Online)
Akárcsak a teljes liberális frakció, ő is búcsúzott az Országgyűléstől – húsz év után. Régi pártja, az SZDSZ kapcsán – amelynek hosszú ideig elnöke volt – úgy fogalmaz: ami nincs, arról ő nem beszél. Azt is mondja, a liberális szavazók nem fognak asszisztálni az MDF és a maradék SZDSZ alkujához. A választásokon ő maga praktikusan szavaz majd. Arra a pártra, amelyik leginkább megállíthatja a Fidesz…
márc. 11
6:18
Bihari: Nem veszélyeztetné a demokráciát a Fidesz több cikluson átívelő kormányzása (Infostart)
Politikai és erkölcsi szankciója van annak, ha valaki a politikában nem mond igazat - hangsúlyozta az Alkotmánybíróság volt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Bihari Mihály szerint jó célt nem lehet rossz eszközökkel elérni, mert annak előbb-utóbb politikai és erkölcsi következménye lesz. Hozzátette: nem veszélyezteti a demokráciát, ha a Fidesz több cikluson keresztül irányíthatja az…
márc. 11
6:18
Semjén: Oroszország a minta (168 Óra Online)
A nemzeti protekcionizmus eszméje az uniós keretek között is megvalósítható – nyilatkozta a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.
márc. 11
6:54
Kövér: nem igazán hittünk abban, hogy felelősek vagyunk a saját sorsunkért (Infostart)
Az elmúlt húsz év legnagyobb tanulsága, hogy nem igazán hittünk 1990 óta abban, hogy az életünk a kezünkben van és felelősek vagyunk a saját sorsunkért - mondta Kövér László Barcson.
márc. 11
7:12
Teret nyert a Jobbik - lapszemle (Infostart)
Teret nyert a Jobbik - írja a Népszabadság. Kérdéses az MDF-lista? - teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet. Több százmilliót fizethet a MeH a Red Bull helyett - olvasható az Indexen.
márc. 11
7:15
Ötvenöt éve született Nina Hagen (Alternatív Energia)
Ötvenöt éve született Berlinben Nina Hagen német punkénekesnő.
márc. 11
7:15
„Nem adom fel” Új zenei stílust akar meghonosítani a világhírű magyar sztárénekes (ATV)
Nem ért mindenben egyet itteni kollégáival.
márc. 11
7:17
Tavasszal pihen a H1N1 (Alternatív Energia)
A szakemberek szerint jelenleg nem várható tavaszi influenzajárvány, a megbetegedések száma fokozatosan csökken - tájékoztatott Falus Ferenc.
márc. 11
7:33
Baleseteket okozott a havazás (Metropol)
Éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók Zala megyében, ahol szerda reggeltől csütörtök reggelig 15-20 centiméter hó esett. Kamionokat és személyautókat egyaránt érintették a balesetek, amelyek során azonban személyi sérülés sehol nem történt.
márc. 11
7:33
Brüsszelben vizsgálják a Tokaj nevet (Alternatív Energia)
Magyar kezdeményezésre vizsgálatot indított az Európai Unió szőlő- és borirányító bizottsága annak kiderítésére, hogy jogszerűen jegyezte-e be Szlovákia a Tokaj nevet az egységes elektronikus bornyilvántartási rendszerbe, az úgynevezett e-bacchusba - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
márc. 11
7:33
5 cég tett feljelentést 5 milliárdos szerződés ügyében: lefoglalták a bizonyítékokat + videó (ATV)
Nem tettek panaszt az intézkedéssel szemben.
márc. 11
7:51
Meglepte az autósokat a havazás, késnek a vonatok is (Alternatív Energia)
Éjszaka is árokba csúszott járműveket mentettek a tűzoltók Zala megyében, ahol szerda reggeltől csütörtök reggelig 15-20 centiméter hó esett.
márc. 11
7:51
Szakad a hó Budapesten (ATV)
Mint ahogy Zalában is, ahol 15-20 centi hó hullott.
márc. 11
8:06
"Gyurcsány a jövőbeni ellenzék vezetőjének pozíciójára tör" (Infostart)
A jövőbeni ellenzék vezére akar lenni Gyurcsány Ferenc - a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint ez a magyarázata annak, hogy az elmúlt hetekben megjelent az MSZP kampányában a volt miniszterelnök. Nagy Attila Tibor az InfoRádiónak azt mondta, Gyurcsány Ferenc Magyarország egyik legjobb szónoka, és képes arra, hogy mozgósítsa a szocialista szavazókat.
márc. 11
8:45
Avartüzek, havazás: 800-szor riasztották a tűzoltókat (ATV)
Északon a kerti munkákkal összefüggő tüzek, illetve avartüzek, délen a havas utak okoztak gondot szerdán.
márc. 11
8:47
Meghalt a 80-as évek egyik legnagyobb tinisztárja (ATV)
A kórházban már nem tudtak segíteni rajta.
márc. 11
9:18
Vona lealázta Orbánt (168 Óra Online)
Újabb pofonokkal és mélyütésekkel folytatódik a Fidesz és a Jobbik nyilatkozatháborúja. A célpont immár nyilvánvalóan Orbán Viktor. A Jobbik láthatóan a Fidesz elnökét akarja diszkreditálni, hisz ha az egyszemélyes párt vezetőjének tekintélyét, szavahihetőségét és módszereit sikerül a közvéleményben megkérdőjelezni, a Jobbik átveheti jobboldalon a kezdeményezést.
márc. 11
9:21
16 év után először nem Bill Gates a leggazdagabb (ATV)
A Forbes listájának élén ezúttal Carlos Slim áll.
márc. 11
9:36
Vona lealázta Orbánt (168 Óra Online)
Újabb pofonokkal és mélyütésekkel folytatódik a Fidesz és a Jobbik nyilatkozatháborúja. A célpont immár nyilvánvalóan Orbán Viktor. A Jobbik láthatóan a Fidesz elnökét akarja diszkreditálni, hisz ha az egyszemélyes párt vezetőjének tekintélyét, szavahihetőségét és módszereit sikerül a közvéleményben megkérdőjelezni, a Jobbik átveheti jobboldalon a kezdeményezést.
márc. 11
9:38
Vissza az egész: mégis jobb a fizetős egészségügy? (168 Óra Online)
A gazdaságilag aktív lakosság döntő többsége (69 százalék) nem érzi magát biztonságban a jelenlegi hazai egészségügyi ellátó rendszerben, biztonságérzetük még romlott is az elmúlt 12 hónapban, s több mint kétharmaduk hajlandó lenne előre kiszámítható többletköltséget is elviselni annak érdekében, hogy időben, megfelelő minőségű egészségügyi ellátáshoz jusson.
márc. 11
9:39
MSZP-s politikus segítheti a Hagyó-ügy nyomozását (ATV)
Pető György Óbuda polgármester-jelöltje volt.György
márc. 11
9:41
Csak három év után igényelhető a fegyvertartási engedély + videó (ATV)
Módosították a szabályokat.
márc. 11
9:54
Szonda: háromszoros a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben (Infostart)
Háromszor annyian támogatják a Fideszt, mint az MSZP-t, a Jobbik 17 százalékon áll, az SZDSZ, az MDF és az LMP támogatottsága nem éri el a parlamenti küszöböt a biztos pártválasztók körében. Ráadásul nő a választói hajlandóság - derül ki a Szonda Ipsos legutóbbi felméréséből, amelyet a Népszabadság csütörtöki száma ismertetett.
márc. 11
9:57
Madonna és 13 éves lánya mostantól ruhákat forgalmaz (ATV)
Főként iskolásoknak szánják a kollekciót.
márc. 11
10:15
Szonda: nő a választói aktivitás (Alternatív Energia)
Háromszor annyian támogatják a Fideszt, mint az MSZP-t, a Jobbik 17 százalékon áll, az SZDSZ, az MDF és az LMP támogatottsága nem éri el a parlamenti küszöböt a biztos pártválasztók körében - derül ki a Szonda Ipsos legutóbbi felméréséből, amelyet a Népszabadság csütörtöki száma ismertetett.
márc. 11
10:15
Jogászokban és kommunistákban bízik az MDF (ATV)
A konzervatív józan ész diktálna a fővárosban.
márc. 11
10:30
Vissza az egész: mégis jobb a fizetős egészségügy? (168 Óra Online)
A gazdaságilag aktív lakosság döntő többsége (69 százalék) nem érzi magát biztonságban a jelenlegi hazai egészségügyi ellátó rendszerben, biztonságérzetük még romlott is az elmúlt 12 hónapban, s több mint kétharmaduk hajlandó lenne előre kiszámítható többletköltséget is elviselni annak érdekében, hogy időben, megfelelő minőségű egészségügyi ellátáshoz jusson.
márc. 11
10:32
Brutális havazás fenyeget (168 Óra Online)
Akár 10 centiméter friss hó is várható, sárga riasztás van érvényben
márc. 11
10:33
Háromszoros a Fidesz előnye (Metropol)
Ha most vasárnap lennének a választások, a biztos szavazók, a pártot választók 63 százaléka a Fideszre, 21 százaléka az MSZP-re, 12 százaléka a Jobbikra szavazna a Szonda Ipsos márciusi közvélemény-kutatása szerint.
márc. 11
10:33
Megbénult Görögország: százezrek kezdtek sztrájkolni (ATV)
A hónapban már a harmadik általános sztrájk tört ki.
márc. 11
10:35
Adásban sírta el magát a magyar tévés: abortusz, intézet, nevelőszülők (ATV)
Édesapja nem akarta, hogy megszülessen, de anyja félt, ezért megszülte a gyereket.
márc. 11
10:51
Családi tragédia Miskolcon (Metropol)
Késsel sebezte halálra válófélben lévő feleségét az a 48 éves férfi, aki a szerda esti bűntett után kivetette magát kilencedik emeleti miskolci lakásából.
márc. 11
10:51
Egy hónap múlva lesz a voksolás első fordulója (Alternatív Energia)
Egy hónap múlva, április 11-én lesz az országgyűlési képviselők választásának első, magyarországi fordulója, a voksolásra jogosult több mint nyolcmillió választópolgár csaknem 11 ezer hazai szavazókörben adhatja le voksát.
márc. 11
10:51
Lemondanak a szakorvosjelöltek, ha nem változtat a kormány + videó (ATV)
Új szabályanyagot kérnek.
márc. 11
11:06
A Jobbik megfenyegette a titkosszolgálatokat (168 Óra Online)
"A Nemzetbiztonsági Hivatal – nevét és címerét leszámítva – a magyar demokrácia szégyene lett, közönséges pártcélokra használják, különösen a Jobbik ellen, ezért szükséges feloszlatása és a vezetők elszámoltatása" – jelentette be közleményében a Jobbik.
márc. 11
11:08
Semjén: Oroszország a minta (168 Óra Online)
A nemzeti protekcionizmus eszméje az uniós keretek között is megvalósítható – nyilatkozta a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.
márc. 11
11:24
Elfogadták Budapest költségvetését (Infostart)
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta Budapest 2010. évi költségvetését. A szavazás után kilépett a budapesti SZDSZ-frakcióból Bőhm András és Lakos Imre.
márc. 11
11:24
Pörzse bojkottot hirdet a Magyar Hírlap ellen (168 Óra Online)
Ne vásároljuk többet a Gyűlölet Hírlapját! – szólította fel a jobboldali választókat Pörzse Sándor. A Széles Gábor-féle Echo tévé egykori műsorvezetője most szembefordult egykori kenyéradó gazdájával, a Magyar Hírlap tulajdonosával.
márc. 11
11:26
Medgyessy: Nem biztos, hogy Gyurcsány jól jön a szocialistáknak a kampányfinisben (Infostart)
Korábban rosszul ítélte meg Gyurcsány Ferencet, akinek a politikába való visszatérése aligha tenne jót a szocialistáknak a kampány finisében - nyilatkozta a Duna Televízió reggeli műsorának stúdiójában Medgyessy Péter. A Jobbik számára az MSZP által elkövetett hibák nyitottak teret, de felelősség terheli a Fideszt is - állítja a volt miniszterelnök, aki szerint a szocialistáknak "nyolc évük lesz a…

Keresés