2010. március 11. csütörtök

márc. 11
0:12
Inluenza - Mi várható tavasszal? (WebBeteg)
Az újinfluenza itthoni megjelenése óta az orvoshoz fordulóknak körülbelül egy százaléka került kórházba, ez több mint 5 ezer embert jelent. Közülük minden tízedik beteg intenzív osztályra került, kétharmaduk pedig gépi lélegeztetésre szorult, tehát életveszélyes állapotban volt.
márc. 11
0:18
Mexikói mágnás a világ leggazdagabb embere (Infostart)
A távközlési érdekeltséggel bíró mexikói mágnás, Carlos Slim Helu vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját, megelőzve Bill Gatest, a Microsoft alapítóját - jelentette be szerdán Steve Forbes, a nevét viselő amerikai pénzügyi magazin kiadója New Yorkban.
márc. 11
0:18
Meglepő a válasz arra, miért gyakoribb az allergia! (HáziPatika.com)
A klímaváltozással összefüggő hőmérsékletemelkedés váratlan hatással is járhat: megnövelheti az allergiák előfordulását.
márc. 11
0:22
Figyeljen oda a veséjére! (HáziPatika.com)
Világszerte minden tizedik felnőtt szenved vesebetegségben, és számuk 5-6 százalékkal nő évente, pedig ezen szervünk betegségei az éves rutinellenőrzésekkel megelőzhetők lennének.
márc. 11
0:39
Napi Horoszkóp - március 11. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
márc. 11
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 11
3:22
A nyugtalan láb szindróma tünetei - Az orvos válaszol (WebBeteg)
"Már két éjszaka nem tudok aludni, mert olyan érzésem van mintha a lábaim nem az enyémek lennének. Nem görcsöl, csak olyan ideges érzés. Már aludni sem tudok. Mi lehet a gond?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 11
5:09
Készítsünk otthon körömvirág krémet! (Édenkert)
Készítsünk saját magunk egy vagy két adag körömvirág krémet arckrémnek vagy gyógykenőcsnek vágások, égések esetleg kiütések kezelésére. Egyszerű és egészen biztosan mentes a káros adalékanyagoktól!
márc. 11
5:11
Hogyan neveljünk inkagumót? (Édenkert)
Az Andokból származó ritkaság egyfajta egészséges, diabetikus krumpliként is felfogható. Újdonságként a hazai csomagküldők kínálatában is megjelent.
márc. 11
5:24
Akupunktúrától nem lehet terherbe esni (Infostart)
Brit termékenységi szakemberek szerdán felhívták az akupunktúrához és kínai orvosláshoz forduló párok figyelmét arra, hogy ezektől a gyógymódoktól nem növekszik a gyermekáldás esélye.
márc. 11
6:36
Budapesten nem okoz fennakadásokat a márciusi havazás (Infostart)
Éjfél óta havazik a fővárosban, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) folyamatosan takarítja az utakat mintegy 1200 kilométeren, a közösségi közlekedésben nincs fennakadás. Baranyában tíz centiméter friss hó esett az éjszaka, de nincs elzárt település. Zalában éjszaka is baleseteket okozott a havazás.
márc. 11
6:51
Ételízesítő házilag: 10 profi konyhatrükk (Recepettel!) (HarmoNet)
Különös világban élünk. Szerek és ellenszerek forgatagában. Belegondoltál már abba, hogy minek egy ételnek ízesítő? Az ízesítő mellett az ételnek is van saját íze.
márc. 11
7:30
Felmérés: a magyarok többsége már fizetne a jobb egészségügyi ellátásért (HVG)
A gazdaságilag aktív lakosság jelentős többsége (69 százalék) nem érzi magát biztonságban a jelenlegi hazai egészségügyi ellátórendszerben, biztonságérzetük még romlott is az elmúlt 12 hónapban, s több mint kétharmaduk hajlandó lenne előre kiszámítható többletköltséget is elviselni annak érdekében, hogy időben megfelelő minőségű egészségügyi ellátáshoz jusson.
márc. 11
7:33
Élet szívinfarktus után (WebBeteg)
A félelem csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket az infarktuson átesett beteg és családja megtapasztalhat. A szükséges kezelés mellett életmódváltásra és a betegség lelki feldolgozása is komoly kihívás.
márc. 11
7:51
Gyógyítás kézrátéttel: Reiki titkok (Ezoterikus.hu)
Mi is az a tradicionális reiki? A reiki a gyógyítás teljes metódusa, mely vitalizálja az egyén viselkedésének összességét, megnyugtat és harmonizál is.
márc. 11
8:03
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2010-03-11 (HarmoNet)
Ma vágyunk a szabadságra, nem örülünk a korlátozásoknak. Azt szeretnénk, ha a saját tempónkban, időbeosztásunk szerint dolgozhatnánk. Igényeljük, hogy önmagunkra is fordíthassunk némi időt. Ma vigyázzunk jobban a bokánkra, ezt akkor tehetjük meg, ha kényelmes cipőt hordunk. Óvakodjunk a túlságosan magas saroktól, hiszen egy rossz lépés következtében kificamodhat a bokánk. Inkább válasszunk egy…
márc. 11
8:05
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2010. március 11-től 17-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
márc. 11
8:07
Magyarország napi Harmóniakártyája (2010-03-11) (HarmoNet)
Ma összeforhatunk az egész világegyetemmel - akár. Csakhogy gátak, falak állnak köztünk. Bontsd le e korlátokat, nyílj meg a barátságnak.
márc. 11
8:30
Ezek is ártanak a tüdődnek - hitted volna? (kamaszpanasz)
A levegőben terjengő irritáló anyagok, akár a szabadban, akár a lakásban, asztmát okozhatnak vagy a meglevőt súlyosbíthatják, s ilyenkor a légzésünket krónikus köhögés vagy zihálás jellemzi. A leggyakoribb szennyező anyagok, mint például a kipufogógázok vagy mások dohányfüstje, jól ismert kiváltó okai a tüdőbetegségeknek, beleértve az asztmát is.
márc. 11
8:39
Kirohadt a szerelem páfrány? 10 tipp az újraélesztéshez (HarmoNet)
Gaz, kóró, csalán - viccelődünk vele. Lehet, hogy cserepes rózsa, lehet egy konyhai bazsalikom vagy futóka, mégis összességében csak így becézzük az ilyesmit: szerelem páfrány. Mert ez Tőle van! Ha haldoklik a virág, haldoklik a kapcsolat is? Növénymentés mesterfokon, avagy a szerelem páfrány intubálása, a Nőnap után, szabadon.
márc. 11
8:42
Kiderül a titok, hová folyik el a rengeteg pénz! (Infostart)
Hó végére valahogy mindig elfogy a pénze? Múlt héten vett fel pénzt, de már megint üres a pénztárcája? Kéne valamit tenni a spórolás érdekében, de lusta a pénzügyekkel foglalkozni? Ha legalább két kérdésre igen a válasz, akkor a Pénzcentrum cikke Önnek szól!
márc. 11
8:42
Százmillió ingyen? (orientpress)
Több mint 110 millió forintot veszíthet az állam, ugyanis az Egészségpénztár - tévesen - kétszer utalta el a körmendi kórház egyhavi finanszírozását. A pluszpénzt nem fizetnék vissza.
márc. 11
8:45
Az elveszett birodalom: Atlantisz (Ezoterikus.hu)
Mi az igazság? Máig komoly tudósokat, valamint az ezotéria szerelmeseit is izgatja a kérdés, hogy vajon létezett-e Atlantisz, és, ha igen, akkor kik éltek ott, mi volt a titkuk?
márc. 11
9:09
Meggyűlhet ma a rák baja a szomszédokkal (Borsa)
Napi horoszkóp, csütörtök
márc. 11
9:18
Természetes immuntréninggel az allergia megelőzéséért (Infostart)
Mivel közeleg a pollenszezon, sokat tehetünk a tünetek csökkentéséért, ha már most felkészítjük a szervezetünket a "támadásra". A szakorvos által végzett immunterápián kívül magunk is megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét, ha betartunk néhány életmódbeli szabályt.
márc. 11
9:18
Az ápolónők is felírhatnak bizonyos gyógyszereket Finnországban (orientpress)
Finnországban törvényjavaslat készült arra vonatkozólag, hogy az ápolónők is jogosultak lehessenek bizonyos gyógyszerek felírására a gondozóotthonban kezelt betegeik számára. Ennek feltétele, hogy a nővérek alkalmazásban álljanak az illető egészségügyi központnál, teljesítsék az előírt továbbképzés követelményeit, és rendelkezzenek felhatalmazással a beteg kezelőorvosától.
márc. 11
9:20
Késnek a vonatok a havazás miatt (Infostart)
Az ország nyugati felében, főként Nyugat- és Dél-Dunántúlon a havazás, a lehullott 10-25 centiméteres hó és ennek következményeként váltóállítási gond miatt néhány vonalon fennakadások, késések tapasztalhatók a vasúti közlekedésben.
márc. 11
9:21
Kedvenc színed a jellemed! Válassz! (Ezoterikus.hu)
A színek különböző élményeket váltanak ki mindannyiunkból. E jelenség következményeként beszélhetünk élettani, pszichikai hatásukról is.
márc. 11
9:21
Íme 8 természetes módszer a libidó "felpörgetésére" (Édenkert)
Sokaknak okoz gondot – és manapság már nem csak az életkor előrehaladtával – a csökkenő szexuális vágy és az ellaposodó szerelmi élet. Íme néhány természetes módszer, amelyekkel újra formába hozhatjuk magunkat a felesleges pirulák vagy egyéb vágyfokozót készítmények helyett.
márc. 11
9:23
Mit kell tudni a vaníliáról? (Édenkert)
Ünnepi süteményeink fenséges illatát a trópusi fűszernövényeknek köszönhetjük. A vanília (Vanilla planifolia) az egyetlen növény az orchideafélék közül, amelynek termése - a jól ismert vaníliarúd - fogyasztásra is felhasználható. Az aztékok már több mint ezer évvel ezelőtt ismerték, és kedvenc csokoládéitaluk ízesítésére használták.
márc. 11
9:33
Immuntréning: Üsd ki az allergiád! (HarmoNet)
Mivel közeleg a pollenszezon, sokat tehetünk a tünetek csökkentéséért, ha már most felkészítjük a szervezetünket a "támadásra". A szakorvos által végzett immunterápián kívül magunk is megerősíthetjük szervezetünk védekezőképességét, ha betartunk néhány életmódbeli szabályt.
márc. 11
9:36
Vigyázat! Az antidepresszánsok növelik a szürkehályog kockázatát (ma.hu)
A Brit Kolumbia Egyetem, és a McGill Egyetem kutatói szerint néhány antidepresszáns gyógyszer növeli a szürkehályog (katarakta) kialakulásának esélyét.
márc. 11
9:39
Tavaszi-nyári Feng Shui tippek (Ezoterikus.hu)
Bár a mai időjárás nem erre utal, de vészesen közeleg a sokunk által annyira várt tavasz, ezért ideje, hogy ismét körbenézzünk otthon, s néhány Feng Shui tipp segítségével harmonikusabbá tegyük környezetünket...
márc. 11
9:39
"Képzelt barátja van az unokámnak!" - A pszichológus válaszol (WebBeteg)
"Az unokámról volna szó. Öt éves és néhány dolgot furcsának találok vele kapcsolatban, képzeletbeli barátja van plédául. Az apjával tartózkodó és elutasító is. Előfordul, hogy öltözködési gondjai vannak. A köldökzsinór a nyakára volt tekeredve, okozhatja ez a gondot?" - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
márc. 11
9:42
Fontos kérdések a tojásról (Édenkert)
Egy közepes méretű tyúktojás 180 mg koleszterint tartalmaz. A tojás D-, E- és A-vitamintartalma kiemelkedő. Egy egész tojásban körülbelül negyvenféle fehérje található. De honnan tudható, hogy friss-e a tojás? És mennyi ideig tartható el? Fehér, vagy barna héjút válasszunk? Mikor adhatunk tojást a kisbabának? Miért zöldül a főtt tojás sárgája? - Minden kérdésre választ adunk...
márc. 11
9:44
Orchidea gyorstalpaló: mit kezdjünk a Zygopetalum fajokkal? (Édenkert)
Egyre több orchideafélével találkozhatunk az üzletekben. Ezek tartása és ápolása némileg eltér egymástól, ezért most egy újabb faj nevelésének rejtelmeibe vezetjük olvasóinkat.
márc. 11
9:46
Ültessünk retket a kertünkbe! (Édenkert)
Retket sok országban fogyasztanak, de egyre ritkábban magában. Pedig a Müncheni sörretekhez hasonlóan régen mi, magyarok is retekkel ettük a levest!
márc. 11
9:54
Tél és tavasz a lábgomba időszaka (orientpress)
A télen, tavasszal használatos zárt cipők, a nedves láb könnyen táptalajává válhatnak a láb gombás fertőzéseinek. Kiket veszélyeztet ez a betegség, mik a tünetei, és mit tehetünk ellene?
márc. 11
9:57
Sorsunk és akaratunk (Ezoterikus.hu)
A sors életünk cselekedeteinek és eseményeinek sorozata, melyet szabad akaratunk vezérel a karma törvényeinek keretei között. A sors a földi életünk profilja.
márc. 11
10:12
Kelly Osbourne nem néz ki túlkoros rockernek (Borsa)
Kelly Osbourne 20 kilót dobott le az elmúlt évben, és már nem néz ki úgy, mint egy túlkoros rocker. Tagadja, hogy plasztikai sebésznél járt volna.
márc. 11
10:24
40 hiba, amit a fogyókúra során elkövetünk (Édenkert)
Mik azok a hibák, amit a fogyókúrázás során elkövethetsz? Összeszedtünk néhányat.
márc. 11
10:24
Stadionból lakópark (Lakáskultúra)
Focimeccset utoljára 2006 májusában játszott itt az Arsenal, most 711 lakásos lakópark áll a stadion helyén.
márc. 11
10:26
Hogyan kell metszeni a cseresznyefát? (Édenkert)
A cseresznyét igazából nem is kell metszeni. Ha mégis kiváncsi, miért írtuk ezt a cikket, olvasson!
márc. 11
10:27
A Dob Ünnepe (HarmoNet)
Ősi hagyományok, a természet közeli népek zenei világa, kultúrát, szertartások, hagyományok, éjszakai szertűz gyújtás és közös örömdobolás. Hagyományőrző kézművesek vására, kürtőskalács, kenyérlángos várja a látogatókat, népművészeti árusok.
márc. 11
10:30
Újabb 15 milliós adomány Haitinek (orientpress)
15 millió forintos összeget juttat el a haiti bajbajutottaknak a Nemzetközi Vöröskereszt. Az adományt Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke jelképesen nyújtotta át Tore Svenning, a Nemzetközi Vöröskereszt Európai Zónairodájának tanácsadójának.
márc. 11
10:33
Mit árul el rólad az avatarod? Mutasd a tiéd! (Ezoterikus.hu)
Vajon a szerint választjuk ki manapság az új barátainkat az interneten, hogy milyen az avataruk? Mégis mit közvetít az avatarod a világ felé? Azt, amit tényleg szeretnél, vagy félreérthetőt közöl?
márc. 11
10:48
Az idős férfiak jobban élvezik a szexet, mint az idős nők (orientpress)
A férfiaknál nagyobb az esélye, hogy jobban élvezzék a szexet idős korban, mint a hasonló korú nőknél, állapították meg kutatók.
márc. 11
10:48
Gyakoribb a mellékhatás, ha félünk a gyógyszertől (HVG)
Nagyobb valószínűséggel jelentkeztek mellékhatások azoknál a pácienseknél, akik előre aggódtak gyógyszerezésük miatt - állapította meg egy ízületi gyulladással élő emberek közreműködésével végzett német vizsgálat.
márc. 11
10:51
A mediterrán diéta 3 aranyszabálya (NLCafé)
A mediterrán diéta egyszerre tesz jót a vonalaidnak, és a szívednek. Ha nem tudod, hogyan kezdj eszerint főzni, íme három alapszabály
márc. 11
11:06
Ma akár tíz centiméternyi hó is hullhat (Infostart)
Csütörtökön még nem áll el a havazás, az ország egyes területein akár további 10 centiméternyi friss hó is hullhat - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Németh Lajos hozzátette: ez lehet a tél utolsó támadása, március második felében visszatérhet az évszaknak megfelelő időjárás.

Keresés