2010. március 1. hétfő

márc. 1
1:27
Hajhullás ellen! (HáziPatika)
Létezik egy új lehetőség, mellyel hatékonyan vehetjük fel a harcot a hajhullás ellen. Varga Éva hajszakértőhöz sokan fordulnak segítségért olyanok, akiknek komoly gondot okoz túlzott mértékű hajhullásuk. Most megosztja velünk...
márc. 1
1:31
Üdítő? Kösz, nem akarok rákos lenni! (HáziPatika)
Heti kettő vagy annál több cukros üdítő fogyasztása legalább kétszeresére növeli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát azokhoz képest, akik nem fogyasztanak üdítőt.
márc. 1
1:35
A tüdőrák hozott össze minket (HáziPatika)
Különös történetet osztott meg velünk egy hajdú-bihari kis településen élő olvasónk: tüdőrákot diagnosztizáltak nála, és az életet teljesen megváltozott - de nem rossz irányba, ahogy ezt esetleg gondolnánk!
márc. 1
3:33
Hogyan kezelhető a vizelet inkontinencia? (WebBeteg)
A vizelet inkontinencia kezelési módja függ az inkontinencia típusától, a súlyosságtól és a kialakulás hátterében álló állapottól/betegségtől. Gyakran különböző kezelési módok kombinációjára van szükség.
márc. 1
3:36
Március első hetében nem lesznek tartósak a kapcsolatok (Blikk)
Meglátni és megszeretni helyzetek dominálják az időszakot: ezt ígérik a csillagok március 1 és 7. között.
márc. 1
5:39
Betegjogok - A kórház nem börtön! (WebBeteg)
A kórház nem börtön, a betegek közül egyre többen vannak tisztában jogaikkal – és élnek is ezekkel. A legfontosabb kérdéseket Kristóf Péter betegjogi képviselő segített tisztázni, aki a debreceni Kenézy Gyula Kórházban, illetve a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségügyi Centrumában látja el a betegek jogi képviseletét.
márc. 1
8:24
Száznegyven éves a budai Sikló (Infostart)
Száznegyven éve, 1870. március 2-án helyezték üzembe a budai Siklót.
márc. 1
9:18
Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét (Infostart)
Március 3-áig, szerdáig meghosszabbítja a BKV a február 28-án, március 1-jén vagy 2-án lejáró bérletek érvényességét a januári sztrájk miatti 3 napos kompenzáció keretében.
márc. 1
9:51
Halolaj: szájüregi betegségekre is gyógyírt jelenthet (WebBeteg)
Egy új vizsgálat szerint, amelynek eredményeit a Molecular Oral Microbiology közölte, a halak húsában található omega-3 zsírsavak az ínygyulladás és hasonló, szájüregi folyamatok megelőzése szempontjából is fontosak.
márc. 1
9:53
Nikotinmentes cigi - az új leszokató? (WebBeteg)
Az úgynevezett nikotinmentes cigaretták ugyanúgy segíthetik a leszokást, mint a nikotinos cukorkák – állítja egy tanulmány.
márc. 1
9:57
Nem ritka a súlyos húsallergia (Metropol)
Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.
márc. 1
10:30
Fokozottabban ellenőrzik a zebrák környékét a rendőrök márciusban (Infostart)
Fokozott közúti ellenőrzésekkel szeretne javítani a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésének biztonságán a rendőrség, ezért március 1. és 31. között szigorúbban ellenőrzi a gépkocsivezetők által elkövetett szabályszegéseket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
márc. 1
10:51
Hosszú távon pszichózist okozhat a kannabisz (Metropol)
Minél hosszabb ideig fogyaszt valaki marihuánát, annál nagyobb valószínűséggel jelentkezik nála hallucináció, érzéki csalódás vagy pszichózis - közölték ausztrál kutatók.
márc. 1
11:24
Csaknem 1500 helyszínén kezdődnek meg hamarosan az útfelbontások (Infostart)
Csaknem 1500 helyszínén kezdődnek meg az útfelbontással, sávszűkítéssel, útlezárással járó munkák Budapesten, ha tartósan 5 fok fölött lesz a hőmérséklet - közölte a városháza kommunikációs igazgatója.
márc. 1
11:57
Hallucináció, pszichózis - A marihuána tartós fogyasztásának eredménye (WebBeteg)
A tanulmány szerint azoknál, akik 15 éves koruk előtt használtak először kannabiszt, kétszer nagyobb valószínűséggel fejlődött ki pszichózis -például szkizofrénia -, mint azoknál, akik soha nem fogyasztottak drogot.
márc. 1
12:18
Kényszerítés gyanúja miatt tett feljelentést a fővárosi tűzoltóparancsnok (Infostart)
Kényszerítés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a szervezetnél tartott belső vizsgálat után a fővárosi tűzoltóparancsok. Bende Péter azért döntött így, mert az eddigi információk szerint több tűzoltó szexuálisan zaklatta és megalázta egyik társukat.
márc. 1
12:39
Mit árul el a melltartóméreted? (NLC)
Mit árul el a melltartóméreted, az ujjaid hossza, vagy a szaglásod élessége? 3 meglepő jelzés a testedtől.
márc. 1
13:18
Allergiát, sokkot okozhat a húsfogyasztás (WebBeteg)
Gyakrabban okoz súlyos allergiás rohamot, anafilaxiás sokkot a hús, mint eddig feltételezték - közölték vasárnap amerikai kutatók.
márc. 1
13:30
Vidrát fogtak a pécsi panelok tövében (Infostart)
Vidrát fogtak a baranyai megyeszékhely kertvárosi részében a napokban, az állatot egyelőre a Misina Egyesület Pécs-somogyi telephelyén helyezték karanténba.
márc. 1
14:21
Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel nem csak szívbetegeknek (WebBeteg)
Milyen egyszerű is lenne, ha a saját életünkben is csak elkapnánk a „jó pillanatainkat” egy fényképezőgéppel és könnyűszerrel megőrizhetnénk azokat.
márc. 1
14:23
Daganatok - Miért lettem beteg? (WebBeteg)
Eredetükben, előírásaikban, tanításaikban sok-sok különbség felfedezhető a világvallások között, ám vannak olyan alapvető és egyetemes emberi értékek, amelyek nemcsak attól függetlenek, hogy ki melyik vallás gyakorlója, hanem attól is, hogy hívő-e valaki vagy sem.
márc. 1
14:57
Így készül a tartós, de mérgező sörhab – videó (Blikk)
A sörök többségének a habja látványosan összeesik, csak néhány fajta bírja sokáig. Felmerül a kérdés: vajon a folyamatosan mozgó sört hogyan fotózzák, hogy mindig éles legyen?
márc. 1
16:51
4 étel, amely megóv az öregedéstől (NLC)
Ránctalan, ragyogó bőrre, selymes hajra, feszes testre vágysz? Könnyen elérheted, ha ügyesen választasz az ételek közül!
márc. 1
17:03
Csalod a feleséged? Alacsony az IQ-d (Blikk)
Brit tudósok legújabb kutatásai szerint azok a férfiak, akik félrelépnek, sokszor alacsonyabb IQ-val rendelkeznek, mint hűséges társaik.
márc. 1
19:36
A 7 leghatásosabb testgyakorlat (WebBeteg)
Próbálja ki az alábbi gyakorlatokat, hogy a legjobb formába hozza magát!
márc. 1
20:39
A wii játékok segítenek a stroke gyógyításában (WebBeteg)
Az aktív wii játékok némi szórakozást hozhatnak a stroke rehabilitációba, miközben segítik a betegeket abban, hogy visszanyerjék erejüket és motoros készségeiket.
márc. 1
21:09
Minden titkot kiadó mobiltelefon-alkalmazás (Infostart)
A lefotózott gyanútlan idegenek minden személyes adatához hozzájuthatnak a kamerával ellátott, internetes csatlakozásra alkalmas mobiltelefonok tulajdonosai, ha letöltik a legújabb arcfelismerő és személyazonosító alkalmazást.
márc. 1
22:45
Gyomorfertőzések következményei (WebBeteg)
A gyomorfertőzések képesek olyan tünetek kiváltására, amelyek az egész emésztőrendszert érintik, és hosszú távú következményei vannak.

Keresés