2010. március 1. hétfő

márc. 1
6:57
"Előbb-utóbb mindenkit kinyírnak" - Interjú Spiró Györggyel (Spa Trend Online)
Spiró Györgynek a hétvégén két bemutató is kötődik a nevéhez. Tegnap az Új Színház mutatta be Steinbeck Édentől keletre című művét az ő adaptációjában, ma pedig a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában a Jeruzsálem pusztulása című darab premierje lesz, melyet eredetileg Katona József írt, de Spiró annyira belenyúlt, hogy társszerzőnek tekinti magát. Azt mondja, hogy az irodalom legfontosabb…
márc. 1
6:59
Palya Bea új lemezzel jelentkezik (Spa Trend Online)
Én leszek a játékszered címmel új lemezzel jelentkezik a neves énekesnő, Palya Bea.
márc. 1
7:01
Finomítani kell a klímatörvényt? (Spa Trend Online)
Az éghajlatvédelmi kerettörvényhez benyújtott módosító javaslat nem eltörölni, csupán finomítani szeretné a törvénytervezetet - mondta el lapunknak Magda Sándor, szocialista képviselő. Hozzátette, ha az Országgyűlés az eredeti formában fogadta volna el a klímatörvényt, az ellehetetlenítette volna a Mátrai, a Vértesi és valamennyi széntüzelésű erőmű hosszú távú működését.
márc. 1
7:15
Paranoia vagy mozaik (Spa Trend Online)
Tévénéző...
márc. 1
7:17
Nézőcsúcsot döntött az Avatar (Spa Trend Online)
A hazai mozitörténelmet is átírja James Cameron nemrégiben bemutatott digitális filmeposza, az Avatar.
márc. 1
10:57
Az őrült DiCaprióra kíváncsi Amerika (Metropol)
Második hete vezeti a észak-amerikai kasszasikerlistát Martin Scorsese Viharsziget című thrillere: a hét végén 22,2 millió dolláros (4,4 milliárd forintos) bevétellel került a mozis toplista élére. A nemzetközi piacon az Avatar megőrizte uralkodó szerepét.
márc. 1
11:09
3D-ben jön Shrek! - Az ogre nyitja a New York-i fesztivált (Spa Trend Online)
A Shrek animációs filmsorozat negyedik részével nyílik meg áprilisban a New York-i Tribeca Filmfesztivál.
márc. 1
12:39
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett (Spa Trend Online)
Nyugat-európai turnéra indult a Győri Balett hétfőn; az együttes Ausztriában, Németországban és Svájcban összesen 18 előadást tart három és fél hét alatt.
márc. 1
12:41
Kellene tizenkét tisztességes film (Spa Trend Online)
Panamák lápvilágát, sógorkomaságot, közéleti visszásságokat tár elénk Makk Károly legújabb filmje az Így, ahogy vagytok, amely egy vidéki polgármester történetével tart tükröt jelenünknek. Az alkotás parádés szereposztással büszkélkedhet és egyszerre szól egy köztisztviselő (Cserhalmi György) megzsarolásáról és a szerelemről, amelyet egy tébláboló, helyét nem találó, ukrán lány iránt érez…
márc. 1
13:21
Elkészült az idei POSZT versenyprogramja (Metropol)
A X. Pécsi Országos Színházi Találkozót az idén a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekthez kapcsolódón rendezik meg, hét nagyszínpadi és hét kamaraszínházi produkció száll versenybe június 3. és 12. között.
márc. 1
13:39
Belebukhat a negatív kampányba A bombák földjén (Metropol)
Bár a szakértők szerint a legtöbb Oscar-szavazat már beérkezett az Amerikai Filmakadémia tagjaitól, a díj egyik nagy esélyese, A bombák földjén egy „ostoba” húzás miatt bukhat el, mivel egyik producere negatív kampánnyal akarta előtérbe tolni a filmet.
márc. 1
14:45
Monodráma fesztivál Egerben (Spa Trend Online)
Az Egri Tavaszi Fesztivál Keretében immár ötödik alkalommal rendez monodráma fesztivált az egri Gárdonyi Géza Színház.
márc. 1
15:27
Megvan Colin Firth BAFTA-nyerő hűtőgépszerelője (Metropol)
Megvan az a hűtőgépszerelő, akinek kulcsszerepe volt Colin Firth legutóbbi filmdíjában. A Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) február végi fényes londoni díjkiosztóján a neves brit színész a legjobb férfi főszereplőnek járó idei elismerést érdemelte ki az A Single Man című filmben nyújtott alakításáért.
márc. 1
17:18
Jövőre már hárman válogatnak a POSZT-ra (Infostart)
A Magyar Színházi Társaság Nyilvánosságra hozta az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó, azaz a POSZT versenyprogramját. 120 színielőadás megtekintése után 14 előadást válogatott a fesztivál műsorába Fáy Miklós újságíró, zenekritikus.
márc. 1
17:45
A Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény második éve (Spa Trend Online)
Tavaly 91 művész 130 alkotásával gyarapodott a Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény. A kollekció új darabjait keddtől láthatja a közönség a budapesti Kogart Ház kiállításán, amelyen szerepel az a 20 műtárgy is, amelyet március közepén jótékonysági árverésen adnak el.
márc. 1
17:51
Magyar dokumentum- és rövidfilmfesztivál Los Angelesben (Metropol)
Első ízben rendezik meg a Los Angeles-i Magyar Dokumentum- és Rövidfilmfesztivált idén március 25. és 31. között.
márc. 1
19:21
Az új Rolling Stones-lemez igazi gyűjtői különlegesség (Infostart)
Tíz, korábban soha nem hallott dallal bővíti ki Exile on Main St. című lemezének új kiadását a Rolling Stones. Sebők János zenekritikus szerint az 1972-ben megjelent dupla album a zenekar egyik legjelentősebb munkája volt, a mostani megjelenés pedig nem jelent mást, mint, hogy Mick Jaggerék kinyitják a Rolling Stones-archívumot.

Keresés