2010. március 17. szerda

márc. 17
6:00
Jordán Tamás: 76 ezer szombathelyi kapta a díjat (Infostart)
Szentimentálsian fogalmazva: 76 ezer szombathelyi kapta az elismerést - mondta Jordán Tamás, aki a magyar köztársasági érdemrend középkeresztjét vehette át a Weöres Sándor Színház alapítási munkásságáért.
márc. 17
6:36
Abba mindörökké (Spa Trend Online)
A svéd Abba együttes, a brit Genesis, valamint Jimmy Cliff, a reggae mestere is bekerült mások mellett idén a clevelandi Rock and Roll Hírességek Csarnokába (Hall of Fame).
márc. 17
7:12
Amerikai sorozatban Clooney kedvese (Spa Trend Online)
Amerikai sorozatban léphet majd fel George Clooney kedvese, Elisabetta Canalis.
márc. 17
7:48
Békés Itala "az egypártrendszer híve" (Infostart)
Soha nem mentem kitaposott úton. És ha nehéz volt, az azért lehetett, mert nem szerettem az általánosságot, a szokványosat - mondta el a InfoRádiónak Békés Itala. A Madách Színház Jászai Mari-díjas színésznője kiváló művészi pályája elismeréseként vehette át a Kossuth-díjat.
márc. 17
8:06
Stomp: bármi megszólalhat (Metropol)
Síp, dob és nádi hegedű helyett seprű, kuka és hatalmas csövek: a Stomp esetében bármiből hangszer válhat.
márc. 17
11:06
Harkányi Endre: A művészet hat az emberekre (Infostart)
Meglepte Harkányi Endrét a művészi életútja elismeréseként kapott Kossuth-díj. A hat évtizede színpadon játszó színész számára a kitüntetés azt jelenti, hogy van hatása a művészetnek az emberekre.
márc. 17
11:06
Hogy folytatódik a vámpírrománc? (Spa Trend Online)
Sofia Coppola és Gus van Sant, valamint Bill Condon is felkérést kapott a nagy sikerű Alkonyat-sorozat negyedik részének megrendezésére.
márc. 17
11:06
Lady Gaga rosszul lett a színpadon (Metropol)
Lady Gaga kis híján összeesett a színpadon turnéjának új-zélandi állomásán. A YouTube videomegosztó portálon látható felvétel tanúsága szerint az extravagáns énekesnő az utolsó szám, a Bad Romance előadása közben elgyengült, és az ájulás környékezte.
márc. 17
11:42
Gabriel Byrne az ír kultúra nagykövete lett (Metropol)
Az ír kultúra nagykövetévé nevezték ki Garbiel Byrne ír színészt, az In Treatment - a terapeuta című népszerű tévésorozat sztárját.
márc. 17
12:00
Lesújtó a Hamlet kritikája (Spa Trend Online)
A főszereplők elismerésre méltó teljesítménye ellenére 113 év után dicstelenül tért vissza a New York-i Metropolitan Operába Ambroise Thomas Hamlet című műve - hangzottak az első kritikák az előadást követően.
márc. 17
12:02
Gabriel Byrne lett az ír kultúra nagykövete (Spa Trend Online)
Az ír kultúra nagykövetévé nevezték ki Gabriel Byrne ír színészt, az In Treatment - a terapeuta című népszerű tévésorozat sztárját.
márc. 17
12:36
Kecskemétnek is hálás filmjéért Kaszás Géza (Metropol)
Főszereplő, producer és társíró – három komoly szerepet is magára vállalt az Igazából apa című film kedvéért Kaszás Géza.
márc. 17
13:48
Picasso-ritkaság a Christie's árverésén (Spa Trend Online)
Pablo Picasso korai, kék korszakának egyik ritkasága a Christie,s aukciósház júniusi londoni árverésének legdrágábbra becsült tétele.
márc. 17
14:06
Féner Tamás: Meg kell értenem az új generációt (Infostart)
Nem szeretem azt mondani, hogy tanítottam. Próbáltam néhány emberrel beszélgetni, hogy mi a sajtó, a fénykép. Aztán próbáltam embereket megőrizni az utókornak, a képmásaikkal. Ezek mind kísérletek voltak - emlékezett Féner Tamás fotográfus, aki kiemelkedő fotóriporteri tevékenységéért, valamint az új generáció képzésében, oktatásában és a szakmai közéletben végzett munkásságáért kapott Kossuth…
márc. 17
14:06
Sikert aratott a Papírrepülők Dél-Amerikában (Metropol)
Nagy sikerrel mutatták be Szabó Simon első rendezését, a Papírrepülők című filmet Uruguayban.
márc. 17
15:36
Dán hatalmi játszmák Budapesten (Spa Trend Online)
Március 19-án kezdődik a harmincadik alkalommal megrendezett Budapesti Tavaszi Fesztivál. Az április 5-ig tartó sorozat idei díszvendége Dánia, kiemelt szerepet kapnak emellett a 200 éve született Erkel Ferenc művei.
márc. 17
15:36
Gramofon-felvételek a neten (Metropol)
A humoros daraboktól a Himnuszig, Kabos Gyulától Hacsekig – régi gramofonfelvételeket digitalizált és tett közzé egy internetes portál.
márc. 17
16:12
Rakovszky Zsuzsa: A Kossuth-díj megoldja a megélhetési gondjaimat (Infostart)
Most már teljesen az írásnak szentelhetem magam, a Kossuth-díj megoldja a megélhetési gondjaimat - nyilatkozta az InfoRádiónak Rakovszky Zsuzsa. A József Attila-díjas, Márai Sándor-díjas és Babérkoszorú-díjas író, költő jelentős és figyelemre méltó prózai munkásságáért vehette át hétfőn az újabb elismerést.
márc. 17
16:12
Kilencvenmilliót ad kultúrára Nyíregyháza (Spa Trend Online)
Az idén 90 millió forint összegű támogatást ad a kulturális nagyrendezvények szervezőinek a nyíregyházi önkormányzat - közölte Csabai Lászlóné (MSZP) polgármester a helyhatóság szerdai sajtótájékoztatóján.
márc. 17
16:30
Pokoli őrjárat: a Rammstein Budapesten (Metropol)
Kedd este a Papp László Budapest Sportarénában lépett színpadra a német ipari zajbrigád, a Rammstein. Két kalapács és egy ipari flex segítségével szakították át a színpadi díszletet és robbantak a pódiumra, hogy belevágjanak az ipari „büntetés” kiosztásába.
márc. 17
16:32
1997 óta először csökkent a magyar könyvpiac (Metropol)
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) 2009-es könyvforgalmi adatai alapján a magyar könyvpiac először mutatott csökkenést 1997 óta.
márc. 17
16:34
Halász Péter szellemidézés a Műcsarnokban (Metropol)
A négy éve elhunyt Halász Péter színházi rendezőnek, színésznek, írónak, filmrendezőnek állít emléket a Szellemidézés című esemény péntek estétől vasárnapig a budapesti Műcsarnokban.
márc. 17
16:48
Kétmillió oldalnyi dokumentumot digitalizál az Országgyűlési Könyvtár (Spa Trend Online)
Mintegy kétmillió oldalnyi jogforrás, országgyűlési dokumentum és szakirodalom válik hozzáférhetővé az Országgyűlési Könyvtár Digitalizált Törvényhozási Tudástár elnevezésű projektjének eredményeként - tájékoztatta az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-t szerdán.
márc. 17
16:48
Muzsikás-Balanescu koncert a West-Balkánban (Metropol)
Újra együtt zenél az egyik legfontosabb magyar népzenei együttes és a közép-európai, balkáni térség nagy kísérletezője: a Muzsikás és Alexander Balanescu csütörtökön ad közös koncertet a fővárosi Nyugati téren újranyílt West-Balkánban, a Globalizer (Folk Is Sexy) című rendezvénysorozat első eseményén.
márc. 17
17:42
A 100 Tagú Cigányzenekar a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (Spa Trend Online)
A Budapesti Tavaszi Fesztiválon ünnepli 25. születésnapját a 100 Tagú Cigányzenekar: az együttes, amely először az 1986-os fővárosi programsorozaton mutatkozott be, szombaton a Thália Színházban ad két jubileumi koncertet.
márc. 17
18:36
Restaurálják Munkácsy Ecce Homo-ját (Metropol)
Folytatódik Munkácsy Mihály Ecce Homo című festményének restaurálása a debreceni Déri Múzeumban; a szerdán indult munka befejezése után a kép továbbra is Debrecenben marad, ugyanis a Krisztus-trilógia pécsi kiállításáról egyelőre nincs megállapodás - mondta Lakner Lajos, a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője.
márc. 17
19:30
Alternatív Kossuth-díj Szvorák Katalin népdalénekesnek (Infostart)
Szvorák Katalin Liszt-díjas népdalénekesnek ítélték oda idén az Alternatív Kossuth-díjat, amelyet csütörtökön este adnak át a művésznek a budapesti Pintér Galériában.
márc. 17
19:48
Dalos György kapta a lipcsei könyvvásár fődíját (Infostart)
Dalos György kapta az idei lipcsei nemzetközi könyvvásár fődíját, az európai népek közötti megértés díját.
márc. 17
21:00
Dalos György kapta a lipcsei könyvvásár fődíját (Metropol)
Dalos György kapta az idei lipcsei nemzetközi könyvvásár fődíját, az európai népek közötti megértés díját.
márc. 17
22:48
Osztálytalálkozó a forgatáson (Metropol)
Az Igazából apában egy galéria tulajdonosának szerepében láthatjuk újra magyar filmben játszani – Gryllus Dorka Kaszás Géza partnerét alakítja.

Keresés