2010. március 26. péntek

márc. 26
6:54
Török-Illyés Orsolya, a Bibliothéque Pascal szexrabszolgája (Spa Trend Online)
Ötödik közös filmjével lépett a napokban a moziközönség elé a fiatal művészházaspár: Török-Illyés Orsolya játssza Monát, Hajdú Szabolcs szemlefődíjas rendezésének főszerepét.
márc. 26
6:56
Ősztől érkeznek a végzet asszonyai a Magyar Színházba (Spa Trend Online)
A Magyar Színház tegnapi társulati ülése a betegsége miatt távollévő Kállai Ferenc üzenetével kezdődött. Őze Áron, az év elejétől hivatalban lévő igazgató tolmácsolta a magyar színjátszás meghatározó alakjának szavait.
márc. 26
7:12
Világnap az Új Színházban (Spa Trend Online)
A Színházi Világnap alkalmából idén is színes program várja az érdeklődőket az Új Színházban.
márc. 26
7:14
A Szépművészeti Múzeum sikere Japánban (Spa Trend Online)
Csaknem 650 ezren tekintették meg Japánban a bécsi Kunsthistorisches Museum és a Szépművészeti Múzeum nemrégiben bezárt közös kiállítását. A Habsburg Monarchia kincsei című tárlatot a szigetországban elöször a tokyói National Art Centerben, majd a Kyotói Nemzeti Múzeumban láthatatta a japán nagyközönség.
márc. 26
7:16
Amikor egy ország önmagába lesz szerelmes (Spa Trend Online)
Politikai, gazdasági, társadalmi hatalmi játszmákról szól a Ludwig Múzeum május 30-ig nyitva álló PowerGames című kiállítása, melyen nem csak a dán, és a globális, hanem kifejezetten a magyar problémákra reflektáló művek is szerepelnek.
márc. 26
8:42
Háló nélkül a Jászai Színházban (Metropol)
Szombaton mutatják be a tatabányai Jászai Mari Színházban Novák Eszter rendezésében a Háló nélkül című előadást.
márc. 26
9:00
„Úgy élek, mint egy vándorcigány” (Metropol)
Natalie Portman 12 éves kora óta filmez, de most először láthatjuk anyaszerepben a vásznon.
márc. 26
9:02
Színházi világnap szombaton (Metropol)
Bánsági Ildikó, Varga Mária és Földes Eszter szereplésével mutatja be szombaton, a színház világ­napján az Új Színház Maraini A királynő teste című darabját.
márc. 26
9:36
Dalok a szemnek (Metropol)
Napsugár Anna az ország, sőt a világ első zenei jeltáncművésze. A fellépései során ismert dalok szövegét táncolja el hallássérülteknek és épeknek egyaránt. A jeltánc nemcsak művészet, terápia is, mellyel még súlyos testi, szellemi fogyatékkal élő embereket is elindítottak a fejlődés útján.
márc. 26
9:38
A hangfakasztás mesterei (Metropol)
Újra Budapesten a STOMP: az első, szerda esti előadás tanulsága szerint a közönség ez alkalommal is elégedetten, a csapat pedig szép emlékekkel zárhatja majd a magyarországi fellépéssorozatot. Gyufa, partvis, zacskó, újság és mosogatótálca – itt bármi megszólalhat, és ha a színpadon látjuk, meg is fog.
márc. 26
10:48
Diktatúra és demokrácia - filmet forgatnak az Apacsokból (Spa Trend Online)
Filmet forgat első színházi rendezéséből, Bereményi Géza és Kovács Krisztina Apacsok című drámájából Török Ferenc.
márc. 26
11:42
Szülinapos koncertek a VOLTon (Spa Trend Online)
Az Omega, az Edda, a Tankcsapda, valamint a Kispál és a Borz és a Kiscsillag is szerepel a magyar fellépők között az idei VOLT fesztiválon, amelyet június 30. és július 3. között rendeznek meg Sopronban.
márc. 26
12:00
Egymáson áttört sorsok (Metropol)
Tegnaptól játsszák a magyar mozik az Elveszett személyek körzete című filmet. A koprodukciós mozinak Hajdu Zoltán Miklós személyében magyar főszereplője is van.
márc. 26
12:18
Újra összeáll az ABBA? (Metropol)
A világsikerű ABBA együttes két férfi tagja már nem zárja ki, hogy egy bensőségesebb hangulatú koncert erejéig újra összeálljon a svéd együttes.
márc. 26
12:36
Magyar dokumentum- és rövidfilmek Los Angelesben (Metropol)
A csütörtök este megnyílt hatnapos rendezvénysorozaton 28 magyarországi vagy külföldi magyar rendező alkotását mutatják be. A nyitóvetítésen a közönség Forgács Péter „Az amerikai álom” című filmjét tekinthette meg.
márc. 26
16:12
Magyarországon is bemutatja új lemezét Bobby McFerrin (Spa Trend Online)
Új anyaggal jelentkezett Bobby McFerrin, a kortárs vokális zene egyik legjelentősebb újítója; a szinte minden műfajban otthonos amerikai énekes VOCAbuLarieS című albumát Debrecenben a Kölcsey Központban és Budapesten a Syma csarnokban is bemutatja augusztus 21-22-én.
márc. 26
18:00
Albert Schweitzerre emlékeztek Székesfehérváron (Spa Trend Online)
A 135 éve született Albert Schweitzer (1875-1965) Nobel-békedíjas orvosra, teológusra, lelkipásztorra és orgonaművészre emlékeztek, s felavatták a Hermann László Zeneiskola orgonáját pénteken Székesfehérváron.
márc. 26
20:06
Díjat kapott az új karatekölyök (Metropol)
Az év feltörekvő férfi színészének járó díjat nyerte meg az idei ShoWest gálán a 12 éves Jaden Smith, aki idén nyáron az 1984-es Karate kölyök felújított változatában tűnik majd fel a mozikban.
márc. 26
20:42
Pasolini meggyilkolása ügyében újra nyomoznak (Metropol)
Új eljárást indítanak Pier Paolo Pasolini olasz filmrendező 1975-ös meggyilkolása ügyében, mert felmerült a gyanú, hogy annak idején felületes volt a nyomozás.

Keresés