2010. március 3. szerda

márc. 3
2:09
Kati Marton könyve szüleiről, az 50-es és a 60-as évekről (Spa Trend Online)
Könyvet írt a kommunista korszak elől Magyarországról az Egyesült Államokba menekült újságíró szüleiről Kati Marton; a magyar származású amerikai szerző A nép ellenségei című kötete a napokban jelent meg a Corvina kiadónál.
márc. 3
6:57
Kísérleti régészet vagy a múlt díszlete (Spa Trend Online)
Sokszínű ország hazánk, így várúrból is akad nem egy még a huszonegyedik században is. Taródi István, aki kétkezi munkával épített várat Sopronban, nemrég hunyt el - örökségét a hírek szerint fiai viszik tovább. Igazságtalanul kapta a "Bolondvár" elnevezést, mint hazánk számos építménye, vára, furcsa villája, különös családi háza - hisz a historizáló épületek legalább olyan gyakoriak, mint a…
márc. 3
7:15
A film után könyvben az Egek ura (Spa Trend Online)
Gördülékeny, könnyed stílus, élvezetes természetesség marasztalja kézben az Egek ura című amerikai bestsellert.
márc. 3
8:51
A rendezőé a döntés (Metropol)
Az idei év várva várt filmjei közé tartozik Martin Scorsese legújabb rendezése, a hazai mozikban holnaptól látható Viharsziget, amleyben Leonardo DiCaprio, Ben Kingsley és Michelle Williams kapott főszerepet.
márc. 3
11:27
A filmguru szerint Sandra Bullock és Jeff Bridges viszi az Oscart (Spa Trend Online)
Roger Ebert Pulitzer-díjas chicagói filmkritikus szerint idén Kathryn Bigelow rendezése, A bombák földjén, valamint Sandra Bullock és Jeff Bridges kapja az Oscar-díjat.
márc. 3
12:21
Bolha a fülbe - Színházi bemutató Szegeden (Spa Trend Online)
Pénteken mutatják be Georges Feydeau Bolha a fülbe című vígjátékát a Szegedi Nemzeti Színházban Csiszár Imre rendezésében, a főszerepeket Gregor Bernadett és Borovics Tamás játssza.
márc. 3
12:45
Kortárs magyar filmek hete a Vajdaságban (Metropol)
Az idei és a tavalyi magyar filmszemlén bemutatott alkotásokból tartanak vetítéssorozatot a Vajdaság nyolc településén.
márc. 3
12:57
Visszatér Párizsba a Ring, Wagner tetralógiája (Spa Trend Online)
Több évtized után visszatér a párizsi operába Wagner tetralógiája: a Nibelung gyűrűjének prológusa, A Rajna kincse március 4-től 28-ig nyolc alkalommal kerül színre az Opéra Bastille-ban.
márc. 3
13:03
Meglepetésekkel teli koncertre készül a Csík zenekar (Infostart)
Lovasi András, Dresch Mihály és Kiss Tibor is fellép a Csík zenekar szerda esti koncertjén, amelyet legújabb számaiból és régi slágereiből a Művészetek Palotájában ad az együttes.
márc. 3
14:09
Tizennégy családi festményt adott vissza a Nemzeti Múzeum (Spa Trend Online)
Bírósági kötelezés alapján tizennégy, a XVIII-XIX. századból származó családi festményt adott vissza a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) a tulajdonos Sigray-család képviselőinek szerdán Budapesten, végrehajtó jelenlétében.
márc. 3
15:21
Miskolci Operafesztivál - Bartók+Európa (Spa Trend Online)
Európa 27 országa jelenik meg valamilyen produkcióval a 10. miskolci nemzetközi operafesztiválon, amelyet június 9. és 20. között rendeznek meg.
márc. 3
15:45
Lángszóró, stroboszkóp, Rammstein (Metropol)
Budapestre is elhozza híres pirotechnikai arzenálját a Rammstein; a hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és fotóiról is ismert német zenekar március 16-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
márc. 3
15:57
A tűzzel játszanak - jön a Rammstein! (Spa Trend Online)
Budapestre is elhozza híres pirotechnikai arzenálját a Rammstein. A hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és fotóiról is ismert német zenekar március 16-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.
márc. 3
16:33
Nők nem könnyen jutnak az álomgyárba (Spa Trend Online)
Kathryn Bigelow Oscar-történelmet írhat, ha vasárnap a női filmesek közül elsőként elnyeri a legjobb rendező díját.
márc. 3
16:39
Zöld kacsák és kutyák a Műcsarnokban (Metropol)
A manga, a film noir, a granny és a showtime elnevezésű trendek jelennek meg a budapesti Műcsarnokban rendezett 13. Lakástrend és Design Kiállításon csütörtöktől vasárnapig.
márc. 3
18:09
Digitalizálásba kezd a Szépművészeti Múzeum (Metropol)
Tizenkétmillió forint értékben vásárolt digitális technikát a Szépművészeti Múzeum annak érdekében, hogy világhírű gyűjteménye az interneten, illetve nemzetközi képügynökségeken keresztül is megismerhetővé váljon.
márc. 3
18:27
Új vállalat lépett a magyar könyves piacra (Infostart)
Magyar kiadók szellemi termékeinek digitális terjesztését tűzte ki célul a magyar könyves piac új szereplője, az eKönyv Magyarország Kft. - közölte a Bookline.hu Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.
márc. 3
19:03
Kártérítést kér a Sigray család az államtól (Infostart)
A Sigray család örökösei 14 festményt kaptak vissza, miután a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberi döntését követően hivatalos végrehajtás keretében ma felkeresték a Magyar Nemzeti Múzeumot. A II. világháború idején múzeumi letétbe helyezett több ezer műtárgy visszaszerzése érdekében másfél évtizede egyeztetnek és több próbapert is indítottak az örökösök. A család ügyvédje…
márc. 3
20:27
Múzeumi negyedet álmodik a Fidesz (Spa Trend Online)
A Fidesz ismét nagyot álmodik. Ám nem a múzeumok világának létező problémáit akarja orvosolni, hanem presztizsberuházást vizionál. Tarlós István programja nem talál helyet például a Műszaki Múzeumnak, de felmelegíti a Nemzeti Galéria raktárában lévő műveknek épülő Modern Magyar Művészeti Múzeum tervét.
márc. 3
22:57
Huszárok szállják meg Budapestet (Metropol)
Az idei március 15-ei központi ünnepségsorozat egyik kiemelkedő programja a március 9. és 19. között megtekinthető huszárszobor-kiállítás lesz.

Keresés