2010. március 12. péntek

márc. 12
6:57
Vágó Zsuzsi: Úgy érzem, szeretnek (Spa Trend Online)
Március 19-én a Budapesti Operettszínházban mutatják be Lévay Szilveszter-Michael Kunze Rebecca című musicaljét, amely a Manderley-ház asszonya című regényből készült, a darab női főszerepét Szinetár Dórával felváltva Vágó Zsuzsi játssza.
márc. 12
6:59
Jó érzés a toleranciáról énekelni (Spa Trend Online)
Kútvölgyi Erzsébetet - aki Jentét és Cejtel nagymamát játssza a Hegedűs a háztetőn musicalben - a darab üzenetéről kérdeztük.
márc. 12
7:01
Mindenhol küzdenünk kell a rasszimus ellen (Spa Trend Online)
Legendás darabot tűz műsorára a Vígszínház, mától két szereposztásban látható a Hegedűs a háztetőn. A musical története napjainkban különösen aktuális, Pap Vera szerint a rendezés egyszerre domborítja ki a darab szórakoztató elemeit és mélyebb, társadalmi-történeti tanulságait.
márc. 12
7:03
Tiltakoznak a történészek (Spa Trend Online)
A bécsi Collegium Hungaricum (CH) nemrégiben kiírt igazgatóhelyettesi pályázatát vitatja mintegy harminc történész.
márc. 12
7:15
Ralph Fiennes Szerbiában forgat (Spa Trend Online)
Ralph Fiennes a jövő héten kezdi meg első rendezői munkája, Shakespeare Coriolanusa forgatását Szerbiában.
márc. 12
7:17
Jente maga a hagyomány (Spa Trend Online)
Pap Vera Két szerepet is játszik a Hegedűs a háztetőn című darabban, az egyik Jente, a házasságközvetítő, a másik pedig a Cejtel nagymamáé.
márc. 12
8:45
Öt éves a Művészetek Palotája (Metropol)
A Nemzeti Filharmonikusoknak igazi otthona, a hazai táncéletnek perspektívát, a Ludwig Múzeum révén a kortárs művészetnek lehetőségeket, a kultúra kedvelőknek pedig rengeteg felejthetetlen élményt jelent a Művészetek Palotája – immár öt éve.
márc. 12
8:47
Scooby Doo színpadra lép (Metropol)
Puskás Pétert és Szabó Erikát már egészen biztosan láthatjuk a Scooby Doo és a Kalózszellem címet viselő különleges színpadi produkcióban.
márc. 12
8:49
Erkel200 fesztivál (Metropol)
Ismert művészek és előadók – Fábry Sándor, Hajós András, Falusi Mariann, Fáy Miklós, Kentaur, Káel Csaba – tolmácsolásában ismerkedhet meg a közönség a 200 éve született Erkel Ferenc életművével a Budapesti Tavaszi Fesztivál során.
márc. 12
8:51
Könnyű nyári esték zenei legendákkal (Metropol)
Több százmillió eladott lemez, több milliárd ember kedvenc slágerei – ezek jellemzik azokat a zenekarokat, amelyek a Stargardenen lépnek fel.
márc. 12
10:33
"Élőben" restaurálják Van Gogh híres képét (Spa Trend Online)
Restaurálják Vincent van Gogh egyik leghíresebb képét, Az arles-i hálószoba című művet. A munkálatokba az interneten nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.
márc. 12
11:09
1848. március 15-én történt (Spa Trend Online)
Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, amelynek célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt.
márc. 12
12:57
Az Állami díj helyett lett a Széchenyi-díj (Spa Trend Online)
Az Országgyűlés 1990. január 25-én döntött arról, hogy a korábbi Állami Díj helyett Széchenyi-díj adományozható annak, "aki a tudományok, a műszaki alkotások, a kutatás, a műszaki fejlesztés, a gyógyítás, az oktatás-nevelés terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű, nemzetközileg is elismert eredményt ér el."
márc. 12
12:59
A Kossuth-díj története (Spa Trend Online)
Március 15-én adják át a legmagasabb magyar állami kulturális kitüntetést, a Kossuth-díjat, amelyet az 1848-as forradalom 100. évfordulója alkalmából 1948-ban alapított az Országgyűlés.
márc. 12
20:09
Mundruczó kritika a New York Times-ban (Metropol)
Ha az ember olyan mozira ül be, ahol a legélénkebb szereplő a főhős házi teknőce, tudni lehet, hogy különleges filmről van szó, és a Delta nem okoz csalódást - írta a The New York Times kritikusa annak kapcsán, hogy Mundruczó Kornél díjnyertes filmjét péntektől vetítik Manhattanben, a Cinema Village filmszínházban.
márc. 12
20:57
Gábor Áron "rézágyúja" újra fel van virágozva (Infostart)
Több mint 500 résztvevő jelenlétében nyílt meg péntek este a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban az In memoriam Gábor Áron (1814-1849) című kiállítás, amelyen a látogatók megtekinthetik a híres háromszéki ágyúöntő, Gábor Áron által készített ágyút.
márc. 12
21:33
Mundruczó Kornél Delta című filmje a The New York Times kritikusának is tetszik (Infostart)
Ha az ember olyan mozira ül be, ahol a legélénkebb szereplő a főhős házi teknőce, tudni lehet, hogy különleges filmről van szó, és a Delta nem okoz csalódást - írta a The New York Times kritikusa annak kapcsán, hogy Mundruczó Kornél díjnyertes filmjét péntektől vetítik Manhattanben, a Cinema Village filmszínházban.

Keresés