2010. március 4. csütörtök

márc. 4
6:39
Filmnézési rekordkísérlet (Spa Trend Online)
Filmnézési rekordkísérlet indul március 4-én 15 órakor a Csepel Plaza mozijában: 15 ember szeretné megdönteni a filmnézés 123 órás világrekordját.
márc. 4
6:57
Könyv a Magdolnáról (Spa Trend Online)
A Magdolna negyed olyan hely, ahol pénzért ebédelni egyetlen kisvendéglőben lehet, miközben fél tucat segélyhelyen osztanak ingyen ebédet.
márc. 4
6:59
Öt percnyi remekmű (Spa Trend Online)
A Mester megbolondult, mondta mellettem egy német újságíró, és kiment a vetítésről Berlinben, a fesztiválon.
márc. 4
12:03
Chopin-kiállítás nyílt Bécsben (Spa Trend Online)
Fryderyk (Frédéric) Chopin bécsi tartózkodásainak állít emléket egy kiállítás, amely csütörtökön nyílt meg a bécsi Zene Házában a művész születésének 200. évfordulója alkalmából.
márc. 4
12:39
Zsidó múzeumot hozhatnak létre Nagyváradon (Spa Trend Online)
A helyi zsidóságnak állítana emléket az egyik nagyváradi zsinagógában a Körösvidéki Múzeum, amely a tervek szerint pénteken átveszi a használaton kívüli ingatlan kezelési jogát.
márc. 4
14:30
Archie Shepp: "A zene minden más művészeti formát összeköt" (Infostart)
Archie Shepp amerikai dzsessz-szaxofonos a berber és arab zenét ötvöző észak-afrikai Dar Gnawa együttessel ad közös koncertet csütörtök este a Művészetek Palotájában.
márc. 4
14:45
Nagy port kavart a Hirosima-könyv (Spa Trend Online)
Második világháborús amerikai veteránok bírálták James Cameron filmrendezőt, aki védelmébe vette Charles Pellegrino januárban megjelent, ám hiteltelennek bizonyult riportkötetét, amely a hirosimai atomtámadás túlélőit szólaltatta meg.
márc. 4
14:51
Húszéves lett Magyarország legrosszabb zenekara (Metropol)
A pop és a rock határán működő népszerű együttes - ahogy magukat nevezik, the worst group in Hungary (Magyarország legrosszabb zenekara) - új albumának címe Köztársaság.
márc. 4
15:03
Lorin Maazel 80 éves (Spa Trend Online)
Nyolcvan éves Lorin Maazel, a világ egyik legmegbecsültebb és legkeresettebb karmestere.
márc. 4
15:21
Republic: lemez, koncert és könyv a 20. születésnapra (Spa Trend Online)
Új lemezzel, nagyszabású március 15-iki koncerttel és a zenekarról szóló könyvvel ünnepli huszadik születésnapját a Republic.
márc. 4
16:21
Zenél a The Prison Band (Metropol)
Pénteken tartja születésnapi koncertjét a The Prison Band zenekar a zuglói Vadvirág Táncházban. A rockabilly formáció este kilenc órától csap a húrok közé, az énekes Mihalik Attila.
márc. 4
19:33
Modern remekeket kínál a Christie's és a Sotheby's (Spa Trend Online)
A Sotheby's egy 160 darabból álló modern gyűjtemény, a rivális Christie's pedig Yves Klein egyik leghíresebb művének árverésre bocsátásával keltett nagy hírverést a műkincspiacon csütörtökön.
márc. 4
20:51
Oscar: hétfőre meglesznek a díjak (Metropol)
Március 8-án, hajnalban derül ki, hogy idén kik vehetik át a szobrokat. A legjobb film és a legjobb színésznő díjazottjáról senki sem mer biztos tippeket adni.

Keresés