2010. március 4. csütörtök

márc. 4
3:22
A Csillag születikben nem kellettek, most mégis tarolnak (Zene.hu)
Szombaton Székesfehérváron vehették át a jól megérdemelt Platina lemezüket az Érpataki Asszonykórus tagjai, akik időközben a fesztiválok közkedvelt együttesévé is avanzsálódtak. [Dátum: 2010.03.04. 03:20]
márc. 4
6:39
Filmnézési rekordkísérlet (Népszava)
Filmnézési rekordkísérlet indul március 4-én 15 órakor a Csepel Plaza mozijában: 15 ember szeretné megdönteni a filmnézés 123 órás világrekordját.
márc. 4
6:57
Könyv a Magdolnáról (Népszava)
A Magdolna negyed olyan hely, ahol pénzért ebédelni egyetlen kisvendéglőben lehet, miközben fél tucat segélyhelyen osztanak ingyen ebédet.
márc. 4
6:59
Öt percnyi remekmű (Népszava)
A Mester megbolondult, mondta mellettem egy német újságíró, és kiment a vetítésről Berlinben, a fesztiválon.
márc. 4
9:03
Slash kiadja első igazi szólóalbumát (Zene.hu)
A nevével megegyező első igazi szólóalbumát 2010 áprilisában adja ki a rockikon Slash. A közreműködő előadók listája sok sztárt vonultat fel, köztük olyan neveket, mint Ian Astbury, Fergie, Dave Grohl, Kid Rock, Lemmy Kilmister, Ozzy Osbourne vagy Iggy Pop. [Dátum: 2010.03.04. 09:00]
márc. 4
10:16
Három ünnepi Szerelmes szabadság a Ghymessel (Zene.hu)
A 27 éves Ghymes zenekar új koncertturnéja a Szerelmes szabadság címet viseli. A világzenei produkció a főváros mellett Győrben és Debrecenben is bemutatkozik, március 15-e előtt tisztelegve. [Dátum: 2010.03.13. 03:44]
márc. 4
10:18
200 csoport jelentkezett a Weöres-színjátszó találkozóra (orientpress)
A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve - tizenkilencedik alkalommal - hirdette és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.
márc. 4
10:18
Krimi a Nyíregyházi Állatparkban! (ma.hu)
Filmet forgatnak a Nyíregyházi Állatparkban: a Fazekas Lajos által rendezett új magyar krimi stábja júniustól dolgozik a helyszínen - írta csütörtöki számában a Kelet-Magyarország.
márc. 4
10:18
Nyomozók az elmegyógyintézetből szökött rabnő nyomában (Napvilág)
Egy thrillertől a néző azt várja, hogy legyen lebilincselően izgalmas és megmozgassa a fantáziát míg tart, majd foglalkoztassa az embert, miután a stáblista már lepörgött. Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio legújabb közös filmje tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek, és bár a mesteri rendező leginkább gengsztertörténeteiről ismert, ebben a műfajban is sikerült maradandót alkotnia.
márc. 4
10:33
Csak néztünk! Rá sem ismertünk Kyle Minogue-ra! (Zene.hu)
Tegnap Madonnát csodálhattuk meg, ma pedig ismét egy élő legendát veszünk görcső alá, a még ma is bombaformában lévő cseppnyi ausztrál énekesnőt. [Dátum: 2010.07.05. 08:09]
márc. 4
10:35
Péntek nagy nap lesz Tabáni István életében (Zene.hu)
Szinte garantálható, hogy az énekes soha nem felejti el ezt a napot. [Dátum: 2010.03.25. 20:22]
márc. 4
10:48
58680 km, Ernakulam (tinylittlebigthing)
A plafonon volt három ventillátor is, ami lefekvéskor nem volt túl kellemes, ugyanis közvetlen közelről fújta ránk a port. Később lekapcsolta valaki, amit nagyon jól tett, de egy lelkes utastárs visszakapcsolta nekünk. Szóval sokat nem aludtam, de legalább G szunyált valamennyit, köszönhetően annak, hogy előrelátóan kéznél volt a pulóvere. Az enyém a hátizsák legaljában volt. Este még azt gondolja…
márc. 4
11:21
Húsvéti kiállítás és tavaszköszöntő játék a Mezőgazdasági Múzeumban (Napvilág)
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum az előző évek hagyományait folytatva 2010-ben is különleges húsvéti kiállítással és tavaszköszöntő játékkal várja látogatóit március 13-tól április 11-ig. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot a Városligetben.
márc. 4
12:03
Chopin-kiállítás nyílt Bécsben (Népszava)
Fryderyk (Frédéric) Chopin bécsi tartózkodásainak állít emléket egy kiállítás, amely csütörtökön nyílt meg a bécsi Zene Házában a művész születésének 200. évfordulója alkalmából.
márc. 4
12:39
Zsidó múzeumot hozhatnak létre Nagyváradon (Népszava)
A helyi zsidóságnak állítana emléket az egyik nagyváradi zsinagógában a Körösvidéki Múzeum, amely a tervek szerint pénteken átveszi a használaton kívüli ingatlan kezelési jogát.
márc. 4
12:42
Idén is felvilágosít az MNB (orientpress)
A Magyar Nemzeti Bank megkezdte a középiskolásoknak szóló pénzügyi tájékoztató füzetek postázását. A jegybank az ország valamennyi 11. évfolyamos diákjához eljuttatja 'A pénz beszél! Te is érted?' című kiadványt.
márc. 4
13:16
Dallamos szaggatás: Dark Tranquillity – We Are The Void (Zene.hu)
A Dark Tranquility nemsokára nálunk is bemutatja legújabb, We Are The World című albumát, melyet most mi is meghallgattunk. [Dátum: 2010.03.04. 13:01]
márc. 4
13:27
Visszatért Szegedre a titokzatos múltú Vasari festmény (Napvilág)
Michelangelo tanítványa, Giorgio Vasari Angyali Üdvözlet című festménye páratlan reneszánsz műalkotás, amely mindegyik európai képtár dicsőségére szolgálna. A magyar földön őrzött képet 230 ezer látogató csodálhatta meg a Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című tárlatán, ám most visszatért otthonába, a szegedi Móra Ferenc Múzeumba.
márc. 4
13:54
Opera, szemétbálák között (orientpress)
Pénteken a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat társprogramjaként mutatja be a Pécsi Nemzeti Színház a Parasztopera című színmű feldolgozását - azaz, egy szó szerint újrahasznosított darabot.
márc. 4
13:56
Pálfi-film Szófiában (orientpress)
'Mesterek' elnevezésű válogatásában vetíti a szófiai filmfesztivál Pálfi György NEM VAGYOK A BARÁTOD című moziját, a rangos mustra zsűrijében Muhi András foglal helyet. Esztergályos Krisztina locarnói díjas VARIÁCIÓK-ja Miamiban versenyez.
márc. 4
14:09
"Semmi közünk az Edda-művekhez" - Tárkány Művek interjú (Zene.hu)
Jazzt és népi elemeket ötvöznek a tehetséges fiatalok, a bartóki hagyományokat követve. A Tárkány Művek névadójával és vezetőjével, Tárkány-Kovács Bálinttal beszélgettünk. [Dátum: 2010.03.12. 13:11]
márc. 4
14:12
Tétre, helyre, befutóra - magyar egyetemek nemzetközi versenyben (orientpress)
Az elmúlt évek felsőoktatás-politikája meglehetősen koncepciózus átrendeződést okozott a magyar intézményhálózaton belül. Azok a preferenciák, amelyek ezt az átrendeződést okozták nyilvánvalóan kitapintható intézményi érdekek mentén születtek meg. Ennek talán egyik legkirívóbb példája a felsőoktatási fejlesztések új irányaként definiált Kutató Egyetemi státusz.
márc. 4
14:21
A Google az EU könyvtára ellen? (nyest.hu)
Gondokkal küzd az EU digitális könyvtára, az Europeana. Kevés a hozzájárulás a tagállamok részéről, ráadásul még a Google is keresztbe tesz.
márc. 4
14:30
Archie Shepp: "A zene minden más művészeti formát összeköt" (Inforádió)
Archie Shepp amerikai dzsessz-szaxofonos a berber és arab zenét ötvöző észak-afrikai Dar Gnawa együttessel ad közös koncertet csütörtök este a Művészetek Palotájában.
márc. 4
14:45
Nagy port kavart a Hirosima-könyv (Népszava)
Második világháborús amerikai veteránok bírálták James Cameron filmrendezőt, aki védelmébe vette Charles Pellegrino januárban megjelent, ám hiteltelennek bizonyult riportkötetét, amely a hirosimai atomtámadás túlélőit szólaltatta meg.
márc. 4
15:03
Lorin Maazel 80 éves (Népszava)
Nyolcvan éves Lorin Maazel, a világ egyik legmegbecsültebb és legkeresettebb karmestere.
márc. 4
15:03
Nincs túlművészkedés: Yeasayer - Odd Blood (Zene.hu)
A New York-i indie színtér egyik legjobb zenekara, a Yeasayer új lemezét hallgattuk meg. [Dátum: 2010.03.04. 15:00]
márc. 4
15:06
Apácák (szinhaz.hu)
Az elmúlt héten bemutatott Leenane szépe című színmű után újra premier előtt áll a Miskolci Nemzeti Színház: Dan Goggin méltán híres zenés komédiája, az Apácák első alkalommal március 5-én 19 órakor kerül színre a Kamaraszínházban Szirtes Gábor Jászai-díjas színművész rendezésében. Szirtes Gábor már bizonyította rendezői tehetségét a Botrány az operában című bohózattal, melyet 2008-as bemutatója…
márc. 4
15:21
Republic: lemez, koncert és könyv a 20. születésnapra (Népszava)
Új lemezzel, nagyszabású március 15-iki koncerttel és a zenekarról szóló könyvvel ünnepli huszadik születésnapját a Republic.
márc. 4
15:33
Megjelent Póka Angéla és Szabó Győző: Tiszta Kosz című lemeze (Napvilág)
Novemberben mutatták be, és azóta is hatalmas sikerrel, zsúfolásig telt házak előtt játsszák a Thália Színházban Cziczó Attila Tiszta kosz című zenés darabját, Rohonyi Gábor rendezésében. Az alig több mint egyórás előadásban Póka Angéla színésznőként, Szabó Győző bluesénekesként nyűgözi le a közönséget.
márc. 4
16:15
Kiderítettük! Egy thrillerben tűnik fel SP klipjének főszereplője (Zene.hu)
A Fonogram-díjas előadó vadonatúj kisfilmmel jelentkezett. SP Ne add fel! című dalához készült videóban feltűnik Puskás Peti, és a Csillag születikből megismert Bad Boyz csapata mellett Iszak Eszter, aki modellként évekig szerepelt külföldön. [Dátum: 2010.03.12. 05:08]
márc. 4
16:18
Fekete fáraók nyomában (HVG)
Különleges kiállítás nyílik a párizsi Louvre-ban március végén: a núbiai Meroé-dinasztia tagjainak életéről, uralkodásáról árulkodnak a leletek, amelyeket Szudánban találtak a régészek.
márc. 4
17:27
Az Ottawan újragondolva (Zene.hu)
Alakulgat egy formáció Otta1 néven, mely a magyar és nemzetközi klubokba akarja eljuttatni a legendás Ottawan együttes felújított zenéit, mégpedig az együttes aktív énekesével. Ennek kapcsán beszélgettünk a formáció két tagjával: Eddie Mess producer/DJ-vel és E-Starr (Esther de Bijl) énekesnővel. [Dátum: 2010.03.04. 17:11]
márc. 4
17:45
Múzeum lett a Sziklakórházból (HVG)
Megkapta az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól (OKM) a muzeális intézményi működési engedélyt a budai Várhegy gyomrában működő Sziklakórház - Titkos Légókórház és Atombunker című kiállítás.
márc. 4
19:33
Király Utca - Design utca (orientpress)
A Budapest VI.-VII. kerület Király utca design üzleteinek összefogásával március 6-án, szombaton immár harmadszor rendezik meg a Király utca - Design utca rendezvényt.
márc. 4
19:33
Modern remekeket kínál a Christie's és a Sotheby's (Népszava)
A Sotheby's egy 160 darabból álló modern gyűjtemény, a rivális Christie's pedig Yves Klein egyik leghíresebb művének árverésre bocsátásával keltett nagy hírverést a műkincspiacon csütörtökön.

Keresés