2010. március 4. csütörtök

márc. 4
1:16
Háromszáz korbácsütésre ítéltek egy szaúdi nőt, mert férfi kísérő nélkül jelent meg a bíróságon (Kripto Akadémia)
Másfél éves börtönbüntetésre és háromszáz korbácsütésre ítéltek egy nőt Szaúd-Arábiában, mert panaszt emelt több tisztségviselő ellen és férfi kísérő nélkül jelent meg a bíróságon - közölte szerdán a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet.
márc. 4
2:09
Milliókért árult hírszerzési módszereket egy volt brit kém (Kripto Akadémia)
Milliókért próbált meg eladni külföldre a brit hírszerzés egy volt ügynöke olyan anyagokat, amelyekből a brit titkosszolgálatok információgyűjtési módszereiről lehetett volna értesüléseket szerezni.
márc. 4
3:03
Líbia teljes gazdasági embargót hirdetett Svájc ellen (Kripto Akadémia)
Líbia teljes gazdasági és kereskedelmi embargót hirdetett szerdán Svájc ellen a két ország kapcsolatainak megromlása következtében.
márc. 4
4:15
Kuba szerint kampány folyik ellene az emberi jogok ürügyén (Kripto Akadémia)
A kubai külügyminiszter szerint nemzetközi kampány folyik országa ellen annak érdekében, hogy "zsoldosokat hazafinak, amerikai ügynököket ellenzékieknek" tüntessenek fel.
márc. 4
5:09
Óriáshullámok ölték meg egy tengerjáró két utasát a spanyol partoknál (Kripto Akadémia)
Két ember meghalt, hat megsebesült szerdán egy tengerjáró fedélzetén annak következtében, hogy néhány hatalmas hullám betörte a hajóorrban lévő egyik szalon ablakait Spanyolország északkeleti partjainál - közölte a spanyol tengeri mentőszolgálat.
márc. 4
6:21
FT: Görögország az IMF-hez fordul, ha az euróövezet nem segít (Infostart)
Görögország kész a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) fordulni segítségért, ha az uniós társállamok nem adják meg számára azt a pénzügyi támogatást, amelyet az utóbbi évtizedek legkeményebb kiadáscsökkentő intézkedéseinek bejelentése után vár tőlük - írta a csütörtöki Financial Times.
márc. 4
6:39
Példát mutat kétnyelvűségből egy erdélyi város (Kitekintő)
Követendő példa a romániai Élesden. Kétnyelvü utcanévtáblákat helyeztek el a Bihar megyei városban, annak ellenére hogy a magyar lakosság számaránya nem haladja meg az önkormányzati törvényben előírt 20 százalékot.
márc. 4
6:39
A Jobbik kiverte a biztosítékot (168 Óra Online)
A szlovák törvényhozás foglalkozik majd Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője kijelentéseivel is, aki egyebek mellett azt mondta, hogy Szlovákiának fel kellene függeszteni tagságát az Európai Unióban – közölte a SITA hírügynökség.
márc. 4
6:39
Barroso-Bajnai találkozó (Kripto Akadémia)
Budapestre érkezett tegnap este José Manuel Barroso. Bajnai Gordon kormányfő a Parlament Nándorfehérvári termében vacsorát adott az Európai Bizottság elnökének tiszteletére.
márc. 4
6:57
Dubaj köröztetné Netanjahut (Kripto Akadémia)
Az Arab Liga külügyminiszteri tanácsa kairói ülésén tegnap elfogadhatónak ítélte meg az amerikai javaslatot, hogy az izraeli és a palesztin békeküldöttségek közvetett tárgyalásokat folytassanak egymással. Mahmúd Abbász palesztin elnök kijelentette, hogy a palesztinok az Arab Liga javaslata szerint fog eljárni.
márc. 4
6:59
Menesztette a parlament Timosenkót (Kripto Akadémia)
A minimálisan szükséges 226 voks helyett 243 igennel oszlatta fel tegnap a 450 fős ukrán parlament a több mint két éve hivatalban lévő Timosenko-kormányt. A vártnál bővebb többség azt is előrevetíti, aligha lesz különösebb gond az új koalíció létrejöttével.
márc. 4
7:01
Kati Marton: Drukkolok a magyar demokráciáért (Kripto Akadémia)
Kati Marton új könyve szívszorító és olyan izgalmas, akár egy kémregény, nem csoda, hogy a tervek szerint film készül belőle. Csakhogy egyáltalán nem fikció, megtörtént eseményeket ír le, amerikai hírügynökségek tudósítójaként dolgozó szülei meghurcoltatását az 1950-es évek Magyarországán.
márc. 4
7:15
Nagyobb növekedést ígér az új EU-stratégia (Kitekintő)
Öt mérhető cél elérésére tartalmazó stratégiát javasolt 2020-ig az EU kormányainak szerdán az Európai Bizottság.
márc. 4
7:15
Ismét erős utórengések Chilében (Metropol)
Újabb, a Richter-skála szerint 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg Chilét, majd kisvártatva még két erős utórengés következett szerdán, négy nappal a pusztító erejű földrengés után, amely több mint 800 ember életét oltotta ki.
márc. 4
7:33
Guantánamói fogolyból magas rangú tálib parancsnok (Infostart)
Magas rangú tálib parancsnokká avanzsált, és az amerikai csapatok vezette dél-afganisztáni offenzívával szembeni ellenállást irányítja egy volt guantánamói fogoly, akit két éve engedtek szabadon - közölte az afgán hírszerzés két illetékese.
márc. 4
7:33
Kávéval ütnék agyon az új pártot (Kitekintő)
Új, alulról építkező mozgalom jött létre Coffee Party néven, válaszul a Tea Party mozgalomra.
márc. 4
7:33
Erős földrengés rázta meg Tajvant (Metropol)
A földrengés helyi idő szerint a reggeli órákban történt. Egy ember megsérült, de károkról nem érkeztek hírek. Tajpejben is kilengtek az épületek, áramkimaradások voltak, és fel kellett függeszteni a nagy sebességű vonatok közlekedését.
márc. 4
7:33
Táncolt az elektromos kábelen (Kripto Akadémia)
A tűzoltók hosszasan próbálták lekönyörögni - hasztalan.
márc. 4
7:51
Oroszországgal és Kínával egyezkedik Irán ügyében a Nyugat (Kripto Akadémia)
Az iráni atomválság rendezésében érintett nyugati országok átadták Oroszország és Kína képviselőinek az Irán elleni újabb szankciókkal kapcsolatos javaslataikat - vált ismertté szerdán az ENSZ New York-i központjából származó diplomáciai forrásokból.
márc. 4
8:09
Bajnai fogadta Barrosót (Metropol)
A szerda esti munkavacsora fő témája az unió következő tíz évét meghatározó versenyképességi program, az Európa 2020 Stratégia volt.
márc. 4
8:27
Sörissza brazilokon ugrott meg az ABInBev profitja (Napi)
márc. 4
8:27
Lady GaGa ellenzi a védekezés nélküli szexet (Kitekintő)
Lady GaGa szereti a szexet, mely legnagyobb inspirálója zenei karrierjének. Annak ellenére, hogy dalai tele vannak erotikával, ő jelenleg cölibátusban él.
márc. 4
8:27
Újabb földrengés! Tajvant sem kerülte el a baj (Kripto Akadémia)
Erős földrengés rázta meg csütörtökön Tajvan déli részét, a földmozgásban többen megsérültek, és károk is keletkeztek.
márc. 4
8:29
Félelmetes! Szörnyeteggé változtak az emberek (Kitekintő)
A chilei károk olyan súlyosak, hogy Bachelet államfő még az iskolakezdést is elnapolta, miközben az országban folynak a fosztogatások.
márc. 4
8:45
Ne vegyen Mercedest, aki a Daciát engedheti meg magának (Kitekintő)
Szállóigévé vált a Nemzetközi Valutaalap delegációja vezetőjének példabeszéde, miszerint aki csak a Daciát engedheti meg magának, az ne furikázzon Mercedesszel.
márc. 4
8:45
Elfoglalták a görög pénzügyminisztériumot (Metropol)
Az Összgörög Szakszervezetek Frontjának mintegy 300 tagja elfoglalta csütörtökön az athéni pénzügyminisztérium épületét, tiltakozásul a görög kormány egy nappal korábban bejelentett gazdasági szigorító intézkedései ellen.
márc. 4
8:45
Tálib vezér lett a szabadon engedett guantanamói fogolyból (Kripto Akadémia)
Magas rangú tálib parancsnokká avanzsált, és az amerikai csapatok vezette dél-afganisztáni offenzívával szembeni ellenállást irányítja egy volt guantánamói fogoly, akit két éve engedtek szabadon - közölte csütörtökön az afgán hírszerzés két illetékese.
márc. 4
8:47
Újabb erős rengések Chilében (Kripto Akadémia)
Újabb, a Richter-skála szerint 6,1-es erősségű földmozgás rázta meg Chilét, majd kisvártatva még két erős utórengés következett szerdán, négy nappal a pusztító erejű földrengés után, amely több mint 800 ember életét oltotta ki.
márc. 4
9:03
Az IMF-fel zsarol Görögország (Napi)
márc. 4
9:03
Borzalmas szám: 800 halottnál tartanak... (168 Óra Online)
A chilei szombati földrengés és a szökőárak áldozatainak száma a hatóságok szerint már 800-ra emelkedett és várhatóan még több lesz – tájékoztatott kedden Michelle Bachelet köztársasági elnök hivatala.
márc. 4
9:21
Nyereséges lett az Aviva (Napi)
márc. 4
9:21
Tiltaná az élő közvetítést a kormány (Kitekintő)
Az afgán kormány megtiltaná, hogy az országban zajló fegyveres akciókról készítsenek élő közvetítést a hazai vagy nemzetközi médiumok.
márc. 4
9:21
Irak lehet az első az olajpiacon (Kripto Akadémia)
Tavaly Irak hatalmas olajmennyiség kitermelésére adott engedélyt különböző nemzetközi társaságoknak. Ha ezek élni tudnak a lehetőséggel, az arab ország olajtermelése hat éven belül az ötszörösére nőhet. Ez alapvető - a fogyasztó országok számára pozitív - változásokat idézhet elő a világ olajpiacán s alaposan átrendezheti az OPEC-en belüli erőviszonyokat.
márc. 4
9:23
Észak-koreai katonák hatoltak be Dél-Koreába (Kripto Akadémia)
Áthatolt a szigorúan őrzött dél-koreai tűzszüneti vonalon kedden több észak-koreai katona, feltehetőleg egy szökött társuk elfogására, majd visszavonultak hazájuk területére, miközben dél-koreai katonák figyelmeztető lövéseket adtak le - közölte csütörtökön a déli hadsereg.
márc. 4
9:39
Görög tüntetők megszállták a pénzügyminisztériumot (Napi)
márc. 4
9:39
Incidens a két Korea határán (Metropol)
A két országot elválasztó demarkációs vonal a világ legszigorúbban őrzött határvonala, több tízezer katona őrzi mindkét oldalon.
márc. 4
9:39
Ateisták a Fehér Házban (Kitekintő)
Vallásos szervezetek kritizálják a Fehér Házat, amiért annak több hivatalnoka ateista aktivistákkal találkozott.
márc. 4
9:41
Várni kell még a Facebook részvényekre (Napi)
márc. 4
9:41
Fellélegezhetnek a munkanélküliek (Kitekintő)
Nem maradnak támogatás nélkül az amerikai munkanélküliek. A szenátus kisebb politikai botrány után meghosszabbította a munkanélküli segélyek folyósítását.
márc. 4
9:57
A hazafiassági törvény értelmetlen és felesleges (Kitekintő)
Az MKP szerint a hazafiasságról szóló törvény senkit sem fog hazafiasságra nevelni, épp ellenkezőleg. A párt szerint a jogszabály előbb vagy utóbb úgyis érvényét veszti.
márc. 4
9:57
Visszaesett a kormánykoalíció a holland választásokon (Kripto Akadémia)
Veszített korábbi szavazataiból Jan Peter Balkenende volt kormánykoalíciójának két fő pártja a hollandiai helyhatósági választásokon a csütörtökön közzétett részeredmények szerint.
márc. 4
9:59
Több tucat tálibot öltek meg Pakisztánban (Kripto Akadémia)
A pakisztáni biztonsági erők közel 30 tálib harcost öltek meg csütörtök reggel az Afganisztánnal határos törzsi területen kirobbant tűzharcban - közölték a pakisztáni hadsereg illetékesei.
márc. 4
10:33
Tíz halott ember árnyékában... (Kitekintő)
A múlt héten került sor India és Pakisztán régóta várt találkozójára, aminek hangulatára és kimenetelére rányomta bélyegét a nemrég történt púnai merénylet.
márc. 4
10:33
Jancsó: Sok barátom akadt a radikálisok között (168 Óra Online)
Jancsó Miklós életművének olaszországi kapcsolataiba, ha „áttételesen” , de én is beletartozom. Rómában, a Magyar Akadémián láttam először 11 évesen Jancsó-filmet, mindjárt a Szegénylegényeket – nem mondom, hogy nem volt kicsit túl korán – amelyet Olaszországban I disperati di Sandor (Sándor reményvesztettjei) címmel forgalmaztak.
márc. 4
10:35
Naomi Campbell rátámadt sofőrére (Kitekintő)
Naomi Campbell megint nem bírt az indulataival, ugyanis rátámadt Manhattanben az őt szállító sofőrre, s a történtek után ijedtében gyorsan elmenekült.
márc. 4
10:37
Esély nyílt a görög pénzügyi válság lezárására (Kitekintő)
Sínen van a görög államháztartási kiigazítás programja – ezekkel a szavakkal nyugtázta elégedetten José Manuel Barroso Athén legújabb megszorító intézkedéseinek bejelentését.
márc. 4
10:51
Sokkolta a párizsiakat Medvegyev (Kitekintő)
Dmitrij Medvegyev március 2-án hivatalos látogatást tett Párizsba. Az orosz elnök hatalmas kísérete valósággal sokkolta a franciákat
márc. 4
11:09
Ha nő vagy, kevesebbet érsz? (Kitekintő)
Míg három latin-amerikai országban nő áll a kormány élén, Mexikóban hátrányos megkülönböztetés éri azokat, akik politikai pályára lépnének.
márc. 4
11:09
Tucatnyi al-Kaida terroristát fogtak el Jemenben (Kripto Akadémia)
Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat 11 tagját fogták el a jemeni biztonsági erők Szanaában - közölte csütörtökön az ország védelmi minisztériuma.
márc. 4
11:27
Rálőttek az MKP önkormányzati képviselőjére (Infostart)
Rálőttek tegnap este kilenc óra tájban családi háza előtt Basternák Lászlóra, Nyitra megye MKP-s önkormányzati képviselőjére, Ógyalla főellenőrére. A sértett elmondása szerint feleségével kutyasétáltatásból tértek éppen haza.

Keresés